35 °C Athens, GR
30/07/2021

Τελευταια Νέα
Σταθερά αυξανόμενη η εμπιστοσύνη των αναγνωστών στο ADOLOGALA.GR «Βοήθεια και Αγάπη» από το Σύδνεϋ Αυστραλίας για τους Σεισμόπληκτους της Ελασσόνας Τροπολογία του ΥΠΕΣ επιλύει μια σειρά κρίσιμων θεμάτων για την ομαλή λειτουργία των Ο.Τ.Α. Κυβέρνηση : Ενίσχυση 20 εκατ ευρώ στα ΜΜΕ που επλήγησαν από την πανδημία Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται η κορύφωση του καύσωνα – Τουλάχιστον μέχρι τις 6 Αυγούστου οι υψηλές θερμοκρασίες Συνάντηση με τους πληγέντες από την πυρκαγιά γεωργούς είχε ο Υπουργός Γεωργίας Επιστολή συμπαθείας του Οικουμενικού Πατριάρχου προς τον Πρόεδρο της Ιταλίας για τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Σαρδηνία Ομάδα φοιτητών εξ Ελλάδος στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου – Adologala.gr Συνάντηση της Υπουργού Δικαιοσύνης με τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού Πόσα δήλωσαν οι Πολιτικοί Αρχηγοί για το 2019 – Στην δημοσιότητα δόθηκαν τα «Πόθεν Έσχες» των Πολιτικών Αρχηγών

Οινοποιείο Χατζηδάκη : Vegan – Vegetarian Οίνοι με πιστοποίηση Letrina

πιστοποιηση χατζηδάκη οινοποια vegan Οινος οινοι

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 25 / 2 / 2021 , 11:23 από news_room

Tου Αργύρη Καλλιανιώτη

Την πιστοποίηση Vegan/Vegetarian εξασφάλισε το Οινοποιείο Χατζηδάκη για τα κρασιά του ώστε όλοι, ανεξαρτήτως διατροφικών συνηθειών, να μπορούν να καταναλώνουν τα προϊόντα του. Η επιλογή εντάσσεται στη φιλοσοφία της οινοποιίας για κρασιά ήπιων παρεμβάσεων από σταφύλια βιολογικής γεωργίας.

Συνταυτισμένο με μία από τις πλέον σύγχρονες κοινωνικές τάσεις, εκείνη της ολικής χορτοφαγίας «vegan», αλλά και πιστό και στην πάγια φιλοσοφία υπό την οποία χτίστηκε εξαρχής, το Οινοποιείο Χατζηδάκη έκανε το επόμενο βήμα: εξασφάλισε πιστοποίηση Vegan/Vegetarian για όλα τα κρασιά του.

Για να γίνει αυτό, από τη στιγμή που τα σταφύλια φτάσουν στο οινοποιείο της οικογένειας Χατζηδάκη στον Πύργο Καλλίστης Σαντορίνης μέχρι και την εμφιάλωση των κρασιών, δηλαδή σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, δεν υφίσταται προσθήκη κάποιας ουσίας ζωικής προέλευσης. Όπως εξηγεί η οινοποιία, ο μοναδικός τρόπος που χρησιμοποιείται για τη διαύγαση των κρασιών της ―όπου παραδοσιακά χρησιμοποιούνται διάφορες ουσίες ζωικής προέλευσης―, είναι μία μακρά περίοδος σταθεροποίησης εντός δεξαμενής υπό εξαιρετικά  χαμηλές θερμοκρασίες.

«Αισθανόμενοι την ευθύνη απέναντι στους καταναλωτές, συνεργαστήκαμε με τον Φορέα Πιστοποίησης LETRINA S.A. Πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητοι έλεγχοι στα κρασιά μας, τα οποία πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις και έτσι είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως έλαβαν την πιστοποίηση Vegan/Vegetarian», δηλώνει σχετικά η οικογένεια Χατζηδάκη και συμπληρώνει: «Στόχος μας είναι τα κρασιά μας να μπορούν να τα απολαμβάνουν όλοι οι καταναλωτές, ανεξαρτήτως διατροφικών συνηθειών και μέλημά μας να μπορούμε να επικοινωνούμε σε όλο τον κόσμο τη μαγεία του κρασιού και τη μοναδικότητα του αμπελώνα της Σαντορίνης».

Πράγματι, για όσους θυμούνται τις αρχές του οινολόγου Χαρίδημου Χατζηδάκη, το ομώνυμο οινοποιείο θεμελιώθηκε πάνω στη φιλοσοφία των κρασιών ήπιων παρεμβάσεων. Από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του σχεδιάστηκαν και σταδιακά εφαρμόστηκαν οινοποιητικές πρακτικές με σεβασμό στην πρώτη ύλη και στην ιδιαιτερότητα του σαντορινιού τερουάρ. Σήμερα, η νέα ομάδα της οινοποιίας έχει υιοθετήσει και ενστερνιστεί τις εν λόγω πρακτικές, που ξεκινούν από την πιστοποιημένη βιολογική καλλιέργεια και καταλήγουν στην οινοποίηση με γηγενείς ζύμες και τη χωρίς φιλτράρισμα εμφιάλωση.

Πηγή: savevintage2019.gr

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Μαγνησίας για την Παιδεία

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 27 / 3 / 2021 , 8:11 από news_room Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη διαδικτυακή εκδήλωση της Επιτροπής Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Μαγνησίας, με βασικούς εισηγητές τον πρώην υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και την Ελένη Ζωγραφάκη, μέλος της ΚΕΑ και του τμήματος Παιδείας του κόμματος. Στην […]

Κυρ. Μητσοτάκης: Επιβάλλεται να θέσω την υγεία και την ασφάλεια των Ελλήνων πάνω από κάθε άλλη επιλογή

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 31 / 10 / 2020 , 15:33 από adologala.gr Τα μέτρα που θα ισχύσουν από τις 6:00 το πρωί της Τρίτης και για ένα μήνα, προκειμένου να αντιμετωπιστείτο δεύτερο κύματης πανδημίας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με τα οποία τίθεται σε ισχύ ένα πρόγραμμα βάσει του οποίου […]

Pin It on Pinterest