20 °C Athens, GR
13/06/2021

Τελευταια Νέα
To «Άδολο Γάλα» εβδομαδιαία ενημερωτική πύλη ειδήσεων – ADOLOGALA.GR Ολοκλήρωση Άσκησης ΤΑΜΣ-ΤΑΑΣ «ΝΙΚΗΤΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ 2021» – Adologala.gr Μνήμη του Αγίου Ονουφρίου του Αιγυπτίου & Πέτρου του εν Άθων στον Μητροπολιτικό Ναό της Χαλκίδας Πατριάρχης Αντιοχείας: Να βρεθεί γρήγορα λύση στη δύσκολη κατάσταση του Λιβάνου – Adologala.gr Επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στους Δελφούς – Adologala.gr Παρέμβαση της Κύπρου στην Ολομέλεια της Γ. Συνέλευσης του ΟΗΕ για την Ετήσια Έκθεση του Σ.A. Συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας Νατάσας Πηλείδου στο Συμβούλιο Ενέργειας της ΕΕ – Adologala.gr Δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη στην MED7 – Adologala.gr Ο Δήμαρχος της Μόσχας κήρυξε δημόσια αργία άλλες 5 ημέρες της ερχόμενης βδομάδας Εξεδήμησεν προς Κύριον ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Εγκλειστριώτης – Ανακοίνωση της Ι.Μ. Αγ. Νεοφύτου ΗΠΑ: Αυξήθηκαν οι απόπειρες αυτοκτονίας εφήβων στη διάρκεια της πανδημίας – Adologala.gr

Μήνυμα του Μητροπολίτη Σαν Φρανσίσκο Γερασίμου για την εορτή του Αγίου Νικολάου – Adologala

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 6 / 12 / 2020 , 12:27 από news_room

Μήνυμα του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σαν Φρανσίσκο κ. Γερασίμου για την εορτή του Αγίου Νικολάου.

Αδελφοί και Αδελφές στον Κύριο,

Στις 6 Δεκεμβρίου τιμούμε τη γιορτή ενός από τους πιο αγαπημένους αγίους της Εκκλησίας μας, του Αγίου Νικολάου, του Αρχιεπισκόπου Μύρας, του Wonderworker. Η ζωή και η διακονία του προς το λαό του Θεού και την Εκκλησία πριν από τόσους αιώνες έχει γίνει πρότυπο για όλους τους Χριστιανούς, αλλά κυρίως για τον κλήρο μας. Καθώς τραγουδούν στο Apολυtikikion του, είναι ένα “μοντέλο της πίστης και την εικόνα της ευγένειας” (κανόνα πίστεως καὶ είκόνα πραότητος).

Τι τον κάνει τόσο εξαιρετικό πρότυπο; Πρώτα ήταν η προσήλωσή του στην αλήθεια της Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστης μας. Ο Άγιος Νικόλαος ήταν παρών στην Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο το 325 μ.Μ., όπου υπερασπίστηκε την Ορθόδοξη πίστη κατά του Αριανισμού. Όπως γνωρίζουμε, οι διδασκαλίες του Αρίου καταδικάστηκαν από την Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο και ανακηρύχθηκαν η Ορθόδοξη Πίστη, ότι ο Ιησούς Χριστός είναι “Αληθινός Θεός του Αληθινού Θεού, γεννητές που δεν έγινε, μιας ουσίας με τον Πατέρα.” Στη ζωή μας, και τις ζωές του κλήρου μας, ο στόχος μας θα πρέπει να είναι να έχουμε τον ίδιο ζήλο για την αλήθεια της Πίστης μας.

Δεύτερον, είχε ανησυχία για τους ανθρώπους του. Υπάρχουν πολλές ιστορίες για το πώς ο Άγιος Νικόλαος παρενέβη για να φροντίσει το ποίμνιο του. Σε αυτή την περίοδο των Χριστουγέννων, θυμόμαστε την ιστορία του πώς ο Άγιος Νικόλαος βοήθησε κρυφά τους λιγότερο τυχερούς. Μέσα από τη συμπόνια του, μπορούμε να δούμε πώς ο Άγιος Νικόλαος μοντελοποιήσισε τη γενναιοδωρία και τη φιλανθρωπία, όλα για να δείξουμε στην προνοητική φροντίδα του Θεού για το λαό Του.

Ίσως δεν κάναμε τη σύνδεση εκείνη την εποχή, αλλά μιμηθήκαμε τον ζήλο του Αγίου Νικολάου για την πίστη και τη φροντίδα για τους ανθρώπους κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας. Ο κλήρος και οι πιστοί μας συνεχίζουν να ελέγχουν τους ενορίτες που έμειναν στο σπίτι τους αυτούς τους μήνες. Οι ενορίες μας έχουν οργανώσει τρόπους διατροφής των πεινασμένων και παροχής ανακούφισης και υποστήριξης σε όσους έχουν υποφέρει οικονομικά. Μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η Ορθόδοξη Πίστη μοιράζεται πολύ δημιουργικά, από τη ζωντανή μετάδοση των υπηρεσιών λατρείας μέχρι τις διαδικτυακές μεταδόσεις συζητήσεων και μαθημάτων, φτάνοντας πολλούς ανθρώπους κοντά και μακριά.

Μητρόπολη μας είναι ευλογημένος με Αγίου Νικολάου Ranch και Retreat Center το οποίο έχει ένα υπουργείο ακρογωνιαίο λίθο για πάνω από 40 χρόνια. Το Ράντσο έχει αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος της ανάπτυξης και της επέκτασης των υπουργείων της Μητρόπολης μας, συμπεριλαμβανομένων των Ελληνικών Village Camp, Κληρικοί Συνεχή Εκπαιδευτικά προγράμματα, διευρυμένη Νεολαία και Νέοι Ενήλικες Retreats, Summer Camp και Εκκλησιαστικά Μουσικά Συνέδρια. Μέσα από τη ζωή της λατρείας και της κοινότητας, ένας συνδυασμός διασκέδασης και σοβαρών δραστηριοτήτων, εκείνοι που περνούν το χρόνο τους στο Ράντσο φεύγουν με ανανεωμένα πνεύματα, μια βαθύτερη γνώση της Πίστης μας, και είναι εξοπλισμένα για να ζήσουν αυτή την Πίστη στον κόσμο.

Στην Αρχιεπισκοπή μας παρακολουθούμε το κτίριο της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου και του Εθνικού Ναού. Στο στόχο να ανοίξει τον Σεπτέμβριο του 2021, την εικοστή επέτειο των τρομερών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, το Ιερό υπόσχεται να είναι μάρτυρας της Ορθόδοξης Αλήθειας, και ως Μνημείο για τους σχεδόν 3.000 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, το Πεντάγωνο, και το αεροπορικό δυστύχημα στο Σάνκσβιλ της Πενσυλβάνια. Στους τοίχους της νέας Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου θα υπάρχει χώρος αφιερωμένος σε όλους για να βρουν παρηγοριά και θεραπεία από εκείνη την καταστροφική και τρομερή ημέρα. Είμαστε ευγνώμονες στους πολλούς πιστούς της Μητρόπολης μας που ήταν τόσο γενναιόδωροι οικονομικά και με τη σοφία τους να δουν την κατασκευή να συνεχίζεται ώστε να μπορεί να γίνει φάρος για τον κόσμο, όπως ακριβώς ήταν ο Άγιος Νικόλαος εκείνες τις πρώτες ημέρες, όπως διακήρυξε την Αληθινή Πίστη.

Αγαπημένοι στον Κύριο, μπορούμε να μάθουμε τόσα πολλά από τον Άγιο Νικόλαο τον Θαυματουργό για το πώς μπορούμε να συμπεριφερθούμε ως Χριστιανοί στον κόσμο και να μιμηθούμε το παράδειγμά του. Ο καθένας μας μπορεί να γίνει μάρτυρας της αλήθειας. Ο καθένας μας μπορεί να είναι πράκτορες φροντίδας και ανησυχίας για τον πόνο. Ο καθένας από εμάς μπορεί να είναι μέσα ήσυχης γενναιοδωρίας και φιλανθρωπίας, ειδικά σε αυτή την περίοδο των Χριστουγέννων, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Είθε ο Άγιος Νικόλαος ο Θαυματουργός να σας ευλογήσει και να σας εμπνεύσει. Και σε όλους όσους γιορτάζουν τη γιορτή τους αυτή την ημέρα, είθε να ευλογηθείς.

Χρόνια Πόλα!

 

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ο Εσπερινός της Αγάπης στο Σύδνεϋ

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 2 / 5 / 2021 , 16:38 από news_room Ο Εσπερινός της Αγάπης στο Σύδνεϋ Μέσα σε κλίμα χαρμόσυνο και αναστάσιμο, το πρωί της Κυριακής του Πάσχα τελέστηκε ο Εσπερινός της Αγάπης στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Ρέντφερν του Σύδνεϋ. Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο […]

Σύλληψη Άντρα για απόπειρα ανθρωποκτονίας στη Ναύπακτο

Συνελήφθη 42χρονος για ληστείες σε φαρμακεία των περιοχών του Βύρωνα, Καισαριανής & Ζωγράφου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 30 / 3 / 2021 , 1:29 από news_room Συνελήφθη 42χρονος ημεδαπός διωκόμενος για ληστείες κατ΄εξακολούθηση σε φαρμακεία στις περιοχές του Βύρωνα, Καισαριανής και Ζωγράφου Εξιχνιάστηκαν -8- περιπτώσεις Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 24-3-2021 στην Καισαριανή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καισαριανής, 42χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε […]

Pin It on Pinterest