Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία: Σημαντική απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια η Τουρκία Αυτοκίνητο με βαρύ οπλισμό εντοπίστηκε στον Νέο Κόσμο Ο Μητροπολίτης Τερνοπόλεως Νέστωρας και ο Πρέσβης του Πακιστάν Aamar Aftab Qureshi στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Υψηλόβαθμοι Γερμανοί Πολιτικοί στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες Διαλόγου Ρωμαιοκαθολικών-Ορθοδόξων στην Καθέδρα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Χαλκίδος Ο Υπουργός Γεωργίας Πέτρος Ξενοφώντος παρακολούθησε άσκηση πυρόσβεσης Εξάρθρωση συμμορίας που διέπραττε κλοπές από σπίτια στη ΒΑ Αττική Επιστολή συμπαθείας και συμπαραστάσεως απέστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον Πάπα Ρώμης Το ενοριακό έργο το θέμα της Ιερατικής εννέα περιφερειών της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Αυλώνα

Συμμετοχή του Υπουργού Οικονομικών κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη στο Eurogroup

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 17 / 12 / 2020 , 1:27 από news_room

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης, συμμετείχε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης στο Eurogroup, στο επίκεντρο του οποίου τέθηκαν τα προσχέδια των προϋπολογισμών των κρατών μελών της Ευρωζώνης για το 2021, όπως επίσης και η δημοσιονομική κατάσταση της κάθε χώρας, στο τέλος μιας πολύ δύσκολης χρονιάς.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, το Eurogroup προέβη σε αξιολόγηση των σχεδίων των προϋπολογισμών των κρατών μελών, τονίζοντας τη σημασία τους για τη συγκράτηση των συνεπειών του κορωνοϊού και την επόμενη χρονιά.

Το Eurogroup εξήρε τη σημασία των προϋπολογισμών για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, απόρροια της πανδημίας, τονίζοντας ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό και το 2021 οι προϋπολογισμοί να παραμείνουν υποστηρικτικοί σε όλους τους τομείς, ειδικά στον τομέα της υγείας.

Συμφωνήθηκε ότι, τα κράτη μέλη θα συνεχίσουν να έχουν συντονισμένες δράσεις μέσω των προϋπολογισμών τους για να αντιμετωπίσουν τόσο την πανδημία όσο και την ανάκαμψη.

Σημειώνεται, επίσης, ότι το Eurogroup συμφώνησε με την αξιολόγηση της Επιτροπής αναφορικά με το προσχέδιο του προϋπολογισμού της Κύπρου, ο οποίος είναι πλήρως ευθυγραμμισμένος με τις κατευθυντήριες γραμμές πολιτικής της Ευρωζώνης.

Όπως προκύπτει τόσο από την ανασκόπηση των μέτρων στήριξης που υλοποίησε η Κύπρος όσο και από τις παρατηρήσεις της Επιτροπής, έπειτα και από τις εξηγήσεις του Υπουργού Οικονομικών γύρω από τους προϋπολογισμούς, η Κύπρος συγκαταλέγεται στις χώρες που βρίσκονται προς την ορθή κατεύθυνση.

Σχετικά Άρθρα

O Γενικός Διευθυντής του Υπ. Γεωργίας συμμετείχε στο Συμβούλιο Περιβάλλοντος της ΕΕ

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στο Λουξεμβούργο το Συμβούλιο Περιβάλλοντος της ΕΕ. Την Κύπρο εκπροσώπησε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Ανδρέας Γρηγορίου. Το Συμβούλιο Περιβάλλοντος υιοθέτησε κείμενο Συμπερασμάτων με θέμα την Eυρωπαϊκή Στρατηγική για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, η οποία καθορίζει την πορεία προετοιμασίας και ενίσχυσης […]

Ο ΠτΔ Ν. Χριστοδουλίδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 7 / 3 / 2023 , 5:01 από news_room Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε χθές, το απόγευμα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Σαρλ Μισέλ. Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, ο κ. Μισέλ συνεχάρη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εκλογή του […]

Pin It on Pinterest