19 °C Athens, GR
24/03/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Σε αργία ο κληρικός της Ι.Μ. Ρεθύμνης, Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Σαρρής Ολοκληρώθηκε η Σύναξη Πνευματικών στη Μητρόπολη Εδέσσης Την Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό επισκέπτεται ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Αρχιερατική Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Καίσαρι Κορινθίας Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της Επανάστασης του 1821 στους Αγίους Τόπους Το ενδεχόμενο ανάπτυξης οπλισμένης δύναμης στην Αϊτή συζητούν ΗΠΑ-Καναδάς Περισσότερα από 2.800.000 στρέμματα έκαψαν οι 10 πιο ακραίες πυρκαγιές στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια Επίσκεψη του Δημάρχου του Μεσολογγίου στον Μητροπολίτη Αιτωλίας Δαμασκηνό Πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα με θέμα: «Εκπαίδευση κατά του Ρατσισμού» Μεγάλο αποβατικό σκάφος του ΠΝ των ΗΠΑ συμμετέχει σε γυμνάσια στη Νότια Κορέα Επίσκεψη στο Λίβανο και την Συρία πραγματοποιεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος – Παρέδωσε ανθρωπιστική βοήθεια

Διαχείριση της Πανδημίας: 2021

Κείμενο του: Fr Jim who serves the Archdiocese as Director of Stewardship, Outreach & Evangelism and as pastor of Saint George Church in Kingston, New York.

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 26 / 1 / 2021 , 7:43 από news_room

Όταν η πραγματικότητα της πανδημίας έγινε εμφανής πέρυσι, πολλές ενορίες ήταν ευγνώμονες που έδωσαν διαδικτυακή προσφορά και ροή βίντεο για να διατηρήσουν τους ανθρώπους συνδεδεμένους και να συνεχίσουν να δίνουν κάπως συνεπή. Πολλές ακόμη ενορίες έσπευσαν να θέσουν σε εφαρμογή συστήματα, μαθαίνοντας στο τρέξιμο, ενθαρρύνοντας τα μέλη να συντονιστούν και να διατηρήσουν την επίβλεψή τους ενημερωμένη μέσω διαδικτυακών δωρεών. Πολλοί είναι ακόμα συντονισμένοι και εγκατεστημένοι βιαστικά συστήματα αξιολόγησης. 

Σε πολλές ενορίες, η παροχή επιμέλειας αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ωστόσο, οι ενορίες που έχουν συνηθίσει να πληρούν τον προϋπολογισμό τους με εκδηλώσεις και έσοδα από ενοίκια έπρεπε να προσαρμόσουν τις υπάρχουσες εκδηλώσεις και να υιοθετήσουν νέες πρωτοβουλίες συγκέντρωσης χρημάτων. Το Drive-thru Greek Festival έχει γίνει πανταχού παρόν σε όλη την Αρχιεπισκοπή.

Καθώς κοιτάζουμε μπροστά αυτές τις πρώτες μέρες του 2021, συνειδητοποιούμε ότι οι υπηρεσίες της Μεγάλης Σαρακοστής, της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα πιθανότατα θα πραγματοποιηθούν εντός περιορισμών. Οι εαρινές εκδηλώσεις συγκέντρωσης χρημάτων θα προσαρμοστούν ή θα ακυρωθούν. Οι ενορίες θα αισθανθούν την κρίσιμη στιγμή.

Μπορεί να εφαρμοστούν ορισμένα βήματα τώρα για να προετοιμαστούν για την πιθανότητα η πανδημία να επεκταθεί έως το φθινόπωρο

  1. Διατηρήστε τις ταμειακές ροές αναζητώντας εξοικονόμηση και καθυστερώντας τις μεγάλες δαπάνες. Η ηγεσία της ενορίας δίνει το παράδειγμα με το να είσαι καλός διαχειριστής Ρυθμίστε τους θερμοστάτες στους χαμηλότερους λογαριασμούς. Παραγγείλετε προμήθειες σε αρκετό όγκο για να λάβετε διαλείμματα τιμών, αλλά μην παραγγείλετε περισσότερα από όσα χρειάζεστε. Εξετάστε την κατάσταση εσόδων και εξόδων για στοιχεία που μπορούν να μειωθούν ή να εξαλειφθούν βραχυπρόθεσμα.
  2. Υπηρεσίες ροής λατρείας με ποιοτικό εξοπλισμό ήχου και βίντεο. Ελέγξτε τις πρόσφατες ροές υπηρεσιών σας για τρόπους βελτίωσης. Οι απογοητευμένοι θεατές τελικά θα σταματήσουν να συντονίζονται. Η επιστροφή τους είναι πιο δύσκολη από τη διατήρησή τους. 
  3. Προώθηση τακτικών διαδικτυακών ανακοινώσεων και όλων των επικοινωνιών. Εφαρμόστε διαδικτυακή παροχή εάν δεν το έχετε κάνει. Συμπεριλάβετε την επιλογή να δώσετε μέσω κειμένου και να δημοσιεύσετε τον αριθμό τηλεφώνου μετάδοσης κειμένου στο βίντεο που έχετε μεταφέρει. Παρέχετε διάφορες κατηγορίες για διαδικτυακές δωρεές για να συμπεριλάβετε δωρεές μνημείων, αιτήματα φωτός-κεριού, ειδικές δωρεές για Πάσχα και Χριστούγεννα, φιλανθρωπία και άλλα. Πολλές ενορίες είχαν μεγάλη ανταπόκριση στα προγράμματα light-a-candle. Η καθοδήγηση διατίθεται στον ιστότοπο goarch.org ή στο email [email protected]
  4. Ενθαρρύνετε μεγάλα δώρα από εκείνους που είναι σε θέση να τα προσφέρουν. Χρησιμοποιήστε ανακοινώσεις, δελτία και άλλες ανακοινώσεις για να ενθαρρύνετε τους ανθρώπους να κάνουν ένα δώρο εκτός από την τακτική διαχείριση τους. Αν και η πανδημία έχει πλήξει σκληρά πολλούς ανθρώπους, άλλοι είναι σε θέση να κάνουν ένα ειδικό δώρο στην εκκλησία.
  5. Κάντε την προσωπική επαφή προτεραιότητα. Οι τηλεφωνικές κλήσεις, οι προσωπικές σημειώσεις και οι επισκέψεις σημαίνουν πολλά, καθώς πολλοί ενορίτες αναγκάζονται να καταφύγουν στη θέση τους για να αποφύγουν τον κίνδυνο του ιού. Μερικοί ιερείς και ενοριακοί ηγέτες έχουν κάνει πρακτική να παραδίδουν το ημερολόγιο της εκκλησίας. Άλλοι φέρνουν μερικά είδη παντοπωλείου σε εκείνα που μπορεί να μην μπορούν να βγουν. Αυτές οι επισκέψεις παρέχουν την ευκαιρία να χαιρετήσουν τα μέλη και να κρατήσουν την Εκκλησία στη ζωή τους. 
  6. Χρησιμοποιήστε τη ροή ως ευκαιρία προσέγγισης. Ποτέ δεν ήταν πιο εύκολο για τα μέλη μας να προσκαλέσουμε φίλους στη Θεία Λειτουργία. Με ροή, δεν χρειάζεται ποτέ να φύγουν από το σπίτι. Τα μέλη μπορούν να συνδεθούν τηλεφωνικώς με φίλους συντονισμένους για να παρακολουθήσουν τη λειτουργία, εξηγώντας διάφορες πτυχές της υπηρεσίας. 
  7. Ενθαρρύνετε τους ανθρώπους να θυμούνται την εκκλησία στον προγραμματισμό τους. Μια υπενθύμιση σε όλες τις διαδικτυακές και έντυπες επικοινωνίες μπορεί να οδηγήσει σε συνεχιζόμενα συμπληρώματα για ενοριακό εισόδημα και, σε ορισμένες περιπτώσεις, κληροδότημα που αλλάζει τις μακροπρόθεσμες οικονομικές προοπτικές της εκκλησίας. Κάντε κλικ  εδώ  για προγραμματισμένες πληροφορίες και πόρους.
  8. Συνεχίστε τις τακτικές συγκεντρώσεις του υπουργείου στο Διαδίκτυο. Διατηρήστε το πρόγραμμα των τακτικών Νεολαίας, της Κυριακής Σχολής, της Μελέτης της Βίβλου, των Ομάδων Προσευχής και άλλων υπουργείων μέσω διαδικτυακών συναντήσεων και συζητήσεων. Τα δεσμευμένα μέλη γίνονται γενναιόδωρα μέλη.
  9. Εφαρμογή δημιουργικών δραστηριοτήτων συγκέντρωσης χρημάτων. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει ένα εικονικό 5Κ, μια πώληση ψωμιού του Πάσχα, ένα φεστιβάλ μετάδοσης φαγητού, μια πώληση ψωμιού και πολλά άλλα. 
  10.  Προσκαλέστε μαρτυρίες βίντεο στις οποίες τα μέλη μιλούν για το «Τι σημαίνει η Εκκλησία μου για μένα». Αυτά τα σύντομα βίντεο 1-2 λεπτών μπορούν να εγγραφούν σε smartphone και να κοινοποιούνται εύκολα σε ηλεκτρονικά δελτία εκκλησιών και σε κοινωνικά μέσα. 

Σε όλες τις επικοινωνίες, είναι σημαντικό να παραμείνετε θετικοί. Τονίστε ότι η αποστολή της εκκλησίας συνεχίζεται ενόψει της πανδημίας. Η υποστήριξη που λαμβάνουμε υποστηρίζει την αποστολή μας. Αποφύγετε τη γλώσσα «βύθιση πλοίου» ή «πληρώστε τους λογαριασμούς». Οι άνθρωποι δίνουν στο όραμα, όχι σε ανάγκη. 

Εν κατακλείδι, αγαπήστε τους ανθρώπους σας, μείνετε σε επαφή και κρατήστε τους αφοσιωμένους. Υπενθυμίστε τους για τους διάφορους τρόπους υποστήριξης των ενοριακών υπουργείων. Το πιο σημαντικό, πάντα να τους ευχαριστούμε για την υποστήριξή τους στην εκκλησία.  

Κείμενο του: Fr Jim who serves the Archdiocese as Director of Stewardship, Outreach & Evangelism and as pastor of Saint George Church in Kingston, New York.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Εκδόθηκε από τη Βουλή το αναθεωρημένο Σύνταγμα της Ελλάδας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 23 / 12 / 2020 , 8:38 από news_room Η Διεύθυνση Εκδόσεων και Εκτυπώσεων της Βουλής των Ελλήνων θέτει, σήμερα, σε διανομή το κείμενο του Συντάγματος, όπως αναθεωρήθηκε. Η έκδοση περιλαμβάνει πρόλογο του Προέδρου της Βουλής, κ. Κωνσταντίνου Αν. Τασούλα, και ευρετήριο όρων σημαντικά εμπλουτισμένο σε σχέση με αυτό […]

i_gnorimia_toy_agiou_markou_toy_evgenikou_me_ton_agio_rafail_mantamadou_lesvos_adologala

Η γνωριμία και η σχέση του Αγίου Ραφαήλ με τον Άγιο Μάρκο τον Ευγενικό

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 28 / 1 / 2022 , 22:56 από news_room Του Αρχιμανδρίτη π. Κύριλλου Κεφαλόπουλου (ιστορικός, Δρ. Αρχαίας Ιστορίας Πανεπιστημίου B.I.U. Mαδρίτης): “Η γνωριμία και η σχέση του Αγίου Ραφαήλ με τον Άγιον Μάρκον τον Ευγενικόν” ΑΘΗΝΑ 2020 Οι Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη συγκαταλέγονται στη χορεία των Νεοφανών […]

Pin It on Pinterest