15 °C Athens, GR
21/01/2022

Τελευταια Νέα
Η Εορτή του Αγίου Ευθυμίου στο Κερατσίνι (Εικόνες) – Adologala.gr 30 Αποφθέγματα από τον Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ για την προσευχή Τον Αρχιεπίσκοπο Σινά Δαμιανό δέχθηκε ο Πατριάρχης Θεόδωρος στη Πατριαρχική Επιτροπεία Καϊρου ΑΑΔΕ: Τώρα «Τα Ραντεβού μου» σε όλες τις ΔΟΥ της χώρας Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος για την Ημέρα Μάρτιν Λούθερ Κινγκ: Κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να ακούγεται η φωνή του Αυστρία: Ψηφίστηκε ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των ενηλίκων ΗΠΑ: Το ρολόι της Αποκάλυψης δείχνει 100 δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυχτα Η Σύναξη του Τιμίου Προδρόμου στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Δυτικής Όχθης του Ιορδάνη Με τον Γ.Γ. του ΥΠΕΘΑ και τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Θεολογικού Συνδέσμου “Καιρός” συναντήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Στην Τρίγλια της Βιθυνίας εόρτασε τα Θεοφάνεια κατά το Ιουλιανό ημερολόγιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Kύπρος: Ο Υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ για θέματα που αφορούν στον προϋπολογισμό του κράτους

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 21 / 12 / 2020 , 14:36 από news_room

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ κ. Μαρίνο Σιζόπουλο για θέματα που αφορούν στον προϋπολογισμό του κράτους.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νουρής είπε ότι ήταν μια εποικοδομητική συζήτηση με τον Πρόεδρο του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών της ΕΔΕΚ.
«Άκουσα με πολλή προσοχή τις συγκεκριμένες προτάσεις που έχουν τεθεί ενώπιον μας, οι οποίες άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Εσωτερικών, με κύρια αναφορά σε θέματα που έχουν να κάνουν με την κοινωνική πρόνοια, αλλά και την Πολεοδομία.
Εκείνο το οποίο μπορώ να σας πω είναι ότι είναι προτάσεις, για τις οποίες έχει ακουστεί και αντίλογος εκ μέρους της δικής μας πλευράς. Θα μελετήσουμε αυτές τις συγκεκριμένες προτάσεις και θα επανέλθουμε σε μια νέα συζήτηση για ολοκλήρωση. Θεωρώ όμως ότι είναι προτάσεις, οι οποίες μπορούν να τύχουν της αποδοχής της Κυβέρνησης, με ενδεχόμενα κάποιες διαφοροποιήσεις, για να εμπλουτίσουν και τον προϋπολογισμό, αλλά βεβαίως και την προσφορά προς την κοινωνία.
Νομίζω ότι είναι με αυτόν τον τρόπο που δείχνει έμπρακτα και η ΕΔΕΚ, αλλά και η Κυβέρνηση ότι μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο μπορούμε να επιτύχουμε πολύ περισσότερα με γνώμονα το καλώς νοούμενο δημόσιο συμφέρον».
Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με πληροφορίες που θέλουν την Κυβέρνηση να ετοιμάζεται να προσφύγει προς το Ανώτατο Δικαστήριο για το θέμα του Γενικού Ελεγκτή και την ετοιμασία ενδεχομένως από μέρους του Υπουργείου στοιχείων που να αποδεικνύουν «ανάρμοστη συμπεριφορά» από μέρους του, ο Υπουργός είπε: «Όσον αφορά στο Υπουργείο Εσωτερικών, αυτό που μπορώ να πω επί του θέματος που άπτεται του Γενικού Ελεγκτή, είναι αυτό το οποίο έχω πει και δημοσίως και στην Βουλή των Αντιπροσώπων. Ο νομικός μας σύμβουλος, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, μας έχει ενημερώσει- όχι μία, αλλά τρεις φορές- με τρεις διαφορετικές νομικές συμβουλές, για τις πληροφορίες που μπορούμε να παρέχουμε στο συγκεκριμένο θέμα. Ως εκ τούτου, εμείς παρέχουμε τις πληροφορίες, που έχουν σχέση με το αντικείμενο για το οποίο ρωτάτε, στις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους». Σε ό,τι αφορά σε προσφυγή της Κυβέρνησης στο Ανώτατο Δικαστήριο, είπε ότι «είναι θέματα που απαντά κεντρικά η Κυβέρνηση, δια του Κυβερνητικού Εκπροσώπου».
Ο κ. Σιζόπουλος στις δηλώσεις του, ευχαρίστησε τον Υπουργό για τη συνάντηση, η οποία όπως είπε, κινήθηκε σε πάρα πολύ εποικοδομητικό κλίμα. «Από την πλευρά της ΕΔΕΚ θέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις κοινωνικής, ως επί το πλείστον, πολιτικής οι οποίες δεν θα επιφέρουν οποιοδήποτε πρόσθετο κόστος στον κρατικό προϋπολογισμό. Με την υλοποίηση τους, είπε, είτε αυτούσιων των προτάσεων, είτε με βελτιώσεις, οι οποίες θα συνάδουν και με τις νομοθεσίες, αλλά θα γίνουν και πιο παραγωγικές για τους συμπατριώτες μας, «θα μπορέσουμε να προσφέρουμε μέτρα κοινωνικής στήριξης». Σημείωσε ότι τα μέτρα κοινωνικής στήριξης θα αφορούν κυρίως ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, εξηγώντας ότι αυτές θα περιλαμβάνουν και αγροτικές ομάδες, αλλά και μιρκοσυνταξιούχους ή ενδεχομένως και οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, τόσον όσον αφορά την καθημερινότητά τους, όσον αφορά και την στεγαστική πολιτική.
Η συζήτηση, ανάφερε, θα συνεχίσει και τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να υπάρχει κατάληξη. «Μετά από τις μελέτες που θα γίνουν και από τις δύο πλευρές πάνω στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί, θα καταλήξουμε πιστεύω πάνω σε κάποια κοινή θέση για αυτές τις τρεις σημαντικές καταρχήν προτάσεις που έχουμε θέσει», συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ.
Ερωτηθείς για τον ρόλο και το πλαίσιο κάτω από το οποίο γίνεται αυτή η διεργασία από την ΕΔΕΚ, ο κ. Σιζόπουλος είπε: «Το έχουμε ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι δεν διεκδικούμε ούτε ρόλο ρυθμιστή ούτε ρόλο εκβιαστή».
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπως είπε, είναι πολύ σημαντικό να κινούμαστε στον αστερισμό των εμβολιασμών. «Εμείς προσπαθούμε με εποικοδομητικές και συναινετικές προτάσεις να βοηθήσουμε ακριβώς ο προϋπολογισμός να γίνει πιο ανθρωποκεντρικός, να δώσουμε περισσότερη βοήθεια σε συνανθρώπους μας που έχουν πραγματικά ανάγκη, χωρίς να εκτροχιάζουμε οικονομικά τον προϋπολογισμό, να τον θέτουμε σε κίνδυνο, αλλά και πολύ περισσότερο να μην θέτουμε σε κίνδυνο την αξιολόγηση της κυπριακής οικονομίας από ξένους οίκους», συμπλήρωσε. Μας ενδιαφέρει να συνεχίσουμε να βοηθούμε τους συνανθρώπους μας που έχουν πραγματικά ανάγκη, αυτές τις σημερινές δύσκολες κοινωνικές και οικονομικές καταστάσεις, κατέληξε ο κ. Σιζόπουλος.

(ΕΦυς)

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 13 / 1 / 2021 , 22:24 από news_room «Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι έχουμε επαρκέστατα εμβόλια. Ειδικά από τον Απρίλιο και μετά θα έχουμε πολύ μεγαλύτερη προσφορά εμβολίων σε σχέση με τη ζήτηση για εμβολιασμό που θα υπάρχει. Η δυσκολία είναι αυτή τη στιγμή που […]

Μύκονος : Η Απόδοση της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ι.Μ. Παναγίας Τουρλιανής

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 24 / 8 / 2021 , 5:16 από news_room Πλήθος Μυκονίων πιστών και παρεπιδημούντων παραθεριστών κατέκλυσαν και σήμερα, όπως και εχθές, την Ιερά Μονή Παναγίας Τουρλιανής και τους αυλίους χώρους της, στην Άνω Μερά, κατά την τελεσθείσα Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄ με τη συμμετοχή […]

Pin It on Pinterest