Σεμινάριο Κυβερνοασφάλειας από την Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας- Εθνικό CSIRT-CY

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 18 / 1 / 2021 , 0:51 από news_room

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Ασφάλειας και Άμυνας (European Security and Defence College – ESDC) να αναθέσει στην Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας (ΑΨΑ) / Εθνικό CSIRT-CY, τη διοργάνωση συνεδρίου διαδικτυακής εκπαίδευσης με θέμα την κυβερνοασφάλεια, αποτελεί τιμή για την Κυπριακή Δημοκρατία και επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη του ευρωπαϊκού μηχανισμού ESDC στις αρμόδιες για την κυβερνοασφάλεια κυπριακές Αρχές.

Το συνέδριο, που θα διαρκέσει από  τις 18/01/21 μέχρι και 20/01/21, αποσκοπεί στην ανταλλαγή απόψεων και βέλτιστων πρακτικών στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο σε στρατηγικό και επιχειρησιακό επίπεδο και στην καλλιέργεια κουλτούρας κυβερνοασφάλειας.

Παράλληλα, μέσω της εκπαίδευσης, επιτυγχάνεται η ενδυνάμωση της πλατφόρμας Cyber Education Training Exercise and Evaluation (ETEE) του ESDC για την διεύρυνση του πεδίου δραστηριοτήτων της μέσω εκπαιδεύσεων σε τακτικά/επιχειρησιακά επίπεδα. Στόχος είναι η διοργάνωση αυτού του είδους της εκπαίδευσης μεταξύ των δύο οργανισμών (ΑΨΑ / Εθνικό CSIRT-CY – ESDC), να καταστεί ετήσιος θεσμός.

Η εκπαίδευση θα φιλοξενήσει 150 συμμετέχοντες από 22 χώρες, κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από αποστολές που διατηρεί η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία εξωτερικής δράσης σε τρίτες χώρες, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς επίσης και από άλλα ινστιτούτα και υπηρεσίες της ΕΕ.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Συλλήψεις από την Ελληνική Αστυνομία για τις υποθέσεις του Ξυλοδαρμού στο Μετρό και της Ληστείας Ηλικιωμένων στην Αιτωλ/νια

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 16 / 1 / 2021 , 10:03 από news_room Συλλήψεις από την Ελληνική Αστυνομία για τις υποθέσεις του Ξυλοδαρμού στο Μετρό και της Ληστείας Ηλικιωμένων στην Αιτωλ/νια: Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν οι δύο (2) δράστες του βίαιου ξυλοδαρμού του σταθμάρχη του μετρό Ομονοίας Μετά τον βίαιο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη του […]

Μόρφου Νεόφυτος Χριστέ μου, αξίωσέ με να σε αγαπήσω Το ένα τάλανο

Μόρφου Νεόφυτος: Ο επίκαιρος βίος του οσίου Ανθίμου της Νήσου Χίου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 17 / 2 / 2021 , 0:46 από news_room Κήρυγμα Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου στὴ Θεία Λειτουργία τῆς  ἑορτῆς τοῦ ὁσίου Ἀνθίμου τοῦ ἐν ἐν Χίῳ,  ποὺ τελέσθηκε στὸ  ἱερὸ παρεκκλήσιο Ὁσίου Νικηφόρου τοῦ Λεπροῦ στὴν Περιστερώνα τῆς μητροπολιτικῆς περιφέρειας Μόρφου (15.02.2021). Ακολουθήστε μας :

Pin It on Pinterest