30 °C Athens, GR
03/07/2022

Τελευταια Νέα
Θεία Λειτουργία για την Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Λαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για τους Αγίους Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους Πέτρο & Παύλο στην Κόρινθο – Adologala.gr ΕΛΣΤΑΤ: Στις 19 Ιουλίου τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού – κατοικιών 2021 Καλλιθέα : Εσπερινός & Λιτανεία για τους Αγίους Δώδεκα Αποστόλους στις Τζιτζιφιές (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Φόβος & βία στην Ελλάδα – Χρειάζονται μέτρα για την ψυχαγωγία και την εκτόνωση των πολιτών από τον εγκλεισμό Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: «Μνημειώδης η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής» – Adologala.gr Τα εγκαίνια της Ιστορικής Βιβλιοθήκης των Σπετσών στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου τέλεσε ο Μητροπολίτης Ύδρας Εφραίμ – Adologala.gr Αρχιερατικός Εσπερινός για το Γενέθλιο του Τίμιου Πρόδρομου στο Νεκροταφείο του Σχιστού (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η εορτή της Κοιμήσεως του Στύλου της Ορθοδοξίας, Αγίου Μάρκου του Ευγενικού στην Αθήνα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η Καλλιθέα τίμησε τους Αγίους Πάντες – Πλήθος κόσμου στην Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας των Αγίων (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Πλήθος κόσμου στην εορτή των Αγίων Πάντων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Η επιδότηση μετεγκατάστασης πολιτών σε ακριτικές & ορεινές περιοχές της χώρας θα ήταν μεγάλη λύση για δεκάδες Έλληνες πολίτες Έξαρση τη βίας και της εγκληματικότητας; – Απόρροια της απομάκρυνσης μας από την Εκκλησία Θα αφήσουμε την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας να μας απειλεί; Πρόεδρος Αναστασιάδης: Χρέος στην παρακαταθήκη του Γλαύκου Κληρίδη η εξεύρεση λύσης του Κυπριακού Πυροβολισμοί στα Κάτω Πατήσια – Δύο Αστυνομικοί Τραυματίες – Νεκρός ένας Δράστης – Δήλωση του Υπ. ΠΡΟ.ΠΟ Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε εκδηλώσεις των Γεν. Προξενείων των ΗΠΑ, του Καναδά και της Τσεχίας Αμερικής Ελπιδοφόρος: “Πράξη αναγέννησης και ελευθερίας” η ανοικοδόμηση και τα εγκαίνια του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου Αφγανιστάν: Οι ΗΠΑ και οι Ταλιμπάν διαπραγματεύονται το ξεπάγωμα κεφαλαίων Αμερικής Ελπιδοφόρος: Πολλοί από τους αδερφούς μας δεν μπόρεσαν να καταδικάσουν τη σκληρότητα αυτού του άδικου πολέμου Πολυαρχιερατικός Εσπερινός & Λαμπρό Συλλείτουργο για τους Αγίους Ιαματικούς Αναργύρους στην Έδεσσα – Adologala.gr Τζορτζ Τσούνης: «Οι καλύτερες ημέρες της Ελλάδας είναι μπροστά μας» Νέα Υόρκη: Από 3 έως 7 Ιουλίου η Κληρικολαϊκή της Ι. Αρχιεπισκοπής Αμερικής – Το πρόγραμμα Η μνήμη των Αγίων Ιαματικών Αναργύρων στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος – Adologala.gr

Διαχείριση της Πανδημίας: 2021

Κείμενο του: Fr Jim who serves the Archdiocese as Director of Stewardship, Outreach & Evangelism and as pastor of Saint George Church in Kingston, New York.

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 26 / 1 / 2021 , 7:43 από news_room

Όταν η πραγματικότητα της πανδημίας έγινε εμφανής πέρυσι, πολλές ενορίες ήταν ευγνώμονες που έδωσαν διαδικτυακή προσφορά και ροή βίντεο για να διατηρήσουν τους ανθρώπους συνδεδεμένους και να συνεχίσουν να δίνουν κάπως συνεπή. Πολλές ακόμη ενορίες έσπευσαν να θέσουν σε εφαρμογή συστήματα, μαθαίνοντας στο τρέξιμο, ενθαρρύνοντας τα μέλη να συντονιστούν και να διατηρήσουν την επίβλεψή τους ενημερωμένη μέσω διαδικτυακών δωρεών. Πολλοί είναι ακόμα συντονισμένοι και εγκατεστημένοι βιαστικά συστήματα αξιολόγησης. 

Σε πολλές ενορίες, η παροχή επιμέλειας αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ωστόσο, οι ενορίες που έχουν συνηθίσει να πληρούν τον προϋπολογισμό τους με εκδηλώσεις και έσοδα από ενοίκια έπρεπε να προσαρμόσουν τις υπάρχουσες εκδηλώσεις και να υιοθετήσουν νέες πρωτοβουλίες συγκέντρωσης χρημάτων. Το Drive-thru Greek Festival έχει γίνει πανταχού παρόν σε όλη την Αρχιεπισκοπή.

Καθώς κοιτάζουμε μπροστά αυτές τις πρώτες μέρες του 2021, συνειδητοποιούμε ότι οι υπηρεσίες της Μεγάλης Σαρακοστής, της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα πιθανότατα θα πραγματοποιηθούν εντός περιορισμών. Οι εαρινές εκδηλώσεις συγκέντρωσης χρημάτων θα προσαρμοστούν ή θα ακυρωθούν. Οι ενορίες θα αισθανθούν την κρίσιμη στιγμή.

Μπορεί να εφαρμοστούν ορισμένα βήματα τώρα για να προετοιμαστούν για την πιθανότητα η πανδημία να επεκταθεί έως το φθινόπωρο

  1. Διατηρήστε τις ταμειακές ροές αναζητώντας εξοικονόμηση και καθυστερώντας τις μεγάλες δαπάνες. Η ηγεσία της ενορίας δίνει το παράδειγμα με το να είσαι καλός διαχειριστής Ρυθμίστε τους θερμοστάτες στους χαμηλότερους λογαριασμούς. Παραγγείλετε προμήθειες σε αρκετό όγκο για να λάβετε διαλείμματα τιμών, αλλά μην παραγγείλετε περισσότερα από όσα χρειάζεστε. Εξετάστε την κατάσταση εσόδων και εξόδων για στοιχεία που μπορούν να μειωθούν ή να εξαλειφθούν βραχυπρόθεσμα.
  2. Υπηρεσίες ροής λατρείας με ποιοτικό εξοπλισμό ήχου και βίντεο. Ελέγξτε τις πρόσφατες ροές υπηρεσιών σας για τρόπους βελτίωσης. Οι απογοητευμένοι θεατές τελικά θα σταματήσουν να συντονίζονται. Η επιστροφή τους είναι πιο δύσκολη από τη διατήρησή τους. 
  3. Προώθηση τακτικών διαδικτυακών ανακοινώσεων και όλων των επικοινωνιών. Εφαρμόστε διαδικτυακή παροχή εάν δεν το έχετε κάνει. Συμπεριλάβετε την επιλογή να δώσετε μέσω κειμένου και να δημοσιεύσετε τον αριθμό τηλεφώνου μετάδοσης κειμένου στο βίντεο που έχετε μεταφέρει. Παρέχετε διάφορες κατηγορίες για διαδικτυακές δωρεές για να συμπεριλάβετε δωρεές μνημείων, αιτήματα φωτός-κεριού, ειδικές δωρεές για Πάσχα και Χριστούγεννα, φιλανθρωπία και άλλα. Πολλές ενορίες είχαν μεγάλη ανταπόκριση στα προγράμματα light-a-candle. Η καθοδήγηση διατίθεται στον ιστότοπο goarch.org ή στο email [email protected]
  4. Ενθαρρύνετε μεγάλα δώρα από εκείνους που είναι σε θέση να τα προσφέρουν. Χρησιμοποιήστε ανακοινώσεις, δελτία και άλλες ανακοινώσεις για να ενθαρρύνετε τους ανθρώπους να κάνουν ένα δώρο εκτός από την τακτική διαχείριση τους. Αν και η πανδημία έχει πλήξει σκληρά πολλούς ανθρώπους, άλλοι είναι σε θέση να κάνουν ένα ειδικό δώρο στην εκκλησία.
  5. Κάντε την προσωπική επαφή προτεραιότητα. Οι τηλεφωνικές κλήσεις, οι προσωπικές σημειώσεις και οι επισκέψεις σημαίνουν πολλά, καθώς πολλοί ενορίτες αναγκάζονται να καταφύγουν στη θέση τους για να αποφύγουν τον κίνδυνο του ιού. Μερικοί ιερείς και ενοριακοί ηγέτες έχουν κάνει πρακτική να παραδίδουν το ημερολόγιο της εκκλησίας. Άλλοι φέρνουν μερικά είδη παντοπωλείου σε εκείνα που μπορεί να μην μπορούν να βγουν. Αυτές οι επισκέψεις παρέχουν την ευκαιρία να χαιρετήσουν τα μέλη και να κρατήσουν την Εκκλησία στη ζωή τους. 
  6. Χρησιμοποιήστε τη ροή ως ευκαιρία προσέγγισης. Ποτέ δεν ήταν πιο εύκολο για τα μέλη μας να προσκαλέσουμε φίλους στη Θεία Λειτουργία. Με ροή, δεν χρειάζεται ποτέ να φύγουν από το σπίτι. Τα μέλη μπορούν να συνδεθούν τηλεφωνικώς με φίλους συντονισμένους για να παρακολουθήσουν τη λειτουργία, εξηγώντας διάφορες πτυχές της υπηρεσίας. 
  7. Ενθαρρύνετε τους ανθρώπους να θυμούνται την εκκλησία στον προγραμματισμό τους. Μια υπενθύμιση σε όλες τις διαδικτυακές και έντυπες επικοινωνίες μπορεί να οδηγήσει σε συνεχιζόμενα συμπληρώματα για ενοριακό εισόδημα και, σε ορισμένες περιπτώσεις, κληροδότημα που αλλάζει τις μακροπρόθεσμες οικονομικές προοπτικές της εκκλησίας. Κάντε κλικ  εδώ  για προγραμματισμένες πληροφορίες και πόρους.
  8. Συνεχίστε τις τακτικές συγκεντρώσεις του υπουργείου στο Διαδίκτυο. Διατηρήστε το πρόγραμμα των τακτικών Νεολαίας, της Κυριακής Σχολής, της Μελέτης της Βίβλου, των Ομάδων Προσευχής και άλλων υπουργείων μέσω διαδικτυακών συναντήσεων και συζητήσεων. Τα δεσμευμένα μέλη γίνονται γενναιόδωρα μέλη.
  9. Εφαρμογή δημιουργικών δραστηριοτήτων συγκέντρωσης χρημάτων. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει ένα εικονικό 5Κ, μια πώληση ψωμιού του Πάσχα, ένα φεστιβάλ μετάδοσης φαγητού, μια πώληση ψωμιού και πολλά άλλα. 
  10.  Προσκαλέστε μαρτυρίες βίντεο στις οποίες τα μέλη μιλούν για το «Τι σημαίνει η Εκκλησία μου για μένα». Αυτά τα σύντομα βίντεο 1-2 λεπτών μπορούν να εγγραφούν σε smartphone και να κοινοποιούνται εύκολα σε ηλεκτρονικά δελτία εκκλησιών και σε κοινωνικά μέσα. 

Σε όλες τις επικοινωνίες, είναι σημαντικό να παραμείνετε θετικοί. Τονίστε ότι η αποστολή της εκκλησίας συνεχίζεται ενόψει της πανδημίας. Η υποστήριξη που λαμβάνουμε υποστηρίζει την αποστολή μας. Αποφύγετε τη γλώσσα «βύθιση πλοίου» ή «πληρώστε τους λογαριασμούς». Οι άνθρωποι δίνουν στο όραμα, όχι σε ανάγκη. 

Εν κατακλείδι, αγαπήστε τους ανθρώπους σας, μείνετε σε επαφή και κρατήστε τους αφοσιωμένους. Υπενθυμίστε τους για τους διάφορους τρόπους υποστήριξης των ενοριακών υπουργείων. Το πιο σημαντικό, πάντα να τους ευχαριστούμε για την υποστήριξή τους στην εκκλησία.  

Κείμενο του: Fr Jim who serves the Archdiocese as Director of Stewardship, Outreach & Evangelism and as pastor of Saint George Church in Kingston, New York.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Κολλυβαδικό μνημόσυνο – Άρθρο της Ευδοξίας Αυγουστίνου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 13 / 5 / 2021 , 21:05 από news_room Εὐδοξία Αὐγουστίνου, Φιλόλογος – Θεολόγος  «Γέγηθε ὑμῖν ὁ Ἄθως, Κολλυβάδες, Νύμφη δὲ Χριστοῦ νῦν Ἐκκλησία χαί­ρει», διαβάζουμε στήν Ἀκολουθία τῶν ὁ­σί­ων Κολλυβάδων πατέρων τό Σάβ­βα­το τῆς Δια­­­καινησίμου, καθώς μέσα στήν ἀνα­στά­σιμη ἀτμόσφαιρα ἑορτά­ζε­ται ἡ μνή­μη τους.   Στήν ἱστορία τῆς […]

Μη ικανοποιητικός ο δήθεν προνομιακός διαχωρισμός των καθεδρικών ιερών ναών

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares ΜΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ Ο ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΩΝ ΙΕΡΩΝ ΝΑΩΝ! Μητροπολίτου Χαλκίδος Χρυσοστόμου. Είναι αλήθεια ότι, μετά την επιτυχή διεξαγωγή των εορταστικών εκδηλώσεων στην Αθήνα, με αφορμή την συμπλήρωση των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής επαναστάσεως το 1821, με τις οποίες αναπτερώθηκε αρκετά το φρόνημά μας (καίτοι νομίζω […]

Pin It on Pinterest