Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Στο δικαστήριο για δεύτερη ημέρα ο πρίγκιπας Χάρι, για την υπόθεση υποκλοπών Δωδεκανησιακά καφενεία και «Σπίτια» στην Αμερική Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Αγία Σιών Ιερουσαλήμ: Ο Πατριάρχης Θεόφιλος λειτούργησε την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος στον πανηγυρίζοντα Ναό της Ρωσικής Αποστολής Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο Γιάννης Φλωρινιώτης Οικουμενικός: «Η χριστιανική μαρτυρία θα ήταν περισσότερο αποτελεσματική εάν οι Χριστιανοί ήμασταν ενωμένοι» Ευχές του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στον Μητροπολίτη Πολωνίας Σάββα 15 Ιουνίου στην ΕΡΤ η τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων Παράδοση Ιερών Λειψάνων από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο στον Μητροπολίτη Μιχαλουπόλεως Γεώργιο Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στον Καθεδρικό Ναό της Αδελαΐδος προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας

Kύπρος: Ο Υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ για θέματα που αφορούν στον προϋπολογισμό του κράτους

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 21 / 12 / 2020 , 14:36 από news_room

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ κ. Μαρίνο Σιζόπουλο για θέματα που αφορούν στον προϋπολογισμό του κράτους.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νουρής είπε ότι ήταν μια εποικοδομητική συζήτηση με τον Πρόεδρο του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών της ΕΔΕΚ.
«Άκουσα με πολλή προσοχή τις συγκεκριμένες προτάσεις που έχουν τεθεί ενώπιον μας, οι οποίες άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Εσωτερικών, με κύρια αναφορά σε θέματα που έχουν να κάνουν με την κοινωνική πρόνοια, αλλά και την Πολεοδομία.
Εκείνο το οποίο μπορώ να σας πω είναι ότι είναι προτάσεις, για τις οποίες έχει ακουστεί και αντίλογος εκ μέρους της δικής μας πλευράς. Θα μελετήσουμε αυτές τις συγκεκριμένες προτάσεις και θα επανέλθουμε σε μια νέα συζήτηση για ολοκλήρωση. Θεωρώ όμως ότι είναι προτάσεις, οι οποίες μπορούν να τύχουν της αποδοχής της Κυβέρνησης, με ενδεχόμενα κάποιες διαφοροποιήσεις, για να εμπλουτίσουν και τον προϋπολογισμό, αλλά βεβαίως και την προσφορά προς την κοινωνία.
Νομίζω ότι είναι με αυτόν τον τρόπο που δείχνει έμπρακτα και η ΕΔΕΚ, αλλά και η Κυβέρνηση ότι μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο μπορούμε να επιτύχουμε πολύ περισσότερα με γνώμονα το καλώς νοούμενο δημόσιο συμφέρον».
Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με πληροφορίες που θέλουν την Κυβέρνηση να ετοιμάζεται να προσφύγει προς το Ανώτατο Δικαστήριο για το θέμα του Γενικού Ελεγκτή και την ετοιμασία ενδεχομένως από μέρους του Υπουργείου στοιχείων που να αποδεικνύουν «ανάρμοστη συμπεριφορά» από μέρους του, ο Υπουργός είπε: «Όσον αφορά στο Υπουργείο Εσωτερικών, αυτό που μπορώ να πω επί του θέματος που άπτεται του Γενικού Ελεγκτή, είναι αυτό το οποίο έχω πει και δημοσίως και στην Βουλή των Αντιπροσώπων. Ο νομικός μας σύμβουλος, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, μας έχει ενημερώσει- όχι μία, αλλά τρεις φορές- με τρεις διαφορετικές νομικές συμβουλές, για τις πληροφορίες που μπορούμε να παρέχουμε στο συγκεκριμένο θέμα. Ως εκ τούτου, εμείς παρέχουμε τις πληροφορίες, που έχουν σχέση με το αντικείμενο για το οποίο ρωτάτε, στις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους». Σε ό,τι αφορά σε προσφυγή της Κυβέρνησης στο Ανώτατο Δικαστήριο, είπε ότι «είναι θέματα που απαντά κεντρικά η Κυβέρνηση, δια του Κυβερνητικού Εκπροσώπου».
Ο κ. Σιζόπουλος στις δηλώσεις του, ευχαρίστησε τον Υπουργό για τη συνάντηση, η οποία όπως είπε, κινήθηκε σε πάρα πολύ εποικοδομητικό κλίμα. «Από την πλευρά της ΕΔΕΚ θέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις κοινωνικής, ως επί το πλείστον, πολιτικής οι οποίες δεν θα επιφέρουν οποιοδήποτε πρόσθετο κόστος στον κρατικό προϋπολογισμό. Με την υλοποίηση τους, είπε, είτε αυτούσιων των προτάσεων, είτε με βελτιώσεις, οι οποίες θα συνάδουν και με τις νομοθεσίες, αλλά θα γίνουν και πιο παραγωγικές για τους συμπατριώτες μας, «θα μπορέσουμε να προσφέρουμε μέτρα κοινωνικής στήριξης». Σημείωσε ότι τα μέτρα κοινωνικής στήριξης θα αφορούν κυρίως ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, εξηγώντας ότι αυτές θα περιλαμβάνουν και αγροτικές ομάδες, αλλά και μιρκοσυνταξιούχους ή ενδεχομένως και οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, τόσον όσον αφορά την καθημερινότητά τους, όσον αφορά και την στεγαστική πολιτική.
Η συζήτηση, ανάφερε, θα συνεχίσει και τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να υπάρχει κατάληξη. «Μετά από τις μελέτες που θα γίνουν και από τις δύο πλευρές πάνω στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί, θα καταλήξουμε πιστεύω πάνω σε κάποια κοινή θέση για αυτές τις τρεις σημαντικές καταρχήν προτάσεις που έχουμε θέσει», συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ.
Ερωτηθείς για τον ρόλο και το πλαίσιο κάτω από το οποίο γίνεται αυτή η διεργασία από την ΕΔΕΚ, ο κ. Σιζόπουλος είπε: «Το έχουμε ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι δεν διεκδικούμε ούτε ρόλο ρυθμιστή ούτε ρόλο εκβιαστή».
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπως είπε, είναι πολύ σημαντικό να κινούμαστε στον αστερισμό των εμβολιασμών. «Εμείς προσπαθούμε με εποικοδομητικές και συναινετικές προτάσεις να βοηθήσουμε ακριβώς ο προϋπολογισμός να γίνει πιο ανθρωποκεντρικός, να δώσουμε περισσότερη βοήθεια σε συνανθρώπους μας που έχουν πραγματικά ανάγκη, χωρίς να εκτροχιάζουμε οικονομικά τον προϋπολογισμό, να τον θέτουμε σε κίνδυνο, αλλά και πολύ περισσότερο να μην θέτουμε σε κίνδυνο την αξιολόγηση της κυπριακής οικονομίας από ξένους οίκους», συμπλήρωσε. Μας ενδιαφέρει να συνεχίσουμε να βοηθούμε τους συνανθρώπους μας που έχουν πραγματικά ανάγκη, αυτές τις σημερινές δύσκολες κοινωνικές και οικονομικές καταστάσεις, κατέληξε ο κ. Σιζόπουλος.

(ΕΦυς)

Σχετικά Άρθρα

Παρέλυσε η Γαλλία για το συνταξιοδοτικό

Παρέλυσε η Γαλλία για το συνταξιοδοτικό

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 8 / 3 / 2023 , 6:58 από news_room ΠΑΡΙΣΙ. Με περισσότερους από 700.000 διαδηλωτές στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας απάντησαν χθες τα συνδικάτα στην προτεινόμενη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, πραγματοποιώντας την έκτη συνεχόμενη «ημέρα δράσης» κατά του νομοσχεδίου που θα παρατείνει –μεταξύ άλλων– την ηλικία συνταξιοδότησης από τα […]

Στην εκδήλωση για την ιστορία του ναού Αγίου Νικολάου Φερών ο Μητροπλίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος 2

Στην εκδήλωση για την ιστορία του ναού Αγίου Νικολάου Φερών ο Μητροπλίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 18 / 1 / 2023 , 17:29 από news_room Το απόγευμα της Κυριακής 15 Ιανουαρίου 2023 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου των Φερών και στα πλαίσια των εορτασμών του “Ιωβηλαίου Έτους” της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση αφιερωμένη στην ιστορία του ναού, παρουσία του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου. […]

Pin It on Pinterest