12 °C Athens, GR
25/02/2021

Τελευταια Νέα
Οινοποιείο Χατζηδάκη : Vegan – Vegetarian Οίνοι με πιστοποίηση Letrina Συγχαρητήρια επιστολή του Αρχιεπισκόπου προς τον Εθνικό Ευεργέτη κ. Ιάκωβο Τσούνη Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς & Φαλήρου : Ανακοίνωση – Ετήσια επιμνημόσυνη δέηση του Μητροπολίτη πρ. Πειραιώς κυρού Καλλινίκου Υπουργείο Παιδείας : Διαδικτυακά σεμινάρια με στόχο την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων Β. Κικίλιας: Πίεση στο σύστημα υγείας, με κάλυψη ΜΕΘ covid στην Αττική στο 90% Οικουμενικός Πατριάρχης : Μείνετε άνθρωποι. Κοντά εις τους ανθρώπους. Διάκονοι του Θεού και των ανθρώπων ΥΠΕΣ : Θεσμοθετούμε την τηλεργασία διασφαλίζοντας την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους Έλληνες πολίτες Κοινότητα Μενίκου : Με αγρυπνία θα τιμήσουν την εορτή του Αγίου Εφραίμ του Κατουνακιώτη Ανοιχτή Επιστολή Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου Ιερά Μητρόπολις Πάφου : Λειτουργίες & Κηρύγματα 28 Φεβρουαρίου – 5 Μαρτίου 2021

Επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας σε σχολεία του Αγίου Αντωνίου στη Λευκωσία

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 16 / 1 / 2021 , 0:37 από news_room

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου επισκέφθηκε σήμερα το Δημοτικό Σχολείο και το Δημόσιο Νηπιαγωγείο Αγίου Αντωνίου στη Λευκωσία. Τον Υπουργό συνόδευσαν ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) κ. Κύπρος Κυπριανού, ο Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Μάριος Στυλιανίδης, ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Λευκωσίας κ. Νίκος Μεγάλεμος και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Υπουργός ενημερώθηκε από τη διεύθυνση του δημοτικού σχολείου για τη λειτουργία του στη διάρκεια των μέτρων υγειονομικής προστασίας και για το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που εφαρμόζεται. Με ικανοποίηση διαπίστωσε ότι, αφού λήφθηκαν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα από τη διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς, όλα τα παιδιά του σχολείου παρακολουθούν τη διαδικασία τηλεκπαίδευσης.

Advertising:
ADOLOGALA.GR - Ειδήσεις από την Εκκλησία και τον Κόσμο

Δεδομένων των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του σχολείου, του οποίου ο μαθητικός πληθυσμός αποτελείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία, ο Υπουργός συζήτησε με τη διεύθυνση του σχολείου και για τη γενικότερη λειτουργία του, όπως και για κάποια ζητήματα που παρουσιάζονται. Με ενδιαφέρον κατέγραψε αριθμό εισηγήσεων και προτάσεων σχετικά με την καλύτερη ένταξη των παιδιών με μεταναστευτική βιογραφία στην εκπαιδευτική διαδικασία, με στόχο πάντοτε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι αυτές, όπως και άλλες ανάλογες απόψεις και εισηγήσεις εκπαιδευτικών που έχουν σημαντικές εμπειρίες σε αυτό το πεδίο, θα αξιοποιηθούν στο πλαίσιο του διαλόγου που γίνεται αυτή την περίοδο για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης που παρέχεται σε παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία και τη βελτίωση των δυνατοτήτων υποδοχής από τα αντίστοιχα σχολεία. Ενημέρωσε ακόμα ότι προωθείται ειδικός σχεδιασμός, με σημαντικές αλλαγές στις διαδικασίες, ο οποίος θα εφαρμοσθεί την επόμενη σχολική χρονιά, ούτως ώστε να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα της ειδικής στήριξης που δίνεται σε παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία και να βελτιωθεί η ένταξή τους στην κοινωνία, αυξάνοντας και τις πραγματικές ευκαιρίες τους για εκπαίδευση.

Στο νηπιαγωγείο ο Υπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τη διευθύντρια και μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού, όπως επίσης και με εκπροσώπους των γονέων και να ενημερωθεί για τη λειτουργία του. Παρακολούθησε, επίσης, μάθημα που διεξαγόταν εκείνη τη στιγμή μέσα στις τάξεις και είχε σύντομη συνομιλία και με παιδιά.

Υπογραμμίζοντας τη συνεισφορά των εκπαιδευτικών, οι οποίοι ευσυνείδητα και με προθυμία εκτελούν τα καθήκοντά τους προσαρμοζόμενοι με πολύ καλό τρόπο στις ιδιάζουσες συνθήκες, σημείωσε ότι μέσα από τις επισκέψεις του στα σχολεία αποκομίζει την πραγματική εικόνα της σημαντικής προσφοράς τους τόσο για τη συνέχεια της εκπαίδευσης των παιδιών μέσα σε αντίξοες συνθήκες, όσο και στη συλλογική προσπάθεια της κοινωνίας για να αντιμετωπίσει την πανδημία.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ανυψώθηκε σε μητροπολίτη ο Επίσκοπος Αβύδου Κύριλλος - Τοποθετήθηκε Πατριαρχικός Έξαρχος στη Μάλτα

Ανυψώθηκε σε μητροπολίτη ο επίσκοπος Αβύδου Κύριλλος – Τοποθετήθηκε Πατριαρχικός Έξαρχος Μάλτας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 17 / 2 / 2021 , 3:40 από news_room Ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Αβύδου κ.Κύριλλος την 16η Φεβρουαρίου 2021 κατά την συνεδρία της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως ἐξελέγη Μητροπολίτης Κρήνης καί διορίσθηκε  Πατριαρχικός Έξαρχος επί κεφαλής της νεοσυστάτου Ἐξαρχίας Μελίτης (Μάλτας). Διαβάστε την απόφαση πατώντας εδώ    […]

Επίσκεψη Α/ΓΕΕΘΑ σε Μονάδες και Σχηματισμούς Δυνάμεων του Ανατολικού Αιγαίου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 24 / 12 / 2020 , 12:22 από news_room Την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, επισκέφθηκε Μονάδες και Σχηματισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπου αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό, με την ευκαιρία των Άγιων Ημερών των Χριστουγέννων. Συγκεκριμένα στη […]

Pin It on Pinterest