35 °C Athens, GR
18/06/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Eπετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 200 ετών από τη μαρτυρική τελείωση των εν Ρεθύμνη Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων Υποδοχή Ιεράς θαυματουργού Εικόνος Παναγίας Δαμάστας στο Ηράκλειο Αττικής Επετειακή εκδήλωση για τα 50 χρόνια της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας στo Ηράκλειο Αττικής Σχολιασμός ξένου τύπου της δήλωσης του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Οικουμενικός Πατριάρχης: Είναι καθήκον και αποστολή μας να υπερασπιστούμε και να προωθήσουμε την ειρήνη Η εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στους Αγίους Τόπους Μια εστία θαλπωρής για ηλικιωμένους, εγκαινίασε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις εκδηλώσεις μνήμης της Ηρωικής νήσου Κάσου Τράμπ σε Μπαϊντεν: Δεν ξέρει καν τι σημαίνει η λέξη «πληθωρισμός». Νομίζω ότι θα πρέπει να κάνει ένα γνωστικό τεστ Ο ΥΠΕΞ παρουσίασε την υποψηφιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας για το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Πολιτισμός: Ένας «Μυστικός Κήπος» ανθίζει στο Sundance Film Festival 2021 – Μια ανάθεση και συμπαραγωγή του Ιδρύματος Ωνάση

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 29 / 1 / 2021 , 21:07 από news_room

ΕΝΑΣ «ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ» ΑΝΘΙΖΕΙ ΣΤΟ SUNDANCE FILM FESTIVAL 2021

Ένας «Μυστικός Κήπος» ανθίζει στο Sundance Film Festival 2021 – Μια ανάθεση και συμπαραγωγή του Ιδρύματος Ωνάση.

 Η Stephanie Dinkins, καλλιτέχνις που συμμετέχει στο Onassis New Inc Extended Reality (ONX) Studio στη Νέα Υόρκη, παρουσιάζει το “Secret Garden” στο 2021 Sundance Film Festival από τις 28 Ιανουαρίου έως τις 3 Φεβρουαρίου σε μια ψηφιακή εκδήλωση.

Βρεθείτε σε έναν κήπο για να συναντήσετε προφορικές ιστορίες που αφορούν γενιές Αφροαμερικανών γυναικών. Καθώς περιπλανιέστε σε αυτόν τον διάσπαρτο από ήχους χώρο, θα συναντήσετε γυναίκες που έχουν πολλές ιστορίες να πουν: πώς επιβίωσαν από ένα πλοίο που έκανε δουλεμπόριο, πώς μεγάλωσαν σε μια φάρμα μαύρων τη δεκαετία του 1920, πώς επιβίωσαν από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου και πώς έγιναν μέρος ενός προγράμματος τεχνητής νοημοσύνης που δημιουργήθηκε από Αφροαμερικανές. Το Secret Garden μας υπενθυμίζει ότι το να λες και να ακούς ιστορίες είναι μια πράξη αντίστασης.

Το “Secret Garden” είναι μια εμβυθιστική αφηγηματική εγκατάσταση που συνδυάζει ηχητικές ιστορίες που αφηγούνται μαύρες γυναίκες με μια δυναμική, ζωηρή οπτική ανάδραση. Το έργο θα έκανε πρεμιέρα στο SXSW 2020, αλλά τελικά θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο πλαίσιο του Sundance New Frontier 2021. Το έργο αποτελεί μια εμπειρία μη γραμμικής, σποραδικής αφήγησης ενός ταυτόχρονου παρελθόντος, παρόντος και μέλλοντος πολλών γενεών. Μια σύλληψη της καλλιτέχνιδας Στέφανι Ντίνκινς, το “Secret Garden” είναι εμπνευσμένο από αυτοβιογραφικές, προγονικές και φουτουριστικές εμπειρίες που αναδεικνύουν τη μαύρη γυναικεία συνείδηση μέσα στην ιστορία.

Οι New York Times έχουν φιλοξενήσει την Ντίνκινς στις σελίδες τους ως “AI influencer”. Η εταιρεία Apple έχει αναγνωρίσει την έρευνα και τα προσανατολισμένα στην κοινότητα εγχειρήματα της Ντίνκινς, περιλαμβάνοντάς τη στη διαφημιστική εκστρατεία “Behind the Mac” (στην εκδοχή για το Μπρούκλιν). Τα Wired, Art In America, Artsy, Art21, Hyperallergic, BBC, Wilson Quarterly και πολλά δημοφιλή podcast έχουν αναδείξει τον τελευταίο καιρό την τέχνη και τις ιδέες της Ντίνκινς.

Το ONX Studio θα έχει και ένα παράλληλο δωρεάν δημόσιο πρόγραμμα στις 2 Φεβρουαρίου, από τις 12:00 έως τη 1:00 μ.μ. (Ανατολική Ζώνη Ώρας). Στο “Bodies in Space: Storytelling and the Moving Image in Extended Reality”, o Loren Hammonds θα συντονίσει μια συζήτηση με δύο καλλιτέχνιδες –τη Stephanie Dinkins και τη Λουκία Αλαβάνου– οι πρακτικές των οποίων περιλαμβάνουν την αφήγηση ιστοριών μέσω εικονικής πραγματικότητας, επαυξημένης πραγματικότητας και εμπειρικού design.
Μια ανάθεση του Nokia Bell Labs και του Ιδρύματος Ωνάση.

Το “Secret Garden” ήταν επίσης ανάθεση στο πλαίσιο του Eureka Commissions του Ιδρύματος Ωνάση στην Αμερική (Onassis USA), μιας πρωτοβουλίας η οποία στηρίζει την καινοτόμα, διερευνητική παραγωγή που θέτει ερωτήματα εντός ενός νέου πολιτισμικού τοπίου, αμετάκλητα επηρεασμένου από την COVID-19, και μιας κοινωνίας αντιμέτωπης με την κοινωνική και φυλετική αδικία.

Εκτός από το “Secret Garden”, η Stephanie Dinkins και τα μέλη του ONX (Onassis New Inc Extended Reality) Ari Melenciano και Idris Brewster, μαζί με την κινηματογραφίστρια Sophia Nahli Allison, έχουν επιλεγεί από το New Frontier για να παρουσιάσουν για πρώτη φορά το έργο τους Traveling the Interstitium with Octavia Butler, μια συμπαραγωγή του NY Live Arts. Από τα δεκατέσσερα πρότζεκτ που έχουν επιλεγεί για το New Frontier, τα τέσσερα έχουν δημιουργηθεί από αποφοίτους του NEW INC και μέλη του ONX.

Όλα τα πρότζεκτ του New Frontier θα παρουσιαστούν σε μια ψηφιακή πλατφόρμα που δημιουργήθηκε ειδικά για την περίσταση, ενώ για το “Secret Garden” θα πραγματοποιηθεί και μια ειδική παρουσίαση στον χώρο του ONX Studio, στη 645 Fifth Avenue στη Νέα Υόρκη.

 

 • Κεντρική καλλιτέχνιδα: Stephanie Dinkins
 • Βασικοί συνεργάτες: Ethan Edwards, John Fitzgerald, Matthew Niederhauser, Danielle McPhatter, Sidney San Martín, Kate Stevenson, Adaora Udoji, Chris White
 • Παραγωγή: Stephanie Dinkins, Adaora Udoji, Nokia Bell Labs, NEW INC, ONX Studio
 • Μια ανάθεση του Ιδρύματος Ωνάση και του Nokia Bell Labs
 • Τεχνική διεύθυνση: Sensorium
 • Βασικοί προγραμματιστές: Dot Dot, Sidney San Martín
 • Υπεύθυνοι δημιουργικής τεχνολογίας: Danielle McPhatter, Ethan Edwards, Nokia Bell Labs
 • Καλλιτέχνιδα 3-D: Jessa Gillespie
 • Συγγραφείς: Stephanie Dinkins, Jade Dinkins
 • Παραγωγή ήχου: Hidden Chapel Studios
 • Υποστήριξη παραγωγής: Hard Work Party, Dirt Empire, Noel Paul
 • Με την υποστήριξη του Scatter
 • Πρωταγωνιστούν: Dayne Board, Erlene Curry, Tianna Mendez, Melissa Moore, Brandi Porter, Lisa Sainville
 • Έτος: 2021
 • Κατηγορία: Πρότζεκτ
 • Χώρα: ΗΠΑ
 • Διάρκεια: 48 λεπτά

 

Stephanie Dinkins:

Πολυμεσική καλλιτέχνις & καθηγήτρια στο Stony Brook University

Η Stephanie Dinkins είναι πολυμεσική καλλιτέχνις και καθηγήτρια στο Stony Brook University, όπου κατέχει την έδρα Τέχνης “Kusama”.

Δημιουργεί πλατφόρμες διαλόγου για την τεχνητή νοημοσύνη και τις διασταυρώσεις της με τη φυλή, το φύλο, το γήρας και τις ιστορίες του μέλλοντός μας. Την ενδιαφέρει ιδιαίτερα η συνεργασία με πολυφυλετικές κοινότητες, για να δημιουργήσουν μαζί πιο δίκαια και αξιοκρατικά οικοσυστήματα τεχνητής νοημοσύνης. Η καλλιτεχνική πρακτική της Ντίνκινς περιλαμβάνει πρακτικές οπτικής καταγραφής, νέες τεχνολογίες και την εμπλοκή της κοινότητας, προκειμένου να ασχοληθεί με ζητήματα όπως οι προκαταλήψεις στην τεχνητή νοημοσύνη, η κυριαρχία των δεδομένων και η κοινωνική ισότητα. Η εξερεύνηση αντικρουόμενων ιστοριών, παραδόσεων, γνωσιακών βάσεων και φιλοσοφιών που εν πολλοίς διαμορφώνουν και πληροφορούν την κοινωνία χαρακτηρίζουν τη σκέψη και την καλλιτεχνική παραγωγή της. Στις εκθέσεις και τις ομιλίες της υποστηρίζει μια πιο συμπεριληπτική τεχνητή νοημοσύνη διεθνώς, απευθυνόμενη σκόπιμα σε ένα μεγάλο εύρος κοινοτικών, ιδιωτικών και θεσμικών φορέων. Η Ντίνκινς είναι Artist Fellow στο Berggruen Institute και Lucas Artists Fellow in Visual Arts στο Montalvo Arts Center (Καλιφόρνια). Έχει συμμετάσχει σε προγράμματα και έχει υπάρξει υπότροφος ιδρυμάτων και φορέων όπως τα Stanford Institute for Human-Centered Artificial Intelligence, Creative Capital, Soros Equality Fellowship, Data and Society Research Institute Fellowship, Sundance New Frontiers Story Lab, Eyebeam, Pioneer Works Tech Lab, NEW INC, Blue Mountain Center, The Laundromat Project, Santa Fe Art Institute και Art/Omi.

Λίγα λόγια για το ONX Studio:

Το ONX Studio διακρίνεται ως ένας υβριδικός χώρος δημιουργίας αλλά και παρουσίασης έργων. Λειτουργεί ως επιταχυντής, ως studio επιδοτούμενης παραγωγής και χώρος εργασίας, καθώς και ως εκθεσιακός χώρος στο Onassis Gallery του Olympic Tower, στο κέντρο του Μανχάταν. Κάθε χρόνο το studio θα μεταμορφώνεται σε γκαλερί μεικτής πραγματικότητας για μια έκθεση διάρκειας ενός μήνα με τη συμμετοχή καλλιτεχνών του ONX. Το ΟΝΧ είναι ένα διετές πιλοτικό πρόγραμμα με επικεφαλής τη συνιδρύτρια του NEW INC Karen Wong, τη διευθύντρια του NEW INC Stephanie Pereira και τον υπεύθυνο Ψηφιακής Ανάπτυξης και Καινοτομίας του Ιδρύματος Ωνάση Πρόδρομο Τσιαβό.

Το ONX Studio συνεργάζεται στενά με το NEW INC (Νέα Υόρκη) και το Onassis Lab (Αθήνα), το διεπιστημονικό εκκολαπτήριο του Ιδρύματος Ωνάση που επιδιώκει να στηρίξει την καινοτομία και την υπέρβαση των ορίων μεταξύ διαφορετικών πρακτικών. Οι τρεις φορείς αλληλοϋποστηρίζονται μέσα από τη διοργάνωση συζητήσεων, την ανταλλαγή δεξιοτήτων και συλλογικά πρότζεκτ με στόχο τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος που θα φέρνει κοντά καλλιτέχνες μεικτής πραγματικότητας σε ΗΠΑ, Ευρώπη και αλλού.

 Προπώληση Εισιτηρίων https://htf.festival.sundance.org/

Διαβάστε Περισσότερα:

https://www.onassis.org/el/news/secret-garden-blooms-sundance-film-festival-2021

 

Σχετικά Άρθρα

Η εορτή του Αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου στον συνοικισμό Μακαρίου Γ

Η εορτή του Αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου στον συνοικισμό Μακαρίου Γ’

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 26 / 1 / 2023 , 4:04 από news_room Στις 24 Ιανουαρίου η Εκκλησία μας εορτάζει τον όσιο πατέρα ημών Νεόφυτο τον Έγκλειστο όπου και πανηγυρίζει ο περικαλλής ιερός ναός του Αγίου που βρίσκεται στον Συνοικισμό Μακαρίου Γ΄ της Ι.Μ. Λεμεσού. Την Δευτέρα το απόγευμα 23 Ιανουαρίου 2023, του πανηγυρικού Εσπερινού που τελέστηκε […]

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 21 / 4 / 2021 , 13:41 από news_room Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, στην Αθήνα. Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «σε […]