15 °C Athens, GR
31/03/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Το δίλημμα των Εθνικών εκλογών είναι διττό. Συνέχιση της επιτυχίας η αλλαγή πολιτικής νοοτροπίας Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Σε αργία ο κληρικός της Ι.Μ. Ρεθύμνης, Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Σαρρής Η ομογένεια του Σικάγο των Η.Π.Α. τίμησε το Πυροσβεστικό Σώμα στις εκδηλώσεις της επετείου της 25ης Μαρτίου ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Προστάτη των Καρκινοπαθών, Αγίου Παρθενίου στο Ίλιον Εγκαινιάστηκε στη Νέα Μάκρη το Κέντρο Εκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Π. Τσαπανίδου: Στις 21 Μαΐου έρχεται η ώρα της πολιτικής αλλαγής Αμαλιάδα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα – 5 συλλήψεις Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Ναός του Αγίου Νικολάου Πτωχοκομείου Αθηνών Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στη Λαμία για το 1ο πολυθεματικό Συνέδριο «Star Forum» Επετειακή εκδήλωση της Μητρόπολης Νέας Ιωνίας αφιερωμένη στην 25η Μαρτίου 1821 Τριμερής Υπουργική Συνάντηση Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ Επιστρέφει στη χώρα ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου

Πολιτισμός: Ένας «Μυστικός Κήπος» ανθίζει στο Sundance Film Festival 2021 – Μια ανάθεση και συμπαραγωγή του Ιδρύματος Ωνάση

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 29 / 1 / 2021 , 21:07 από news_room

ΕΝΑΣ «ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ» ΑΝΘΙΖΕΙ ΣΤΟ SUNDANCE FILM FESTIVAL 2021

Ένας «Μυστικός Κήπος» ανθίζει στο Sundance Film Festival 2021 – Μια ανάθεση και συμπαραγωγή του Ιδρύματος Ωνάση.

 Η Stephanie Dinkins, καλλιτέχνις που συμμετέχει στο Onassis New Inc Extended Reality (ONX) Studio στη Νέα Υόρκη, παρουσιάζει το “Secret Garden” στο 2021 Sundance Film Festival από τις 28 Ιανουαρίου έως τις 3 Φεβρουαρίου σε μια ψηφιακή εκδήλωση.

Βρεθείτε σε έναν κήπο για να συναντήσετε προφορικές ιστορίες που αφορούν γενιές Αφροαμερικανών γυναικών. Καθώς περιπλανιέστε σε αυτόν τον διάσπαρτο από ήχους χώρο, θα συναντήσετε γυναίκες που έχουν πολλές ιστορίες να πουν: πώς επιβίωσαν από ένα πλοίο που έκανε δουλεμπόριο, πώς μεγάλωσαν σε μια φάρμα μαύρων τη δεκαετία του 1920, πώς επιβίωσαν από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου και πώς έγιναν μέρος ενός προγράμματος τεχνητής νοημοσύνης που δημιουργήθηκε από Αφροαμερικανές. Το Secret Garden μας υπενθυμίζει ότι το να λες και να ακούς ιστορίες είναι μια πράξη αντίστασης.

Το “Secret Garden” είναι μια εμβυθιστική αφηγηματική εγκατάσταση που συνδυάζει ηχητικές ιστορίες που αφηγούνται μαύρες γυναίκες με μια δυναμική, ζωηρή οπτική ανάδραση. Το έργο θα έκανε πρεμιέρα στο SXSW 2020, αλλά τελικά θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο πλαίσιο του Sundance New Frontier 2021. Το έργο αποτελεί μια εμπειρία μη γραμμικής, σποραδικής αφήγησης ενός ταυτόχρονου παρελθόντος, παρόντος και μέλλοντος πολλών γενεών. Μια σύλληψη της καλλιτέχνιδας Στέφανι Ντίνκινς, το “Secret Garden” είναι εμπνευσμένο από αυτοβιογραφικές, προγονικές και φουτουριστικές εμπειρίες που αναδεικνύουν τη μαύρη γυναικεία συνείδηση μέσα στην ιστορία.

Οι New York Times έχουν φιλοξενήσει την Ντίνκινς στις σελίδες τους ως “AI influencer”. Η εταιρεία Apple έχει αναγνωρίσει την έρευνα και τα προσανατολισμένα στην κοινότητα εγχειρήματα της Ντίνκινς, περιλαμβάνοντάς τη στη διαφημιστική εκστρατεία “Behind the Mac” (στην εκδοχή για το Μπρούκλιν). Τα Wired, Art In America, Artsy, Art21, Hyperallergic, BBC, Wilson Quarterly και πολλά δημοφιλή podcast έχουν αναδείξει τον τελευταίο καιρό την τέχνη και τις ιδέες της Ντίνκινς.

Το ONX Studio θα έχει και ένα παράλληλο δωρεάν δημόσιο πρόγραμμα στις 2 Φεβρουαρίου, από τις 12:00 έως τη 1:00 μ.μ. (Ανατολική Ζώνη Ώρας). Στο “Bodies in Space: Storytelling and the Moving Image in Extended Reality”, o Loren Hammonds θα συντονίσει μια συζήτηση με δύο καλλιτέχνιδες –τη Stephanie Dinkins και τη Λουκία Αλαβάνου– οι πρακτικές των οποίων περιλαμβάνουν την αφήγηση ιστοριών μέσω εικονικής πραγματικότητας, επαυξημένης πραγματικότητας και εμπειρικού design.
Μια ανάθεση του Nokia Bell Labs και του Ιδρύματος Ωνάση.

Το “Secret Garden” ήταν επίσης ανάθεση στο πλαίσιο του Eureka Commissions του Ιδρύματος Ωνάση στην Αμερική (Onassis USA), μιας πρωτοβουλίας η οποία στηρίζει την καινοτόμα, διερευνητική παραγωγή που θέτει ερωτήματα εντός ενός νέου πολιτισμικού τοπίου, αμετάκλητα επηρεασμένου από την COVID-19, και μιας κοινωνίας αντιμέτωπης με την κοινωνική και φυλετική αδικία.

Εκτός από το “Secret Garden”, η Stephanie Dinkins και τα μέλη του ONX (Onassis New Inc Extended Reality) Ari Melenciano και Idris Brewster, μαζί με την κινηματογραφίστρια Sophia Nahli Allison, έχουν επιλεγεί από το New Frontier για να παρουσιάσουν για πρώτη φορά το έργο τους Traveling the Interstitium with Octavia Butler, μια συμπαραγωγή του NY Live Arts. Από τα δεκατέσσερα πρότζεκτ που έχουν επιλεγεί για το New Frontier, τα τέσσερα έχουν δημιουργηθεί από αποφοίτους του NEW INC και μέλη του ONX.

Όλα τα πρότζεκτ του New Frontier θα παρουσιαστούν σε μια ψηφιακή πλατφόρμα που δημιουργήθηκε ειδικά για την περίσταση, ενώ για το “Secret Garden” θα πραγματοποιηθεί και μια ειδική παρουσίαση στον χώρο του ONX Studio, στη 645 Fifth Avenue στη Νέα Υόρκη.

 

 • Κεντρική καλλιτέχνιδα: Stephanie Dinkins
 • Βασικοί συνεργάτες: Ethan Edwards, John Fitzgerald, Matthew Niederhauser, Danielle McPhatter, Sidney San Martín, Kate Stevenson, Adaora Udoji, Chris White
 • Παραγωγή: Stephanie Dinkins, Adaora Udoji, Nokia Bell Labs, NEW INC, ONX Studio
 • Μια ανάθεση του Ιδρύματος Ωνάση και του Nokia Bell Labs
 • Τεχνική διεύθυνση: Sensorium
 • Βασικοί προγραμματιστές: Dot Dot, Sidney San Martín
 • Υπεύθυνοι δημιουργικής τεχνολογίας: Danielle McPhatter, Ethan Edwards, Nokia Bell Labs
 • Καλλιτέχνιδα 3-D: Jessa Gillespie
 • Συγγραφείς: Stephanie Dinkins, Jade Dinkins
 • Παραγωγή ήχου: Hidden Chapel Studios
 • Υποστήριξη παραγωγής: Hard Work Party, Dirt Empire, Noel Paul
 • Με την υποστήριξη του Scatter
 • Πρωταγωνιστούν: Dayne Board, Erlene Curry, Tianna Mendez, Melissa Moore, Brandi Porter, Lisa Sainville
 • Έτος: 2021
 • Κατηγορία: Πρότζεκτ
 • Χώρα: ΗΠΑ
 • Διάρκεια: 48 λεπτά

 

Stephanie Dinkins:

Πολυμεσική καλλιτέχνις & καθηγήτρια στο Stony Brook University

Η Stephanie Dinkins είναι πολυμεσική καλλιτέχνις και καθηγήτρια στο Stony Brook University, όπου κατέχει την έδρα Τέχνης “Kusama”.

Δημιουργεί πλατφόρμες διαλόγου για την τεχνητή νοημοσύνη και τις διασταυρώσεις της με τη φυλή, το φύλο, το γήρας και τις ιστορίες του μέλλοντός μας. Την ενδιαφέρει ιδιαίτερα η συνεργασία με πολυφυλετικές κοινότητες, για να δημιουργήσουν μαζί πιο δίκαια και αξιοκρατικά οικοσυστήματα τεχνητής νοημοσύνης. Η καλλιτεχνική πρακτική της Ντίνκινς περιλαμβάνει πρακτικές οπτικής καταγραφής, νέες τεχνολογίες και την εμπλοκή της κοινότητας, προκειμένου να ασχοληθεί με ζητήματα όπως οι προκαταλήψεις στην τεχνητή νοημοσύνη, η κυριαρχία των δεδομένων και η κοινωνική ισότητα. Η εξερεύνηση αντικρουόμενων ιστοριών, παραδόσεων, γνωσιακών βάσεων και φιλοσοφιών που εν πολλοίς διαμορφώνουν και πληροφορούν την κοινωνία χαρακτηρίζουν τη σκέψη και την καλλιτεχνική παραγωγή της. Στις εκθέσεις και τις ομιλίες της υποστηρίζει μια πιο συμπεριληπτική τεχνητή νοημοσύνη διεθνώς, απευθυνόμενη σκόπιμα σε ένα μεγάλο εύρος κοινοτικών, ιδιωτικών και θεσμικών φορέων. Η Ντίνκινς είναι Artist Fellow στο Berggruen Institute και Lucas Artists Fellow in Visual Arts στο Montalvo Arts Center (Καλιφόρνια). Έχει συμμετάσχει σε προγράμματα και έχει υπάρξει υπότροφος ιδρυμάτων και φορέων όπως τα Stanford Institute for Human-Centered Artificial Intelligence, Creative Capital, Soros Equality Fellowship, Data and Society Research Institute Fellowship, Sundance New Frontiers Story Lab, Eyebeam, Pioneer Works Tech Lab, NEW INC, Blue Mountain Center, The Laundromat Project, Santa Fe Art Institute και Art/Omi.

Λίγα λόγια για το ONX Studio:

Το ONX Studio διακρίνεται ως ένας υβριδικός χώρος δημιουργίας αλλά και παρουσίασης έργων. Λειτουργεί ως επιταχυντής, ως studio επιδοτούμενης παραγωγής και χώρος εργασίας, καθώς και ως εκθεσιακός χώρος στο Onassis Gallery του Olympic Tower, στο κέντρο του Μανχάταν. Κάθε χρόνο το studio θα μεταμορφώνεται σε γκαλερί μεικτής πραγματικότητας για μια έκθεση διάρκειας ενός μήνα με τη συμμετοχή καλλιτεχνών του ONX. Το ΟΝΧ είναι ένα διετές πιλοτικό πρόγραμμα με επικεφαλής τη συνιδρύτρια του NEW INC Karen Wong, τη διευθύντρια του NEW INC Stephanie Pereira και τον υπεύθυνο Ψηφιακής Ανάπτυξης και Καινοτομίας του Ιδρύματος Ωνάση Πρόδρομο Τσιαβό.

Το ONX Studio συνεργάζεται στενά με το NEW INC (Νέα Υόρκη) και το Onassis Lab (Αθήνα), το διεπιστημονικό εκκολαπτήριο του Ιδρύματος Ωνάση που επιδιώκει να στηρίξει την καινοτομία και την υπέρβαση των ορίων μεταξύ διαφορετικών πρακτικών. Οι τρεις φορείς αλληλοϋποστηρίζονται μέσα από τη διοργάνωση συζητήσεων, την ανταλλαγή δεξιοτήτων και συλλογικά πρότζεκτ με στόχο τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος που θα φέρνει κοντά καλλιτέχνες μεικτής πραγματικότητας σε ΗΠΑ, Ευρώπη και αλλού.

 Προπώληση Εισιτηρίων https://htf.festival.sundance.org/

Διαβάστε Περισσότερα:

https://www.onassis.org/el/news/secret-garden-blooms-sundance-film-festival-2021

 

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί του δεξιού παράπλευρου της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 27 / 4 / 2021 , 0:15 από news_room Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί του δεξιού παράπλευρου της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας Λόγω εκτέλεσης εργασιών, θα πραγματοποιούνται οι ακόλουθες προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο δεξιό παράπλευρο της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, από τη συμβολή της με την οδό Αγ. Αθανασίου έως και […]

protoxronia-alexandrias

«Ειρήνη στη Μέση Ανατολή» ευχήθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 3 / 1 / 2022 , 15:48 από news_room «Παντού ειρήνη, γαλάζιες θάλασσες, ειρηνικές και ασφαλείς». Την ευχή αυτή έδωσε για το νέο έτος, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος, τελώντας την καθιερωμένη επίσημη δοξολογία στον Καθεδρικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, παρουσία […]

Pin It on Pinterest