Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας προστέθηκε στον κατάλογο των κυρώσεων της ΕΕ

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 16 / 1 / 2021 , 0:57 από news_room

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα να προσθέσει τον Faisal Mekdad στον κατάλογο των προσώπων που υπόκεινται σε περιοριστικά μέτρα της ΕΕ για τη Συρία, υπό το φως του πρόσφατου διορισμού του ως Υπουργού Εξωτερικών.

Αυτή η απόφαση φέρνει σε 289 τον συνολικό αριθμό ατόμων που στοχεύουν σε απαγόρευση ταξιδιού και πάγωμα περιουσιακών στοιχείων . 70 οντότητες υπόκεινται επίσης σε πάγωμα περιουσιακών στοιχείων .

Οι κυρώσεις που ισχύουν σήμερα κατά του συριακού καθεστώτος θεσπίστηκαν το 2011, ως απάντηση στη βίαιη καταστολή του συριακού άμαχου πληθυσμού. Εταιρείες και εξέχοντες επιχειρηματίες που επωφελούνται από τους δεσμούς τους με το καθεστώς και από την πολεμική οικονομία υπόκεινται επίσης σε κυρώσεις. Πρόσθετα περιοριστικά μέτρα που εγκρίθηκαν από την ΕΕ περιλαμβάνουν απαγόρευση εισαγωγής πετρελαίου , περιορισμούς σε ορισμένες επενδύσεις, δέσμευση περιουσιακών στοιχείων που κατέχει η κεντρική τράπεζα της Συρίας στην ΕΕ και περιορισμούς στις εξαγωγές εξοπλισμού και τεχνολογίας που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για εσωτερική καταστολή ή για την παρακολούθηση ή παρακολούθηση των διαδικτυακών ή τηλεφωνικών επικοινωνιών.

Το Συμβούλιο παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις στη σύγκρουση της Συρίας. Κάθε απόφαση παράτασης των κυρώσεων πρέπει να λαμβάνει το Συμβούλιο σε ετήσια βάση.

Η ΕΕ παραμένει προσηλωμένη στην εξεύρεση μόνιμης και αξιόπιστης πολιτικής λύσης στη σύγκρουση στη Συρία βάσει του ψηφίσματος 2254 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και του ανακοινωθέντος της Γενεύης του 2012.

Οι σχετικές νομικές πράξεις, συμπεριλαμβανομένων των ονομάτων του ενδιαφερομένου, έχουν δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Το Τηλεοπτικό Σπότ της Ιεράς Συνόδου για την επέτειο των 200χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Παρουσιάστηκε σήμερα στους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. από την Ειδική Σ/Ε Πολιτιστικής Ταυτότητος, το τηλεοπτικό σποτ της Ιεράς Συνόδου για την επέτειο των 2οο ετών από την Επανάσταση του 1821. Η παρουσίαση έγινε ενώπιον του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου του Β΄. Την παρουσίαση χαιρέτησε ο Πρόεδρος της […]

Απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ : Ο σχεδιασμός για το επόμενο διάστημα

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 3 / 1 / 2021 , 19:20 από news_room ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ   Α. ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ […]

Pin It on Pinterest