Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία: Σημαντική απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια η Τουρκία Αυτοκίνητο με βαρύ οπλισμό εντοπίστηκε στον Νέο Κόσμο Ο Μητροπολίτης Τερνοπόλεως Νέστωρας και ο Πρέσβης του Πακιστάν Aamar Aftab Qureshi στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Υψηλόβαθμοι Γερμανοί Πολιτικοί στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες Διαλόγου Ρωμαιοκαθολικών-Ορθοδόξων στην Καθέδρα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Χαλκίδος Ο Υπουργός Γεωργίας Πέτρος Ξενοφώντος παρακολούθησε άσκηση πυρόσβεσης Εξάρθρωση συμμορίας που διέπραττε κλοπές από σπίτια στη ΒΑ Αττική Επιστολή συμπαθείας και συμπαραστάσεως απέστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον Πάπα Ρώμης Το ενοριακό έργο το θέμα της Ιερατικής εννέα περιφερειών της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Αυλώνα

Κίνα: Μήνυμα για την Νέα Χρονιά 2021 από τον Πρόεδρο Xi Jinping

Μήνυμα για την Νέα Χρονιά 2021 από τον Κινέζο Πρόεδρο Xi Jinping

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 1 / 1 / 2021 , 12:13 από news_room

Γεια σε όλους! Το νέο έτος 2021  πλησιάζει και θα ήθελα να απευθύνω τις καλύτερες ευχές μου για τη νέα χρονιά σε όλους στο Πεκίνο!

Το 2020 ήταν μια εξαιρετική χρονιά. Ενόψει της ξαφνικής νέας επιδημίας πνευμονίας, ερμηνεύσαμε πρώτα την αγάπη του κόσμου με τους ανθρώπους και πρώτα τη ζωή και γράψαμε το έπος της αντι-επιδημίας με ενωμένη βούληση και επιμονή. Στις μέρες που ξεπερνάμε τις δύσκολες στιγμές, υπάρχει ο ηρωισμός της οπισθοδρομικής πορείας, η επιμονή της επιμονής, η ευθύνη του μοιραίου πόνου, της θυσίας της γενναιότητας και του φόβου, και το άγγιγμα της αμοιβαίας βοήθειας. Από αγγέλους με λευκά ρούχα έως στρατιώτες του λαού, από επιστημονικούς ερευνητές έως εργαζόμενους στην κοινότητα, από εθελοντές έως οικοδόμους έργων, από αρχαίους πρεσβύτερους έως τις νεότερες γενιές «μετά τη δεκαετία του ’90 και« μετά το 00 », αμέτρητοι άνθρωποι αφιερώνουν τη ζωή τους στις αποστολές τους και φροντίζουν τους κοινούς ανθρώπους. Συγκεντρώστε τη δύναμη του στάλα σε μια μεγαλοπρεπή δύναμη για να χτίσετε έναν χαλκό τοίχο και ένα σιδερένιο τοίχωμα για να προστατεύσετε τη ζωή. Οι απρόθυμες φιγούρες, το ρελέ της καρδιάς και του χεριού ξανά και ξανά, και οι συγκινητικές σκηνές έδειξαν έντονα το μεγάλο αντι-επιδημικό πνεύμα. Τα συνηθισμένα κάνουν υπέροχα και οι ήρωες προέρχονται από τους ανθρώπους. Ο καθένας είναι καταπληκτικός! Εκφράστε τα συλλυπητήριά σας σε όλους τους ασθενείς που έχουν προσβληθεί δυστυχώς! Αφιέρωμα σε όλους τους συνηθισμένους ήρωες! Είμαι περήφανος για τη μεγάλη πατρίδα και τους ανθρώπους, και υπερήφανος για το εθνικό πνεύμα αυτο-βελτίωσης!

Οι δυσκολίες δείχνουν θάρρος, η σκληρή δουλειά αρχίζει να πετυχαίνει. Έχουμε ξεπεράσει τον αντίκτυπο της επιδημίας και έχουμε επιτύχει σημαντικά αποτελέσματα στον συνολικό σχεδιασμό της πρόληψης και ελέγχου της επιδημίας και της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης. Το “13ο Πενταετές Σχέδιο” κατέληξε σε επιτυχή ολοκλήρωση και το “14ο Πενταετές Σχέδιο” συντάχθηκε συνολικά. Η κατασκευή ενός νέου προτύπου ανάπτυξης έχει επιταχυνθεί και η ανάπτυξη υψηλής ποιότητας έχει εφαρμοστεί σε βάθος. Η Κίνα πρωτοστάτησε στην πραγματοποίηση θετικής ανάπτυξης μεταξύ των μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου και αναμένεται ότι το ΑΕΠ το 2020 θα φθάσει σε ένα νέο επίπεδο εκατό δισεκατομμυρίων γιουάν. Η παραγωγή σιτηρών κέρδισε το “Seventeen Lianfeng”. Σημαντικές ανακαλύψεις έχουν επιτευχθεί στην επιστημονική εξερεύνηση όπως “Tianwen No. 1”, “Chang’e No. 5” και “Struggle”. Η κατασκευή του λιμανιού ελευθέρων συναλλαγών Hainan βρίσκεται σε άνθηση. Αντέξαμε επίσης τις σοβαρές πλημμύρες. Ο στρατός και ο λαός δεν φοβόταν τις δυσκολίες και τους κινδύνους, συνεργάστηκαν για την καταπολέμηση των πλημμυρών και τη διάσωση καταστροφών και εργαζόμαστε σκληρά για να ελαχιστοποιήσουμε τις απώλειες. Όταν επισκέφτηκα 13 επαρχίες, αυτόνομες περιφέρειες και δήμους, με χαρά έβλεπα ότι όλοι εφάρμοσαν προσεκτικά επιδημικά μέτρα πρόληψης, αγωνίστηκαν με το χρόνο για να ξαναρχίσουν την εργασία και την παραγωγή και βγήκαν όλα για να καινοτομήσουν και να δημιουργήσουν.

Το 2020, θα επιτύχουμε μεγάλα ιστορικά επιτεύγματα στη δημιουργία μιας μέτριας ευημερούσας κοινωνίας από κάθε άποψη και μιας αποφασιστικής νίκης στην καταπολέμηση της φτώχειας. Ξεκινήσαμε μια γενική επίθεση στο φρούριο της βαθιάς φτώχειας και χάσαμε τα σκληρότερα «σκληρά κόκαλα». Μετά από 8 χρόνια, σχεδόν 100 εκατομμύρια φτωχοί της υπαίθρου έχουν απομακρυνθεί από τη φτώχεια σύμφωνα με τα ισχύοντα πρότυπα και και οι 832 φτωχές κομητείες αποκεφαλίστηκαν. Με τα χρόνια, έχω πάει σε 14 συγκεντρωμένες γειτονικές περιοχές ακραίας φτώχειας σε ολόκληρη τη χώρα. Ο ενθουσιασμός των χωρικών, ο ενθουσιασμός του ανόητου Γέροντα και η αφοσίωση της πλειονότητας των στελεχών ανακούφισης της φτώχειας, συχνά έρχονται στο μυαλό. Πρέπει να επιμείνουμε ότι τα καταπράσινα βουνά δεν χαλαρώνουν, εργάζονται σκληρά στο έδαφος και προσπαθούμε να ζωγραφίσουμε μια υπέροχη εικόνα της αγροτικής αναζωογόνησης και να προχωρήσουμε σταθερά προς τον στόχο της κοινής ευημερίας.

Φέτος, γιορτάζουμε επίσημα την 40η επέτειο από την ίδρυση του Σενζέν και άλλων ειδικών οικονομικών ζωνών και την 30ή επέτειο της ανάπτυξης και του ανοίγματος της Σαγκάη Πουντόνγκ. Όντας στις ακτές της αυξανόμενης θάλασσας της Νότιας Κίνας και του πανέμορφου ποταμού Huangpu την άνοιξη, οι άνθρωποι έχουν ανάμεικτα συναισθήματα. Η πρώτη δοκιμή έγινε ηγέτης επίδειξης και η εξερεύνηση και η καινοτομία έχουν γίνει ηγέτης της καινοτομίας. Η μεταρρύθμιση και το άνοιγμα έχουν δημιουργήσει θαύματα ανάπτυξης. Στο μέλλον, θα συνεχίσουμε να εμβαθύνουμε τις μεταρρυθμίσεις, να επεκτείνουμε το άνοιγμα και να γράφουμε περισσότερες «ανοιξιάτικες ιστορίες».

Διαβάστε επίσης:

Ο δρόμος δεν είναι μόνος, ο κόσμος είναι μία οικογένεια. Μετά από ένα χρόνο σκαμπανεβάσματα, έχουμε κατανοήσει βαθύτερα την έννοια μιας κοινότητας με κοινό μέλλον για την ανθρωπότητα από ποτέ. Έχω πραγματοποιήσει πολλές τηλεφωνικές κλήσεις με νέους και παλιούς φίλους διεθνώς και παρακολούθησα πολλά “συνέδρια cloud”. Το πιο συζητημένο είναι να συνεργαστώ και να καταπολεμήσουμε την επιδημία αλληλεγγύης. Η πρόληψη και ο έλεγχος της επιδημίας έχουν ακόμη πολύ δρόμο. Οι άνθρωποι όλων των χωρών του κόσμου πρέπει να ενώσουν τα χέρια τους και να πολεμήσουν μέσα από καταιγίδες για να διαλύσουν την ομίχλη της επιδημίας το συντομότερο δυνατό και να προσπαθήσουν να χτίσουν ένα καλύτερο σπίτι στη γη.

Το 2021 είναι η 100ή επέτειος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας. Το ταξίδι διάρκειας ενός αιώνα ήταν υπέροχο και στις αρχές του αιώνα, η καρδιά θα διαρκέσει περισσότερο. Από το Shikumen στη Σαγκάη μέχρι τη Νότια λίμνη στο Jiaxing, ένα μικρό κόκκινο σκάφος φέρει την εμπιστοσύνη του λαού και την ελπίδα του έθνους. Διασχίζει τα ορμητικά σημεία και τα ύπουλα κοπάδια, μέσα από τα θυελλώδη κύματα και γίνεται ένα γιγαντιαίο πλοίο που οδηγεί το σταθερό και μακρύ ταξίδι της Κίνας. Είναι ένα αιώνιο μεγαλείο που έχει μεγάλα επιτεύγματα στο μέλλον. Υποστηρίζουμε τους ανθρώπους ως κέντρο, διατηρούμε πάντα τις αρχικές μας φιλοδοξίες, διατηρούμε την αποστολή μας στο μυαλό μας, γενναίος ο άνεμος και τα κύματα και ταξιδεύουμε, σίγουρα θα συνειδητοποιήσουμε τη μεγάλη αναζωογόνηση του κινεζικού έθνους.

Στεγάζεται στην ιστορική διασταύρωση των «δύο αιώνων», πρόκειται να ξεκινήσει ένα νέο ταξίδι ολοκληρωτικής οικοδόμησης μιας σύγχρονης σοσιαλιστικής χώρας. Το ταξίδι είναι μακρύ, μόνο αγώνας. Έχουμε περάσει χιλιάδες νερά και βουνά μέσα από αγώνα και ξεπερνώντας τα εμπόδια. Πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, να προχωρούμε θαρραλέα και να δημιουργούμε ακόμη πιο λαμπρή δόξα!

Αυτή τη στιγμή, τα φανάρια είναι αναμμένα και χιλιάδες οικογένειες επανενώνονται. Πλησιάζει η νέα χρονιά και ελπίζω ότι τα βουνά και τα ποτάμια είναι όμορφα και η χώρα είναι γαλήνια! Εύχομαι ειρήνη και ευημερία, ευτυχία!

σας ευχαριστώ όλους!

Σχετικά Άρθρα

Ο Μητροπολίτης Καστορίας δίπλα στην καστοριανή νεολαία

Ο Μητροπολίτης Καστορίας Καλλίνικος δίπλα στην καστοριανή νεολαία

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 4 / 1 / 2022 , 23:13 από news_room Για πρώτη φορά φέτος πραγματοποιήθηκε κοπή Βασιλόπιτας για τούς φοιτητές τῆς Μητροπόλεως μας. Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας συγκέντρωσε τούς φοιτητές τῆς πόλεως στόν Ἱερό Μητροπολιτικό Ναό τήν Κυριακή 2  Ἰανουαρίου τοῦ νέου ἔτους 2022. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και […]

Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου πρ. Τρίκκης και Σταγών κυρού Αλεξίου – Adologala

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 8 / 12 / 2020 , 19:45 από news_room Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου πρ. Τρίκκης και Σταγών κυρού Αλεξίου – Adologala Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τελέστηκε την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020 η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου πρ. Τρίκκης και Σταγών κυρού Αλεξίου στον Ιερό Προσκυνηματικό […]

Pin It on Pinterest