Προγραμματισμός δράσης του Hellenic Congress of America για το έτος 2021

Προγραμματισμός δράσης του Hellenic Congress of America για το έτος 2021

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 17 / 2 / 2021 , 1:59 από news_room

Νέα Υόρκη.- Με «Πέντε θέματα πρώτης Γραμμής» η Ελληνοαμερικανική Οργάνωση Hellenic Congress of America, περνάει το 2021 στην πρωτοπορία της προβολής και διεκδίκησης ομογενειακών αιτημάτων που θα σηματοδοτήσουν μία νέα εποχή στις σχέσεις γενέτειρας και Απόδημου Ελληνισμού. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, της ομογενειακής οργάνωσης:

«Στην άοκνη προσπάθειά της οργάνωσης  Hellenic Congress of America να αποβεί δημιουργική, χρήσιμη και επίκαιρη για τον Απόδημο Ελληνισμό και τις ανάγκες του, αλλά, συνάμα, και υποστηρικτική προς την γενέτειρα, έχουμε προγραμματίσει για το νέο έτος 2021, έτος επετειακό για τον Ελληνισμό,  πέντε θέματα «πρώτης γραμμής» τα οποία και θα προωθήσουμε, πάση δυνάμει,  στην Ομογένεια, την ελληνική πατρίδα, όσο και διεθνώς.

Τα θέματα αυτά,  έχουν εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο  του Hellenic Congress of America και έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία προώθησή τους στη γενέτειρα, τον Απόδημο ελληνισμό και διεθνώς.  Παράλληλα, τα “πέντε θέματα πρώτης γραμμής” θα παρουσιαστούν και στο Συνέδριο που προετοιμάζουμε για το Φθινόπωρο του 2021, στην Αθήνα,  με τη συμμετοχή  αντιπροσώπων ομογενειακών οργανώσεων από όλο τον κόσμο, καθώς και με προσκεκλημένες ομογενειακές προσωπικότητες.

Ειδικότερα, τα θέματα κατά προτεραιότητα, είναι τα ακόλουθα:

  1. Διευκόλυνση άσκησης του εκλογικού δικαιώματος. 
  2. «Ημέρα  Απόδημου Ελληνισμού» και Βράβευση Αποδήμων.
  3. Στράτευση για τους γεννημένους στο εξωτερικό  Έλληνες
  4. Τακτοποίηση Φορολογικών θεμάτων και κίνητρα
  5. Ίδρυση Υπουργείου Αποδήμων Ελλήνων

Παράλληλα με τα θέματα αυτά, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση,  το Hellenic Congerss of America έχει εντάξει στα σχέδιά του και την συγγραφή της Ιστορίας του Απόδημου Ελληνισμού. Για το σκοπό αυτόν έχει  συστήσει Ειδική Επιτροπή υπό την Προεδρία του γνωστού στην ομογένεια καθηγητή, Δημοσθένη Τριανταφύλλου. Περισσότερες λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο έργο καθώς και για τα «πέντε θέματα πρώτης γραμμής» θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Πηγή:PanhellenicPost.com

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ιερά Παράκληση για μαθητές από τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 12 / 6 / 2021 , 0:49 από news_room Ιερά Παράκληση εις την Υπεραγία Θεοτόκο με σκοπό την πνευματική ενίσχυση και ευλογία των μαθητών που μετέχουν στις προαγωγικές και πανελλήνιες εξετάσεις τέλεσε την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ […]

Εγκάρδιες ευχές Καθολικού Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ. Ηλία στη Nona Gaprindashvili

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 4 / 5 / 2021 , 2:58 από news_room Συγχαρητήρια του Καθολικού-Πατριάρχη Όλης της Γεωργίας στη Nona Gaprindashvili Η κα Nona Gaprindashvili είναι ένα εξαιρετικά προικισμένο άτομο από τον Θεό. Ο κόσμος αναγνώρισε μια Γεωργιανή γυναίκα για πρώτη φορά σε δεκαετίες (τον τελευταίο αιώνα) και έγινε σύμβολο σοφίας, δύναμης, […]

Pin It on Pinterest