29 °C Athens, GR
22/06/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ανακοινωθέν της δεύτερης τακτικής συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου Οικουμενική Παράκληση με τίτλο: «Θεραπεύοντας τις Πληγές της Σκλαβιάς» στον Άγιο Νικόλαο Νέας Υόρκης Εκδήλωση Μνήμης δέκα χρόνων από την εκδημία του Άρχοντος Πρωτοψάλτου Λυκούργου Αγγελόπουλου στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά θα εορτάσει Επίσκοπος Κνωσού κ. Μεθόδιος τα ονομαστήριά του Χορευτική παράσταση με τίτλο: Κύπρος – Μισός αιώνας άσβεστης μνήμης» στην Ι.Μ. Δημητριάδος Ο Προφήτης Ελισσαίος 14 νέα μέτρα για την προστασία των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας Οι Συνοριοφύλακες στις ΗΠΑ αναφέρουν ότι οι συλλήψεις μετά την ανακοίνωση του Τζό Μπαϊντεν, μειώθηκαν κατά 25% Εκδήλωση στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής Έναρξη της Εβδομάδας Κινηματογράφου Κύπρου στο Βερολίνο

Γιώργος Πατούλης: «Η ανάγκη να αντιμετωπίζονται εγκαίρως οι κατ’ οίκον ασθενείς COVID-19 από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας»

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 29 / 1 / 2021 , 21:48 από news_room

 Ανακοίνωση από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών εκδόθηκε στην οποία ο  Γιώργος Πατούλης αναφέρει : «Η ανάγκη να αντιμετωπίζονται εγκαίρως οι ασθενείς COVID-19 όσο παραμένουν κατ’ οίκον, με τη σωστή παρακολούθηση και θεραπευτική υποστήριξη από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, μεγιστοποιείται όσο τα κρούσματα καλπάζουν και ο εμβολιασμός καθυστερεί. Η συσσώρευση περιστατικών βαριάς εξέλιξης στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ θα μπορούσε έτσι να αποσυμφορηθεί»

«H ενίσχυση του ρόλου της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε τοπικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο, θα ήταν καλό να τεθεί σε προτεραιότητα αυτή την ώρα, που η νέα έξαρση της πανδημίας, οι μεταλλάξεις και οι καθυστερήσεις στη διαθεσιμότητα του εμβολίου, φέρνουν σε αδιέξοδο τα υγειονομικά συστήματα», εισηγήθηκε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής κατά τη σύσκεψη της επιστημονικής επιτροπής Περιφέρειας Αττικής-ΙΣΑ με θέμα τα αυξανόμενα κρούσματα στην Αττική και τα προγράμματα εμβολιασμού.

Ο Προέδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Περιφερειάρχης Αττικής υπογράμμισε ότι η εξέλιξη της διεθνούς επιστημονικής γνώσης για τον COVID-19, και των νέων θεραπευτικών λύσεων ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας, επιτρέπει στα συστήματα υγειονομικής διαχείρισης και στον ιατρικό κόσμο να προστατεύουν τους ασθενείς από βαριά εξέλιξη, που συχνά οδηγεί καθυστερημένα στο νοσοκομεία και απαιτεί διασωλήνωση, με αβέβαιη την διάσωση της ζωής.

«Υπάρχουν όπλα για να αποτρέψουν τις επιπλοκές και να οδηγήσουν σε αποθεραπεία από τον COVID-19 με την κατάλληλη υποστήριξη του οργανισμού έγκαιρα, με τις ενδεδειγμένες νέες θεραπευτικές επιλογές, ακόμη και με βιταμινούχα συμπληρώματα υποστήριξης του ανοσοποιητικού, ή και με την τεχνική καθαρισμού του ανώτερου αναπνευστικού, προτού η λοίμωξη εξελιχθεί βαρύτερα στο κατώτερο αναπνευστικό και τα όργανα» είπε χαρακτηριστικά ο Προέδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Περιφερειάρχης Αττικής, και τόνισε ότι οι πολίτες παραμένουν χωρίς ενημέρωση για την κρισιμότητα της σωστής παρακολούθησης της εξέλιξης της υγείας τους από την ώρα που διαγιγνώσκονται θετικοί στη μόλυνση και λαμβάνουν τις πρώτες οδηγίες να παραμείνουν σε κατ’ οίκον απομόνωση.

Ο κ. Γ.Πατούλης  δήλωσε κατά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης: «Εν μέσω της ανησυχίας που προκαλεί η επιδημιολογική έξαρση του COVID-19, θα ήταν καλό η παγκόσμια κοινότητα και η Ευρωπαϊκή Ένωση να εστιάσουν στην αξιοποίηση των θεραπευτικών και φαρμακευτικών δυνατοτήτων, που αφορούν στην υποστήριξη του ασθενούς από τις πρώτες ημέρες, πριν η κατάσταση του οργανισμού επιβαρυνθεί τόσο ώστε να γίνει δύσκολα αναστρέψιμη. Οι ασθενείς, π.χ. σήμερα μπορεί να μην γνωρίζουν κατά την παραμονή τους στο σπίτι ότι η παρακολούθηση θα πρέπει να γίνεται με οξύμετρο, παράλληλα με την θερμομέτρηση, στοιχείο καθοριστικό για το πότε θα πρέπει κανείς να αποταθεί σε νοσοκομείο.Σε διεθνές και εθνικό επίπεδο θα πρέπει να ενισχυθεί στο μέγιστο βαθμό η ενημέρωση των γιατρών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, να εκδοθούν θεραπευτικά πρωτόκολλα από τις επιστημονικές εταιρείες και κατευθυντήριες οδηγίες προς το κοινό.

Παράλληλα, σε επίπεδο ευρωπαϊκό, είναι αναγκαίο να αξιοποιηθούν όλες οι νέες θεραπευτικές εξελίξεις της πρώιμης φάσης της λοίμωξης, όπως τα μονοκλωνικά αντισώματα και άλλα φάρμακα, που αποτρέπουν τις επιπλοκές και βοηθούν προς την κατεύθυνση της πιο ήπιας εξέλιξης της νόσου.Αυτό θα ήταν ίσως η πιο καθοριστική λύση απέναντι στο νέο αδιέξοδο των υγειονομικών συστημάτων στο οποίο οδηγεί η καθυστέρηση των εμβολιασμών, για την αποτροπή της υπερφόρτωσης των νοσοκομείων και των ΜΕΘ, και για την διάσωση της ζωής των νοσούντων. Το διάστημα του ενός χρόνου από την έναρξη της επιδημίας επιτρέπει στον ιατρικό κόσμο να γνωρίζει πολλά για την τρόπο που προσβάλλει ο Sars-Cov-2 τον ανθρώπινο οργανισμό, και η διαχείριση της νόσου στα πρώιμα στάδια αποδεικνύεται πλέον καθοριστικής σημασίας. Οι νέες θεραπευτικές επιλογές σε επίπεδο πρωτοβάθμιας περίθαλψης, με σωστή παρακολούθηση, έγκαιρη παρέμβαση και νέα θεραπευτικά πρωτόκολλα που θα πρέπει να δημιουργηθούν, μπορούν να αποτρέψουν σημαντικά τις επιπλοκές και να σώσουν ανθρώπινες ζωές».

Σχετικά Άρθρα

Οι Κύπριοι άγιοι μάρτυρες Αριστοκλής πρεσβύτερος, Δημητριανός διάκονος και Αθανάσιος αναγνώστης - 23 Ιουνίου

Οι Κύπριοι άγιοι μάρτυρες Αριστοκλής πρεσβύτερος, Δημητριανός διάκονος και Αθανάσιος αναγνώστης – 23 Ιουνίου

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 23 / 6 / 2023 , 14:13 από news_room Οι Κύπριοι άγιοι μάρτυρες Αριστοκλής πρεσβύτερος, Δημητριανός διάκονος και Αθανάσιος αναγνώστης εορτάζουν στις 23 Ιουνίου. Ἀρχιμανδρίτου Φωτίου Ἰωακεὶμ Σύμφωνα μὲ τὶς γνωστὲς ἁγιολογικὲς πηγές, οἱ μάρτυρες Ἀριστοκλῆς πρεσβύτερος, Δημητριανὸς διάκονος καὶ Ἀθανάσιος ἀναγνώστης μαρτύρησαν κατὰ τὸν Μεγάλο Διωγμὸ ἐναντίον τῶν χριστιανῶν, ποὺ ὑποκίνησε παντοιοτρόπως […]

Διαδικτυακά θα πραγματοποιηθεί η σύναξη κατηχητών και στελεχών των ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 11 / 11 / 2020 , 15:07 από Διαδικτυακά θα πραγματοποιηθεί η σύναξη κατηχητών και στελεχών των ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου. Δείτε στο εγκύκλιο σημείωμα που ακολουθεί τις λεπτομέρειες για τη συμμετοχή. Πρὸς τοὺς Πανοσιολογιωτάτους καὶ Αἰδεσιμολογιωτάτους Ἀρχιερατικοὺς  Ἐπιτρόπους , τοὺς  Ὑπευθύνους Ἐφημερίους Νεότητος τῶν Ἐνοριῶν καὶ τοὺς ἀξιοτίμους κατηχητές-τριες τῶν Ἱερῶν […]