Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 6 / 2 / 2021 , 10:17 από news_room
Στις 30 Ιανουαρίου, η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Μεγάλου Αγίου Βασιλείου, του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου και του Αγίου Ιωάννη του Χρυσόστομου – των τριών ιερών πατέρων του 4ου και 5ου αιώνα, οι οποίοι έλαβαν μαζί ως πυλώνες της Ορθόδοξης πίστης. Την ίδια ημέρα γιορτάζουμε τη μνήμη του ιερού πιστού Βούλγαρου Τσάρου Πέτρου Ι, καθώς και του γηγενή μάρτυρα Αγίου Σέργιου Καπίνσκι.
Στο μοναστήρι της Επισκοπής “St. Three Saints »κοντά στο χωριό Chepintsi, κοντά στην πρωτεύουσα. Με την ευκαιρία αυτή, με την ευλογία της Αγιότητας, ο Μητροπολίτης της Σόφιας και ο Βούλγαρου Πατριάρχη Νεόφυτου, εορτάστηκε η Θεία Λειτουργία ενός ιεράρχη στο ιερό μοναστήρι.
Την ακολουθίας προεξήρχε ο Επίσκοπος Πολύκαρπος του Belogradchik, Vicar του Μητροπολίτη της Σόφιας, σε συνεννόηση με τον Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο, ηγούμενο της Μονής Kuril “St. John of Rila,αρχιμανδρίτη Euthymius, ιερέα Iriney Mitov, εφημέριου του μοναστηρίου Chepino και του Kostadin Trenev, καθώς και ιεροδιακόνου Bartholomew και Polycarp.
Οι ύμνοι αποδόθηκαν υπό τη διεύθυνση του κ. Σβέτοσλαβ Τσέκοφ και με τη συμμετοχή του κ. Άγγελου Μλάντενοφ, Γραμματέα του Μητροπολιτικού Ναού της Σόφιας.
Πολλοί προσκυνητές επισκέφτηκαν το ιερό μοναστήρι για την εορταστική τελετή, γεμίζοντας το ναό του μοναστηριού και μοιράζοντας τη χαρά της κοινής προσευχής.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο επίσκοπος Πολυκάρπος ευλόγησε τους κληρικούς και τους προσκυνητές συγχαίροντας τους εξ ονόματος της Αγιότητας του Βούλγαρου Πατριάρχη Νεόφυτου. Ο Επίσκοπος υπενθύμισε πώς σήμερα οι διάσημοι ιεροί πατέρες τολμά, ομόφωνα κήρυξαν και εξήγησαν τις διδασκαλίες του Χριστού στους πιστούς, καλώντας: «Μακάρι οι προσευχές των Αγίων Τριών Αγίων να μας κάνουν σοφούς, ο Θεός να έρθει σε εμάς με το έλεος και τη χάρη Του και να κάνει εμείς πιστοί οπαδοί. αυτής της διαθήκης τους – να είμαστε Χριστός και να γεμίζουμε με ειρήνη, κατανόηση και ενότητα, και πάνω απ ‘όλα δίνουμε όλη μας τη ζωή στον Χριστό Θεό. ”
Υπενθυμίζοντας την υπέροχη κατάσταση και τη μοναστική ζωή του Αγίου Τσάρου Πέτρου, ο Επίσκοπος Πολυκάρπ πρόσθεσε: «Σήμερα είναι μια γιορτή βουλγάρων αγίων, που λέει ότι η Εκκλησία μας δεν είναι άγονη, αλλά είναι πνευματικά γόνιμη και έχει γεννήσει, γεννά και συνεχίζει να γεννήσουν αγίους που θα διακοσμήσουν τον εκκλησιαστικό ουρανό με την παρουσία τους, να σταθούν μπροστά στο θρόνο του Θεού και να προσευχηθούν για ολόκληρο τον Ορθόδοξο Βουλγαρικό λαό ».
Ακολουθήστε μας :