19 °C Athens, GR
13/06/2021

Τελευταια Νέα
To «Άδολο Γάλα» εβδομαδιαία ενημερωτική πύλη ειδήσεων – ADOLOGALA.GR Ολοκλήρωση Άσκησης ΤΑΜΣ-ΤΑΑΣ «ΝΙΚΗΤΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ 2021» – Adologala.gr Μνήμη του Αγίου Ονουφρίου του Αιγυπτίου & Πέτρου του εν Άθων στον Μητροπολιτικό Ναό της Χαλκίδας Πατριάρχης Αντιοχείας: Να βρεθεί γρήγορα λύση στη δύσκολη κατάσταση του Λιβάνου – Adologala.gr Επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στους Δελφούς – Adologala.gr Παρέμβαση της Κύπρου στην Ολομέλεια της Γ. Συνέλευσης του ΟΗΕ για την Ετήσια Έκθεση του Σ.A. Συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας Νατάσας Πηλείδου στο Συμβούλιο Ενέργειας της ΕΕ – Adologala.gr Δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη στην MED7 – Adologala.gr Ο Δήμαρχος της Μόσχας κήρυξε δημόσια αργία άλλες 5 ημέρες της ερχόμενης βδομάδας Εξεδήμησεν προς Κύριον ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Εγκλειστριώτης – Ανακοίνωση της Ι.Μ. Αγ. Νεοφύτου ΗΠΑ: Αυξήθηκαν οι απόπειρες αυτοκτονίας εφήβων στη διάρκεια της πανδημίας – Adologala.gr

Σαν σήμερα 7 Φεβρουαρίου στην Εκκλησία – Εκκλησιαστικά Γεγονότα

Σαν Σήμερα στην Εκκλησία - Εκκλησιαστικό Σαν Σήμερα - Πρεμιέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 7 / 2 / 2021 , 3:20 από news_room

Σαν σήμερα 7 Φεβρουαρίου στην Εκκλησία:

Σαν σήμερα το σωτήριο έτος 2008 θα συγκληθεί ιεραρχεία στην Εκκλησία της Ελλάδος με σκοπό το σώμα της εκκλησίας να εκλέξει νέο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών. Τελικά μετά τη δεύτερη ψηφοφορία νέος αρχιεπίσκοπος εξελέγει ο έως τότε μητροπολίτης Θηβών & Λεβαδείας κ.κ. Ιερώνυμος. Ο κ.Ιερώνυμος στις 16 του ίδιου μηνός θα ενθρονιστεί στον καθεδρικό ιερό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών στη πλατεία Μητροπόλεως.

Σαν σήμερα στην Εκκλησία της Ελλάδος το 2018 μετά από πρόταση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου και ψήφο της Ιεραρχίας, εκλέγεται στον βαθμό του Επισκόπου ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ.Συμεών Βολιώτης με τον τίτλο της Επισκοπής Θεσπιών.Τον ίδιο μήνα χειρτοτονήθηκε στον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό των Αθηνών από τον Αρχιεπίσκοοπο Αθηνών κ.κ.Ιερώνυμο Β΄.

Σαν σήμερα 7 Φεβρουαρίου 1938 στις Βουκολιές Χανίων Κρήτης γεννάται ο Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος ο κατά κόσμον Γεώργιος Λαμπαρδάκης, έχει αναπτύξει πλούσιο και πολυσχιδές έργό και έχει τιμηθεί με ανώτατα πολιτειακά και εκκλησιαστικά παράσημα. Συγκεκριμένα, το 1980 τιμήθηκε από τον τότε Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Κάρστενς με το Σταυρό Αξίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, το 1992 από τον Πρωθυπουργό κ. Ράου με το Παράσημο Αξίας του κρατιδίου Ρηνανίας – Βεστφαλίας και το 1994 με το παράσημο του Ανωτέρου Ταξιάρχου της Ελληνικής Δημοκρατίας από τον τότε πρόεδρο Κωνσταντίνο Καραμανλή. Ως βοηθός Επίσκοπος εργάστηκε ιδιαίτερα για τη νομική αναγνώριση της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας σε νομικό πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.

Σαν σήμερα 8 Φεβρουαρίου 2018 υπό την συνεδρίαση της ιεράς συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην ημι-αυτόνομο εκκλησία της Αμερικής θα εκλεγεί παμψηφεί Μητροπολίτης Σικάγου ο Αρχιμανδρίτης Ναθαναήλ Συμεωνίδης.Ο κ.Ναθαναήλ εκλέχθηκε στο Φανάρι υπό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου . Ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης είχε διακονίσει επί σειρά ετών ως Διάκονος, Ιερεύς και Διευθυντής του Τμήματος Διορθοδόξων, Οικουμενικών και Διαθρησκειακών Σχέσεων. Χειροτονήθηκε Επίσκοπος στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος στην Νέα Υόρκη, στις 17 Μαρτίου, και ενθρονίσθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σικάγο, στις 24 Μαρτίου του ίδιου έτους.

Σαν σήμερα στο Πατριαρχείο Ρωσίας και συγκεκριμένα στη Μόσχα η Εκκλησία επρόκειτο να βιώσει έναν άδικο θάνατο. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος πρώην Πριλούκη κυρός Βασίλειος(1870-1930) , ο κατά κόσμον Βασίλειος Ιβάνοβιτς θα καταδικαστεί σε θάνατο στις 3 Φεβρουαρίου 1930 και σαν σήμερα θα εκτελεστεί. Το 2000 το Πατριαρχείο Ρωσίας θα αναγνωρίσει τον επίσκοπο κυρό Βασίλειο ώς Άγιο της Εκκλησίας της Ρωσίας. Ο επίσκοπος Βασίλειος αποφοίτησε από τη Θεολογική Ακαδημία της Μόσχας το 1926 συλλαμβάνεται και μεταφέρεται στις φυλακές Σολόβκι στη Λευκή Θάλασσα. Το 1927 αντιτάχθηκε στη Διακήρυξη του Αναπληρωτή Τοποτηρητή του Πατριαρχικού Θρόνου Μητροπολίτη Κάτω Νοβγορόδου Σεργίου και παύθηκε. Στα τέλη του 1927 εκτοπίστηκε στο Μπράτσκ του Ιρκούτσκ. Τον Δεκέμβριο του 1929 συνελήφθη και μεταφέρθηκε στη Μόσχα όπου και καταδικάστηκε σε θάνατο και η εκτέλεση του πραγματοποιήθηκε σαν σήμερα 7 Φεβρουαρίου.

Σαν σήμερα στην Τιφλίδα το 1938 κοιμάται ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Τσηλκάνης κυρός Αλέξιος. Ο κατά κόσμον Αλέξανδρος Γκερασμία (1865-1938 – Πατριαρχείο Γεωργίας).

Σαν σήμερα το 953 κοιμάται οσιακώς ο Όσιος Λουκάς. Ο Όσιος Λουκάς γεννήθηκε το 896 στο Καστόριον (σηµερινή Θίσβη) .Ο Όσιος Λουκάς από πολύ µικρός είχε φυσική κλίση προς το µοναχισµό και σε ηλικία 14 ετών εντάχθηκε σ’ αυτόν. Ακολουθώντας δύο µοναχούς από τη Ρώµη έφτασε στην Αθήνα, όπου έγινε δόκιµος µοναχός.Επιθυµία του ήταν να ταφεί απλά, στο δάπεδο του κελιού του µε λίγες πλίνθους στην επιφάνεια.

Σαν σήμερα στις 7 Φεβρουαρίου 2018 εκλέγεται Μητροπολίτης Μάνης από την Ιεραρχία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ο έως τότε Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου(κατά κόσμον Χρήστος).Από τις 21 Μαΐου 2010, με απόφαση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου Β’ αναλαμβάνει Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Αρχιεπισκόπου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, θέση την οποία θα διατηρήσει έως την εκλογή του σε Μητροπολίτη.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Επίσκεψη του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος στον Μητροπολίτη Δημητριάδος

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 25 / 5 / 2021 , 18:20 από news_room Επίσκεψη του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος στον Σεβασμιώτατο Τον Σεπτέμβριο η Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο   Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, πραγματοποίησε σήμερα ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος κ. Θεόδωρος Κλιάρης, συνοδευόμενος […]

Συγχαρητήρια επιστολή του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου στον νεοεκλεγέντα Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 21 / 2 / 2021 , 2:26 από news_room Μακαριώτατε καί Ἁγιώτατε Πατριάρχα Σερβίας, ἐν Χριστῷ τῷ Θεῷ λίαν ἀγαπητέ καί περιπόθητε ἀδελφέ καί συλλειτουργέ τῆς ἡμῶν Μετριότητος κύριε Πορφύριε, τήν Ὑμετέραν σεβασμίαν Μακαριότητα ἀδελφικῶς ἐν Κυρίῳ κατασπαζόμενοι, ὑπερήδιστα προσαγορεύομεν. Ἡ εἴδησις τῆς ἐκλογῆς Σας εἰς τόν περίπυστον […]

Pin It on Pinterest