25 °C Athens, GR
15/08/2022

Τελευταια Νέα
Μήνυμα του Μητροπολίτη Λαρίσης & Τυρνάβου Ιερωνύμου για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου 2022 – Adologala.gr Ιερές Παρακλήσεις του Μητροπολίτη Καστοριάς Καλλίνικου πρίν την εορτή της Παναγίας 2022 – Adologala.gr Αφιέρωμα στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς – Adologala.gr Χειροτονία Πρεσβυτέρου και χειροθεσία Πνευματικού από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας στη Μελβούρνη – Adologala.gr Απρόσμενες εξελίξεις στη διερεύνηση του τύμβου Λαόνας στην Παλαίπαφο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου Επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και γειτονικές χώρες στον Ιερό Ναό του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: Πολύ σύντομα θα αποκατασταθεί πλήρως το Γηροκομείο του Βαλουκλί – Adologala.gr Μια «αναστάσιμη» κατασκήνωση γεμάτη από χαρά και ειρήνη στην Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών – Adologala.gr Κοντά στους Γέροντες του Ελληνικού Οίκου Ευγηρίας «Μάνα» ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος – Adologala.gr Εγκαίνια Ναϋδρίου στη Λεύκη Πτελεού τέλεσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος – Adologala.gr

Αργεντινή : Κατά 9,9% συρρικνώθηκε το ΑΕΠ της χώρας το 2020

Κατά 9,9% συρρικνώθηκε το ΑΕΠ της Αργεντινής το 2020

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 26 / 3 / 2021 , 23:22 από news_room

Η οικονομία της Αργεντινής συρρικνώθηκε κατά 9,9% το 2020 σε σχέση με το 2019, υπέστη τη μεγαλύτερη μείωσή της την τελευταία σχεδόν εικοσαετία, ανακοίνωσε χθες Τρίτη το εθνικό ινστιτούτο στατιστικής (Instituto Nacional de Estadística y Censos, INDEC).

Η συρρίκνωση αυτή, η μεγαλύτερη μετά το 2002, όταν το ΑΕΠ είχε υποστεί υποχώρηση 10,9%, αποδείχθηκε πάντως χαμηλότερη από αυτή που προέβλεπε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), το οποίο εκτιμούσε πως θα έφθανε το 11,8%.

Είναι επίσης ελαφρώς καλύτερη από την αρχική επίσημη πρόβλεψη, που δημοσιοποιήθηκε στα τέλη του Φεβρουαρίου κι έκανε λόγο για μείωση του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος κατά 10% το 2020.

Οι τομείς οικονομικής δραστηριότητας που επλήγησαν περισσότερο είναι αυτοί των ξενοδοχείων και της εστίασης (-49,2%), των προσωπικών υπηρεσιών (-38,9%), των ακινήτων (-22,6%) και της αλιείας (-20,9%). Η βιομηχανία κατέγραψε ωστόσο μικρότερη μείωση από ό,τι αναμενόταν (-7,7%).

Οι τομείς που αντίθετα κατέγραψαν αύξηση της δραστηριότητας ήταν αυτοί των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών (+2,1%), της ηλεκτροδότησης, της ύδρευσης και του φυσικού αερίου (+0,9%).

Η κατανάλωση το 2020 υποχώρησε κατά 13,1%, οι επενδύσεις συρρικνώθηκαν κατά 13,0%, οι εξαγωγές κατά 17,7% και οι εισαγωγές κατά 18,1% σε σύγκριση με το 2019, πάντα σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε το INDEC.

Η Αργεντινή, που πλήττεται από τρία συνεχόμενα χρόνια οικονομικής ύφεσης και μεγάλης πτώσης της συναλλαγματικής ισοτιμίας του νομίσματός της, του πέσο, γνωρίζει επίσης εδώ και μερικά χρόνια πληθωρισμό που συγκαταλέγεται στους υψηλότερους στον κόσμο. Ανήλθε στο 36,1% το 2020, από 53,8% το 2019, ποσοστό που αποτελούσε ρεκόρ μετά το 1991.

Η φτώχεια έπληττε το 40,9% του πληθυσμού το πρώτο τρίμηνο του 2020, επίπεδο που συγκαταλέγεται στα χειρότερα στην ιστορία της λατινοαμερικάνικης χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία του INDEC.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Δήλωση του Υπουργού Υγείας για τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για ενίσχυση της εμβολιαστικής κάλυψης – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 3 / 7 / 2021 , 6:45 από news_room Δήλωση του Υπουργού Υγείας για τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για ενίσχυση της εμβολιαστικής κάλυψης – Adologala.gr Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Κατά τη χθεσινή του συνεδρία, το Υπουργικό Συμβούλιο μελέτησε τα επιδημιολογικά δεδομένα και την εξέλιξη του […]

Το Δεύτερο Σαββατοκύριακο του Τριωδίου στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 1 / 3 / 2021 , 5:59 από news_room ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΤΟΥ ΤΡΙΩΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ Την πρώτη εόρτια μνήμη του νέου Αγίου της Εκκλησίας μας, Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτου, τίμησε η τοπική μας Εκκλησία με ιερά αγρυπνία στον Ι. Ναό Αγίας Παρασκευής πολιούχου Χαλκίδος, προεξάρχοντος του […]

Pin It on Pinterest