19 °C Athens, GR
13/06/2021

Τελευταια Νέα
To «Άδολο Γάλα» εβδομαδιαία ενημερωτική πύλη ειδήσεων – ADOLOGALA.GR Ολοκλήρωση Άσκησης ΤΑΜΣ-ΤΑΑΣ «ΝΙΚΗΤΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ 2021» – Adologala.gr Μνήμη του Αγίου Ονουφρίου του Αιγυπτίου & Πέτρου του εν Άθων στον Μητροπολιτικό Ναό της Χαλκίδας Πατριάρχης Αντιοχείας: Να βρεθεί γρήγορα λύση στη δύσκολη κατάσταση του Λιβάνου – Adologala.gr Επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στους Δελφούς – Adologala.gr Παρέμβαση της Κύπρου στην Ολομέλεια της Γ. Συνέλευσης του ΟΗΕ για την Ετήσια Έκθεση του Σ.A. Συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας Νατάσας Πηλείδου στο Συμβούλιο Ενέργειας της ΕΕ – Adologala.gr Δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη στην MED7 – Adologala.gr Ο Δήμαρχος της Μόσχας κήρυξε δημόσια αργία άλλες 5 ημέρες της ερχόμενης βδομάδας Εξεδήμησεν προς Κύριον ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Εγκλειστριώτης – Ανακοίνωση της Ι.Μ. Αγ. Νεοφύτου ΗΠΑ: Αυξήθηκαν οι απόπειρες αυτοκτονίας εφήβων στη διάρκεια της πανδημίας – Adologala.gr

Παιδάκι στην Αρχιεπισκοπή Σουτσεάβα κοιμήθηκε λίγες ώρες μετά το Μυστήριο του Βαπτίσματος – Η Ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής

Παιδάκι στην Αρχιεπισκοπή Σουτσεάβα κοιμήθηκε λίγες ώρες μετά το Μυστήριο του Βαπτίσματος - Η Ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 6 / 2 / 2021 , 10:16 από news_room

«Δεν υπάρχει λόγος ή πράξη για να σκουπίσουμε τα δάκρυα και τώρα καταπραΰνουμε τις σπασμένες καρδιές των γονέων και των συγγενών, αλλά είμαστε μαζί τους σε αυτήν την ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή», δήλωσε τη Δευτέρα η Αρχιεπισκοπή της Σουτσεάβα. Ξεκίνησε εσωτερική έρευνα για την υπόθεση του παιδιού 6 εβδομάδων που πέθανε λίγες ώρες μετά την παραλαβή του Μυστηρίου του Αγίου Βαπτίσματος στην Εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και της Ελένης στη γειτονιά Zamca της Σουτσεάβα την Κυριακή.

«Ζητούμε από τον πιο Ελεήμονο Θεό να ενισχύσει, να παρηγορήσει και να θεραπεύσει αυτήν την πληγή, μαζί με το βρέφος Ιουστίν, που στο εξής θα τους παρακολουθεί από το θρόνο του ουράνιου Πατέρα», ανέφερε η δήλωση της Αρχιεπισκοπής.

Εκ μέρους του Πατριαρχείου της Ρουμανίας, ο Εκπρόσωπος Βασιλείς Μπασέσκου εξέφρασε «βαθιά συμπόνια προς την οικογένεια του αποθανόντος παιδιού, τόσο σκληρή προσπάθεια τώρα και του οποίου ο πόνος δεν μπορούμε καν να καταλάβουμε πλήρως».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, το παιδί ένιωσε αδιαθεσία την Κυριακή, αμέσως μετά την τρίτη εμβάπτιση στο Βάπτισμα, και πήρε καρδιο-αναπνευστική ανακοπή. Αναστήθηκε στην εκκλησία από το πλήρωμα SMURD. Το παιδί νοσηλεύτηκε σε σοβαρή κατάσταση, καπέλο για διασωλήνωση και αερισμό μηχανικά. Το βράδυ, περίπου στις 1:00, οι γιατροί δήλωσαν το θάνατό του.

Ο ιερέας, Alexandru Mazarache, χειροτονήθηκε το 2007, έχοντας εμπειρία στην τελετή των Ιερών Μυστηρίων. «Το μόνο πρόβλημα που γνώριζε ο πατέρας ήταν ότι (το μωρό) γεννήθηκε πρόωρα», δήλωσε ο Πρύτανης Αιδεσιμότατος Doru Budeanu. Ο αρχιεπίσκοπος σημείωσε επίσης ότι η θερμοκρασία στην εκκλησία και στο νερό ήταν κατάλληλη.

«Το μυστήριο του βαπτίσματος, σύμφωνα με τους κανόνες, τελετώνεται στις Ορθόδοξες Εκκλησίες από τον ιερέα ή τον επίσκοπο μέσω μιας τριπλής εμβάπτισης στο όνομα της Αγίας Τριάδας. Αυτή η εμβάπτιση διαρκεί δύο-τρία δευτερόλεπτα και περιλαμβάνει αυστηρή προστασία του μωρού, του οποίου η πλάτη και ο λαιμός υποστηρίζονται με το δεξί χέρι, ενώ το στόμα και η μύτη προστατεύονται από το κύπελλο του αριστερού χεριού, έτσι ώστε να μην μπορεί να εισπνεύσει σταγόνες νερού μέσα τα δευτερόλεπτα όταν βυθίζεται γρήγορα τρεις φορές », εξήγησε ο Vasile Bănescu.

«Υπάρχει επίσης η δυνατότητα βάπτισης ρίχνοντας νερό στο κεφάλι του μωρού, τρεις φορές, στο όνομα της Αγίας Τριάδας. Αυτή η απόφαση μπορεί να ληφθεί σε περιπτώσεις ανάγκης ή ανάλογα με την υγεία του μωρού. ”

Ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου ζήτησε επείγουσα εσωτερική έρευνα. «Το αποτέλεσμα, που επιβεβαιώνεται με το αποτέλεσμα της έρευνας που διενεργήθηκε από τις κοσμικές αρχές, θα δημοσιοποιηθεί από την Αρχιεπισκοπή. Το συντομότερο δυνατό », διαβεβαίωσε ο Βασίλης Μπασέσκου.

Η Αρχιεπισκοπή Σουτσεάβα και Ραντάτι πληροφόρησε ότι έχει ήδη επικοινωνήσει με τον ιερέα και τους παρευρισκόμενους, προκειμένου να προσδιορίσει τις συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα αυτή η τραγωδία και να αποφασίσει τα απαραίτητα μέτρα.

«Πέρα από αυτά, προσφέρουμε μια ταπεινή προσευχή στον Θεό, που μας επέπληξε από αυτό το γεγονός, για να φωτίσει το μυαλό μας και να ισιώσει τη ζωή μας, λέγοντας μαζί με τον Απόστολο:« Ω το βάθος των πλούτων της σοφίας και της γνώσης του Θεού! Πόσο απροσδιόριστο τις κρίσεις Του και τα μονοπάτια Του πέρα ​​από τον εντοπισμό! Ποιος γνωρίζει το μυαλό του Κυρίου ή ποιος ήταν ο σύμβουλός του; (Ρωμαίους 11: 33-34). “

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η μοναδική που μπορεί να διασφαλίσει του Έλληνες – Το αποδεικνύει καθημερινά

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 6 / 2 / 2021 , 10:13 από news_room Αναλαμβάνοντας την διακυβέρνηση της χώρας και ακόμα αρκετό καιρό αργότερα, ο πρωθυπουργός της Ελλάδος κ.Κυριάκος Μητσοτάκης απόδειξε ότι είναι η μοναδική αρχή (νομίμως εκλεγμένη) αυτής της χώρας η οποία μπορεί να διασφαλίσει την ασφάλεια, την ευημερία και την μακροπρόθεσμη […]

Εκδημία του 94χρονου Αρχιμανδρίτη Κωνσταντίνου Μπέμπη

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 13 / 3 / 2021 , 18:43 από news_room Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε το θάνατο του Αρχιμανδρίτη Κωνσταντίνου Μπέμπη, που έλαβε χώρα στις 9 Μαρτίου 2021 λόγω φυσικών αιτιών. Πρ. Κ.Μπέμπης ήταν ο αγαπημένος κληρικού της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στο Νιου Μπέντφορντ της Μασαχουσέτης. Ήταν […]

Pin It on Pinterest