15 °C Athens, GR
25/02/2021

Τελευταια Νέα
Οινοποιείο Χατζηδάκη : Vegan – Vegetarian Οίνοι με πιστοποίηση Letrina Συγχαρητήρια επιστολή του Αρχιεπισκόπου προς τον Εθνικό Ευεργέτη κ. Ιάκωβο Τσούνη Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς & Φαλήρου : Ανακοίνωση – Ετήσια επιμνημόσυνη δέηση του Μητροπολίτη πρ. Πειραιώς κυρού Καλλινίκου Υπουργείο Παιδείας : Διαδικτυακά σεμινάρια με στόχο την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων Β. Κικίλιας: Πίεση στο σύστημα υγείας, με κάλυψη ΜΕΘ covid στην Αττική στο 90% Οικουμενικός Πατριάρχης : Μείνετε άνθρωποι. Κοντά εις τους ανθρώπους. Διάκονοι του Θεού και των ανθρώπων ΥΠΕΣ : Θεσμοθετούμε την τηλεργασία διασφαλίζοντας την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους Έλληνες πολίτες Κοινότητα Μενίκου : Με αγρυπνία θα τιμήσουν την εορτή του Αγίου Εφραίμ του Κατουνακιώτη Ανοιχτή Επιστολή Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου Ιερά Μητρόπολις Πάφου : Λειτουργίες & Κηρύγματα 28 Φεβρουαρίου – 5 Μαρτίου 2021

Αύριο η Εκλογή Νέου Πατριάρχη Σερβίας – Οι πιθανοί υποψήφιοι για τον Πατριαρχικό Θρόνο

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 17 / 2 / 2021 , 8:30 από news_room

Σε λίγες ώρες αναμένεται να ξεκινήσει η εκλογή του 46ου Πατριάρχη Σερβίας. Ουσιαστικά στις 18 Φεβρουαρίου 2021 θα πραγματοποιηθεί η Συνέλευση των Επισκόπων, το ανώτατο σώμα της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Οι επίσκοποι θα ψηφίσουν πρώτα μεταξύ τους για τρεις προτιμώμενους υποψηφίους. Στο δεύτερο γύρο, τρεις φάκελοι, καθένας που περιέχει ένα κομμάτι χαρτί με το όνομα ενός από τους κορυφαίους διεκδικητές, τοποθετούνται στα Ευαγγέλια. Η τελική επιλογή γίνεται με τυχαία επιλογή ή από το Άγιο Πνεύμα, καθώς οι πιστοί υποστηρίζουν, όταν, μέσα σε σύννεφα θυμιάματος, ένα από τα ονόματα τραβιέται από τις Γραφές. Σύμφωνα με το βαλκανικό ιστότοπο, μέχρι τώρα, η Σερβική Εκκλησία ήταν πιο κοντά στον Οικουμενικό Πατριάρχη της Κωνσταντινούπολης από το Πατριαρχείο της Μόσχας. Ωστόσο, δεν αναγνώρισε την ανεξαρτησία της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία, που διακηρύχθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όχι τόσο λόγω της Ρωσίας, αλλά από φόβο ότι το ουκρανικό προηγούμενο θα μπορούσε να εφαρμοστεί στις κανονικά μη αναγνωρισμένες Ορθόδοξες Εκκλησίες του Μαυροβουνίου.

Πιθανοί υποψήφιοι σύμφωνα με το δημοσίευμα που παρουσιάζουμε του balkaninsight.com είναι οι : επίσκοπος Grigorije επικεφαλής της Σερβικής Ορθόδοξης Επισκοπής του Ντίσελντορφ και όλης της Γερμανίας,  ο Επίσκοπος Jefrem (Milutinovic) της Μπάνια Λούκα, ο Επίσκοπος Φότιτζε (Σλάδοιεβιτς) του Ζβόρνικ και του Τούζλα, ο Επίσκοπος Ιγκνάτι Μίντιτς του Πόζαρεβατς και Μπρανίτσεβο και ο Γιόβαν (Κουλμπρίκ) του Παράκ και της Σλαβονίας.

Advertising:
ADOLOGALA.GR - Ειδήσεις από την Εκκλησία και τον Κόσμο

 

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Εκκλησία Κρήτης : Ειδική Δέηση για την προστασία της Λοιμικής Νόσου του Κορωνοϊού

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 17 / 12 / 2020 , 23:22 από news_room Εκκλησία Κρήτης : Ειδική Δέηση για την προστασία της Λοιμικής Νόσου του Κορωνοϊού     Ακολουθήστε μας :

Ευχαριστήριο Μήνυμα του Μητροπολίτη Σαν Φρανσίσκο Γερασίμου για το «Faith Forward 2020»

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 31 / 1 / 2021 , 13:26 από news_room Μήνυμα του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αγίου Φραγκίσκου(Σαν Φρανσίσκο) κ.κ.Γερασίμου : Αγαπημένοι αδελφοί και αδελφές στον Κύριο, Είμαι βαθιά ευγνώμων στους υπευθύνους μας για το Faith Forward για το 2020 για τη γενναιόδωρη υποστήριξή σας στα υπουργεία της Ελληνικής Ορθόδοξης Μητρόπολης […]

Pin It on Pinterest