8 °C Athens, GR
22/01/2021

Τελευταια Νέα
Και η Κύπρια Ολυμπιονίκης Άντρη Ελευθερίου Κακοποιήθηκε από Παράγοντα του Αθλητισμού ΗΠΑ: Ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε διάταγμα επανένταξης στη συμφωνία του Παρισιού & Ακύρωσε την αποχώρηση των ΗΠΑ από τον ΠΟΥ Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο περιοδικό Monocle Ελλάδα και wine bar – Άρθρο του Ντίνου Στεργίδη Η Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων ζητά κυρώσεις της ΕΕ στη Ρωσία για την Σύλληψη του Ρώσου Ηγέτη Αλεξέι Ναβάλνι Η Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων διαμαρτύρεται για την κράτηση του Λευκορωσίου δημοσιογράφου Αντρέι Αλιξάνδρα ΗΠΑ : Αποχώρησε ο Ντόναλντ Τραμπ – Ορκίστηκε Τζο Μπάϊντεν – Τα Πρώτα Μέτρα της Πολιτικής του Νέου Προέδρου (Εικόνες) Συναντήσεις στα γραφεία της ιεράς αρχιεπισκοπής Αθηνών είχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Σήμερα 21 Ιανουαρίου 2021 η Εκκλησία μας Τιμά τη Μνήμη του οσίου Μαξίμου του Ομολογητού Την Βασιλόπιτα έκοψε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων στην Πατριαρχική Σχολή της Σιών Χορηγία Υποτροφιών στην Ουγγαρία για Χριστιανούς της Μέσης Ανατολής

Η δημόσια υγεία έχει ανάγκη στήριξης αντί για περικοπές δαπανών

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 9 / 1 / 2021 , 16:56 από news_room

Οι πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας έδειξαν ότι μόνο η δημόσια υγεία μπορεί να σταθεί παράγοντας σταθερότητας σε οποιαδήποτε υγειονομική κρίση, σε αντίθεση με την ιδιωτικές δομές που το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να βοηθήσουν υποστηρικτικά τις κρατικές.

Η πολυετής κρίση άφησε τη δημόσια υγεία ανοχύρωτη και πολλές φορές η μείωση πόρων δημιούργησε περισσότερα προβλήματα.
Ενώ ο προϋπολογισμός του 2021 θα έπρεπε να απαντά στα χρόνια θέματα της υγείας αλλά και στις νέες συνθήκες λόγω κορονοϊού προβλέπει μεγάλες περικοπές, σε πλήρη αντίθεση με τον ιατρικό κλάδο που μιλά για αύξηση ιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού, μηχανημάτων, φαρμάκων και κάθε λογής υλικού.

Advertising:
ADOLOGALA.GR - Ειδήσεις από την Εκκλησία και τον Κόσμο

Κανένα σύστημα υγείας δεν μπορεί να κρατηθεί μόνο από τις υπερπροσπάθειες του προσωπικού, και με την πολιτεία να στρουθοκαμηλίζει. Χρειάζεται πλάνο, ανάγνωση των προβλημάτων, να μη γίνεται σπατάλη πόρων και κεφαλαίων, και βεβαίως αντί για περικοπές, αυξήσεις δαπανών.

Δεν μπορεί να ζητηθούν λιγότερα από: (και αυτό ενδεικτικά)

-Αύξηση του προσωπικού στο βαθμό που το επιτρέπει η γενική οικονομία
-Ανακατεύθυνση χρημάτων από τις διαφημίσεις στα ΜΜΕ και τις εταιρίες διοδίων σε δαπάνες υλικών για τα νοσοκομεία
-Χρησιμοποίηση των δωρεών ΜΕΘ και μηχανημάτων που έχουν ήδη γίνει, σε συνδυασμό και με δημόσιες επενδύσεις, ώστε νοσοκομεία που είναι κλειστά να γίνουν αποκλειστικά νοσοκομεία ΜΕΘ.
-Πλάνο ώστε σε περίοδο υγειονομικών αναγκών να χρησιμοποιούνται ιατροί που έχουν συνταξιοδοτηθεί, μαζί με εκπαιδευόμενους τελειόφοιτους του πανεπιστημίου και με τη συμβολή στρατιωτικού ιατρικού προσωπικού άμα κριθεί αναγκαίο.
-Επιβολή αύξησης των χρημάτων του προϋπολογισμού για την υγεία κάθε χρόνο από οποιαδήποτε Κυβέρνηση.

Η υγεία είναι δημόσιο αγαθό που πρέπει να προσφέρεται σε όλους ισότιμα και οι άνθρωποι που την αποτελούν να είναι ασφαλείς και να ξέρουν ότι έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο τους ιούς και καμία Κυβέρνηση.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ενοποίηση των ΔΟΥ – Ποιές θα συγχωνευθούν

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 1 / 7 / 2020 , 1:27 από adologala.gr Συνεχίζεται η υλοποίηση του σχεδίου ενοποίησης των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ.) με γνώμονα την αναβάθμιση της λειτουργίας της φορολογικής διοίκησης και με σκοπό την καλύτερη δυνατή ποιοτική εξυπηρέτηση των φορολογουμένων πολιτών. Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, η οποία […]

Η Εορτή της Αγίας Άννης στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 23 / 12 / 2020 , 15:11 από news_room Τήν Τρίτην, 9ην/22αν Δεκεμβρίου 2020, ἑωρτάσθη ὑπό τοῦ Πατριαρχείου ἡ ἑορτή τῆς συλλήψεως τῆς ἁγίας Θεοπρομήτορος Ἄννης. Κατά τήν ἑορτήν αὐτήν ἡ Ἐκκλησία ἔχει μνήμην τοῦ γεγονότος ὅτι οἱ εὐσεβεῖς Ἰωακείμ καί Ἄννα, ἄτεκνοι ὄντες, παρεκάλεσαν τόν Θεόν, ὅπως δωρήσῃ […]

Pin It on Pinterest