18 °C Athens, GR
31/03/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Το δίλημμα των Εθνικών εκλογών είναι διττό. Συνέχιση της επιτυχίας η αλλαγή πολιτικής νοοτροπίας Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Σε αργία ο κληρικός της Ι.Μ. Ρεθύμνης, Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Σαρρής Καθαίρεση κληρικού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος στην εκδήλωση του Ιδρύματος Μακαρίου Γ΄ για τις εθνικές επετείους Εγκάρδιες ευχές από τον Οικουμενικό Πατριάρχη προς τον ασθενούντα Πάπα Φραγκίσκο Το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου επισκέφθηκε η Υπουργός Υγείας Πόπη Κανάρη Φαινόμενο της νέας ψηφιακής εποχής τα fake news Κορυφαίο νησί η Πάτμος, για τη μυστηριακή ατμόσφαιρα, σύμφωνα με το Conde Nast Traveller Ιντιάνα – ΗΠΑ: 5χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τον 16 μηνών αδελφό του Ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του Τραμπ – Στις 4 Απριλίου αναμένεται να παραδοθεί στη δικαιοσύνη Η ομογένεια του Σικάγο των Η.Π.Α. τίμησε το Πυροσβεστικό Σώμα στις εκδηλώσεις της επετείου της 25ης Μαρτίου ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Προστάτη των Καρκινοπαθών, Αγίου Παρθενίου στο Ίλιον

Ανακοίνωση της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου της Δημοκρατίας

Η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου της Δημοκρατίας αναφέρει σε σχέση με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» ημερομηνίας 18/1/2021 το οποίο αναφέρεται στις γραπτές εισηγήσεις της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου για τις μονάδες ελέγχου των Υπουργείων, που απέστειλε η Υπηρεσία στη Βουλή, μετά από αίτημα της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών της Βουλής, καθώς και στις γραπτές απόψεις επί του νομοσχεδίου για δημιουργία Αρχής κατά της Διαφθοράς τα εξής:

Η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου ανακοινώνει ότι στις 6/11/2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με κρατικούς αξιωματούχους και άλλους φορείς για την πάταξη της διαφθοράς. Στη συνάντηση συζητήθηκαν προτάσεις για μέτρα αντιμετώπισης της διαφθοράς.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναγνώρισε και τάχθηκε υπέρ της ενδυνάμωσης των μονάδων ελέγχου στα Υπουργεία καθώς και της ενίσχυσης της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου.

Στην εν λόγω σύσκεψη ανατέθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου και στην Ελεγκτική Υπηρεσία της Δημοκρατίας που ήταν παρόντες να ετοιμάσουν πρόταση για το θέμα. Η πρόταση συντάχθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου με τη σύμφωνη γνώμη της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και κατατέθηκε στις 16/11/2020.

Η Κυβέρνηση, όπως γίνεται αντιληπτό, μέσα στους σχεδιασμούς της, θα συμπεριλάβει στα μέτρα που θα εξαγγείλει κατά της διαφθοράς την πρόταση για ενίσχυση των μονάδων ελέγχου, καθώς και της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Αίγυπτος: Ανακαλύφθηκαν τέσσερις τάφοι των φαραώ και μια μούμια

Αίγυπτος: Ανακαλύφθηκαν τέσσερις τάφοι των φαραώ και μια μούμια

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 26 / 1 / 2023 , 23:55 από news_room Η Αίγυπτος ανακοίνωσε σήμερα την ανακάλυψη τεσσάρων τάφων των φαραώ και μιας μούμιας άνω των 4.000 ετών στη Σακάρα, κοντά στο Κάιρο. Στη νεκρόπολη της Σακάρα, που είναι γνωστή για τη διάσημη πυραμίδα με βαθμίδες του φαραώ Ζοζέρ, οι […]

Κυρ. Μητσοτάκης: Η ένταξη της Ελλάδος στην ΕΕ αποτελεί αδιαπραγμάτευτη συνιστώσα της ταυτότητας της χώρας μας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 27 / 5 / 2021 , 21:01 από news_room Από την 1η Ιανουαρίου του 1981 η Ελλάδα ξαναβρίσκει την θέση της στην Ευρώπη έχοντας κοινά συμφέροντα και στόχους. Με αυτά τα λόγια ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υποδεχόταν την ένταξη της Ελλάδος στις τότε Ευρωπαϊκές Οικονομικές Κοινότητες ως το 10ο […]

Pin It on Pinterest