18 °C Athens, GR
31/03/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Το δίλημμα των Εθνικών εκλογών είναι διττό. Συνέχιση της επιτυχίας η αλλαγή πολιτικής νοοτροπίας Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Σε αργία ο κληρικός της Ι.Μ. Ρεθύμνης, Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Σαρρής Καθαίρεση κληρικού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος στην εκδήλωση του Ιδρύματος Μακαρίου Γ΄ για τις εθνικές επετείους Εγκάρδιες ευχές από τον Οικουμενικό Πατριάρχη προς τον ασθενούντα Πάπα Φραγκίσκο Το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου επισκέφθηκε η Υπουργός Υγείας Πόπη Κανάρη Φαινόμενο της νέας ψηφιακής εποχής τα fake news Κορυφαίο νησί η Πάτμος, για τη μυστηριακή ατμόσφαιρα, σύμφωνα με το Conde Nast Traveller Ιντιάνα – ΗΠΑ: 5χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τον 16 μηνών αδελφό του Ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του Τραμπ – Στις 4 Απριλίου αναμένεται να παραδοθεί στη δικαιοσύνη Η ομογένεια του Σικάγο των Η.Π.Α. τίμησε το Πυροσβεστικό Σώμα στις εκδηλώσεις της επετείου της 25ης Μαρτίου ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Προστάτη των Καρκινοπαθών, Αγίου Παρθενίου στο Ίλιον

Νέα Πρωτοποριακή Νομοθετική Ρύθμιση της Πώλησης και Κατοχής Ζώων Συντροφιάς

Νέα Πρωτοποριακή Νομοθετική Ρύθμιση της Πώλησης και Κατοχής Ζώων Συντροφιάς

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 20 / 2 / 2021 , 3:42 από news_room

Ακόμα μία σημαντική νομοθετική ρύθμιση εγκρίθηκε χθες από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία εντάσσεται στο Ολοκληρωμένο Πλαίσιο για την Προστασία και Ευημερία των Ζώων που υλοποιεί το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Χθες η ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων ενέκρινε Κανονισμούς που κατάθεσε το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, με τους οποίους καθορίζονται για πρώτη φορά τα είδη ζώων που θα μπορούν να κατέχονται ή να πωλούνται, τα οποία περιγράφονται στους Κανονισμούς στη «Θετική Λίστα» (Positive List).

Μέχρι σήμερα, δεν υπήρχε κάποια ρύθμιση με την οποία να ορίζονται τα είδη ζώων που επιτρεπόταν να κατέχονται ή να πωλούνται. Μέσα από τη Θετική Λίστα καθίσταται σαφές, μεταξύ άλλων, ότι απαγορεύεται πλέον η πώληση και κατοχή άγριων θηλαστικών, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία των ζώων αυτών από το διεθνές εμπόριο άγριων ειδών.

Με τους νέους Κανονισμούς τίθενται επίσης σε ισχύ συγκεκριμένες απαιτήσεις και προδιαγραφές για τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων στα υποστατικά πώλησης ζώων συντροφιάς (Pet Shops), ώστε να διασφαλίζεται ένα στοιχειώδες επίπεδο ευημερίας τους.

Η έγκριση των εν λόγω Κανονισμών, ενισχύει περαιτέρω το πλαίσιο ευημερίας των ζώων στη χώρα μας και καθιστά την Κύπρο πρωτοπόρο, αφού σε ελάχιστες μόνο χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εφαρμόζεται η Θετική Λίστα ζώων.

Το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος χαιρετίζει τη χθεσινή συλλογική απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων και εκφράζει ιδιαίτερες ευχαριστίες για την εποικοδομητική εργασία που μεσολάβησε κατά τη συζήτηση τους στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ο Τραμπ καλεί τον Μπάιντεν να παραιτηθεί μετά τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 16 / 8 / 2021 , 7:46 από news_room Ο Ντόναλντ Τραμπ έκρινε χθες Κυριακή ότι ο Τζο Μπάιντεν οφείλει να παραιτηθεί, εξαιτίας της νίκης των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, καθώς και εξαιτίας της κακοδιαχείρισης, κατ’ αυτόν, από μέρους του διαδόχου του στον Λευκό Οίκο άλλων προβλημάτων, όπως η […]

Καταληψίες κατέλαβαν ιδιοκτησία του Πατριαρχείου στα Ιεροσόλυμα - Adologala.gr

Καταληψίες κατέλαβαν ιδιοκτησία του Πατριαρχείου στα Ιεροσόλυμα – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 10 / 8 / 2022 , 0:00 από news_room Τήν Κυριακήν, 25ην Ἰουλίου / 7ην Αὐγούστου 2022, ἀγνώστου μέχρις στιγμής προελεύσεως ἀκραῖοι καταληψίαι κατέλαβον τήν ἰδιοκτησίαν τοῦ Πατριαρχείου τῆς Ἁγίας Σιών, πέριξ τοῦ παρεκκλησίου καί πλησίον τοῦ κτιρίου τῆς Σχολῆς, φέροντες τραπέζας καί κλίνας προτιθέμενοι νά ἐγκατασταθῶσιν μονίμως. […]

Pin It on Pinterest