31 °C Athens, GR
16/06/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Συνάντηση του Ουκρανού Προέδρου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο Λήξη Σχολής Γονέων Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Λαμπρά τα ονομαστήρια του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στο Κέντρο Γεροντολογίας της Ι.Α.Α. στο Δήλεσι Αττικής Λήξη Μαθημάτων Aγιογραφίας Ι.Μ. Καστοριάς Η εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στην Δραπετσώνα Πατριαρχική χοροστασία για την εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου Συνάντηση Πάπα Φραγκίσκου – Ζελένσκι στο περιθώριο της G7 Κιβωτός του Κόσμου: Εγκαινιάστηκε η νέα Μονάδα Παιδικής Προστασίας στην Αττική Αρχιερατικό Συλλείτουργο για την εορτή του Αποστόλου Βαρνάβα, ιδρυτή και προστάτη της Εκκλησίας της Κύπρου Στον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο ο πρώτος Τόμος για τα 100 χρόνια της Κυθηραϊκής Αδελφότητος Αυστραλίας

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τον Πρέσβη της Ιορδανίας στην Κύπρο κ. Mohamed El Fayez

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τον Πρέσβη της Ιορδανίας

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 10 / 2 / 2021 , 1:00 από news_room

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δρ.Αδάμος Αδάμου δέχθηκε σήμερα τον Πρέσβη του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας και Πρύτανη του Διπλωματικού Σώματος στην Κύπρο κ. Mohamed El Fayez.

Ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε ευχαριστίες για τη στάση αρχών που τηρεί η Ιορδανία όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα. Αναφερόμενος στις τρέχουσες εξελίξεις, ο Δρ Αδάμου στηλίτευσε τις διχοτομικές θέσεις που προβάλλει η τουρκική πλευρά, υπό το φως της εξαγγελθείσας πρόθεσης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ να συγκαλέσει άτυπη Διάσκεψη (5+1), με στόχο την επανέξαρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό. Τέτοιες ενέργειες, τόνισε ο Δρ Αδάμου, οι οποίες αντίκεινται στα σχετικά Ψηφίσματα του ΟΗΕ και στο συμφωνηθέν πλαίσιο λύσης στο Κυπριακό, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές.

Ο κ. Fayez, επαναβεβαίωσε τη σταθερή θέση αρχών της Ιορδανίας όσον αφορά στο Κυπριακό, υπογραμμίζοντας ότι η λύση πρέπει να βασίζεται στα σχετικά Ψηφίσματα του ΟΗΕ. Ο κ. Fayez εξέφρασε, παράλληλα, ευχαριστίες για τη στήριξη της οποίας τυγχάνει η χώρα του από την Κυπριακή Δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κυρίως στο θέμα της διαχείρισης των τεράστιου αριθμού προσφύγων που φιλοξενούνται στο έδαφος της Ιορδανίας. Ο Πρόεδρος της Βουλής επισήμανε το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει και η Κυπριακή Δημοκρατία για το ίδιο θέμα, ως το κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον μεγαλύτερο αριθμό αιτητών ασύλου κατ’ αναλογία πληθυσμού.

Κατά τη συνάντηση, υπογραμμίστηκε, εκατέρωθεν, η ραγδαία αναβάθμιση, κατά τα τελευταία χρόνια, των σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ της Κύπρου και της Ιορδανίας, σε όλους τους τομείς, περιλαμβανομένου του κοινοβουλευτικού. Ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε τη βούληση για περαιτέρω ενίσχυση των διακοινοβουλευτικών ανταλλαγών, τόσο στο διμερές όσο και στο τριμερές επίπεδο Κύπρου, Ελλάδας, Ιορδανίας.

Συζητήθηκαν, επίσης, οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Τονίστηκε δε, εκατέρωθεν, η σημασία της περαιτέρω προώθησης και διεύρυνσης των τριμερών συνεργασιών Κύπρου και Ελλάδας με χώρες της περιοχής, περιλαμβανομένης της Ιορδανίας, σε ένα ευρύτερο πλαίσιο περιφερειακής συνεργασίας, πάντοτε στη βάση κοινών αρχών και του στόχου της επίτευξης συνθηκών ειρήνης, σταθερότητας και ευημερίας στην περιοχή.

Τέλος, οι Δρ Αδάμου και κ. Fayez αντάλλαξαν απόψεις για την πορεία της πανδημίας του Covid-19 σε Κύπρο και Ιορδανία και για τις συνέπειές της στις δύο χώρες, αλλά και ευρύτερα.

Σχετικά Άρθρα

Tρεις τραυματίες αστυνομικοί μετά από επεισόδια στη Λευκωσία

Tρεις τραυματίες αστυνομικοί μετά από επεισόδια στη Λευκωσία

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 9 / 7 / 2023 , 2:40 από news_room Δύο συλλήψεις και τρεις αστυνομικοί ελαφρά τραυματίες, ήταν ο απολογισμός επεισοδίων που προκλήθηκαν, τα ξημερώματα του Σαββάτου, στη Λευκωσία. Σύμφωνα με ανακοίνωση του κλάδου επικοινωνίας της Αστυνομίας, γύρω στη 1.15 π.μ. το Σάββατο, λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία για δυνατή μουσική σε αθλητικό σύλλογο στη […]

Ο Πρόεδρος της Βουλής συμμετείχε στη Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων της ΕΕ

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 10 / 5 / 2021 , 12:35 από news_room Ο Πρόεδρος της Βουλής συμμετείχε στη Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων της ΕΕ Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δρ Αδάμος Αδάμου συμμετείχε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης στη Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων των Χωρών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία διοργανώθηκε από το Γερμανικό Κοινοβούλιο. […]