16 °C Athens, GR
20/10/2021

Τελευταια Νέα
Λαμπρή εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση στον Άγιο Δημήτριο Χαλκίδας Στην Μουκόμπα συνεχίζει την Ιεραποστολική του Περιοδεία ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Αγιασμός Ενάρξεως Μαθημάτων Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος Με τον Πρόεδρο της Ουγκάντα συναντήθηκε ο Πατριάρχης Θεόδωρος – Ολοκληρώθηκε η Επίσκεψη του στην Ουγκάντα Μόρφου Νεόφυτος: «Φίλοι στον Ουρανό και στη Γή» – Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Οσίου Δαυίδ του Εν Ευβοία 3 Ιατροί θα αποφανθούν για τον Αρχιεπίσκοπο Ειρηναίο – Η Απόφαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου Συνάντηση εργασίας του Οικουμενικού Πατριάρχη με διεθνή ομάδα επιστημόνων για το Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου Εορτάστηκαν τα 109 Ελευθέρια της Έδεσσας Η χειροτονία του Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ.κ. Αμφιλόχιου Το ποσό των 636χιλ. Δολαρίων συγκέντρωσε για τους πυρόπληκτους της Ελλάδας η Ι.Α. Αυστραλίας

Σαν σήμερα 7 Φεβρουαρίου στην Εκκλησία – Εκκλησιαστικά Γεγονότα

Σαν Σήμερα στην Εκκλησία - Εκκλησιαστικό Σαν Σήμερα - Πρεμιέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 7 / 2 / 2021 , 3:20 από news_room

Σαν σήμερα 7 Φεβρουαρίου στην Εκκλησία:

Σαν σήμερα το σωτήριο έτος 2008 θα συγκληθεί ιεραρχεία στην Εκκλησία της Ελλάδος με σκοπό το σώμα της εκκλησίας να εκλέξει νέο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών. Τελικά μετά τη δεύτερη ψηφοφορία νέος αρχιεπίσκοπος εξελέγει ο έως τότε μητροπολίτης Θηβών & Λεβαδείας κ.κ. Ιερώνυμος. Ο κ.Ιερώνυμος στις 16 του ίδιου μηνός θα ενθρονιστεί στον καθεδρικό ιερό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών στη πλατεία Μητροπόλεως.

Σαν σήμερα στην Εκκλησία της Ελλάδος το 2018 μετά από πρόταση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου και ψήφο της Ιεραρχίας, εκλέγεται στον βαθμό του Επισκόπου ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ.Συμεών Βολιώτης με τον τίτλο της Επισκοπής Θεσπιών.Τον ίδιο μήνα χειρτοτονήθηκε στον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό των Αθηνών από τον Αρχιεπίσκοοπο Αθηνών κ.κ.Ιερώνυμο Β΄.

Σαν σήμερα 7 Φεβρουαρίου 1938 στις Βουκολιές Χανίων Κρήτης γεννάται ο Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος ο κατά κόσμον Γεώργιος Λαμπαρδάκης, έχει αναπτύξει πλούσιο και πολυσχιδές έργό και έχει τιμηθεί με ανώτατα πολιτειακά και εκκλησιαστικά παράσημα. Συγκεκριμένα, το 1980 τιμήθηκε από τον τότε Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Κάρστενς με το Σταυρό Αξίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, το 1992 από τον Πρωθυπουργό κ. Ράου με το Παράσημο Αξίας του κρατιδίου Ρηνανίας – Βεστφαλίας και το 1994 με το παράσημο του Ανωτέρου Ταξιάρχου της Ελληνικής Δημοκρατίας από τον τότε πρόεδρο Κωνσταντίνο Καραμανλή. Ως βοηθός Επίσκοπος εργάστηκε ιδιαίτερα για τη νομική αναγνώριση της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας σε νομικό πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.

Σαν σήμερα 8 Φεβρουαρίου 2018 υπό την συνεδρίαση της ιεράς συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην ημι-αυτόνομο εκκλησία της Αμερικής θα εκλεγεί παμψηφεί Μητροπολίτης Σικάγου ο Αρχιμανδρίτης Ναθαναήλ Συμεωνίδης.Ο κ.Ναθαναήλ εκλέχθηκε στο Φανάρι υπό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου . Ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης είχε διακονίσει επί σειρά ετών ως Διάκονος, Ιερεύς και Διευθυντής του Τμήματος Διορθοδόξων, Οικουμενικών και Διαθρησκειακών Σχέσεων. Χειροτονήθηκε Επίσκοπος στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος στην Νέα Υόρκη, στις 17 Μαρτίου, και ενθρονίσθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σικάγο, στις 24 Μαρτίου του ίδιου έτους.

Σαν σήμερα στο Πατριαρχείο Ρωσίας και συγκεκριμένα στη Μόσχα η Εκκλησία επρόκειτο να βιώσει έναν άδικο θάνατο. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος πρώην Πριλούκη κυρός Βασίλειος(1870-1930) , ο κατά κόσμον Βασίλειος Ιβάνοβιτς θα καταδικαστεί σε θάνατο στις 3 Φεβρουαρίου 1930 και σαν σήμερα θα εκτελεστεί. Το 2000 το Πατριαρχείο Ρωσίας θα αναγνωρίσει τον επίσκοπο κυρό Βασίλειο ώς Άγιο της Εκκλησίας της Ρωσίας. Ο επίσκοπος Βασίλειος αποφοίτησε από τη Θεολογική Ακαδημία της Μόσχας το 1926 συλλαμβάνεται και μεταφέρεται στις φυλακές Σολόβκι στη Λευκή Θάλασσα. Το 1927 αντιτάχθηκε στη Διακήρυξη του Αναπληρωτή Τοποτηρητή του Πατριαρχικού Θρόνου Μητροπολίτη Κάτω Νοβγορόδου Σεργίου και παύθηκε. Στα τέλη του 1927 εκτοπίστηκε στο Μπράτσκ του Ιρκούτσκ. Τον Δεκέμβριο του 1929 συνελήφθη και μεταφέρθηκε στη Μόσχα όπου και καταδικάστηκε σε θάνατο και η εκτέλεση του πραγματοποιήθηκε σαν σήμερα 7 Φεβρουαρίου.

Σαν σήμερα στην Τιφλίδα το 1938 κοιμάται ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Τσηλκάνης κυρός Αλέξιος. Ο κατά κόσμον Αλέξανδρος Γκερασμία (1865-1938 – Πατριαρχείο Γεωργίας).

Σαν σήμερα το 953 κοιμάται οσιακώς ο Όσιος Λουκάς. Ο Όσιος Λουκάς γεννήθηκε το 896 στο Καστόριον (σηµερινή Θίσβη) .Ο Όσιος Λουκάς από πολύ µικρός είχε φυσική κλίση προς το µοναχισµό και σε ηλικία 14 ετών εντάχθηκε σ’ αυτόν. Ακολουθώντας δύο µοναχούς από τη Ρώµη έφτασε στην Αθήνα, όπου έγινε δόκιµος µοναχός.Επιθυµία του ήταν να ταφεί απλά, στο δάπεδο του κελιού του µε λίγες πλίνθους στην επιφάνεια.

Σαν σήμερα στις 7 Φεβρουαρίου 2018 εκλέγεται Μητροπολίτης Μάνης από την Ιεραρχία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ο έως τότε Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου(κατά κόσμον Χρήστος).Από τις 21 Μαΐου 2010, με απόφαση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου Β’ αναλαμβάνει Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Αρχιεπισκόπου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, θέση την οποία θα διατηρήσει έως την εκλογή του σε Μητροπολίτη.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

27 Νοεμβρίου – Μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ιακώβου του Πέρσου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 28 / 11 / 2020 , 17:07 από adologala.gr Του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου: Η Εκκλησία μας σήμερα, 27 Νοεμβρίου, τιμά τη μνήμη του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Ιακώβου του Πέρσου και του Οσίου Ναθαναήλ. Ο Άγιος Ιάκωβος έζησε τον 4ο αιώνα μ.Χ. στην Περσία, στην πόλη Βηθλαβά, και ανήκε σε επίσημη […]

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 7 / 9 / 2021 , 22:51 από news_room Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί ο Πατριάρχης Αλεξάνδρειας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β’, ο οποίος έτυχε υποδοχής στο Υπουργείο Άμυνας. Ο Πατριάρχης είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας κ. Χαράλαμπο Πετρίδη στην παρουσία του Αρχηγού της Εθνικής […]

Pin It on Pinterest