Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας & Λαυρεωτικής : Χειροτονίες Πρεσβυτέρου και Διακόνου (Δεκ. 2020 – Ιαν. 2021)

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 24 / 1 / 2021 , 21:20 από news_room

Με τη Χάρη του Θεού και παρά τις δυσκολίες εκ της πανδημίας η Μητρόπολη μας παρέμεινε ζώσα και δρώσα, συν τοις άλλοις και σε όλους τους τομείς της λειτουργικής και λατρευτικής ζωής της Εκκλησίας.

Την περίοδο αυτή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος τέλεσε τις χειροτονίες δύο νέων κληρικών της Μητροπόλεως μας, τηρουμένων φυσικά όλων των προβλεπομένων μέτρων πρόληψης διάδοσης του κορωνοϊού.

Την Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα, 27 Δεκεμβρίου 2020, εορτή του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου, ιερούργησε στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Νεκταρίου Καμαρίζης, όπου κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου π. Στεφάνου Στεφανίδου, εγγάμου κληρικού, ο οποίος υπηρέτησε επί 14 έτη ως διάκονος στην Ιερά Μητρόπολη Σύρου και συγκεκριμένα στην Ιερά Νήσο Τήνο.

Ακολούθως, το Σάββατο 2 Ιανουαρίου ε.ε., εορτή του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ, λειτούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Τρύφωνος Παλλήνης, όπου και τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του κ. Αιμιλιανού Μεταξά, εγγάμου, πτυχιούχου της Σχολής Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και κατά σάρκα αδελφού του Διακόνου της Μητροπόλεως μας, π. Νικολάου Μεταξά.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ : Καθηγούμενος προς Μητροπολίτη «Έρχεστε να γίνετε ένας νέος Παλαιών Πατρών Γερμανός, για να μας καθοδηγήσετε»

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 17 / 3 / 2021 , 19:07 από news_room Με ελαφριά ανοιξιάτικη χιονόπτωση στο υπέροχο φυσικό σκηνικό στην καρδιά του δάσους, με κρύο καιρό αλλά έντονη θρησκευτική και πατριωτική έξαρση η Ιστορική Μονή Αγίας Λαύρας της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας από το απόγευμα της 16ης μέχρι το […]

ΠτΔ: Επίσκεψη στη δομή φιλοξενίας ανηλίκων προσφύγων “Συνύπαρξις-Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων”

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 27 / 4 / 2021 , 22:17 από news_room Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε τη δομή φιλοξενίας ανηλίκων προσφύγων “Συνύπαρξις – Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων”, η οποία έχει δημιουργηθεί με πρωτοβουλία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Την κυρία Σακελλαροπούλου υποδέχθηκε στη δομή ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. […]

Pin It on Pinterest