Νέα Πρωτοποριακή Νομοθετική Ρύθμιση της Πώλησης και Κατοχής Ζώων Συντροφιάς

Νέα Πρωτοποριακή Νομοθετική Ρύθμιση της Πώλησης και Κατοχής Ζώων Συντροφιάς

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 20 / 2 / 2021 , 3:42 από news_room

Ακόμα μία σημαντική νομοθετική ρύθμιση εγκρίθηκε χθες από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία εντάσσεται στο Ολοκληρωμένο Πλαίσιο για την Προστασία και Ευημερία των Ζώων που υλοποιεί το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Χθες η ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων ενέκρινε Κανονισμούς που κατάθεσε το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, με τους οποίους καθορίζονται για πρώτη φορά τα είδη ζώων που θα μπορούν να κατέχονται ή να πωλούνται, τα οποία περιγράφονται στους Κανονισμούς στη «Θετική Λίστα» (Positive List).

Μέχρι σήμερα, δεν υπήρχε κάποια ρύθμιση με την οποία να ορίζονται τα είδη ζώων που επιτρεπόταν να κατέχονται ή να πωλούνται. Μέσα από τη Θετική Λίστα καθίσταται σαφές, μεταξύ άλλων, ότι απαγορεύεται πλέον η πώληση και κατοχή άγριων θηλαστικών, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία των ζώων αυτών από το διεθνές εμπόριο άγριων ειδών.

Με τους νέους Κανονισμούς τίθενται επίσης σε ισχύ συγκεκριμένες απαιτήσεις και προδιαγραφές για τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων στα υποστατικά πώλησης ζώων συντροφιάς (Pet Shops), ώστε να διασφαλίζεται ένα στοιχειώδες επίπεδο ευημερίας τους.

Η έγκριση των εν λόγω Κανονισμών, ενισχύει περαιτέρω το πλαίσιο ευημερίας των ζώων στη χώρα μας και καθιστά την Κύπρο πρωτοπόρο, αφού σε ελάχιστες μόνο χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εφαρμόζεται η Θετική Λίστα ζώων.

Το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος χαιρετίζει τη χθεσινή συλλογική απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων και εκφράζει ιδιαίτερες ευχαριστίες για την εποικοδομητική εργασία που μεσολάβησε κατά τη συζήτηση τους στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κυριάκου Ι. Κούσιου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Εκφράζουμε λύπη επειδή για πολλοστή φορά, ο Γενικός Ελεγκτής, χρησιμοποιώντας και την Ελεγκτική Υπηρεσία, καθ΄ υπέρβαση των εξουσιών και αρμοδιοτήτων που το Σύνταγμα τους παρέχει, παρέμβηκαν σήμερα με άκρως απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για μια ερευνητική επιτροπή – που συγκροτήθηκε βάσει της νομοθεσίας – καθώς και για τα πορίσματα, στα οποία αυτή […]

Φ. Γεννηματά: Τo αύριο μετά την πανδημία να είναι βιώσιμο και δίκαιο για όλους

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 6 / 6 / 2021 , 9:21 από news_room Με την παρουσίαση του προγράμματος για τον «Βιώσιμο Μετασχηματισμό της Περιοχής» του δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, από την Φώφη Γεννηματά, πριν από λίγη ώρα στο Πολυχώρο των Λιπασμάτων, ολοκληρώθηκε η Πράσινη Εβδομάδα με εκδηλώσεις και δράσεις του Κινήματος Αλλαγής. […]

Pin It on Pinterest