14 °C Athens, GR
04/03/2021

Τελευταια Νέα
Η Μητρόπολη Λαρίσης & Τυρνάβου μετρά τις πληγές της από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021 – Επίβλεψη των ζημιών από τον κ.Ιερώνυμο Δίπλα στους κατοίκους της πληγείσας από τον σεισμό περιφέρειας Λαρίσης και Τυρνάβου ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος ΥΠΠΟ : Σωστικά μέτρα για την προστασία του διακόσμου στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους στο Πεδίο του Άρεως Τι ισχύει από σήμερα σε όλη τη χώρα για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου Covid-19 ΗΠΑ : Ακυρώθηκε συνεδρίαση της Βουλής των Αντιπροσώπων λόγω προειδοποιήσεων για νέα εισβολή στο Καπιτώλιο Ολοκλήρωση διαδικτυακής διαδικασίας για διεκδίκηση θέσεων Ειδικότητας στην Κύπρο 3 Μαρτίου ημέρα μνήμης του ήρωα της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου Charles Michel : Δεν υπάρχει Ευρώπη χωρίς την Ουκρανία Φώφη Γεννηματά : «Καταστροφική η πολιτική της Κυβέρνησης για lockdown ακορντεόν, χρειάζεται εθνικό σχέδιο» Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος : Οι γυναίκες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά των ενοριών μας στην Αμερική

Σαν σήμερα 7 Φεβρουαρίου στην Εκκλησία – Εκκλησιαστικά Γεγονότα

Σαν Σήμερα στην Εκκλησία - Εκκλησιαστικό Σαν Σήμερα - Πρεμιέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 7 / 2 / 2021 , 3:20 από news_room

Σαν σήμερα 7 Φεβρουαρίου στην Εκκλησία:

Σαν σήμερα το σωτήριο έτος 2008 θα συγκληθεί ιεραρχεία στην Εκκλησία της Ελλάδος με σκοπό το σώμα της εκκλησίας να εκλέξει νέο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών. Τελικά μετά τη δεύτερη ψηφοφορία νέος αρχιεπίσκοπος εξελέγει ο έως τότε μητροπολίτης Θηβών & Λεβαδείας κ.κ. Ιερώνυμος. Ο κ.Ιερώνυμος στις 16 του ίδιου μηνός θα ενθρονιστεί στον καθεδρικό ιερό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών στη πλατεία Μητροπόλεως.

Σαν σήμερα στην Εκκλησία της Ελλάδος το 2018 μετά από πρόταση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου και ψήφο της Ιεραρχίας, εκλέγεται στον βαθμό του Επισκόπου ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ.Συμεών Βολιώτης με τον τίτλο της Επισκοπής Θεσπιών.Τον ίδιο μήνα χειρτοτονήθηκε στον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό των Αθηνών από τον Αρχιεπίσκοοπο Αθηνών κ.κ.Ιερώνυμο Β΄.

Σαν σήμερα 7 Φεβρουαρίου 1938 στις Βουκολιές Χανίων Κρήτης γεννάται ο Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος ο κατά κόσμον Γεώργιος Λαμπαρδάκης, έχει αναπτύξει πλούσιο και πολυσχιδές έργό και έχει τιμηθεί με ανώτατα πολιτειακά και εκκλησιαστικά παράσημα. Συγκεκριμένα, το 1980 τιμήθηκε από τον τότε Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Κάρστενς με το Σταυρό Αξίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, το 1992 από τον Πρωθυπουργό κ. Ράου με το Παράσημο Αξίας του κρατιδίου Ρηνανίας – Βεστφαλίας και το 1994 με το παράσημο του Ανωτέρου Ταξιάρχου της Ελληνικής Δημοκρατίας από τον τότε πρόεδρο Κωνσταντίνο Καραμανλή. Ως βοηθός Επίσκοπος εργάστηκε ιδιαίτερα για τη νομική αναγνώριση της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας σε νομικό πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.

Σαν σήμερα 8 Φεβρουαρίου 2018 υπό την συνεδρίαση της ιεράς συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην ημι-αυτόνομο εκκλησία της Αμερικής θα εκλεγεί παμψηφεί Μητροπολίτης Σικάγου ο Αρχιμανδρίτης Ναθαναήλ Συμεωνίδης.Ο κ.Ναθαναήλ εκλέχθηκε στο Φανάρι υπό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου . Ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης είχε διακονίσει επί σειρά ετών ως Διάκονος, Ιερεύς και Διευθυντής του Τμήματος Διορθοδόξων, Οικουμενικών και Διαθρησκειακών Σχέσεων. Χειροτονήθηκε Επίσκοπος στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος στην Νέα Υόρκη, στις 17 Μαρτίου, και ενθρονίσθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σικάγο, στις 24 Μαρτίου του ίδιου έτους.

Σαν σήμερα στο Πατριαρχείο Ρωσίας και συγκεκριμένα στη Μόσχα η Εκκλησία επρόκειτο να βιώσει έναν άδικο θάνατο. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος πρώην Πριλούκη κυρός Βασίλειος(1870-1930) , ο κατά κόσμον Βασίλειος Ιβάνοβιτς θα καταδικαστεί σε θάνατο στις 3 Φεβρουαρίου 1930 και σαν σήμερα θα εκτελεστεί. Το 2000 το Πατριαρχείο Ρωσίας θα αναγνωρίσει τον επίσκοπο κυρό Βασίλειο ώς Άγιο της Εκκλησίας της Ρωσίας. Ο επίσκοπος Βασίλειος αποφοίτησε από τη Θεολογική Ακαδημία της Μόσχας το 1926 συλλαμβάνεται και μεταφέρεται στις φυλακές Σολόβκι στη Λευκή Θάλασσα. Το 1927 αντιτάχθηκε στη Διακήρυξη του Αναπληρωτή Τοποτηρητή του Πατριαρχικού Θρόνου Μητροπολίτη Κάτω Νοβγορόδου Σεργίου και παύθηκε. Στα τέλη του 1927 εκτοπίστηκε στο Μπράτσκ του Ιρκούτσκ. Τον Δεκέμβριο του 1929 συνελήφθη και μεταφέρθηκε στη Μόσχα όπου και καταδικάστηκε σε θάνατο και η εκτέλεση του πραγματοποιήθηκε σαν σήμερα 7 Φεβρουαρίου.

Σαν σήμερα στην Τιφλίδα το 1938 κοιμάται ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Τσηλκάνης κυρός Αλέξιος. Ο κατά κόσμον Αλέξανδρος Γκερασμία (1865-1938 – Πατριαρχείο Γεωργίας).

Σαν σήμερα το 953 κοιμάται οσιακώς ο Όσιος Λουκάς. Ο Όσιος Λουκάς γεννήθηκε το 896 στο Καστόριον (σηµερινή Θίσβη) .Ο Όσιος Λουκάς από πολύ µικρός είχε φυσική κλίση προς το µοναχισµό και σε ηλικία 14 ετών εντάχθηκε σ’ αυτόν. Ακολουθώντας δύο µοναχούς από τη Ρώµη έφτασε στην Αθήνα, όπου έγινε δόκιµος µοναχός.Επιθυµία του ήταν να ταφεί απλά, στο δάπεδο του κελιού του µε λίγες πλίνθους στην επιφάνεια.

Σαν σήμερα στις 7 Φεβρουαρίου 2018 εκλέγεται Μητροπολίτης Μάνης από την Ιεραρχία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ο έως τότε Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου(κατά κόσμον Χρήστος).Από τις 21 Μαΐου 2010, με απόφαση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου Β’ αναλαμβάνει Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Αρχιεπισκόπου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, θέση την οποία θα διατηρήσει έως την εκλογή του σε Μητροπολίτη.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Δήλωση Πολάκη σχετικά με το εκ νέου αίτημα για άρση ασυλίας του μετά από νέα μήνυση του δημοσιογράφου Κουρτάκη - Adologala.gr

Δήλωση Πολάκη μετά το νέο αίτημα για άρση της ασυλίας του από τη νέα μήνυση του δημοσιογράφου Κουρτάκη – Adologala

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 9 / 12 / 2020 , 21:49 από news_room Δήλωση του Π. Πολάκη σχετικά με το εκ νέου αίτημα για άρση ασυλίας του μετά από νέα μήνυση του δημοσιογράφου Κουρτάκη: Σήμερα συνειδητά δεν παρευρέθηκα στην Επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής όπου η κυβερνητική πλειοψηφία αυτο-εξευτελίστηκε, συρόμενη από την Ακροδεξιά […]

Ο ομογενής Κρις Σπύρου στο πλευρό του Τζο Μπάιντεν

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 21 / 8 / 2020 , 17:09 από adologala.gr ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ Ένας δικός μας, ο Ελληνοαμερικανός πολιτικός ηγέτης Κρις Σπύρου, στενός φίλος και συνεργάτης εδώ και πολλά χρόνια, του Τζο Μπάιντεν, βρίσκεται πάλι στο πλευρό του, στον αγώνα που δίνει ο λαβών το χρίσμα του Δημοκρατικού Υποψήφιου για […]

Pin It on Pinterest