14 °C Athens, GR
23/03/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Σε αργία ο κληρικός της Ι.Μ. Ρεθύμνης, Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Σαρρής Οικουμενικός: Η ουκρανική κρίση πρέπει να ξεπεραστεί με αποφασιστικότητα, δικαιοσύνη και αλληλεγγύη Αναβάλλεται η πιθανή ποινική δίωξη στον Ντόναλντ Τραμπ Χωρίς ταξί η Αθήνα σήμερα Παρουσιάστηκε ο Οδηγός για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Παρενόχλησης στον Χώρο Εργασίας O Μπάιντεν αφήνει ξανά να εννοηθεί πως θα είναι υποψήφιος το 2024 Στις ράγες ξανά τρένα και προαστιακός Επίσημη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Λιθουανία Να κτυπήσουν πάλι ελεύθερα οι καμπάνες των εκκλησιών μας στα κατεχόμενα Σεισμός 4,6 βαθμών βόρεια-βορειοανατολικά της Αμφιλοχίας Με επιτυχία η εκδήλωση της νεότητας για την εορτή της 25ης Μαρτίου 1821 στη Μητρόπολη Πειραιώς

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τον Πρέσβη της Ιορδανίας στην Κύπρο κ. Mohamed El Fayez

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τον Πρέσβη της Ιορδανίας

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 10 / 2 / 2021 , 1:00 από news_room

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δρ.Αδάμος Αδάμου δέχθηκε σήμερα τον Πρέσβη του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας και Πρύτανη του Διπλωματικού Σώματος στην Κύπρο κ. Mohamed El Fayez.

Ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε ευχαριστίες για τη στάση αρχών που τηρεί η Ιορδανία όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα. Αναφερόμενος στις τρέχουσες εξελίξεις, ο Δρ Αδάμου στηλίτευσε τις διχοτομικές θέσεις που προβάλλει η τουρκική πλευρά, υπό το φως της εξαγγελθείσας πρόθεσης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ να συγκαλέσει άτυπη Διάσκεψη (5+1), με στόχο την επανέξαρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό. Τέτοιες ενέργειες, τόνισε ο Δρ Αδάμου, οι οποίες αντίκεινται στα σχετικά Ψηφίσματα του ΟΗΕ και στο συμφωνηθέν πλαίσιο λύσης στο Κυπριακό, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές.

Ο κ. Fayez, επαναβεβαίωσε τη σταθερή θέση αρχών της Ιορδανίας όσον αφορά στο Κυπριακό, υπογραμμίζοντας ότι η λύση πρέπει να βασίζεται στα σχετικά Ψηφίσματα του ΟΗΕ. Ο κ. Fayez εξέφρασε, παράλληλα, ευχαριστίες για τη στήριξη της οποίας τυγχάνει η χώρα του από την Κυπριακή Δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κυρίως στο θέμα της διαχείρισης των τεράστιου αριθμού προσφύγων που φιλοξενούνται στο έδαφος της Ιορδανίας. Ο Πρόεδρος της Βουλής επισήμανε το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει και η Κυπριακή Δημοκρατία για το ίδιο θέμα, ως το κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον μεγαλύτερο αριθμό αιτητών ασύλου κατ’ αναλογία πληθυσμού.

Κατά τη συνάντηση, υπογραμμίστηκε, εκατέρωθεν, η ραγδαία αναβάθμιση, κατά τα τελευταία χρόνια, των σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ της Κύπρου και της Ιορδανίας, σε όλους τους τομείς, περιλαμβανομένου του κοινοβουλευτικού. Ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε τη βούληση για περαιτέρω ενίσχυση των διακοινοβουλευτικών ανταλλαγών, τόσο στο διμερές όσο και στο τριμερές επίπεδο Κύπρου, Ελλάδας, Ιορδανίας.

Συζητήθηκαν, επίσης, οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Τονίστηκε δε, εκατέρωθεν, η σημασία της περαιτέρω προώθησης και διεύρυνσης των τριμερών συνεργασιών Κύπρου και Ελλάδας με χώρες της περιοχής, περιλαμβανομένης της Ιορδανίας, σε ένα ευρύτερο πλαίσιο περιφερειακής συνεργασίας, πάντοτε στη βάση κοινών αρχών και του στόχου της επίτευξης συνθηκών ειρήνης, σταθερότητας και ευημερίας στην περιοχή.

Τέλος, οι Δρ Αδάμου και κ. Fayez αντάλλαξαν απόψεις για την πορεία της πανδημίας του Covid-19 σε Κύπρο και Ιορδανία και για τις συνέπειές της στις δύο χώρες, αλλά και ευρύτερα.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Η Υπαπαντή του Κυρίου στον μητροπολιτικό ναό Παναγίας Παντανάσσης της Ι.Μ. Λεμεσού

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 5 / 2 / 2021 , 23:56 από news_room Την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου η εκκλησία μας εορτάζει την Υπαπαντή του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, ο δίκαιος Συμεών υποδέχθηκε  στον ναό τον σαράντα ημερών μικρό Ιησού. Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος λειτούργησε στον μητροπολιτικό ναό Παναγίας Παντανάσσης. Ακολουθήστε μας :

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για το Κυπριακό & τη Πανδημία

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 17 / 4 / 2021 , 23:30 από news_room Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για το Κυπριακό H Τουρκία επιβεβαίωσε χθες με τον ηχηρότερο δυνατόν τρόπο την αμετάθετη θέση της στο Κυπριακό που έχει χαραχθεί ακόμα και από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας […]

Pin It on Pinterest