20 °C Athens, GR
13/06/2021

Τελευταια Νέα
To «Άδολο Γάλα» εβδομαδιαία ενημερωτική πύλη ειδήσεων – ADOLOGALA.GR Ολοκλήρωση Άσκησης ΤΑΜΣ-ΤΑΑΣ «ΝΙΚΗΤΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ 2021» – Adologala.gr Μνήμη του Αγίου Ονουφρίου του Αιγυπτίου & Πέτρου του εν Άθων στον Μητροπολιτικό Ναό της Χαλκίδας Πατριάρχης Αντιοχείας: Να βρεθεί γρήγορα λύση στη δύσκολη κατάσταση του Λιβάνου – Adologala.gr Επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στους Δελφούς – Adologala.gr Παρέμβαση της Κύπρου στην Ολομέλεια της Γ. Συνέλευσης του ΟΗΕ για την Ετήσια Έκθεση του Σ.A. Συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας Νατάσας Πηλείδου στο Συμβούλιο Ενέργειας της ΕΕ – Adologala.gr Δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη στην MED7 – Adologala.gr Ο Δήμαρχος της Μόσχας κήρυξε δημόσια αργία άλλες 5 ημέρες της ερχόμενης βδομάδας Εξεδήμησεν προς Κύριον ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Εγκλειστριώτης – Ανακοίνωση της Ι.Μ. Αγ. Νεοφύτου ΗΠΑ: Αυξήθηκαν οι απόπειρες αυτοκτονίας εφήβων στη διάρκεια της πανδημίας – Adologala.gr

Διαχείριση της Πανδημίας: 2021

Κείμενο του: Fr Jim who serves the Archdiocese as Director of Stewardship, Outreach & Evangelism and as pastor of Saint George Church in Kingston, New York.

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 26 / 1 / 2021 , 7:43 από news_room

Όταν η πραγματικότητα της πανδημίας έγινε εμφανής πέρυσι, πολλές ενορίες ήταν ευγνώμονες που έδωσαν διαδικτυακή προσφορά και ροή βίντεο για να διατηρήσουν τους ανθρώπους συνδεδεμένους και να συνεχίσουν να δίνουν κάπως συνεπή. Πολλές ακόμη ενορίες έσπευσαν να θέσουν σε εφαρμογή συστήματα, μαθαίνοντας στο τρέξιμο, ενθαρρύνοντας τα μέλη να συντονιστούν και να διατηρήσουν την επίβλεψή τους ενημερωμένη μέσω διαδικτυακών δωρεών. Πολλοί είναι ακόμα συντονισμένοι και εγκατεστημένοι βιαστικά συστήματα αξιολόγησης. 

Σε πολλές ενορίες, η παροχή επιμέλειας αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ωστόσο, οι ενορίες που έχουν συνηθίσει να πληρούν τον προϋπολογισμό τους με εκδηλώσεις και έσοδα από ενοίκια έπρεπε να προσαρμόσουν τις υπάρχουσες εκδηλώσεις και να υιοθετήσουν νέες πρωτοβουλίες συγκέντρωσης χρημάτων. Το Drive-thru Greek Festival έχει γίνει πανταχού παρόν σε όλη την Αρχιεπισκοπή.

Καθώς κοιτάζουμε μπροστά αυτές τις πρώτες μέρες του 2021, συνειδητοποιούμε ότι οι υπηρεσίες της Μεγάλης Σαρακοστής, της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα πιθανότατα θα πραγματοποιηθούν εντός περιορισμών. Οι εαρινές εκδηλώσεις συγκέντρωσης χρημάτων θα προσαρμοστούν ή θα ακυρωθούν. Οι ενορίες θα αισθανθούν την κρίσιμη στιγμή.

Μπορεί να εφαρμοστούν ορισμένα βήματα τώρα για να προετοιμαστούν για την πιθανότητα η πανδημία να επεκταθεί έως το φθινόπωρο

  1. Διατηρήστε τις ταμειακές ροές αναζητώντας εξοικονόμηση και καθυστερώντας τις μεγάλες δαπάνες. Η ηγεσία της ενορίας δίνει το παράδειγμα με το να είσαι καλός διαχειριστής Ρυθμίστε τους θερμοστάτες στους χαμηλότερους λογαριασμούς. Παραγγείλετε προμήθειες σε αρκετό όγκο για να λάβετε διαλείμματα τιμών, αλλά μην παραγγείλετε περισσότερα από όσα χρειάζεστε. Εξετάστε την κατάσταση εσόδων και εξόδων για στοιχεία που μπορούν να μειωθούν ή να εξαλειφθούν βραχυπρόθεσμα.
  2. Υπηρεσίες ροής λατρείας με ποιοτικό εξοπλισμό ήχου και βίντεο. Ελέγξτε τις πρόσφατες ροές υπηρεσιών σας για τρόπους βελτίωσης. Οι απογοητευμένοι θεατές τελικά θα σταματήσουν να συντονίζονται. Η επιστροφή τους είναι πιο δύσκολη από τη διατήρησή τους. 
  3. Προώθηση τακτικών διαδικτυακών ανακοινώσεων και όλων των επικοινωνιών. Εφαρμόστε διαδικτυακή παροχή εάν δεν το έχετε κάνει. Συμπεριλάβετε την επιλογή να δώσετε μέσω κειμένου και να δημοσιεύσετε τον αριθμό τηλεφώνου μετάδοσης κειμένου στο βίντεο που έχετε μεταφέρει. Παρέχετε διάφορες κατηγορίες για διαδικτυακές δωρεές για να συμπεριλάβετε δωρεές μνημείων, αιτήματα φωτός-κεριού, ειδικές δωρεές για Πάσχα και Χριστούγεννα, φιλανθρωπία και άλλα. Πολλές ενορίες είχαν μεγάλη ανταπόκριση στα προγράμματα light-a-candle. Η καθοδήγηση διατίθεται στον ιστότοπο goarch.org ή στο email [email protected]
  4. Ενθαρρύνετε μεγάλα δώρα από εκείνους που είναι σε θέση να τα προσφέρουν. Χρησιμοποιήστε ανακοινώσεις, δελτία και άλλες ανακοινώσεις για να ενθαρρύνετε τους ανθρώπους να κάνουν ένα δώρο εκτός από την τακτική διαχείριση τους. Αν και η πανδημία έχει πλήξει σκληρά πολλούς ανθρώπους, άλλοι είναι σε θέση να κάνουν ένα ειδικό δώρο στην εκκλησία.
  5. Κάντε την προσωπική επαφή προτεραιότητα. Οι τηλεφωνικές κλήσεις, οι προσωπικές σημειώσεις και οι επισκέψεις σημαίνουν πολλά, καθώς πολλοί ενορίτες αναγκάζονται να καταφύγουν στη θέση τους για να αποφύγουν τον κίνδυνο του ιού. Μερικοί ιερείς και ενοριακοί ηγέτες έχουν κάνει πρακτική να παραδίδουν το ημερολόγιο της εκκλησίας. Άλλοι φέρνουν μερικά είδη παντοπωλείου σε εκείνα που μπορεί να μην μπορούν να βγουν. Αυτές οι επισκέψεις παρέχουν την ευκαιρία να χαιρετήσουν τα μέλη και να κρατήσουν την Εκκλησία στη ζωή τους. 
  6. Χρησιμοποιήστε τη ροή ως ευκαιρία προσέγγισης. Ποτέ δεν ήταν πιο εύκολο για τα μέλη μας να προσκαλέσουμε φίλους στη Θεία Λειτουργία. Με ροή, δεν χρειάζεται ποτέ να φύγουν από το σπίτι. Τα μέλη μπορούν να συνδεθούν τηλεφωνικώς με φίλους συντονισμένους για να παρακολουθήσουν τη λειτουργία, εξηγώντας διάφορες πτυχές της υπηρεσίας. 
  7. Ενθαρρύνετε τους ανθρώπους να θυμούνται την εκκλησία στον προγραμματισμό τους. Μια υπενθύμιση σε όλες τις διαδικτυακές και έντυπες επικοινωνίες μπορεί να οδηγήσει σε συνεχιζόμενα συμπληρώματα για ενοριακό εισόδημα και, σε ορισμένες περιπτώσεις, κληροδότημα που αλλάζει τις μακροπρόθεσμες οικονομικές προοπτικές της εκκλησίας. Κάντε κλικ  εδώ  για προγραμματισμένες πληροφορίες και πόρους.
  8. Συνεχίστε τις τακτικές συγκεντρώσεις του υπουργείου στο Διαδίκτυο. Διατηρήστε το πρόγραμμα των τακτικών Νεολαίας, της Κυριακής Σχολής, της Μελέτης της Βίβλου, των Ομάδων Προσευχής και άλλων υπουργείων μέσω διαδικτυακών συναντήσεων και συζητήσεων. Τα δεσμευμένα μέλη γίνονται γενναιόδωρα μέλη.
  9. Εφαρμογή δημιουργικών δραστηριοτήτων συγκέντρωσης χρημάτων. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει ένα εικονικό 5Κ, μια πώληση ψωμιού του Πάσχα, ένα φεστιβάλ μετάδοσης φαγητού, μια πώληση ψωμιού και πολλά άλλα. 
  10.  Προσκαλέστε μαρτυρίες βίντεο στις οποίες τα μέλη μιλούν για το «Τι σημαίνει η Εκκλησία μου για μένα». Αυτά τα σύντομα βίντεο 1-2 λεπτών μπορούν να εγγραφούν σε smartphone και να κοινοποιούνται εύκολα σε ηλεκτρονικά δελτία εκκλησιών και σε κοινωνικά μέσα. 

Σε όλες τις επικοινωνίες, είναι σημαντικό να παραμείνετε θετικοί. Τονίστε ότι η αποστολή της εκκλησίας συνεχίζεται ενόψει της πανδημίας. Η υποστήριξη που λαμβάνουμε υποστηρίζει την αποστολή μας. Αποφύγετε τη γλώσσα «βύθιση πλοίου» ή «πληρώστε τους λογαριασμούς». Οι άνθρωποι δίνουν στο όραμα, όχι σε ανάγκη. 

Εν κατακλείδι, αγαπήστε τους ανθρώπους σας, μείνετε σε επαφή και κρατήστε τους αφοσιωμένους. Υπενθυμίστε τους για τους διάφορους τρόπους υποστήριξης των ενοριακών υπουργείων. Το πιο σημαντικό, πάντα να τους ευχαριστούμε για την υποστήριξή τους στην εκκλησία.  

Κείμενο του: Fr Jim who serves the Archdiocese as Director of Stewardship, Outreach & Evangelism and as pastor of Saint George Church in Kingston, New York.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Μαρτυρίες θαυμάτων οσίου Γέροντος Ευμενίου του Νέου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 25 / 5 / 2021 , 18:19 από news_room Κήρυγμα Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου καὶ μαρτυρίες χριστιανῶν γιὰ θαύματα τοῦ ὁσίου Γέροντος Εύμενίου τοῦ Νέου στὰ Θυρανοίξια τοῦ ἱεροῦ παρεκκλησίου Ἁγίου Νικηφόρου τοῦ Λεπροῦ καὶ στὸν Ἑσπερινὸ (γιὰ πρώτη φορὰ) τοῦ Ἁγίου Εὐμενίου τοῦ Νέου, ποὺ τελέσθηκαν στὸ […]

Κομματικός διαχειριστής και πολιτικός οραματιστής – Άρθρο του Σταύρου Φωτίου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 10 / 5 / 2021 , 10:31 από news_room Κομματικός διαχειριστής και πολιτικός οραματιστής Του Σταύρου Σ. Φωτίου* Ο κομματικός διαχειριστής δεν έχει κανένα μακροχρόνιο στόχο για το κοινό καλό, δεν υπηρετεί κανένα όραμα κοινωνικής συνοχής. Για τον απλούστατο λόγο ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το […]

Pin It on Pinterest