30 °C Athens, GR
21/09/2021

Τελευταια Νέα

Ονομαστήρια Μητροπολίτη Ανέων Μακαρίου στη Νέα Ιωνία

Ονομαστήρια Μητροπολίτη Ανέων Μακαρίου στη Νέα Ιωνία

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 20 / 1 / 2021 , 3:01 από news_room

Η ιερά μνήμη του Οσίου Μακαρίου αγαπητοί εν χριστώ πατέρες και αδελφοί αποτελεί την ευλογημένη μας σημερινή σύναξη. Σήμερα στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων ήρθαμε να συμπανηγυρίσουμε αυτή τη μεγάλη μορφή της Ερήμου και την ταυτόχρονα μεγάλη συμβολή στην ασκητική πορεία. Αυτή την μεγάλη μορφή εορτάζουμε σήμερα στην Εκκλησία και συμπανηγυρίζουμε τον Άγιο μας,στην λατρευτική μας σύναξη και ταυτόχρονα αποδίδουμε ευγνωμοσύνη, τιμή και εόρτιες ευχές στον σήμερα εορταζόμενο και τον προεξάρχοντα της ακολουθίας Μητροπολίτη Ανέων κ.Μακάριο, μητροπολίτη του οικουμενικού θρόνου και δικό μας άνθρωπο, δικό μας γέροντα τον οποίο στην τοπική μας εκκλησία έχουμε πλέον ώς οδηγέτη και ώς πνευματική μορφή όπου με τα διδάγματα του, τη σοφία του, την υπομονή του και με όλα όσα χαρίσματα τον έχει προικίσει ο Θεός ο οποίος περισσότερο από εξήντα χρόνια διακονεί μέσα στην Εκκλησία ξεκινώντας από το Άγιον Όρος για να τον φέρει μετά από έτη εδώ στη Νέα Ιωνία. Αυτόν λοιπόν τον ευλογημένο άνθρωπο εορτάζουμε σήμερα και θα μου επιτρέψει ο Άγιος Ανέων εκ μέρους του ιερού κλήρου και όλων των κληρικών της μητροπόλεως μας να μεταφέρω σε εκείνον τις ευχές μας τις εορταστικές την αγάπη και τον σεβασμό μας και την τιμή στο πρόσωπο του ούτος ώστε να του δίνει ο θεός υγεία και δύναμη για να συνεχίζει το έργο του , να συνεχίζει την μαρτυρία του , να συνεχίζει να μας διδάσκει με την σοφία του και επειδή είναι ο Άγιος Μακάριος που φέρει το όνομα του εύχομαι να είναι πολλά τα έτη σας σεβασμιώτατε κύριε Ανέων και με πολύ σεβασμό στο πρόσωπο σας πάντοτε όλοι να κατευθυνόμαστε στην δική σας πορεία την οποία φανερώνει ο θεός με σοφία.Έτη πολλά και ευλογημένα. Με αυτά τα λίγα λόγια ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.Γαβριήλ ευχήθηκε στον σεβασμιώτατο μητροπολίτη Ανέων τα χρόνια πολλά για την σημερινά ονομαστήρια του επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Μακαρίου.

Επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Μακαρίου τελέστηκε σήμερα 19 Ιανουαρίου 2021 αρχιερατική θεία λειτουργία στον ιερό ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας με την συμμετοχή ιερέων και πιστών.

Στην συνέχεια ο σεβασμιώτατος Ανέων κύριος Μακάριος ευχαριστώντας τον σημείωσε : «Μητροπολίτα Γαβριήλ θέλω να ευχαριστήσω τόσο εσάς όσο και τον πρωτοσύγκελο και όλους τους πατέρες και όσους αδερφούς μας μπορέσανε να γίνουνε μέλος της σημερινής θείας ευχαριστίας. Τα όσα είπατε ίσως είναι εύσημα της αγάπης της πολύς στο πρόσωπο μου. Σε όλο το βίο μας αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να κάνουμε το καθήκον μας . που υπηρετούμε την εκκλησία έχοντας πάντοτε ως πρότυπα τόσο τους Αγίους μας όσο και τους Αγίους όπου το όνομα φέρουμε και μάλιστα σε μία εποχή, τη σημερινή όπου πολλά λέγονται κατά της εκκλησίας . Αλλά όμως η εκκλησία του Χριστού μέχρι το τέλος το τέλος των αιώνων πολλά θα ειπωθούν και ο Άγιος Μακάριος ο οποίος έζησε την ασκητική ζωή μέσα στην έρημο και ο ίδιος αντιστάθηκε όταν του είπαν και ήθελαν να τον πείσουν ότι δεν υπάρχει η ανάσταση των νεκρών. Και εμείς αυτό το έργο έχουμε να κάνουμε, να διαλαλούμε τα θαυμάσια του δημιουργού. Ο θεός μας έδωσε πολλά αγαθά γιαυτά όλα τα θέτουμε στην υπηρεσία του. Εύχομαι Ο Κύριος να σας ενισχύει σε αυτό το πολυπληθές και πολυσχιδές ποιμαντικό έργο το οποίο επιτελείτε συγχρόνως αφού εκτός από τα ποιμαντικά καθήκοντα τα οποία έχετε προσφέρετε και άλλα τόσα στην διοικούσα εκκλησία και παρά τω Μακαριωτάτω Αρχιεπισκόπο όπου τρέφει και πρός εσάς και στην ιερά μητρόπολη ταύτη. Εύχομαι Ο Κύριος να μας ενισχύει, ιερείς, αρχιερείς και διακόνους και όλους που ήρθανε σήμερα εδώ. Χρόνια πολλά και ευλογημένα»

Διαβάστε επίσης:

  • Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας : Η Εορτή του Οσίου Μακαρίου Αιγυπτίου
Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Από σήμερα η πρώτη πληρωμή στο πλαίσιο αρωγής προς τους πυρόπληκτους

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 20 / 8 / 2021 , 6:51 από news_room Ανοιχτή είναι η ενιαία ψηφιακή πλατφόρμα για την πρώτη αρωγή προς τους πληγέντες των μεγάλων πυρκαγιών arogi.gov.gr και η πρώτη πληρωμή δρομολογείται για σήμερα. Η πλατφόρμα από την πρώτη στιγμή δέχεται τις δηλώσεις των δικαιούχων σύμφωνα με τις σχετικές […]

Αστόρια : Η Παρέλαση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 στον Άγιο Δημήτριο

Αστόρια : Η Παρέλαση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 στον Άγιο Δημήτριο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 31 / 3 / 2021 , 5:58 από news_room Αστόρια : Η Παρέλαση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 στον Άγιο Δημήτριο Παρακολουθήστε την παρέλαση για τους εορτασμούς της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου που πραγματοποιήθηκε από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην […]

Pin It on Pinterest