32 °C Athens, GR
21/06/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά θα εορτάσει Επίσκοπος Κνωσού κ. Μεθόδιος τα ονομαστήριά του Χορευτική παράσταση με τίτλο: Κύπρος – Μισός αιώνας άσβεστης μνήμης» στην Ι.Μ. Δημητριάδος Ο Προφήτης Ελισσαίος 14 νέα μέτρα για την προστασία των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας Οι Συνοριοφύλακες στις ΗΠΑ αναφέρουν ότι οι συλλήψεις μετά την ανακοίνωση του Τζό Μπαϊντεν, μειώθηκαν κατά 25% Εκδήλωση στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής Έναρξη της Εβδομάδας Κινηματογράφου Κύπρου στο Βερολίνο Εμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού Ασυνόδευτα προσφυγόπουλα της «ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ» και παιδιά από το Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο στον Αρχιεπίσκοπο Είκοσι έτη ποιμαντικής διακονίας Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλου

Συμμετοχή του Υπουργού Οικονομικών κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη στο Eurogroup

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 17 / 12 / 2020 , 1:27 από news_room

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης, συμμετείχε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης στο Eurogroup, στο επίκεντρο του οποίου τέθηκαν τα προσχέδια των προϋπολογισμών των κρατών μελών της Ευρωζώνης για το 2021, όπως επίσης και η δημοσιονομική κατάσταση της κάθε χώρας, στο τέλος μιας πολύ δύσκολης χρονιάς.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, το Eurogroup προέβη σε αξιολόγηση των σχεδίων των προϋπολογισμών των κρατών μελών, τονίζοντας τη σημασία τους για τη συγκράτηση των συνεπειών του κορωνοϊού και την επόμενη χρονιά.

Το Eurogroup εξήρε τη σημασία των προϋπολογισμών για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, απόρροια της πανδημίας, τονίζοντας ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό και το 2021 οι προϋπολογισμοί να παραμείνουν υποστηρικτικοί σε όλους τους τομείς, ειδικά στον τομέα της υγείας.

Συμφωνήθηκε ότι, τα κράτη μέλη θα συνεχίσουν να έχουν συντονισμένες δράσεις μέσω των προϋπολογισμών τους για να αντιμετωπίσουν τόσο την πανδημία όσο και την ανάκαμψη.

Σημειώνεται, επίσης, ότι το Eurogroup συμφώνησε με την αξιολόγηση της Επιτροπής αναφορικά με το προσχέδιο του προϋπολογισμού της Κύπρου, ο οποίος είναι πλήρως ευθυγραμμισμένος με τις κατευθυντήριες γραμμές πολιτικής της Ευρωζώνης.

Όπως προκύπτει τόσο από την ανασκόπηση των μέτρων στήριξης που υλοποίησε η Κύπρος όσο και από τις παρατηρήσεις της Επιτροπής, έπειτα και από τις εξηγήσεις του Υπουργού Οικονομικών γύρω από τους προϋπολογισμούς, η Κύπρος συγκαταλέγεται στις χώρες που βρίσκονται προς την ορθή κατεύθυνση.

Σχετικά Άρθρα

Σε πτωτική πορεία η τιμές τον Νοέμβριο, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών

Σε πτωτική πορεία η τιμές τον Νοέμβριο, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 18 / 12 / 2023 , 15:33 από news_room Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, ανακοινώνει το Παρατηρητήριο Τιμών Καταναλωτικών Προϊόντων για το μήνα Νοέμβριο 2023. Το Παρατηρητήριο παρουσιάζει τη μέση σταθμισμένη τιμή για 250 βασικά καταναλωτικά προϊόντα (τρόφιμα και άλλα προϊόντα), με βάση τις ποσότητες και τιμές ανά ημέρα στις οποίες τα προϊόντα αυτά […]

Στόχος δεν είναι τα πιο αυστηρά μέτρα, αλλά να τηρούνται τα πρωτόκολλα, λέει ο Υπουργός Υγείας

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 24 / 9 / 2020 , 17:01 από Είναι ηλίου φαεινότερο ότι σε κάποιες περιπτώσεις όπου είχαμε μεγάλες αλυσίδες κρουσμάτων, δεν τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα και τα μέτρα, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, τονίζοντας ότι στόχος δεν είναι να λαμβάνονται πιο αυστηρά μέτρα αλλά να τηρούνται τα πρωτόκολλα. Σε δηλώσεις στο πλαίσιο […]