Γειτονιά του Σίδνεϊ θα ονομασθεί επίσημα «Μικρή Ελλάδα»

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 14 / 2 / 2021 , 21:48 από news_room

Η Αυστραλία απέκτησε την δική της «Μικρή Ελλάδα»! Ο δήμος του Σίδνεϊ, Inner West, αποφάσισε να μετονομάσει μια περιοχή του Marrickville μεταξύ των οδών Livingstone Rd και Victoria Rd σε “Little Greece” για να αναγνωρίσει την προσφορά των Ελλήνων της περιοχής αλλά και για να τους πει, με τον τρόπο αυτό και «ευχαριστώ», όπως είπε ο δήμαρχος Darcy Byrne.

Μάλιστα η πρόταση ήταν να μετονομαστεί η περιοχή σε «Μικρή Αθήνα» αλλά υπερίσχυσε το «Μικρή Ελλάδα».

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο δήμαρχος Inner West, Darcy Byrne, υπογράμμισε τον στόχο της συμβολικής κίνησης να «τιμήσει την ιστορία, την πολιτιστική κληρονομιά και τη συνεχιζόμενη συνεισφορά της ελληνικής κοινότητας στο Marrickville».

Η αρχική εισήγηση είχε γίνει από τον δημοτικό σύμβουλο Sam Iskandar μια και το Marrickvilleείναι «ελληνοκρατούμενο» εδώ και δεκαετίες.

«Ελπίζω ότι αυτό θα συνεχιστεί και στις επόμενες δεκαετίες», είπε ο δήμαρχος που πρόσθεσε ότι η εορταστική εκδήλωση για τη μετονομασία θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο του Marrickville στις 25 Μαρτίου, για να συμπίπτει με την επέτειο 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης.

 

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Δωρεά ελαιολάδου από τα Μοντεσσοριανά Σχολεία Βαρυμπόμπης στην Ιερά Μητρόπολη Ιλίου

Δωρεά ελαιολάδου από τα Μοντεσσοριανά Σχολεία Βαρυμπόμπης στην Ιερά Μητρόπολη Ιλίου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 3 / 2 / 2021 , 23:08 από news_room Τα Μοντεσσοριανά Σχολεία Βαρυμπόμπης προσέφεραν στην Ιερά Μητρόπολη Ιλίου ποσότητα ελαιολάδου για να χρησιμοποιηθεί στα συσσίτια της Μητροπόλεως. Την ποσότητα παρέδωσε αντιπροσωπεία μαθητών του Σχολείου στον Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα, ο οποίος ευχαρίστησε τα παιδιά και τους ανταπέδωσε αναμνηστικά.   […]

Μητροπολίτης Καλαβρύτων Ιερώνυμος: «Η καρδιά μου στο Αίγιο, η ψυχή μου στα Καλάβρυτα»

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 10 / 3 / 2021 , 14:30 από news_room ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΩΡΑ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ» ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΥΡΙΑΖΗ. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην εφημερίδα «Ώρα των Καλαβρύτων» και στον δημοσιογράφο Νίκο Κυριαζή, […]

Pin It on Pinterest