19 °C Athens, GR
16/06/2021

Εορτή Πρωτοχρονιάς 2021 στην Ενορία Αγίων Πάντων Μονάχου

Με την εφαρμογή των βαυαρικών πολιτειακών διατάξεων για την προφύλαξή μας από τον κορωνοἳό, εορτάστηκε στην Ενορία Αγίων Πάντων η Πρωτοχρονιἀ 2021.

Τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Βασιλείου τέλεσαν ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Βλέτσης και ο Αρχιδιάκονος π. Νικόλαος Τζώρτζης, ενώ ο προϊσταμένος της Ενορίας, Αρχιμανδρίτης π. Γεώργιος Σιώμος ανέγνωσε στο εκκλησίασμα το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Σεβ. Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έλαβε χώρα, προεξάρχοντος του προϊσταμένου της Ενορίας, Αρχιμανδρίτη Γεωργίου Σιώμου, η καθιερωμένη Δολογία για το Νέο Έτος και ακολούθησε η ευλογία της Βασιλόπιτας και των άρτων. Στην ακολουθία αυτή έλαβαν επίσης μέρος ο Πρωτοπρεσβὐτερος Γεώργιος Βλέτσης, ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης και ο Αρχιδιάκονος π. Νικόλαος Τζώρτζης.

Τον καλλικέλαδο χορό των ιεροψαλτών του Ναού εμπλούτισε ο καθηγητής του Τμήματος Ορθοδόξου Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο Μονάχου. Δρ. Αθανάσιος Βλέτσης. Και εφέτος η κεντρική Βασιλόπιττα ήταν προσφορά του κ. Στυλιανού Κλάδου, ενώ οι άλλες βασιλόπιτες ήταν προσφορά του Ζαχαροπλαστείου Παλιός στο Μόναχο.

Στον Όρθρο, στη Θεία Λειτουργία και στη Δοξολογία παρέστη και ο νέος Γενικός Πρόξενος στο Μόναχο κ. Δρ. Βασίλειος Γκουλούσης, με τη σεβαστή μητέρα του. Η κοπή και διανομή της Βασιλόπιτας έλαβε χώρα με βάση τις πολιτειακές υγειονομικές διατάξεις. Ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Σιώμος τόνισε, στις σύντομες προσφωνήσεις του κατά τη διανομή της βασιλόπιτας, το σημαντικώτατο ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και ιδιαίτερα του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου για την ενότητα της Ορθοδοξίας, όπως επίσης και την πολυετή προσφορά του Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνου για τη δημουργία στη Γερμανία των „Μικρών Πατρίδων“ των Ελλήνων, όπως ο ίδιος ο Μητροπολίτης συνειθίζει να λέγει. Επήνεσε το έργο των κληρικών, των Εκκλησιαστικών Συμβούλων, της Ορθοδόξου Διακονίας, των ιεροψαλτών και των λοιπών συνεργατών της Ενορίας και τους ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την εθελοντική και θυσιαστική προσφορά τους στη δύσκολη περίοδο της κρίσης του κορωνοἲού που διανύουμε.

Πρόσφερε στον Γενικό Πρόξενο κ. Δρ. Βασίλειο Γκουλούση μία βασιλόπιτα, τον ευχαρίστησε για τη συμμετοχή του στην εορταστική εκδήλωση και του ευχήθηκε εκ μέρους της Ενορίας Χρόνια Πολλά και για την ονομαστική του εορτή. Ο Γενικός Πρόξενος τόνισε στην αντιλαλιά του το γεγονός ότι η Πατρίδα μας θα εορτάσει εφέτος τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, ως ένα γεγονός πού θα έχει παγκόσμια εμβέλεια. Επίσης ευχήθηκε το 2021 να είναι έτος απαλλαγής μας από τη λαίλαπα του κορωνοἳού.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης η πρόεδρος του Ιδρύματος ΠΑΛΛΑΔΙΟ, κ. Δρ. Βασιλεία Τριάρχη-Χέρρμανν, ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών κ. Εμμανουήλ Κουγιουμουτζής και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Μονάχου, κ. Σταύρος Κωσταντινίδης. Μετά το πέρας της εορταστικής εκδήλωσης η Ενορία μας πρόσφερε στο πολιτιστικό κέντρο “Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος” στο νέο Γενικό Πρόξενο κ. Γκουλούση καφέ και γλυκό και με την ευκαιρία αυτή αντηλλάγησαν και απόψεις σχετικά με τις επικείμενες εορτές των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Πηγή:bavariagr.de

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Παρουσία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ ο Εορτασμός του Αγίου Νικολάου στη σχολή Ναυτικών Δοκίμων Πειραιά – Adologala

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 8 / 12 / 2020 , 0:42 από news_room Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος παρέστη στις εκδηλώσεις εορτασμού του Αγίου Νικολάου, προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού, που πραγματοποιήθηκαν στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά, προεξάρχοντος του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου, ως […]

Κυριακή της Τυρινής

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 14 / 3 / 2021 , 19:42 από news_room Σήμερα Κυριακή της Τυρινής, ολοκληρώνεται το προπαρασκευαστικό στάδιο της περιόδου του Τριωδίου. Η ονομασία της ημέρας, όπως και ολόκληρης της εβδομάδας που έχει προηγηθεί, οφείλεται στη διατροφική πρακτική της κατανάλωσης αυγών και γαλακτοκομικών και αποφυγής από τους πιστούς της […]

Pin It on Pinterest