18 °C Athens, GR
31/03/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Το δίλημμα των Εθνικών εκλογών είναι διττό. Συνέχιση της επιτυχίας η αλλαγή πολιτικής νοοτροπίας Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Σε αργία ο κληρικός της Ι.Μ. Ρεθύμνης, Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Σαρρής Καθαίρεση κληρικού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος στην εκδήλωση του Ιδρύματος Μακαρίου Γ΄ για τις εθνικές επετείους Εγκάρδιες ευχές από τον Οικουμενικό Πατριάρχη προς τον ασθενούντα Πάπα Φραγκίσκο Το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου επισκέφθηκε η Υπουργός Υγείας Πόπη Κανάρη Φαινόμενο της νέας ψηφιακής εποχής τα fake news Κορυφαίο νησί η Πάτμος, για τη μυστηριακή ατμόσφαιρα, σύμφωνα με το Conde Nast Traveller Ιντιάνα – ΗΠΑ: 5χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τον 16 μηνών αδελφό του Ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του Τραμπ – Στις 4 Απριλίου αναμένεται να παραδοθεί στη δικαιοσύνη Η ομογένεια του Σικάγο των Η.Π.Α. τίμησε το Πυροσβεστικό Σώμα στις εκδηλώσεις της επετείου της 25ης Μαρτίου ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Προστάτη των Καρκινοπαθών, Αγίου Παρθενίου στο Ίλιον

Επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας σε σχολεία του Αγίου Αντωνίου στη Λευκωσία

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 16 / 1 / 2021 , 0:37 από news_room

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου επισκέφθηκε σήμερα το Δημοτικό Σχολείο και το Δημόσιο Νηπιαγωγείο Αγίου Αντωνίου στη Λευκωσία. Τον Υπουργό συνόδευσαν ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) κ. Κύπρος Κυπριανού, ο Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Μάριος Στυλιανίδης, ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Λευκωσίας κ. Νίκος Μεγάλεμος και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Υπουργός ενημερώθηκε από τη διεύθυνση του δημοτικού σχολείου για τη λειτουργία του στη διάρκεια των μέτρων υγειονομικής προστασίας και για το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που εφαρμόζεται. Με ικανοποίηση διαπίστωσε ότι, αφού λήφθηκαν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα από τη διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς, όλα τα παιδιά του σχολείου παρακολουθούν τη διαδικασία τηλεκπαίδευσης.

Δεδομένων των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του σχολείου, του οποίου ο μαθητικός πληθυσμός αποτελείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία, ο Υπουργός συζήτησε με τη διεύθυνση του σχολείου και για τη γενικότερη λειτουργία του, όπως και για κάποια ζητήματα που παρουσιάζονται. Με ενδιαφέρον κατέγραψε αριθμό εισηγήσεων και προτάσεων σχετικά με την καλύτερη ένταξη των παιδιών με μεταναστευτική βιογραφία στην εκπαιδευτική διαδικασία, με στόχο πάντοτε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι αυτές, όπως και άλλες ανάλογες απόψεις και εισηγήσεις εκπαιδευτικών που έχουν σημαντικές εμπειρίες σε αυτό το πεδίο, θα αξιοποιηθούν στο πλαίσιο του διαλόγου που γίνεται αυτή την περίοδο για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης που παρέχεται σε παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία και τη βελτίωση των δυνατοτήτων υποδοχής από τα αντίστοιχα σχολεία. Ενημέρωσε ακόμα ότι προωθείται ειδικός σχεδιασμός, με σημαντικές αλλαγές στις διαδικασίες, ο οποίος θα εφαρμοσθεί την επόμενη σχολική χρονιά, ούτως ώστε να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα της ειδικής στήριξης που δίνεται σε παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία και να βελτιωθεί η ένταξή τους στην κοινωνία, αυξάνοντας και τις πραγματικές ευκαιρίες τους για εκπαίδευση.

Στο νηπιαγωγείο ο Υπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τη διευθύντρια και μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού, όπως επίσης και με εκπροσώπους των γονέων και να ενημερωθεί για τη λειτουργία του. Παρακολούθησε, επίσης, μάθημα που διεξαγόταν εκείνη τη στιγμή μέσα στις τάξεις και είχε σύντομη συνομιλία και με παιδιά.

Υπογραμμίζοντας τη συνεισφορά των εκπαιδευτικών, οι οποίοι ευσυνείδητα και με προθυμία εκτελούν τα καθήκοντά τους προσαρμοζόμενοι με πολύ καλό τρόπο στις ιδιάζουσες συνθήκες, σημείωσε ότι μέσα από τις επισκέψεις του στα σχολεία αποκομίζει την πραγματική εικόνα της σημαντικής προσφοράς τους τόσο για τη συνέχεια της εκπαίδευσης των παιδιών μέσα σε αντίξοες συνθήκες, όσο και στη συλλογική προσπάθεια της κοινωνίας για να αντιμετωπίσει την πανδημία.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ιράν-πυρηνικό πρόγραμμα: Επαναλαμβάνονται οι συνομιλίες στη Βιέννη

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Οι διαπραγματεύσεις για τη διάσωση της συμφωνίας του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος, που επαναλήφθηκαν σήμερα στη Βιέννη, πρέπει σύμφωνα με την Τεχεράνη να καταλήξουν στην άρση των αμερικανικών κυρώσεων και στην “εγγύηση” ότι η Ουάσινγκτον θα επιστρέψει στη συμφωνία. Έπειτα από πέντε μήνες διακοπής, οι διαπραγματεύσεις για τη διάσωση της συμφωνίας […]

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στο Λίβερπουλ για το διορισμό νέου ιερέως

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 12 / 4 / 2021 , 19:00 από news_room Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στο Λίβερπουλ για το διορισμό νέου ιερέως Στον Ιερό Ναό των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, στο Λίβερπουλ του Σύδνεϋ, μετέβη το πρωί της Κυριακής, 11 Απριλίου, Δ’ Κυριακής των Νηστειών, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. […]

Pin It on Pinterest