16 °C Athens, GR
11/04/2021

Τελευταια Νέα
To «Άδολο Γάλα» γίνεται εβδομαδιαία ενημερωτική πύλη ειδήσεων – ADOLOGALA.GR Εκοιμήθη ο φωτογράφος του Οικουμενικού Πατριάρχη, Νίκος Μαγγίνας ΗΠΑ: Τρία μικρά παιδιά βρέθηκαν θανάσιμα μαχαιρωμένα σε ένα διαμέρισμα στο Λος Άντζελες Την Δευτέρα η εξόδιος ακολουθία του Ιάκωβου Τσούνη Χειροτονία νέου Διακόνου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας Εκδημία κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος π. Χαράλαμπου Μιχαήλ Διεθνής κατακραυγή για τον σκοτωμό του Δημοσιογράφου Γιώργου Καραιβάζ – Άρθρο του Χριστόφορου Ρίμπα Ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας για τον θάνατο του Πρίγκηπα Φιλίππου της Αγγλίας Λειτουργίες – Κηρύγματα Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου, 10-16 Απριλίου 2021 Εκδημία Μητροπολίτη Γέροντος Νικαίας κυρού Κωνσταντίνου – Αποφάσεις Οικουμενικού Πατριαρχείου Επίσκεψη του Γενικού Προξένου στο Σύδνεϋ στην Ι.Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας

Αργεντινή : Κατά 9,9% συρρικνώθηκε το ΑΕΠ της χώρας το 2020

Κατά 9,9% συρρικνώθηκε το ΑΕΠ της Αργεντινής το 2020

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 26 / 3 / 2021 , 23:22 από news_room

Η οικονομία της Αργεντινής συρρικνώθηκε κατά 9,9% το 2020 σε σχέση με το 2019, υπέστη τη μεγαλύτερη μείωσή της την τελευταία σχεδόν εικοσαετία, ανακοίνωσε χθες Τρίτη το εθνικό ινστιτούτο στατιστικής (Instituto Nacional de Estadística y Censos, INDEC).

Η συρρίκνωση αυτή, η μεγαλύτερη μετά το 2002, όταν το ΑΕΠ είχε υποστεί υποχώρηση 10,9%, αποδείχθηκε πάντως χαμηλότερη από αυτή που προέβλεπε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), το οποίο εκτιμούσε πως θα έφθανε το 11,8%.

Advertising:
ADOLOGALA.GR - Ειδήσεις από την Εκκλησία και τον Κόσμο

Είναι επίσης ελαφρώς καλύτερη από την αρχική επίσημη πρόβλεψη, που δημοσιοποιήθηκε στα τέλη του Φεβρουαρίου κι έκανε λόγο για μείωση του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος κατά 10% το 2020.

Οι τομείς οικονομικής δραστηριότητας που επλήγησαν περισσότερο είναι αυτοί των ξενοδοχείων και της εστίασης (-49,2%), των προσωπικών υπηρεσιών (-38,9%), των ακινήτων (-22,6%) και της αλιείας (-20,9%). Η βιομηχανία κατέγραψε ωστόσο μικρότερη μείωση από ό,τι αναμενόταν (-7,7%).

Οι τομείς που αντίθετα κατέγραψαν αύξηση της δραστηριότητας ήταν αυτοί των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών (+2,1%), της ηλεκτροδότησης, της ύδρευσης και του φυσικού αερίου (+0,9%).

Η κατανάλωση το 2020 υποχώρησε κατά 13,1%, οι επενδύσεις συρρικνώθηκαν κατά 13,0%, οι εξαγωγές κατά 17,7% και οι εισαγωγές κατά 18,1% σε σύγκριση με το 2019, πάντα σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε το INDEC.

Η Αργεντινή, που πλήττεται από τρία συνεχόμενα χρόνια οικονομικής ύφεσης και μεγάλης πτώσης της συναλλαγματικής ισοτιμίας του νομίσματός της, του πέσο, γνωρίζει επίσης εδώ και μερικά χρόνια πληθωρισμό που συγκαταλέγεται στους υψηλότερους στον κόσμο. Ανήλθε στο 36,1% το 2020, από 53,8% το 2019, ποσοστό που αποτελούσε ρεκόρ μετά το 1991.

Η φτώχεια έπληττε το 40,9% του πληθυσμού το πρώτο τρίμηνο του 2020, επίπεδο που συγκαταλέγεται στα χειρότερα στην ιστορία της λατινοαμερικάνικης χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία του INDEC.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Γαλλίδα Πρέσβειρα Ιζαμπέλ Ντυμόν: Χρειαζόμαστε περισσότερη ΕΕ στην περιοχή της Μεσογείου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 25 / 8 / 2020 , 18:01 από adologala.gr Χρειαζόμαστε περισσότερη παρουσία της ΕΕ στην περιοχή της Μεσογείου, δήλωσε η Γαλλίδα Πρέσβειρα Ιζαμπέλ Ντυμόν, η οποία αποχωρεί από το νησί ένα χρόνο αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά της και επιστρέφει ως σύμβουλος του Γάλλου Προέδρου στο Παρίσι. Η περιοχή […]

Νέα Πρόεδρος του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 29 / 10 / 2020 , 11:55 από adologala.gr Νέα Πρόεδρος του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας εξελέγη η Λιλίκα Θλιβίτου, που διαδέχεται στη θέση του Προέδρου του ιστορικού σωματείου, τον πρόεδρο του ΕΝΟΑ Εδμόνδο Κασιμάτη, που απεβίωσε στις 17 Οκτωβρίου, κτυπημένος από τη νόσο του κορονοϊού. Η κα Θλιβίτου, […]

Pin It on Pinterest