7 °C Athens, GR
01/03/2021

Τελευταια Νέα
Παρουσίαση του λογότυπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής για τη 200η επέτειο από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 Μελβούρνη : Έναρξη του εορτασμού της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία το 2024 Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην ημερίδα «Νεότερες εξελίξεις στην έρευνα για την Ελληνική Επανάσταση του 1821» Μνήμη της Αγίας Οσιομάρτυρος Ευδοκίας & του Όσιου Συνέσιου του εν Λύση Κύπρου αθλήσαντα – 1 Μαρτίου Το Δεύτερο Σαββατοκύριακο του Τριωδίου στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος Συνάντηση ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση Αντώνη Παπαδημητρίου Επίσκεψη του νέου Διοικητή της Π.Υ. Βόλου Αντιπύραρχου Ευάγγελου Λιακόπουλου στον Μητροπολίτη Δημητριάδος Video Series : «Τι είναι η Εκκλησία; » Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ απαντά σε ερωτήματα Κυριακή Τελώνου & Φαρισαίου στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Ποταμού Γερμασόγειας

Νέα Πρωτοποριακή Νομοθετική Ρύθμιση της Πώλησης και Κατοχής Ζώων Συντροφιάς

Νέα Πρωτοποριακή Νομοθετική Ρύθμιση της Πώλησης και Κατοχής Ζώων Συντροφιάς

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 20 / 2 / 2021 , 3:42 από news_room

Ακόμα μία σημαντική νομοθετική ρύθμιση εγκρίθηκε χθες από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία εντάσσεται στο Ολοκληρωμένο Πλαίσιο για την Προστασία και Ευημερία των Ζώων που υλοποιεί το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Χθες η ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων ενέκρινε Κανονισμούς που κατάθεσε το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, με τους οποίους καθορίζονται για πρώτη φορά τα είδη ζώων που θα μπορούν να κατέχονται ή να πωλούνται, τα οποία περιγράφονται στους Κανονισμούς στη «Θετική Λίστα» (Positive List).

Advertising:
ADOLOGALA.GR - Ειδήσεις από την Εκκλησία και τον Κόσμο

Μέχρι σήμερα, δεν υπήρχε κάποια ρύθμιση με την οποία να ορίζονται τα είδη ζώων που επιτρεπόταν να κατέχονται ή να πωλούνται. Μέσα από τη Θετική Λίστα καθίσταται σαφές, μεταξύ άλλων, ότι απαγορεύεται πλέον η πώληση και κατοχή άγριων θηλαστικών, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία των ζώων αυτών από το διεθνές εμπόριο άγριων ειδών.

Με τους νέους Κανονισμούς τίθενται επίσης σε ισχύ συγκεκριμένες απαιτήσεις και προδιαγραφές για τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων στα υποστατικά πώλησης ζώων συντροφιάς (Pet Shops), ώστε να διασφαλίζεται ένα στοιχειώδες επίπεδο ευημερίας τους.

Η έγκριση των εν λόγω Κανονισμών, ενισχύει περαιτέρω το πλαίσιο ευημερίας των ζώων στη χώρα μας και καθιστά την Κύπρο πρωτοπόρο, αφού σε ελάχιστες μόνο χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εφαρμόζεται η Θετική Λίστα ζώων.

Το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος χαιρετίζει τη χθεσινή συλλογική απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων και εκφράζει ιδιαίτερες ευχαριστίες για την εποικοδομητική εργασία που μεσολάβησε κατά τη συζήτηση τους στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Αυστραλίας Μακάριος: Είμαστε πικραμένοι για τα 50 χρόνια σιγής της Χάλκης

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 29 / 11 / 2020 , 17:55 από adologala.gr Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, όπως έγινε γνωστό, είχε προσκληθεί ως κεντρικός ομιλητής στους εορτασμούς για τη συμπλήρωση 50 ετών από την ίδρυση της Θεολογικής Σχολής του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού στο Μπαλαμάντ του Λιβάνου. Το θέμα το […]

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων λειτούργησε στην Ι.Μ.Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Όρος Θαβώρ

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 30 / 6 / 2020 , 23:37 από adologala.gr Τήν Κυριακήν, 15ην / 28ην Ἰουνίου 2020, ὁ Μακαριώτατος Πατήρ ἡμῶν καί Πατριάρχης Ἱεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος προεξῆρξε θείας Λειτουργίας εἰς τήν Ἱεράν Μονήν Μεταμορφώσεως τοῦ Σωτῆρος ἐν τῷ ὄρει Θαβώρ, ἔνθα καί ἐξεφώνησε ποιμαντικόν λόγον ὡς ἕπεται: «Μή οὖν μεριμνήσητε λέγοντες, […]

Pin It on Pinterest