16 °C Athens, GR
25/02/2021

Τελευταια Νέα
Οινοποιείο Χατζηδάκη : Vegan – Vegetarian Οίνοι με πιστοποίηση Letrina Συγχαρητήρια επιστολή του Αρχιεπισκόπου προς τον Εθνικό Ευεργέτη κ. Ιάκωβο Τσούνη Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς & Φαλήρου : Ανακοίνωση – Ετήσια επιμνημόσυνη δέηση του Μητροπολίτη πρ. Πειραιώς κυρού Καλλινίκου Υπουργείο Παιδείας : Διαδικτυακά σεμινάρια με στόχο την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων Β. Κικίλιας: Πίεση στο σύστημα υγείας, με κάλυψη ΜΕΘ covid στην Αττική στο 90% Οικουμενικός Πατριάρχης : Μείνετε άνθρωποι. Κοντά εις τους ανθρώπους. Διάκονοι του Θεού και των ανθρώπων ΥΠΕΣ : Θεσμοθετούμε την τηλεργασία διασφαλίζοντας την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους Έλληνες πολίτες Κοινότητα Μενίκου : Με αγρυπνία θα τιμήσουν την εορτή του Αγίου Εφραίμ του Κατουνακιώτη Ανοιχτή Επιστολή Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου Ιερά Μητρόπολις Πάφου : Λειτουργίες & Κηρύγματα 28 Φεβρουαρίου – 5 Μαρτίου 2021

ΗΠΑ : Διακήρυξη του Πρόεδρου Τράμπ για την Ημέρα της Θρησκευτικής Ελευθερίας 2021

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 18 / 1 / 2021 , 1:48 από news_room

Ανακοίνωση για την Ημέρα της Θρησκευτικής Ελευθερίας 2021 εξέδωσε ο Πρόεδρος Τράμπ . Η ημέρα θεσπίστηκε και τιμάται από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στις 16 Ιανουαρίου.Διαβάστε όλη την διακήρυξη για την Εθνική Ημέρα Θρησκευτικής Ελευθερίας του Προέδρου των ΗΠΑ όπως ανακοινώθηκε:

Η πίστη εμπνέει την ελπίδα. Βαθιά ενσωματωμένη στην καρδιά και την ψυχή του Έθνους μας, αυτή η υπερβατική αλήθεια ανάγκασε τους άνδρες και τις γυναίκες της ασυμβίβαστης συνείδησης να δοξάσουν τον Θεό λατρεύοντας ανοιχτά και ιδιωτικά, ανυψώνοντας τον εαυτό τους και τους άλλους στην προσευχή. Την Ημέρα της Θρησκευτικής Ελευθερίας, δεσμευόμαστε να προστατεύουμε και να εκτιμούμε πάντα αυτό το θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα.

Όταν οι Προσκυνητές διέσχισαν για πρώτη φορά τον Ατλαντικό Ωκεανό πριν από περισσότερα από 400 χρόνια, επιδιώκοντας τη θρησκευτική ελευθερία, η αφοσίωσή τους σε αυτήν την πρώτη ελευθερία διαμόρφωσε τον χαρακτήρα και τον σκοπό του Έθνους μας. Αργότερα, με την υπογραφή της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας, του Συντάγματος και του Νόμου για τα Δικαιώματα, πραγματοποιήθηκε η βαθιά επιθυμία τους να ασκήσουν τη θρησκεία τους χωρίς περιορισμούς από κυβερνητική εισβολή. Έκτοτε, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δώσει ένα παράδειγμα στον κόσμο επιτρέποντας στους πιστούς να ζήσουν την πίστη τους στην ελευθερία.

Advertising:
ADOLOGALA.GR - Ειδήσεις από την Εκκλησία και τον Κόσμο

Τα τελευταία 4 χρόνια, η Διοίκησή μου εργάστηκε ακούραστα για να τιμήσει το όραμα των Ιδρυτών μας και να υπερασπιστεί την περήφανη ιστορία μας για τη θρησκευτική ελευθερία. Από την πρώτη μέρα, έχουμε αναλάβει δράση για να αποκαταστήσουμε τη θεμελιώδη σχέση μεταξύ πίστης και ελευθερίας και να προωθήσουμε μια κουλτούρα θρησκευτικής ελευθερίας. Η διοίκησή μου έχει προστατεύσει τα δικαιώματα των μεμονωμένων θρησκευτικών πιστών, των κοινοτήτων πίστης και των οργανώσεων που βασίζονται στην πίστη. Υποστηρίξαμε τη θρησκευτική ελευθερία στο εσωτερικό και σε όλο τον κόσμο. Για παράδειγμα, υπέγραψα μια εκτελεστική εντολή που προωθεί την ελεύθερη ομιλία και τη θρησκευτική ελευθερία για να διασφαλίσω ότι οι οργανώσεις που βασίζονται στην πίστη δεν θα αναγκαστούν να θέσουν σε κίνδυνο τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις καθώς υπηρετούν τις κοινότητές τους.

Προστατεύσαμε επίσης τα δικαιώματα των παρόχων υγειονομικής περίθαλψης να μην υποχρεωθούμε να εκτελέσουμε διαδικασίες που παραβιάζουν τις πιο αυστηρές πεποιθήσεις τους. Επιπλέον, έχουμε τερματίσει τις λανθασμένες πολιτικές της άρνησης πρόσβασης σε εκπαιδευτική χρηματοδότηση σε ιστορικά μαύρα κολέγια και πανεπιστήμια λόγω του θρησκευτικού τους χαρακτήρα και της άρνησης της συγχώρεσης δανείων σε όσους παρέχουν δημόσιες υπηρεσίες σε θρησκευτικές οργανώσεις. Καθ ‘όλη τη δύσκολη χρονιά, συνεχίσαμε αυτές τις προσπάθειες, μειώνοντας τη γραφειοκρατία για να διασφαλίσουμε ότι οι οίκοι λατρείας και άλλοι οργανισμοί που βασίζονται στη θρησκεία θα μπορούσαν να λάβουν δάνεια του Προγράμματος Προστασίας Paycheck για τους ίδιους λόγους και με τις ίδιες παραμέτρους με οποιαδήποτε άλλη οντότητα. Έχουμε επίσης υπερασπιστεί επιθετικά τις θρησκευτικές κοινότητες από την υπερβολική προσέγγιση από τις κρατικές και τοπικές κυβερνήσεις που προσπάθησαν να κλείσουν την κοινοτική λατρεία. Μαζί,

Ενώ οι Αμερικανοί απολαμβάνουν τις ευλογίες της θρησκευτικής ελευθερίας, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε άλλους σε όλο τον κόσμο που στερούνται αυτού του αναφαίρετου δικαιώματος. Δυστυχώς, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο διώκονται και υφίστανται διακρίσεις για την πίστη τους. Η κυβέρνησή μου έκρινε υπεύθυνες τις ξένες κυβερνήσεις για καταπάτηση – σε πολλές περιπτώσεις, τρομερά – στη θρησκευτική ελευθερία. Το 2019, για να ρίξω φως σε αυτό το σημαντικό ζήτημα, καλωσόρισα τους επιζώντες από θρησκευτικές διώξεις από 16 χώρες στο Οβάλ Γραφείο, συμπεριλαμβανομένων των χριστιανών, των Εβραίων και των Μουσουλμάνων, και έγραψα ιστορία στέκοντας μπροστά στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών και κάλεσα όλα τα έθνη τον κόσμο να σταματήσει να διώκει τους ανθρώπους της πίστης.

Την Ημέρα της Θρησκευτικής Ελευθερίας, τιμούμε το όραμα των Ιδρυτών Πατέρων μας για ένα Έθνος που έγινε ισχυρό και δίκαιο από έναν λαό ελεύθερο να ασκήσει την πίστη του και να ακολουθήσει τη συνείδησή τους. Καθώς οι Αμερικανοί ενώθηκαν σε απαράμιλλη ελευθερία, συνιστούμε να διαφυλάξουμε και να διατηρήσουμε τη θρησκευτική ελευθερία σε ολόκληρη τη γη και σε όλο τον κόσμο.

ΤΩΡΑ, ΕΔΩ, Εγώ, ο DONALD J. TRUMP, Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, δυνάμει της εξουσίας που μου έχει ανατεθεί από το Σύνταγμα και τους νόμους των Ηνωμένων Πολιτειών, διακηρύσσομαι με αυτό τον τρόπο στις 16 Ιανουαρίου 2021, ως Ημέρα Θρησκευτικής Ελευθερίας . Καλώ όλους τους Αμερικανούς να γιορτάσουν αυτήν την ημέρα με γεγονότα και δραστηριότητες που μας θυμίζουν την κοινή μας κληρονομιά της θρησκευτικής ελευθερίας και που μας διδάσκουν πώς να εξασφαλίσουμε αυτήν την ευλογία τόσο στο σπίτι όσο και σε όλο τον κόσμο.

ΣΕ ΠΙΣΤΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ, έχω θέσει το χέρι μου αυτή τη δέκατη πέμπτη Ιανουαρίου, το έτος του Λόρδου μας δύο χιλιάδες είκοσι ένα, και της Ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής τα διακόσια σαράντα πέμπτα.

DONALD J. TRUMP
Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

ΠΑΟ: Τούρτα γενεθλίων ετών 113 στο «Γ. Καλαφάτης» – Το ποδοσφαιρικό τμήμα γιόρτασε τα γενέθλια του συλλόγου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 3 / 2 / 2021 , 23:15 από news_room Ο Παναθηναϊκός συμπληρώνει σήμερα 113 χρόνια ζωής και άπαντες στο ποδοσφαιρικό τμήμα γιόρτασαν την ημέρα στο «Γ. Καλαφάτης». Παίκτες και προπονητικό τιμ συγκεντρώθηκαν αμέσως μετά το τέλος της προπόνησης της Τετάρτης και έκοψαν την τούρτα γενεθλίων της ομάδας. Η […]

Βραδινή προσευχή για παιδιά

Βραδινή προσευχή για παιδιά

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 7 / 2 / 2021 , 1:32 από news_room Βραδινή προσευχή για παιδιά Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το πνεύμα τό Άγιον. Τριάς Αγία, δόξα σοι. Την πάσαν ελπίδα μου εις σε ανατίθημι, Μήτερ του Θεού. Φύλαξόν με υπό την σκέπην σου. […]

Pin It on Pinterest