20 °C Athens, GR
24/03/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Σε αργία ο κληρικός της Ι.Μ. Ρεθύμνης, Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Σαρρής Την Υπουργό Παιδείας δέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος Ολοκληρώθηκε η Σύναξη Πνευματικών στη Μητρόπολη Εδέσσης Την Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό επισκέπτεται ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Αρχιερατική Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Καίσαρι Κορινθίας Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της Επανάστασης του 1821 στους Αγίους Τόπους Το ενδεχόμενο ανάπτυξης οπλισμένης δύναμης στην Αϊτή συζητούν ΗΠΑ-Καναδάς Περισσότερα από 2.800.000 στρέμματα έκαψαν οι 10 πιο ακραίες πυρκαγιές στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια Επίσκεψη του Δημάρχου του Μεσολογγίου στον Μητροπολίτη Αιτωλίας Δαμασκηνό Πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα με θέμα: «Εκπαίδευση κατά του Ρατσισμού» Μεγάλο αποβατικό σκάφος του ΠΝ των ΗΠΑ συμμετέχει σε γυμνάσια στη Νότια Κορέα

Συνάντηση του Υπουργού Άμυνας με την Πρέσβη των ΗΠΑ Τζούντιθ Γκέιλ Γκάρμπερ

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 27 / 1 / 2021 , 22:51 από news_room

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης είχε σήμερα συνάντηση με την Πρέσβη των ΗΠΑ κα Τζούντιθ Γκέιλ Γκάρμπερ, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε σφαιρική ανασκόπηση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών σε θέματα άμυνας και ασφάλειας καθώς και των προοπτικών για περαιτέρω συνεργασία.

Ο κ. Πετρίδης και η κα Γκάρμπερ συζήτησαν πιθανούς τρόπους επιτάχυνσης των διαδικασιών των δύο χωρών για προμήθεια από αμερικανικές εταιρείες μη φονικού εξοπλισμού, μετά την πρόσφατη απόφαση των ΗΠΑ για μερική άρση του εμπάργκο.

Επιπρόσθετα, ο Υπουργός Άμυνας και η Πρέσβης των ΗΠΑ αναφέρθηκαν στις υφιστάμενες συμφωνίες για θέματα άμυνας και ασφαλείας και επαναβεβαίωσαν ότι υπάρχει το έδαφος και η κοινή επιθυμία για επέκταση και ενίσχυσή τους.

Ήδη, στο πλαίσιο του International Military Education and Training (IMET), παραχωρήθηκε μια θέση σε αξιωματικό της Εθνικής Φρουράς για φοίτηση στο U.S. National Defense University, College of International Security Affairs, για το ακαδημαϊκό έτος 2021 – 2022. Ταυτόχρονα, είναι σε εξέλιξη διαβουλεύσεις ώστε να εξασφαλιστεί η δυνατότητα φοίτησης και άλλων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων σε σχολές των ΗΠΑ, ενώ ταυτόχρονα θα πραγματοποιούνται ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις στρατιωτικού προσωπικού των δύο χωρών.

Σημειώνεται ότι, από τις 10 μέχρι τις 30 Ιανουαρίου βρίσκεται σε εξέλιξη, συνεκπαίδευση Ειδικών Δυνάμεων Ναυτικού στην Κρήτη, μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και ΗΠΑ. Η συνεκπαίδευση εντάσσεται στο πλαίσιο της άσκησης ΟΡΙΩΝ που θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2021.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Η Κυριακή του Θωμά στα Ιεροσόλυμα

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 11 / 5 / 2021 , 7:46 από news_room Τήν Κυριακήν, 26ην Ἀπριλίου/ 9ην Μαΐου 2021, ἑωρτάσθη ὑπό τοῦ Πατριαρχείου ἡ ἐν τῷ Πεντηκοσταρίῳ Κυριακή τοῦ Θωμᾶ. Κατά τήν Κυριακήν αὐτήν ἡ Ἐκκλησία  ἀναμιμνῄσκεται ὅτι «μεθ’ ἡμέρας ὀκτώ, ἤτοι ὀκτώ ἡμέρας μετά τήν Ἀνάστασιν ὁ Κύριος ἐνεφανίσθη καί πάλιν εἰς […]

Ολοκληρώθηκε η Ημερίδα με θέμα «Τουρισμός και Ασφάλεια» – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 8 / 6 / 2021 , 21:05 από news_room «Η Ελλάδα έχει ως ανταγωνιστικό στοιχείο του τουριστικού της προϊόντος και την ασφάλεια, είναι μία ασφαλής χώρα. Είναι κρίσιμο ο τουρίστας, ο επισκέπτης να νιώθει ελεύθερος και ασφαλής και στην Ελλάδα αυτό ισχύει», τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, […]

Pin It on Pinterest