28 °C Athens, GR
05/07/2022

Τελευταια Νέα
Θεία Λειτουργία για την Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Λαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για τους Αγίους Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους Πέτρο & Παύλο στην Κόρινθο – Adologala.gr ΕΛΣΤΑΤ: Στις 19 Ιουλίου τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού – κατοικιών 2021 Καλλιθέα : Εσπερινός & Λιτανεία για τους Αγίους Δώδεκα Αποστόλους στις Τζιτζιφιές (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Φόβος & βία στην Ελλάδα – Χρειάζονται μέτρα για την ψυχαγωγία και την εκτόνωση των πολιτών από τον εγκλεισμό Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: «Μνημειώδης η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής» – Adologala.gr Τα εγκαίνια της Ιστορικής Βιβλιοθήκης των Σπετσών στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου τέλεσε ο Μητροπολίτης Ύδρας Εφραίμ – Adologala.gr Αρχιερατικός Εσπερινός για το Γενέθλιο του Τίμιου Πρόδρομου στο Νεκροταφείο του Σχιστού (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η εορτή της Κοιμήσεως του Στύλου της Ορθοδοξίας, Αγίου Μάρκου του Ευγενικού στην Αθήνα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η Καλλιθέα τίμησε τους Αγίους Πάντες – Πλήθος κόσμου στην Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας των Αγίων (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Πλήθος κόσμου στην εορτή των Αγίων Πάντων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Η επιδότηση μετεγκατάστασης πολιτών σε ακριτικές & ορεινές περιοχές της χώρας θα ήταν μεγάλη λύση για δεκάδες Έλληνες πολίτες Έξαρση τη βίας και της εγκληματικότητας; – Απόρροια της απομάκρυνσης μας από την Εκκλησία Θα αφήσουμε την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας να μας απειλεί; Υπεγράφη η ΚΥΑ για τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στο δημόσιο – Λίστα με όλες τις πρωτοβουλίες Η Γαλλία καλωσορίζει νέα μέλη στην κυβέρνηση της Ελπιδοφόρος : «Το να έχουμε μαζί μας τους δύο πρώην Αρχιεπισκόπους Αμερικής είναι τεράστια τιμή» – Adologala.gr Σέριφος : Εγκαίνια του Μουσείου «Περσεύς» στο κτήριο του ιστορικού Ξενία από την Υπουργό Πολιτισμού Λ. Μενδώνη 52 δασικές πυρκαγιές σήμερα σε όλη την Ελλάδα – Επέμβαση της Πυροσβεστικής σε πολλαπλά μέτωπα ΗΠΑ: Έξι νεκροί και 31 σοβαρά τραυματίες από τους πυροβολισμούς στο Χάιλαντ Παρκ – Ασύλληπτος ο δράστης Η ελληνικής καταγωγής Σιλβίνα Μπατάκις νέα υπουργός Οικονομίας στην Αργεντινή Απονομή τίτλων των αποφοίτων της Κοινότητας Ρέμλης – Adologala.gr Ο Επίτροπος Προεδρίας συναντήθηκε με τον Καθηγητή Δικανικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Liverpool Δανία: Τρεις νεκροί, 4 τραυματίες από επίθεση ενόπλου σε εμπορικό κέντρο – Συνελήφθη ύποπτος

O Υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλληλεγγύης και τον Δήμαρχο Στροβόλου

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 13 / 2 / 2021 , 6:46 από news_room

Τα ασφαλτικά εργοστάσια στο Δάλι, καθώς και θέματα που αφορούν τον Δήμο Στροβόλου  συζητήθηκαν σε συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Νίκου Νουρή μαζί με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλληλεγγύης κα Ελένη Θεοχάρους και τον Δήμαρχο Στροβόλου κ. Ανδρέα Παπαχαραλάμπους.

Ο Υπουργός Εσωτερικών είπε ότι κατά τη συνάντηση του έχουν μεταφερθεί οι ανησυχίες τόσο του Κινήματος Αλληλεγγύης όσο και του Δημάρχου Στροβόλου για έργα τοπικής φύσεως που βρίσκονται στον Δήμο. «Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουν τεθεί ενώπιον μας τα συγκεκριμένα θέματα και προβλήματα» είπε, ενημερώνοντας ότι εξετάστηκαν και κατά τη διάρκεια Διυπουργικής σύσκεψης πρόσφατα, πριν από περίπου δυο βδομάδες.

Σήμερα, τόνισε ο κ. Νουρής, έχει τεθεί μια νέα εισήγηση όσον αφορά το θέμα της πιθανής διάσωσης του μνημείου του Αρχιεπισκόπου Κυπριανού η οποία, όπως είπε, πρέπει να καταστεί πραγματικότητα. Διευκρίνισε ότι οι μέχρι σήμερα εισηγήσεις που είχαν τεθεί ενώπιον της Διυπουργικής Επιτροπής δεν περιλάμβαναν την εισήγηση περί μετακίνησης του μνημείου. «Είναι κάτι το οποίο έλαβα την υποχρέωση να μεταφέρω στο αρμόδιο τμήμα Αρχαιοτήτων» είπε και πρόσθεσε ότι θα ήταν ευχής έργο εάν αυτό είναι εφικτό και συμφέρον από όλες τις απόψεις, και από αρχαιολογικής, κυκλοφοριακής και περιβαλλοντικής πλευράς, για να υλοποιηθεί ώστε ξεπεραστεί ένα από τα μεγάλα προβλήματα που αφορούν την όδευση της συγκεκριμένης λεωφόρου.

Είναι απόλυτα κατανοητό το πρόβλημα που τοπικά αντιμετωπίζει ο Στρόβολος και οι κάτοικοι του με την υπερχείλιση του γεφυριού της Αλεξανδρουπόλεως, ανέφερε ο κ. Υπουργός. «Είναι καλά γνωστό ότι το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Λευκωσίας είναι ένα πρόβλημα, το οποίο θα πρέπει να λυθεί ολιστικά. Και είναι μέσα σε αυτά ακριβώς τα πλαίσια που εκπονήθηκε η μελέτη για τη συγκεκριμένη Λεωφόρο, η οποία βεβαιότατα θα πρέπει να τύχει όλων εκείνων των μελετών που χρειάζονται για την όδευση», σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι βασική θέση και αρχή της Κυβέρνησης συνεχίζει να παραμένει το ότι «το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Λευκωσίας θέλει δραστικές παρεμβάσεις για να μπορέσουμε να το επιλύσουμε». Γνώμονας της προσπάθειας είναι η ικανοποίηση και επίλυση των τοπικών προβλημάτων, τόνισε.

Όσον αφορά το θέμα των ασφαλτικών επανέλαβε τη θέση της Κυβέρνησης, «η οποία είναι ξεκάθαρη και είναι σε διαδικασία πλήρους υλοποίησης», όπως είπε. «Το Υπουργικό Συμβούλιο τον περασμένο Ιούλιο αποφάσισε τη μετεγκατάσταση των συγκεκριμένων ασφαλτικών μονάδων. Πρόσθετα τον περασμένο Δεκέμβριο, επίσης, το Υπουργικό Συμβούλιο, να θυμίσω ότι, αποφάσισε να κινηθεί με τη διαδικασία αναστολής της λειτουργίας των συγκεκριμένων μονάδων λόγω της όχλησης που συνεχίζουν να προκαλούν. Είναι ορισμένη στο Δικαστήριο στις 22 Φεβρουαρίου δικάσιμος για το συγκεκριμένο θέμα», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «η Κυβέρνηση διεκδικεί την αναστολή, για λόγους που έχω αναφέρει». Την ίδια ώρα, τόνισε ο Υπουργός, το Υπουργείο Εσωτερικών έχει πλήρως συμφωνήσει και υπογράψει με τις εταιρείες τους χώρους μετακίνησης, με την προϋπόθεση ότι θα εκπονηθεί η δέουσα και σωρευτική περιβαλλοντική μελέτη για τις περιοχές τις οποίες έχουν επιλεγεί για τη μετακίνηση. Στις συγκεκριμένες περιοχές, εξήγησε, «θα υπάρξει μετακίνηση νοουμένου ότι δεν μεταφέρουμε το ένα πρόβλημα από τη μία περιοχή στην άλλη». «Θα μεταφέρουμε τις συγκεκριμένες μονάδες με όλες εκείνες τις εξασφαλίσεις που χρειάζονται για να λειτουργούν και οι μονάδες σωστά, αλλά και για να μην υπάρχει ταυτόχρονα και η οχληρία που σήμερα προκαλείται», τόνισε. «Θέλω να ελπίζω ότι σε ένα λογικό χρονικό διάστημα από σήμερα θα γίνουν πραγματικότητα όλα όσα έχω προαναφέρει για να μπορέσουν ακριβώς και οι κάτοικοι αυτού του τόπου να απολαμβάνουν την ποιότητα ζωής που τους οφείλουμε, αλλά και η βιομηχανία να συνεχίσει να προσφέρει στη χώρα αυτό που χρειαζόμαστε για την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων», κατέληξε ο Υπουργός.

H κα Θεοχάρους από πλευράς της ευχαρίστησε τον κ. Υπουργό για τη συνάντηση λέγοντας ότι συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη μείζονα Λευκωσία. Το ένα, είπε, είναι ο δρόμος πρωταρχικής σημασίας που ενώνει την Λεωφόρο Αρχαγγέλου με τη Λεωφόρο Στροβόλου. «Λαμβάνοντας υπόψη ότι o δρόμος αυτός περνά από κατοικημένες περιοχές είναι δυνατό να έχει σοβαρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις στη χλωρίδα της περιοχής», ενημερώνοντας ότι διέρχεται ακριβώς πάνω από τη δεξαμενή που κατασκεύασε ο εθνομάρτυρας Αρχιεπίσκοπος Κυπριανός πριν από 200 και πλέον χρόνια στα πλαίσια του αρδευτικού/ υδρευτικού έργου που αφορούσε στην περιοχή του Στροβόλου.

Ανέφερε η κα Θεοχάρους ότι συζητήθηκαν όλες oi πιθανές δυνατότητες αποσόβησης των οποιωνδήποτε περιβαλλοντικών επιπτώσεων και η αναγκαιότητα διάσωσης της δεξαμενής.

«Βλέπουμε ότι για την ώρα απαιτείται επικαιροποίηση της περιβαλλοντικής μελέτης, αλλά και η δυνατότητα για τη διάσωση της δεξαμενής με τη μεταφορά της, είναι μια προοπτική η οποία δεν έχει εξεταστεί μέχρι τώρα», είπε. Το έργο εξακολουθεί να τελεί υπό αναστολή στην αναμονή της συμπλήρωσης των μελετών, οι οποίες θα καταδείξουν, όπως είπε, εάν θα πρέπει να κατασκευαστεί ή όχι, προς το συμφέρον του λαού και της ποιότητας ζωής.

«Όσον αφορά τα ασφαλτικά είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι αναμένουμε την αναστολή της λειτουργίας τους με δικαστική απόφαση», και εν αναμονή της δικαστικής απόφασης θα περιμένουμε για τις παραπέρα ενέργειές μας, κατέληξε η Πρόεδρος του Κινήματος.

Ο Δήμαρχος Στροβόλου ευχαρίστησε τον κ. Υπουργό και την Πρόεδρο του Κινήματος Αλληλεγγύης για το ενδιαφέρον τους σε ό,τι αφορά στο μείζον ζήτημα που απασχολεί τον Στρόβολο για τη σύνδεση των Λεωφόρων και την κατασκευή γέφυρας στην Αλεξανδρουπόλεως. «Μέχρι να λυθούν τα δυο σημαντικά για μας προβλήματα, που είναι η απουσία μιας επικαιροποιημένης περιβαλλοντικής μελέτης, αλλά και η διάσωση του μνημείου του εθνομάρτυρα Κυπριανού, θα βρούμε τρόπους ώστε να υπάρξει μια μεταβατική ανακουφιστική παρέμβαση στο μείζον πρόβλημα  με την υπερχείλιση της γέφυρας της Αλεξανδορυπλεως», είπε ο Δήμαρχος.

 

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ν. Παναγιωτόπουλος: Η Ευρώπη αναπτύσσει την ιδέα της στρατιωτικής αυτονομίας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 14 / 7 / 2021 , 1:25 από news_room «Η Ευρώπη αναπτύσσει την ιδέα της στρατιωτικής αυτονομίας. Δεν είναι κάτι, που δεν είναι συμβατό με τους στόχους του ΝΑΤΟ. Είναι κάτι απολύτως συμπληρωματικό». Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας σε Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα: «Ευρωπαϊκές […]

Δήλωση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου μετά την έξοδό του από το Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» – Adologala

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 30 / 12 / 2020 , 18:50 από news_room Μετά το εξιτήριο που έλαβε σήμερα το απόγευμα από το Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», στο οποίο είχε εισαχθεί το πρωί της Πέμπτης 19 Νοεμβρίου, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος έφθασε στην οικία του εντός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής […]

Pin It on Pinterest