19 °C Athens, GR
23/10/2021

Τελευταια Νέα
Χοροστασία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου κατά τον Εσπερινό της επετείου των 30 ετών στον Οικουμενικό Θρόνο Η Βουλή του Οντάριο τιµά τον Οικουµενικό Πατριάρχη Διευκρινίσεις σχετικά με τη διεξαγωγή παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου Αυστραλίας Μακάριος: «Το μεγαλύτερο χάρισμα του Πατριάρχου μας, ότι έχει ανθρώπινη καρδιά» Η Ιερά Μνήμη του Οσίου Χριστοδούλου του Εν Πάτμω στην Ι.Μ. Χαλκίδος – Μνημόσυνο Αρχιεπισκόπου κυρού Χριστοδούλου Συμμετοχή του Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη σε συνάντηση των Υπουργών Άμυνας της ΕΕ στις Βρυξέλλες «Αναστάσεως Ημέρα» στην Επισκοπή Μπουκόμπας – Adologala.gr Επιστολή 48 γερουσιαστών στον Μπάιντεν για την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στις ΗΠΑ – Adologala.gr Ευχές του Πάπα Φραγκίσκου προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη με την ευκαιρία των 30 ετών διακονίας του στον Πατριαρχικό Θρόνο 100ετηρίδα της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου στο Κλίφτον

Ο Πρόεδρος της Κίνας Σί Τζινπινγκ απεύθυνε χαιρετισμό για το εαρινό φεστιβάλ στους Κινέζους

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 13 / 2 / 2021 , 21:01 από news_room

ΠΕΚΙΝΟ – Ο Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, εξ ονόματος της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας (CPC) και του Κρατικού Συμβουλίου, απήντησε τους χαιρετισμούς του εαρινού φεστιβάλ σε όλους τους Κινέζους στις 10 Φεβρουαρίου σε δεξίωση στο Πεκίνο.

Ο Xi, επίσης γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του CPC και πρόεδρος της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής, παρέδωσε ομιλία στη συγκέντρωση στο Great Hall of the People, χαιρετώντας τους Κινέζους όλων των εθνοτικών ομάδων, συμπατριώτες στο Χονγκ Κονγκ, το Μακάο και την Ταϊβάν, και στο εξωτερικό κινεζικά.

Φωτογραφία / Xinhua]

Το φετινό εαρινό φεστιβάλ, ή το σεληνιακό νέο έτος της Κίνας, έληξε στις 12 Φεβρουαρίου.

Η επίτευξη του πρώτου εκατονταετούς στόχου της ολοκλήρωσης της οικοδόμησης μιας μέτριας ευημερούσας κοινωνίας από κάθε άποψη είναι ένα μεγάλο επίτευγμα ορόσημο, σημείωσε ο Xi.

Απαιτώντας τις αρετές της μετριοφροσύνης και της σύνεσης, ο Xi ζήτησε προσπάθειες για την επίτευξη του δεύτερου εκατονταετούς στόχου και τη μεγάλη αναζωογόνηση του κινεζικού έθνους, και να συνεισφέρουν νέες και μεγαλύτερες στην ευγενή αιτία διασφάλισης της ειρήνης και της ανάπτυξης για όλη την ανθρωπότητα.

Στη ρεσεψιόν ήταν παρόντες ηγέτες του Κόμματος και των Κρατών Li Keqiang, Li Zhanshu, Wang Yang, Wang Huning, Zhao Leji, Han Zheng και Wang Qishan. Ο Li Keqiang προεδρεύει της εκδήλωσης.

Οι ηγέτες του Κόμματος και του Κράτους Xi Jinping, Li Keqiang, Li Zhanshu, Wang Yang, Wang Huning, Zhao Leji, Han Zheng και Wang Qishan παρευρίσκονται σε μια δεξίωση για το σεληνιακό νέο έτος της Κίνας στη Μεγάλη Αίθουσα του Λαού στο Πεκίνο, την πρωτεύουσα της Κίνας, στις 10 Φεβρουαρίου , 2021. [Φωτογραφία / Xinhua]
Ο Σι συνόψισε τα μεγάλα επιτεύγματα του έθνους το 2020 υπό την ηγεσία του Κόμματος, συμπεριλαμβανομένης της αναδυόμενης ως μιας από τις πρώτες χώρες που έθεσε υπό έλεγχο την επιδημία COVID-19, πρωτοστατώντας μεταξύ των μεγάλων οικονομιών στην επίτευξη θετικής οικονομικής ανάπτυξης, σημειώνοντας ιστορική πρόοδο στην οικοδόμηση μέτριας ευημερούσα κοινωνία από κάθε άποψη και εκπλήρωση των καθηκόντων εξάλειψης της φτώχειας εγκαίρως.

Η χώρα είδε επίσης την επιτυχία ορισμένων βασικών έργων καινοτομίας επιστήμης και τεχνολογίας, σταθερή πρόοδο στην προώθηση της πρωτοβουλίας Belt and Road και την επιτυχή ολοκλήρωση της εφαρμογής του 13ου πενταετούς σχεδίου, καθώς και αυξανόμενη παγκόσμια υποστήριξη για την οικοδόμηση μιας κοινότητας με κοινό μέλλον για την ανθρωπότητα, είπε ο Xi.

Τα γεγονότα απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι το σύστημα του σοσιαλισμού με κινέζικα χαρακτηριστικά έχει ασύγκριτη ζωτικότητα και δημιουργικότητα, σημείωσε ο Xi.

Όσο ολόκληρο το Κόμμα και ο Κινέζος λαός όλων των εθνοτικών ομάδων συγκεντρώνονται στενά γύρω από την Κεντρική Επιτροπή του CPC, δεν υπάρχει δυσκολία που δεν μπορεί να ξεπεραστεί, είπε.

Το 2021, θα πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για την ενοποίηση και επέκταση των αποτελεσμάτων που επιτυγχάνονται στον περιορισμό της επιδημίας και την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, τόνισε ο Σι, απαιτώντας ένα καλό ξεκίνημα στην ενίσχυση της ανάπτυξης της χώρας κατά την 14η περίοδο πενταετούς σχεδίου (2021-2025), έτσι ώστε για να γιορτάσουμε την εκατονταετία του Κόμματος με εξαιρετικά επιτεύγματα.

Έχοντας ολοκληρώσει ένα υπέροχο ταξίδι 100 ετών, το CPC έχει εξελιχθεί στο μεγαλύτερο μαρξιστικό κυβερνών κόμμα στον κόσμο που έχει εξουσία για πάνω από 70 χρόνια στη μεγαλύτερη σοσιαλιστική χώρα του κόσμου, δήλωσε ο Σi.

Η εκατονταετής βλέπει το Κόμμα, με περισσότερα από 91 εκατομμύρια μέλη, να βρίσκεται στην κορυφή με την ευρεία υποστήριξη 1,4 δισεκατομμυρίων Κινέζων, πρόσθεσε.

Το Κόμμα θα παραμείνει αήττητο όσο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των καιρών, ηγείται της υπεράσπισης των δυσκολιών και των προκλήσεων και ριζώνεται μεταξύ των ανθρώπων, είπε ο Σι Τζινπίνγκ.

Φωτογραφία / Xinhua]
Ο πρωθυπουργός Li Keqiang, επίσης μέλος της Μόνιμης Επιτροπής του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας (CPC), προεδρεύει σε μια δεξίωση για το σεληνιακό νέο έτος της Κίνας στη Μεγάλη Αίθουσα του Λαού στο Πεκίνο, την πρωτεύουσα της Κίνας, στις 10 Φεβρουαρίου , 2021. [Φωτογραφία / Xinhua]
Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ στην Απεργιακή Συγκέντρωση της Πέμπτης 6 Μάη

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 4 / 5 / 2021 , 3:51 από news_room Κάλεσμα του ΠΑΜΕ στην Απεργιακή Συγκέντρωση της Πέμπτης 6 Μάη Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο με Δελτίο Τύπου καλεί στην Απεργιακή Συγκέντρωση της 6ης Μαϊου 2021 να συμμετάσχουν όλοι και όλες:  ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ! Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Η […]

Έφτασε το «Connecting Europe Express»-Διασχίζει 26 ευρωπαϊκές χώρες

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 14 / 9 / 2021 , 15:02 από news_room Ένα διαφορετικό τρένο, το οποίο θα διασχίσει 26 ευρωπαϊκές χώρες, σε ένα «επικό» δρομολόγιο 20.000 χιλιομέτρων, με στόχο να αναδείξει τη δυναμική του σιδηροδρόμου και της διασυνδεσιμότητας, υποδέχτηκε σήμερα, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, η Θεσσαλονίκη. Το «Connecting […]

Pin It on Pinterest