13 °C Athens, GR
27/10/2021

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος συγκάλεσε σε συνεδρίαση την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο μέσω τηλεδιάσκεψης – Οι Αποφάσεις

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 5 / 2 / 2021 , 17:08 από news_room

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021 ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος συγκάλεσε σε τακτική συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο. Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκε η επέτειος των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Σχετικά με το θέμα αυτό:
1) Έγινε παρουσίαση εκ μέρους του Εντιμολ. Άρχοντα κ. Δημητρίου Λογοθέτη, Αντιπροέδρου της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής για τους συγκεκριμένους εορτασμούς, στην οποία περιγράφεται ο στρατηγικός σχεδιασμός, οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις της Επιτροπής για να τιμηθεί η ιστορική επέτειος των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. Οι ανωτέρω δράσεις θα εστιάσουν στους παρακάτω τρεις τομείς που ενδιαφέρουν όλους τους πιστούς μας και την Ομογένειά μας:
α) Στην χρηματοδότηση και προώθηση πρωτοβουλιών και εορταστικών εκδηλώσεων σε όλη την Ιερά Αρχιεπισκοπή και γενικότερα σε όλη την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα.
β) Στην υλοποίηση ενός εκπαιδευτικού προγράμματος για όλες τις ηλικίες με στόχο την καλύτερη δυνατή ενημέρωση των πιστών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής σχετικά με το μακρύ ιστορικό ταξίδι των Ελλήνων προς την Ανεξαρτησία.
γ) Στον προγραμματισμό των εκδηλώσεων με ιδιαίτερη φροντίδα και με τέτοιο τρόπο, ώστε να τιμηθεί προσηκόντως η σημαντική αυτή επέτειος και ταυτόχρονα να τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα λόγω της πανδημίας.

2) Αποφασίστηκε ότι τα μέλη της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου θα ορίσουν από έναν εκπρόσωπο ανά Ιερά Μητρόπολη στην Εθνική  Συντονιστική Επιτροπή, προκειμένου να διασφαλιστεί ο αποτελεσματικότερος συντονισμός, αλλά και η συνεργασία στη διοργάνωση των εκδηλώσεων.
Μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος δήλωσε τα εξής: “Τα μέλη της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου θα συμμετάσχουν ενεργά στον εορτασμό της ιστορικής αυτής επετείου για το Ελληνικό Έθνος και για όλους εμάς τους Ελληνοαμερικανούς. Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, η Ιερά Αρχιεπισκοπή θα εορτάσει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση σε κάθε Πολιτεία και σε κάθε γωνιά της χώρας. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Λογοθέτη και την Εθνική Συντονιστική Επιτροπή για το έργο τους και την αφοσίωσή τους”.
Εκ της Αρχιγραμματείας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ανάκληση τροφίμων από την κυπριακή αγορά όπου ανιχνεύθηκε το μικρόβιο της σαλμονέλας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 27 / 6 / 2021 , 2:13 από news_room Το Υπουργείο Υγείας πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου, στο πλαίσιο των επίσημων ελέγχων που διεξάγουν στην αγορά, έχουν προβεί σε δειγματοληψία των πιο κάτω προϊόντων, τα οποία, μετά από εργαστηριακές εξετάσεις στα διαπιστευμένα εργαστήρια […]

Πολλές χώρες διακόπτουν τις πτήσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 21 / 12 / 2020 , 9:34 από news_room Οι ανακοινώσεις του Λονδίνου για την ανίχνευση νέου στελέχους του κορονοϊού που ευθύνεται για την εκτόξευση των κρουσμάτων της Covid-19 στην Βρετανία ανάγκασε σήμερα πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Ιρλανδία, να […]

Pin It on Pinterest