29 °C Athens, GR
21/09/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε αντιπροσωπεία της Chevron Συνάντηση με πολιτευτές και υποψήφιους είχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Βόρεια Μακεδονία: Ρήξη στο αντιπολιτευόμενο VMRO για τον Ν. Γκρούεφσκι 12 τραυματίες σε τροχαίο με σχολικό λεωφορείο στο Χιούστον Πανελλαδική απεργία: Παραλύει η χώρα σήμερα Πέμπτη – Ποιοι συμμετέχουν Άνοιξε σήμερα η εθνική οδός και για τα βαρέα οχήματα Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο νησί Hiiumaa και συναντήσεις στο Tallinn Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στις Επισκοπές Tartu και Pärnu και Saare Αφίχθηκαν οι εξ Ελλάδος Αρχιερείς – Θα παρευρεθούν στην Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Ι. Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας Αρχιερατική Λειτουργία στον Άγιο Δημήτριο Πέτα Άρτης

Εκδήλωση της Ομογένειας Καναδά για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Εκδήλωση της Ομογένειας Καναδά για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 31 / 3 / 2021 , 5:50 από news_room

Σε μια σεμνή και γεμάτη συμβολισμούς διαδικτυακή τελετή η κοινοβουλευτική ομάδα του Καναδικού Κοινοβουλίου με την πρόεδρο του και πρώην μέλος της ΠαΔΕΕ, Εμμανουέλα Λαμπροπούλου, τίμησε με λαμπρότητα την επέτειο των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση του 1821. Η τελετή έγινε σε τρεις γλώσσες επικοινωνίας, Ελληνικά, Aγγλικά και Γαλλικά!

Παρόντες ο πρωθυπουργός του Καναδά κ Τρυντώ, ο Έλληνας πρωθυπουργός κ Μητσοτάκης, ο υπουργός Εξωτερικών του Καναδά κ Γκαρνω, η πρέσβης της Ελλάδος κα Αθανασιάδου, πολλά μέλη του καναδικού κοινοβουλίου, ομογενείς βουλευτές του καναδικού κοινοβουλίου και πολλοί ομογενείς εκπροσωπούντες τους περήφανους 300.000 Ελληνοκαναδούς που άρχισαν να έρχονται στην χώρα το 1842 και από τότε συνεχίζουν να αποτελούν προοδευτικό μέλος της καναδικής κοινωνίας υπερήφανοι για την χώρα καταγωγή τους.

Πολλά ερωτήματα τέθηκαν στους δυο πρωθυπουργούς και οι απαντήσεις που δόθηκαν επιβεβαίωσαν τις άριστες σχέσεις μεταξύ Καναδά και Ελλάδας.

Ιδιαίτερα ξεχώρισε το ερώτημα που ομογενή βουλευτή του Καναδικού κοινοβουλίου κ Φραγκίσκου με ρίζες από το Ληξούρι της Κεφαλλονιάς για το τι οι ομογενείς μπορούν να κάνουν για την Ελλάδα.
Η απάντηση του πρωθυπουργού κ Μητσοτάκη ήταν ότι οι ομογενείς θα πρέπει να κρατήσουν την ελληνική γλώσσα που είναι το κλειδί της επαφής με τον ελληνικό πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα της Πατριδας.
Ο πρωθυπουργός προέτρεψε επίσης τους ομογενείς να επισκέπτονται συχνά την Ελλάδα, να προσέχουν τις περιουσίες τους που οι οικογένειες τους έχουν αφήσει στην Ελλάδα η να αγοράσουν κατοικίες όπου και θα παραμένουν όταν επισκέπτονται την πατρίδα καθώς και να τιμούν την Ελλάδα με το να είναι άξιοι πολίτες του Καναδά η των χωρών που ζουν.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε για τις προσπάθειες που γίνονται από την Μητρόπολη για ακόμη καλύτερες σχέσεις μεταξύ Μητρόπολης και Ομογένειας και έφερε για παράδειγμα τις προσπάθειες που γίνονται με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση ώστε οι Ομογενείς πιο εύκολα να παρακάμπτουν την βαρειά ελληνική γραφειοκρατία όταν χρειάζονται να έλθουν σε επαφή με τις ελληνικές υπηρεσίες.

Εντύπωση έκαναν οι Καναδοί από τον πρωθυπουργό τους μέχρι και τον τελευταίο Καναδό πολίτη για τα φιλελληνικά αισθήματα τους και το σεβασμό στη χώρα που η Δημοκρατία γεννήθηκε.

Η κ Εμμανουέλα Λαμπροπούλου έκανε μια θαυμάσια δουλειά μαζί με τους κοινοβουλευτικούς Ομογενείς μας για την πραγματικά ενδιαφέρουσα αυτή διαδικτυακή εορτή φόρο τιμής του Καναδά στην πατρίδα που γεννήθηκε η Δημοκρατία και αναδείχτηκαν οι αξίες της ελευθερίας και του ανθρωπισμού.
Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια!

Πηγή: panhellenicpost.com

Σχετικά Άρθρα

Μήνυμα Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτου για την εορτή του Γενέσιου της Θεοτόκου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 9 / 9 / 2021 , 0:44 από news_room Επί τη θεομητορική εορτή του Γενέσιου της Υπεραγίας Θεοτόκου ο μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος απεύθυνε την κάτωθι επιστολή* προς το ευσεβές πλήρωμα της βουλγαρικής εκκλησίας: ΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΕΣ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ, Την πρώτη ημέρα του Σεπτέμβρη γιορτάσαμε την έναρξη […]

Πατριαρχείο Μόσχας: «Οι αποφάσεις του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας για ιεράρχες και κληρικούς μας είναι άκυρες»

Πατριαρχείο Μόσχας: «Οι αποφάσεις του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας για ιεράρχες και κληρικούς μας είναι άκυρες»

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 3 / 1 / 2023 , 15:08 από news_room Τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας κατά την από 29ης Δεκεμβρίου 2022 συνεδρία τους αποφάνθηκαν επί της αποφάσεως της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας περί της «καθαιρέσεως» «ἀπὸ τοῦ ὑψηλοῦ ὑπουργήματος τῆς Ἀρχιερωσύνης» του πατριαρχικού εξάρχου […]

Pin It on Pinterest