29 °C Athens, GR
18/05/2022

Τελευταια Νέα
Παρουσία Αρχών του Δήμου Γαλατσίου & Πλήθους κόσμου η Ιερά Λιτάνευση της Αγίας Γλυκερίας (Φωτορεπορτάζ) Εγκατάλειψη του ιστορικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου Αλίμου μετά από την απομάκρυνση του Ιερέα Αρχαιολόγου Η ομιλία του Πρέσβη Τζορτζ Τσούνη στη Δεξίωση για την Επίδοση των Διαπιστευτηρίων του Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου με τον Βασιλιά της Ιορδανίας στη Νέα Υόρκη – Adologala.gr Λαμπρά εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη της Αγίας Ειρήνης στο Γαλάτσι Αφίχθη στο Βόλο η Ιερά Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Γαυριώτισσας Υποδοχή Τιμίου Σταυρού και Αγίου Καννάβου στη Λευκωσία Ολοκληρώθηκε η ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο των ΗΠΑ Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για την εορτή του πολιούχου των Γρεβενών Στην Δωδέκατη Γενική Συνέλευση του Συμβουλίου των Εκκλησιών Μέσης Ανατολής παρέστη ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Εγκαινιάστηκε η σπονδυλωτή έκθεση «Λίθινες Διαδρομές – Ιστορίες από Πέτρα: Εβραϊκές Επιγραφές στην Ελλάδα» Ουάσιγκτον: Δεξίωση προς τιμήν του Έλληνα Πρωθυπουργού παρέθεσε ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζό Μπάιντεν Ανοιχτή συζήτηση του Πρωθυπουργού με τον δημοσιογράφο David Ignatius, στο Georgetown University Λίβανος: Η Χεζμπολάχ έχασε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος για Ελλάδα-ΗΠΑ: «Ακλόνητη η δέσμευση των δύο εθνών, στις έννοιες της Δημοκρατίας & της Ελευθερίας»

Επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας σε σχολεία του Αγίου Αντωνίου στη Λευκωσία

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 16 / 1 / 2021 , 0:37 από news_room

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου επισκέφθηκε σήμερα το Δημοτικό Σχολείο και το Δημόσιο Νηπιαγωγείο Αγίου Αντωνίου στη Λευκωσία. Τον Υπουργό συνόδευσαν ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) κ. Κύπρος Κυπριανού, ο Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Μάριος Στυλιανίδης, ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Λευκωσίας κ. Νίκος Μεγάλεμος και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Υπουργός ενημερώθηκε από τη διεύθυνση του δημοτικού σχολείου για τη λειτουργία του στη διάρκεια των μέτρων υγειονομικής προστασίας και για το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που εφαρμόζεται. Με ικανοποίηση διαπίστωσε ότι, αφού λήφθηκαν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα από τη διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς, όλα τα παιδιά του σχολείου παρακολουθούν τη διαδικασία τηλεκπαίδευσης.

Δεδομένων των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του σχολείου, του οποίου ο μαθητικός πληθυσμός αποτελείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία, ο Υπουργός συζήτησε με τη διεύθυνση του σχολείου και για τη γενικότερη λειτουργία του, όπως και για κάποια ζητήματα που παρουσιάζονται. Με ενδιαφέρον κατέγραψε αριθμό εισηγήσεων και προτάσεων σχετικά με την καλύτερη ένταξη των παιδιών με μεταναστευτική βιογραφία στην εκπαιδευτική διαδικασία, με στόχο πάντοτε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι αυτές, όπως και άλλες ανάλογες απόψεις και εισηγήσεις εκπαιδευτικών που έχουν σημαντικές εμπειρίες σε αυτό το πεδίο, θα αξιοποιηθούν στο πλαίσιο του διαλόγου που γίνεται αυτή την περίοδο για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης που παρέχεται σε παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία και τη βελτίωση των δυνατοτήτων υποδοχής από τα αντίστοιχα σχολεία. Ενημέρωσε ακόμα ότι προωθείται ειδικός σχεδιασμός, με σημαντικές αλλαγές στις διαδικασίες, ο οποίος θα εφαρμοσθεί την επόμενη σχολική χρονιά, ούτως ώστε να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα της ειδικής στήριξης που δίνεται σε παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία και να βελτιωθεί η ένταξή τους στην κοινωνία, αυξάνοντας και τις πραγματικές ευκαιρίες τους για εκπαίδευση.

Στο νηπιαγωγείο ο Υπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τη διευθύντρια και μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού, όπως επίσης και με εκπροσώπους των γονέων και να ενημερωθεί για τη λειτουργία του. Παρακολούθησε, επίσης, μάθημα που διεξαγόταν εκείνη τη στιγμή μέσα στις τάξεις και είχε σύντομη συνομιλία και με παιδιά.

Υπογραμμίζοντας τη συνεισφορά των εκπαιδευτικών, οι οποίοι ευσυνείδητα και με προθυμία εκτελούν τα καθήκοντά τους προσαρμοζόμενοι με πολύ καλό τρόπο στις ιδιάζουσες συνθήκες, σημείωσε ότι μέσα από τις επισκέψεις του στα σχολεία αποκομίζει την πραγματική εικόνα της σημαντικής προσφοράς τους τόσο για τη συνέχεια της εκπαίδευσης των παιδιών μέσα σε αντίξοες συνθήκες, όσο και στη συλλογική προσπάθεια της κοινωνίας για να αντιμετωπίσει την πανδημία.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Εθνικής Επετείου στη Νέα Ιωνία

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 27 / 3 / 2021 , 4:00 από news_room Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Εθνικής Επετείου στη Νέα Ιωνία Με αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας και με την αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος τίμησε την εορτή του Ευαγγελισμού […]

Ικανοποίηση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής για την ανακοίνωση του Κυβερνήτη της Νέας Υόρκης

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 19 / 5 / 2021 , 17:26 από news_room Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής εκφράζει την ικανοποίησή της για την ανακοίνωση του Κυβερνήτη της Νέας Υόρκης κ. Cuomo, σε συνέχεια των σχετικών οδηγιών του CDC και του Λευκού Οίκου, ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν απαιτείται να φορούν μάσκες στις […]

Pin It on Pinterest