14 °C Athens, GR
31/03/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Το δίλημμα των Εθνικών εκλογών είναι διττό. Συνέχιση της επιτυχίας η αλλαγή πολιτικής νοοτροπίας Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Σε αργία ο κληρικός της Ι.Μ. Ρεθύμνης, Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Σαρρής Η ομογένεια του Σικάγο των Η.Π.Α. τίμησε το Πυροσβεστικό Σώμα στις εκδηλώσεις της επετείου της 25ης Μαρτίου ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Προστάτη των Καρκινοπαθών, Αγίου Παρθενίου στο Ίλιον Εγκαινιάστηκε στη Νέα Μάκρη το Κέντρο Εκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Π. Τσαπανίδου: Στις 21 Μαΐου έρχεται η ώρα της πολιτικής αλλαγής Αμαλιάδα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα – 5 συλλήψεις Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Ναός του Αγίου Νικολάου Πτωχοκομείου Αθηνών Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στη Λαμία για το 1ο πολυθεματικό Συνέδριο «Star Forum» Επετειακή εκδήλωση της Μητρόπολης Νέας Ιωνίας αφιερωμένη στην 25η Μαρτίου 1821 Τριμερής Υπουργική Συνάντηση Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ Επιστρέφει στη χώρα ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου

Μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου – 11 Φεβρουαρίου

Μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου - 11 Φεβρουαρίου

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 11 / 2 / 2021 , 8:56 από news_room

Μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου – 11 Φεβρουαρίου

Η Εκκλησία μας τιμά σήμερα τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου και του Νεομάρτυρος Γεωργίου του Σέρβου.

O Άγιος Βλάσιος έζησε στα χρόνια του αυτοκράτορα Λικινίου. Σπούδασε ιατρική, την οποία δεν άσκησε ως επάγγελμα, αλλά ως αγαθοεργία και προσφορά προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο. Παράλληλα μελετούσε ασταμάτητα την Αγία Γραφή.

Η Εκκλησία, επιβραβεύοντας την όλη παρουσία και προσφορά του, τον δέχθηκε στις τάξεις του κλήρου και τελικά τον ανέδειξε επίσκοπο Σεβαστείας. Λίγο αργότερα, ο Άγιος Βλάσιος, κινούμενος από αγάπη και ταπείνωση, εγκατέλειψε την επισκοπή του και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του σε ένα σπήλαιο. Εκεί αφιερώθηκε στην προσευχή και την πνευματική άσκηση, και τούτο διότι γεύτηκε το φθόνο, την υποκρισία και τη ματαιοδοξία των ανθρώπων.

Διαβάστε επίσης:

Όταν αργότερα ξέσπασε διωγμός κατά των Χριστιανών, ο ασεβής έπαρχος Αγρικόλας, διέταξε τη σύλληψή του και αργότερα, μετά από φρικτά βασανιστήρια, τον αποκεφάλισε. Έτσι ο αγωνιστής Βλάσιος σφράγισε την επίγεια βιωτή του με μαρτυρικό θάνατο ένεκα της πίστης και της αγάπης του προς τον Τριαδικό Θεό.

Ας ζητούμε τις πρεσβείες του Αγίου μας αξαιρέτως για τους ιατρούς, τους νοσηλευτές και όλους τους λειτουργούς της υγείας που μεριμνούν με σεβασμό, διάκριση και επιστημοσύνη για τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας.

Πανηγυρίζει ο ομώνυμος ιερός ναός του Αγίου Βλασίου στις Αχαρνές (Μενίδι) όπου τυγχάνει και προστάτης & έφορος της περιοχής.

Μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου - 11 Φεβρουαρίου

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στη Μητρόπολή Λεμεσού

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 17 / 4 / 2021 , 18:40 από news_room Την Παρασκευή 16 Απριλίου το απόγευμα ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα Ύψωνα. Ακολουθήστε μας :

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων επισκέφθηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Γεωργίας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 9 / 10 / 2021 , 23:53 από news_room Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων επισκέφθηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Γεωργίας Τήν προμεσημβρινήν ὥραν τῆς Παρασκευῆς, 25ης Σεπτεμβρίου/ 8ης Ὀκτωβρίου 2021, ἐπεσκέφθη τό Πατριαρχεῖον ὁ Ὑπουργός Δικαιοσύνης τῆς χώρας τῆς Γεωργίας ἐξοχώτατος κ. Rati Bregadze, συνοδευόμενος ὑπό τοῦ Πρέσβεως τῆς Γεωργίας εἰς Τελ- […]

Pin It on Pinterest