25 °C Athens, GR
17/05/2022

Τελευταια Νέα
Παρουσία Αρχών του Δήμου Γαλατσίου & Πλήθους κόσμου η Ιερά Λιτάνευση της Αγίας Γλυκερίας (Φωτορεπορτάζ) Εγκατάλειψη του ιστορικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου Αλίμου μετά από την απομάκρυνση του Ιερέα Αρχαιολόγου Η ομιλία του Πρέσβη Τζορτζ Τσούνη στη Δεξίωση για την Επίδοση των Διαπιστευτηρίων του Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου με τον Βασιλιά της Ιορδανίας στη Νέα Υόρκη – Adologala.gr Λαμπρά εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη της Αγίας Ειρήνης στο Γαλάτσι Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην βράβευση αθλητών από την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία Μόρφου Νεόφυτος: «Θέλω παπάδες που ν’ αγαπούν και να ομολογούν τον Χριστό» Ιερά Μνήμη Μητροπολίτη Χαλκίδος Γρηγορίου Πλειάθου από την κίνηση πολιτών «Σιδερίτης» Προκηρύχθηκε ο 29ος Εισαγωγικός Διαγωνισμός της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ.Α.) Εορτή Αγίου Ιερομάρτυρος Θεράποντος στο χωριό Λέχοβο Οι βραβευμένοι μαθητές του διαγωνισμού «Μνήμες Μικράς Ασίας-Πόντου: 1922-2022» στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Η Κυριακή του Παραλύτου στους Αγίους Τόπους Η Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε εκπροσώπους του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Γαστρονόμων Κύπρου Eurotoques ΗΠΑ: Εκκενώνονται κοινότητες και ένα χιονοδρομικό κέντρο λόγω της μεγαλύτερης δασικής πυρκαγιάς στην ιστορία του Νέου Μεξικού Εγκρίθηκε η ανάπλαση της Λεωφόρου Βασιλίσσης Όλγας

Ιερά Μητρόπολη Ρόδου : Χειροτονία σε Διάκονο του Γαβριήλ Ιορδάνογλου

Ιερά Μητρόπολη Ρόδου : Χειροτονία σε Διάκονο του Γαβριήλ Ιορδάνογλου

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 27 / 2 / 2021 , 8:09 από news_room

Το Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και προέβη στη χειροτονία σε Διάκονο του κ. Γαβριήλ Ιορδάνογλου.

Ο νέος κληρικός γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Διοίκηση Επιχειρήσεων του Free European School of Economics, Fese Zurich Switzerland και είναι έγγαμος και πατέρας δυο παιδιών.

 

Προσφώνηση Θεοφιλεστάτου

Αγαπητέ Υποδιάκονε Γαβριήλ,

Τελεσιουργούμε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον Καθεδρικό τούτο ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου και σε λίγο θα λάβεις από την αναξιότητά μου, με την ευχή και σεπτή εντολή του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Κυρίλλου, τον πρώτο βαθμό της Ιερωσύνης, αυτόν του Διακόνου.

Η τοπική μας Εκκλησία με πολλή αγάπη και χαρά θα σε υποδεχθεί εντός ολίγου στην τάξη των Κληρικών της. Καλείσαι  πλέον, ως ένας από μας να διακονήσεις με πίστη και φόβο Θεού την αγία μας Εκκλησία ως καλός φρόνιμος και ακούραστος εργάτης του αμπελώνα  του Κυρίου.

Όλοι μας, ως Κληρικοί, έχοντας την αυτή πίστη στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό και οφείλοντας το είναι μας σε Αυτόν, καλούμαστε να διακονήσουμε τον άνθρωπο, την εικόνα του Θεού. Εισερχόμενος κι εσύ στην οικογένεια των εργατών του Ευαγγελίου, καλείσαι να προσεγγίσεις τον άνθρωπο με αγάπη, να τον ακούσεις με υπομονή και προσοχή και να του μιλήσεις για το Χριστό και τις αλήθειες του Ευαγγελίου, πρώτα με τη ζωή και ύστερα με τον λόγο σου.

Να έχεις πίστη δυνατή και ακλόνητη, όποια δυσκολία κι αν αντιμετωπίσεις στην διακονική και αργότερα στην ιερατική σου πορεία. Γιατί η πίστη κάνει ικανό τον άνθρωπο να αισθάνεται, να βλέπει με τις ψυχικές του ιδιότητες και ικανότητες, να αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα των όσων πιστεύει. Η πίστη είναι μια λέξη απλή που όμως χρειάζεται τόλμη και απαιτεί υπέρβαση του εγώ, προκειμένου να γίνει πράξη στη ζωή μας. Όταν η πίστη είναι αληθινή πίστη, δηλαδή ακλόνητη εμπιστοσύνη στο θέλημα του Θεού, τότε, η χάρις Του θα επισκιάζει τη ζωή σου, θα αναπληρώνει τις ελλείψεις σου και θα θεραπεύει εκείνα που έχουν ανάγκη θεραπείας.

Να έχεις συνείδηση εναργή, συναίσθηση της αδυναμίας και της χοϊκότητας της υπάρξεως, επίγνωση της πραγματικότητας ότι χωρίς Εκείνον είμαστε ένα τίποτα. Γι᾿ αυτό και έχει μεγάλη και καθοριστική σημασία η παρουσία του Θεού στη ζωή μας, η προστασία Του και η ευλογία Του. Αυτό οφείλουμε να είμαστε οι Κληρικοί.

Ζούμε σε μια εποχή δύσκολη όπου ο σύγχρονος άνθρωπος βιώνει έντονα τον πόνο, τη θλίψη και τη στεναχώρια και υποβάλλεται καθημερινά σε πάμπολλες δοκιμασίες, με τελευταία αυτή της ενεστώσας πανδημίας, χάνοντας πολλές φορές ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό μέσα στην πολυλογία και τον θόρυβο του κόσμου. Μια εποχή εκκοσμικευμένη, συχνά χωρίς έκφραση γνήσιας πνευματικότητας ή με έκφραση διαστρεβλωμένης πνευματικότητας, πολλές φορές χωρίς την παρουσία του αληθινού Θεού. Κι αυτό, όχι γιατί ο Θεός απουσιάζει από τη ζωή μας αλλά γιατί ο άνθρωπος Τον αφήνει έξω από αυτήν, για να μπορεί να πορεύεται σύμφωνα με το δικό του θέλημα.

Η πραγματικότητα αυτή, καθιστά ακόμα πιο δύσκολο το ποιμαντικό μας έργο ως κληρικών, όχι όμως και ακατόρθωτο, αφού πορευόμαστε με πρότυπο τον Ιησού Χριστό, ο οποίος μας ενισχύει με ποικίλους τρόπους στην δύσκολη αυτή πορεία.

Ευκολότερη καθίσταται η διακονία μας όταν, ως εργάτες του Ευαγγελίου, εργαζόμαστε με ταπείνωση και αγάπη προς Αυτό και τον άνθρωπο.  Την αγάπη η οποία «οὐ ζητεῖ τά ἑαυτής, οὐ λογίζεται τὸ κακόν» αλλά «πάντα πιστεύει, πάντα ἐλπίζει, πάντα ὑπομένει», σύμφωνα με τον λόγο του Αποστόλου Παύλου (Α΄ Κορ. 13,8).

Μία ημέρα πριν από την έναρξη του Τριωδίου, που τη σηματοδοτεί η Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου, χειροτονείσαι Διάκονος και αρχίζει η νέα σου ζωή ως Κληρικού. Αυτή η σύμπτωση δίνει την ευκαιρία, να αναλογιστείς τα σωστικά και σπουδαία μηνύματα της κατανυκτικής αυτής περιόδου με πρώτο την τελωνική ταπείνωση και συντριβή και την αποφυγή της φαρισαϊκής αλαζονείας και υποκρισίας. Υπενθυμίζει την συγκλονιστική μετάνοια του ασώτου υιού, τη συγχωρητικότητα, την αγάπη και τη φιλανθρωπία προς τους συνανθρώπους μας. Καλλιεργεί τον φόβο του Θεού, υπενθυμίζει τη δικαιοκρισία του,  κηρύσσει την ακατάπαυστη προσευχή και την ευλογημένη νηστεία.

Αυτά τα σπουδαία και χρήσιμα για την ψυχή μηνύματα, που απευθύνονται σε κάθε Χριστιανό, κυρίως δε στους Κληρικούς,  να τα φυλάξεις καλά μέσα στην καρδιά σου, όχι μόνο αυτήν την ιερή περίοδο που ξανοίγεται μπροστά μας, αλλά «πάσας τάς ἡμέρας τῆς ζωῆς σου».  Να επικαλείσαι πάντοτε το έλεος και τη Χάρη του Θεού για να μπορέσεις να τα εφαρμόσεις και να γίνεσαι πάντοτε παράδειγμα της αληθινής και αυθεντικής πνευματικής ζωής, δίνοντας τη δική σου μαρτυρία μέσα σε αυτή την, γεμάτη δυσκολίες και πειρασμούς, εποχή μας.

Να έχεις πάντα στη ζωή σου πνεύμα διακονίας και να μην ξεχάσεις ποτέ ότι τα πάντα γίνονται προς δόξαν Θεού.

Να πορευθείς, λοιπόν, στη νέα σου ζωή με γνήσιο εκκλησιαστικό φρόνημα, αυθεντική ιερατική συνείδηση, και υπακοή στην Εκκλησία και τον Μητροπολίτη σου, για να έχεις πάντοτε τη συνείδηση σου αναπαυμένη και στη ζωή σου τον αγιασμό και την ευλογία του Θεού.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος : «Ο Μίκης Θεοδωράκης υπήρξε μια μεγάλη προσωπικότητα»

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 2 / 9 / 2021 , 18:14 από news_room «Ο Μίκης Θεοδωράκης υπήρξε μια μεγάλη προσωπικότητα» επισήμανε σε αποκλειστική του δήλωση στον 89,5 ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Ο Μακαριώτατος, δήλωσε πιο συγκεκριμένα για το θάνατο του γνωστού μουσικοσυνθέτη: «Όλοι μας είμαστε συγκινημένοι στο άκουσμα […]

ολαφ σολτς

Όλαφ Σολτς: Κίνδυνος παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 12 / 5 / 2022 , 13:41 από news_room Η Ουκρανία θα χρειαστεί να παλεύει για 100 χρόνια με τις συνέπειες του πολέμου, προειδοποίησε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στις βόμβες που θα μείνουν στο έδαφός της για δεκαετίες, ενώ ο πρόεδρος της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντες […]

Pin It on Pinterest