34 °C Athens, GR
17/07/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Φανάρι Απόστολος Παύλος και Ευρώπη Οι Άμβωνες των Ναών: Σάλπιγγες πρωτοβουλιών, για την κλιματική κρίση Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής Μάξιμο στην Νότια Αγγλία Ενθρονίστηκε στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Λαμπρός Αρχιερατικός Εσπερινός Αγίου Αιμιλιανού στον Λόφο Σκουζέ Προφήτης Ηλίας ο δεύτερος Πρόδρομος της παρουσίας Χριστού Ο Γέρων Χαλκηδόνος, εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη, στους εορτασμούς για την επέτειο του εκχριστιανισμού των Ρως του Κιέβου Πατριαρχική Λειτουργία για την εκατονταετηρίδα της Μητροπόλεως Πριγκηποννήσων Παρουσίαση της νέας Πλατφόρμας ΕΚΦΡΑCY για την Ενίσχυση της Φωνής των Νέων στη Δημοκρατία Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος άνοιξε το Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στο Μιλγουόκι των ΗΠΑ Πρώτος εορτασμός της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Η διαταγή “δόθηκε”: «Σκοτώστε τον Μακάριο» Θυρανοίξια του ανακαινισθέντος Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Πέρθης από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Η γιορτή της μουσικής και του χορού στη Βόρεια Εύβοια – Εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος επισκέφθηκε Φυλάκιο της Εθνικής Φρουράς με την ευκαιρία των εορτών

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου επισκέφθηκε τους στρατιώτες μας με την ευκαιρία των εορτών adologala.gr kypros nea

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 17 / 12 / 2020 , 23:37 από news_room

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου επισκέφθηκε τους στρατιώτες μας με την ευκαιρία των εορτών

Στο πλευρό των στρατιωτών που υπηρετούν στα φυλάκια της πράσινης γραμμής βρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ξεκίνησε σήμερα, Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου, την περιοδεία του, εν όψει των επερχόμενων εορτών των Χριστουγέννων.

Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου συνόδευσε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, και ο Υπεύθυνος Θρησκευτικής Διαφώτισης στην Εθνική Φρουρά, Πρωτοπ. Κωνσταντίνος Χριστοδούλου.

Στο φυλάκιο που επισκέφθηκε σήμερα ο Μακαριώτατος, η οργανωμένη χορωδία των στρατιωτών έψαλε επίκαιρους ύμνους και κάλαντα στο Μακαριώτατο. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η απόδοση πατριωτικών ασμάτων, τα οποία ενθύμησαν σε όλους τους παρευρισκομένους τις θλιβερές στιγμές της τουρκικής εισβολής.

Ο Μακαριώτατος ευχήθηκε καταρχάς στους στρατευμένους νέους του νησιού να έχουν πραγματικά ευτυχισμένα Χριστούγεννα, γεγονός το οποίο θα πετύχουν αν στρέψουν το νου και την καρδιά τους στη Βηθλεέμ, εκεί όπου ο Χριστός άφησε τον ουρανό και ήλθε στη γη, ταπεινούμενος, λαμβάνοντας ανθρώπινη σάρκα με στόχο να δώσει ευκαιρία στον άνθρωπο να επιστρέψει πίσω στο χώρο  όπου αρχικά είχε τοποθετηθεί, δηλαδή τον Παράδεισο. Η ενανθρώπιση του Υιού του Θεού έγινε, όπως τόνισε ο Μακαριώτατος, εξαιτίας της πολλής αγάπης του Θεού προς το πλάσμα Του. Οφείλουμε νοερά να γονατίσουμε στη φάτνη της Βηθλεέμ και να προσκυνήσουμε τον Χριστό. Κι όλα αυτά θα τα βιώσουμε αν ζούμε την μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας μας.

Ακόμη, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, με συγκίνηση τόνισε στους στρατευμένους νέους ότι η ολιγόμηνη παραμονή τους στην Εθνική φρουρά δεν αποτελεί απώλεια ωφέλιμου χρόνου, αλλά αντίθετα, η στρατιωτική θητεία προσφέρει στους νέους ορθή διαπαιδαγώγηση και εκπαίδευση ώστε να μπορούν στη συνέχεια να αντεπεξέρχονται στις δυσκολίες της κοινωνίας.

«Εγώ υπηρέτησα ως στρατιώτης σε ένα δυσκολότερο στράτευμα, αυτό του μοναχισμού. Και η εποχή στην οποία ήμουν δόκιμος μοναχός ήταν πολύ σκληρή και οι προϊστάμενοι τής Μονής ακόμη σκληρότεροι. Όμως, τώρα τούς ευγνωμονώ και μακαρίζω. Διότι μού έμαθαν πώς να αντιμετωπίζω τις δυσκολίες τής ζωής. Κι όταν έγινα Αρχιεπίσκοπος, με προσέγγισαν δημοσιογραφοί για να με ρωτήσουν πώς προγεύομαι την δυσκολότερη μέρα τής ζωής μου. Κι εγώ τούς απάντησα ότι η εμπειρία και οι κόποι τής νεότητάς μου μέ έκαναν να αισθάνομαι ώριμος και αυτή εδώ η καρέκλα, η αρχιεπισκοπική, που φέρει αιώνες ολόκληρους ενός ισχυρού θεσμού θα με ενισχύει ακόμη περισσότερο».

Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος, με την πατρική αγάπη, η οποία τον διακρίνει, προχώρησε σε νουθεσίες προς τους στρατιώτες, τονίζοντας τα αρνητικά αποτελέσματα της χρήσης των ναρκωτικών και των λοιπών εξαρτησιογόνων ουσιών. Επίσης, επέστησε την προσοχή στους νέους να μην παρασύρονται από το νεανικό σφρίγος, το οποίο τους χαρακτηρίζει και να ενεργούν επιπόλαια σχετικά με την οδήγηση στους δρόμους, όπου στο νησί καθημερινώς θρηνούμε θύματα λόγω της απροσεξίας μας.

Ιδιαίτερα χαρακτηριστική ήταν η πατρική δήλωση του Μακαριωτάτου προς τους στρατιώτες πως η πόρτα της Αρχιεπισκοπής είναι πάντοτε ανοικτή για όλους τους νέους του νησιού μας. «Έδωσα εντολή· φτωχοί άνθρωποι, ασθενείς και φοιτητές δε θα εμποδίζονται από κανένα για να με δουν και να ζητήσουν τη βοήθειά μου. Σ’ αυτούς θα δίνω πάντα, όποια κι αν είναι η οικονομική κατάστασή μας».

Μετά την παράθεση κεράσματος, ο Μακαριώτατος χάρισε δώρα στους στρατιώτες των φυλακίων, από ένα φορτιστή Powerbank 12000mAh, καθώς επίσης και για τις γενικότερες ανάγκες του φυλακίου, όπως τηλεόραση, θερμάστρα κ.α.

Οι επισκέψεις τού Μακαριωτάτου στα στρατόπεδα θα συνεχιστούν και αύριο Παρασκευή, 18η Δεκεμβρίου.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Έκτακτο δάνειο 105 εκατ. δολ. στην Αϊτή ενέκρινε το ΔΝΤ

Έκτακτο δάνειο 105 εκατ. δολ. στην Αϊτή ενέκρινε το ΔΝΤ

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 24 / 1 / 2023 , 15:25 από news_room Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ενέκρινε χθες Δευτέρα τη χορήγηση έκτακτου δανεισμού ποσού ύψους 105 εκατομμυρίων δολαρίων στην Αϊτή, χώρα βυθισμένη σε ανθρωπιστική κρίση επιδεινούμενη από τον πληθωρισμό. Τα κεφάλαια αυτά αναμένεται να επιτρέψουν στο φτωχό κράτος της Καραϊβικής θάλασσας να «υποστηρίξει όσους πλήττονται […]

Συνεχίζονται οι εργασίες ανάπλασης Πλατείας Θεοσκέπαστης στην Κάτω Πάφο

Συνεχίζονται οι εργασίες ανάπλασης Πλατείας Θεοσκέπαστης στην Κάτω Πάφο

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 13 / 1 / 2024 , 13:52 από news_room Το έργο εκτείνεται συνολικά, σύμφωνα με τον Δήμο Πάφο, σε 17.500 τ.μ. και το ποσό της σύμβασης ανέρχεται σε 4.140.000 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. Το έργο ανέλαβε κατόπιν προσφοράς η εταιρεία Miltiades Neophytou Civil Engineering Contractors Developers Limited. Αυτό υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Πολιτικής […]