24 °C Athens, GR
28/05/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Προσκυνητές από την Κωνσταντινούπολη στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης Τζορτζ Τσούνης: Επισκέφθηκε το Άγιον Όρος μαζί με στενό συνεργάτη του Ντόναλντ Τραμπ Οι “Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου” στην Αθήνα – Τα μηνύματα για Ορθοδοξία, Τουρκία και Ουκρανία Αρμενία: Ο αρχιεπίσκοπος Γκαλστανιάν, αποποιήθηκε τα ιερατικά καθήκοντά του για να διεκδικήσει την πρωθυπουργία ΥΠΕΣ Νίκη Κεραμέως: «Προσδίδοντας κύρος σε ένα Κράτος-αρωγό, προάγουμε το κοινωνικό μας μοντέλο» Οικουμενικός Πατριάρχης: «Η Ορθοδοξία καλείται σήμερα να λειτουργήσει ως θετική πρόκληση στον σύγχρονο κόσμο» Εξαιρετικά ενδιαφέρον webinar από την VHL Family Alliance Greece για τον Σποραδικό και κληρονομούμενο καρκίνο του νεφρού Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. κ. Μακαρίου για την Εβδομάδα Εθνικής Συμφιλιώσεως Την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα του Αποστόλου Ανδρέα Windsor επισκέφτηκε o Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος Μνημόσυνο για τα θύματα της τραγικής εισβολής στην Κύπρο τέλεσε ο Αμερικής Ελπιδοφόρος στον Καθεδρικό των Αθηνών

Η δημόσια υγεία έχει ανάγκη στήριξης αντί για περικοπές δαπανών

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 9 / 1 / 2021 , 16:56 από news_room

Οι πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας έδειξαν ότι μόνο η δημόσια υγεία μπορεί να σταθεί παράγοντας σταθερότητας σε οποιαδήποτε υγειονομική κρίση, σε αντίθεση με την ιδιωτικές δομές που το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να βοηθήσουν υποστηρικτικά τις κρατικές.

Η πολυετής κρίση άφησε τη δημόσια υγεία ανοχύρωτη και πολλές φορές η μείωση πόρων δημιούργησε περισσότερα προβλήματα.
Ενώ ο προϋπολογισμός του 2021 θα έπρεπε να απαντά στα χρόνια θέματα της υγείας αλλά και στις νέες συνθήκες λόγω κορονοϊού προβλέπει μεγάλες περικοπές, σε πλήρη αντίθεση με τον ιατρικό κλάδο που μιλά για αύξηση ιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού, μηχανημάτων, φαρμάκων και κάθε λογής υλικού.

Κανένα σύστημα υγείας δεν μπορεί να κρατηθεί μόνο από τις υπερπροσπάθειες του προσωπικού, και με την πολιτεία να στρουθοκαμηλίζει. Χρειάζεται πλάνο, ανάγνωση των προβλημάτων, να μη γίνεται σπατάλη πόρων και κεφαλαίων, και βεβαίως αντί για περικοπές, αυξήσεις δαπανών.

Δεν μπορεί να ζητηθούν λιγότερα από: (και αυτό ενδεικτικά)

-Αύξηση του προσωπικού στο βαθμό που το επιτρέπει η γενική οικονομία
-Ανακατεύθυνση χρημάτων από τις διαφημίσεις στα ΜΜΕ και τις εταιρίες διοδίων σε δαπάνες υλικών για τα νοσοκομεία
-Χρησιμοποίηση των δωρεών ΜΕΘ και μηχανημάτων που έχουν ήδη γίνει, σε συνδυασμό και με δημόσιες επενδύσεις, ώστε νοσοκομεία που είναι κλειστά να γίνουν αποκλειστικά νοσοκομεία ΜΕΘ.
-Πλάνο ώστε σε περίοδο υγειονομικών αναγκών να χρησιμοποιούνται ιατροί που έχουν συνταξιοδοτηθεί, μαζί με εκπαιδευόμενους τελειόφοιτους του πανεπιστημίου και με τη συμβολή στρατιωτικού ιατρικού προσωπικού άμα κριθεί αναγκαίο.
-Επιβολή αύξησης των χρημάτων του προϋπολογισμού για την υγεία κάθε χρόνο από οποιαδήποτε Κυβέρνηση.

Η υγεία είναι δημόσιο αγαθό που πρέπει να προσφέρεται σε όλους ισότιμα και οι άνθρωποι που την αποτελούν να είναι ασφαλείς και να ξέρουν ότι έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο τους ιούς και καμία Κυβέρνηση.

Σχετικά Άρθρα

Το τμήμα θρησκευτικής εκπαίδευσης ξεκινά σειρά Κυριακάτικων ομιλιών

Το τμήμα θρησκευτικής εκπαίδευσης ξεκινά σειρά Κυριακάτικων ομιλιών

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 22 / 11 / 2021 , 16:44 από news_room Νέα πρωτοβουλία με τη νέα διεύθυνση του Τμήματος Θρησκευτικής Εκπαίδευσης. Το Τμήμα Θρησκευτικής Εκπαίδευσης της Ι. Αρχιεπισκοπής Αμερικής είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη μιας σειράς κυριακάτικων ομιλιών, “Sunday Sermon Series.” Σήμερα, στην ιστοσελίδα του Τμήματος, αναρτάται μια εύκολα και στον καθένα προσβάσιμη […]

Τελετή Βράβευσης του Στ΄ Παγκύπριου Διαγωνισμού Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραµµατείας

Τελετή Βράβευσης του Στ΄ Παγκύπριου Διαγωνισμού Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραµµατείας

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 23 / 4 / 2022 , 11:53 από news_room Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη, 14 Απριλίου 2022, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, η Τελετή Βράβευσης των μαθητών και μαθητριών, που διακρίθηκαν στον Στ΄ Παγκύπριο Διαγωνισμό Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας για μαθητές και μαθήτριες Β΄ Λυκείου Κατεύθυνσης με θέμα το […]