36 °C Athens, GR
18/08/2022

Τελευταια Νέα

Κυκλοφόρησε η τρίτη έκδοση του “Quick Assistant – The Miracles of St. Luke Today”

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 23 / 12 / 2020 , 10:14 από news_room

Η τρίτη έκδοση του βιβλίου “Γρήγορος Βοηθός: Τα Θαύματα του Αγίου Λουκά Σήμερα”, που εκδόθηκε από την Επισκοπή Λοβτσάνης, δημοσιεύεται στην αγορά βιβλίων στη Βουλγαρία. Το βιβλίο περιέχει πάνω από 80 σύγχρονες μαρτυρίες για καταπληκτικές περιπτώσεις θεραπείας και υπέροχη παρέμβαση του αγίου στη ζωή πολλών Ελλήνων και Ρώσων. Η δημοσίευση συμπληρώνεται με προβληματισμούς σχετικά με τη σημασία των θαυμάτων στην Ορθόδοξη Εκκλησία του Μητροπολίτη Yerotei Vlahos, του πρεσβύτερου Sofroniy Sakharov και άλλων. Το βιβλίο έχει όγκο 205 σελίδες, με όμορφη διάταξη (17 x 24 cm), ακολουθώντας το ελληνικό πρωτότυπο, και περιέχει ένα έγχρωμο εικονίδιο του αγίου, καθώς και πάνω από 30 έγχρωμες φωτογραφίες ή εικόνες.

Η τιμή της έκδοσης είναι 12 BGN και μπορεί επίσης να παραγγελθεί μέσω διαδικτύου στη διεύθυνση: [email protected] ή τηλ. 0888 286 937. Υπάρχει έκπτωση για τα βιβλιοπωλεία και τα διοικητικά συμβούλια της εκκλησίας.

Ακολουθεί ο πρόλογος του Μητροπολίτη Lovchani Gavriil στη βουλγαρική έκδοση του “Fast Assistant: The Miracles of St. Luke Today”.

***

Πρόλογος για τη βουλγαρική έκδοση

“Γιο, όταν πλησιάζετε για να υπηρετήσετε τον Κύριο Θεό, προετοιμάστε την ψυχή σας για πειρασμό: στερεώστε την καρδιά σας και να είστε σταθεροί, και μην ντρέπεστε κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης από τον Θεό. Προσκολληθείτε σε αυτόν και μην παραιτηθείτε, έτσι ώστε επιτέλους να είστε ανυψωμένοι.” .

(Κύριε 2: 1-3)

Άθραυστο του πνεύματος, ιδιοφυΐα της διάνοιας, υπεράνθρωπος πόνος, άνευ όρων πιστότητα στον Χριστό, θυσιαστική αγάπη, ουράνια δόξα – αυτά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της προσωπικότητας και της ζωής του Αγίου Λουκά Voyno-Yasenetsky, Αρχιεπίσκοπου της Κριμαίας, θαυματουργού και ομολογητή της Ορθοδοξίας.

Κατά τη διάρκεια του επίγειου ταξιδιού του, ο Άγιος Λουκάς έδειξε αποφασιστικότητα και θάρρος του πνεύματος, ιδιότυπο μόνο για τους μεγάλους ασκητές της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Όντας ένας λαμπρός χειρουργός και ένας από τους κορυφαίους μελετητές ιατρικής της εποχής του, ο μεγάλος αρχιεπίσκοπος χειροτονήθηκε το 1920, σε μια εποχή για τη Ρωσία όταν υπηρετούσε τον Θεό και την Εκκλησία ισοδυναμούσε με μαρτύριο. Τα χρόνια της εξορίας, τα στρατόπεδα, η ανάκριση και τα βασανιστήρια απέτυχαν να σπάσουν την πίστη και την εμπιστοσύνη του στον Κύριό μας Ιησού Χριστό, αλλά όπως πάντα υπηρετούσε πάντοτε την Εκκλησία και ταυτόχρονα συνέχισε να δίνει διαλέξεις τοπογραφίας με ρόμπες και με σταυρό στο στήθος του. ανατομία και χειρουργική επέμβαση. Ένα εικονίδιο κρέμασε πάντα στη γωνία του χειρουργείου του, και δεν ξεκίνησε ποτέ μια λειτουργία χωρίς προσευχή.

Με την πάροδο του χρόνου, ο άγιος άρχισε να αποκαλύπτει πλήρως όχι μόνο τα ταλέντα που του δόθηκαν από τη γέννηση ως διάσημος χειρουργός και καθηγητής ιατρικής, αλλά και τα υπερφυσικά δώρα της χάρης του Θεού, συμπεριλαμβανομένων των προοπτικών και των θαυμάτων. Ακόμα και κατά τη διάρκεια της γήινης ζωής του, ο Άγιος Λουκάς θεραπεύει ανίατες ασθένειες με τη δύναμη της προσευχής του, και μετά το θάνατό του, η ουράνια μεσολάβηση του στο θρόνο του Θεού ήταν πηγή αμέτρητων θαυμάτων και θεραπειών.

Σήμερα, τα ιερά λείψανα του Αγίου Λουκά βρίσκονται άφθαρτα στον καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας στη Συμφερόπολη και εκπέμπουν ένα παράδεισο άρωμα με υπέροχο τρόπο. Αλλά η φήμη του μεγάλου ασκητή εκτείνεται πολύ πέρα ​​από τα σύνορα της Ρωσίας. Πολλά θαύματα της θεραπείας έλαβαν χώρα μέσω των προσευχών του στην Ελλάδα, όπου ο άγιος είναι πολύ σεβαστός και αγαπητός. Αυτό το βιβλίο περιέχει μεγάλο αριθμό τέτοιων μαρτυριών για τις εκπληκτικές περιπτώσεις της θαυματουργής παρέμβασης του Αγίου Λουκά σε κρίσιμες στιγμές στη ζωή πολλών Ελλήνων. Συγκεντρώθηκαν σε έναν από τους μητροπολίτες του Αργολίδου Νέκταριος, στον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την άδεια δημοσίευσης του “Ambulance …” στα βουλγαρικά.

Πιστεύουμε ότι αυτή η έκδοση θα χρησιμεύσει για την παρηγοριά πολλών καρδιών στη Βουλγαρία, για ελπίδα και χαρά, για έμπνευση και έπαινο στον Θεό, για θεραπεία. Διότι ακόμη και σήμερα ο άγιος συνεχίζει την ιατρική του δραστηριότητα, αλλά ήδη απεριόριστος από τα όρια της γήινης πραγματικότητας και τις ανεπαρκείς δυνατότητες της ιατρικής. Όπως μαρτυρεί η παρούσα συλλογή, ο Άγιος Λουκάς εμφανίζεται κοντά σε νοσοκομειακά κρεβάτια και σε κίνδυνο, σε χειρουργεία και μεταξύ ιατρικών ομάδων, διευθύνει ή εκτελεί χειρουργικές επεμβάσεις ο ίδιος, ξυπνά από κώμα, σηκώνει σπασμένες ψυχές και σώματα από τον κλίνη, συχνά καθιστά τα φάρμακα περιττά. και εκείνοι που ορίζονται ως επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις, και εν συντομία: θεραπεύει ξανά, είναι «γρήγορος βοηθός» για όλους όσους τον καλούν με ένθερμη επιθυμία και προσευχή.

Και σήμερα, όπως και πριν, είναι τόσο απαραίτητος: Άγιος, Πατέρας Λουκά, προσευχηθείτε στον Θεό για μας!

+ Μητροπολίτης Lovchanski Gavriil

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Η πολύπτυχη προσωπικότητα του Π. Κανελλόπουλου σε μια χορταστική βιογραφία

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 24 / 1 / 2021 , 18:01 από news_room Η βιογραφία αποτελεί ένα είδος που μόνο τις τελευταίες δεκαετίες έχει αρχίσει να παίρνει τα πάνω του στην Ελλάδα. Ξεχνάμε κάποτε, ακόμα και σήμερα, πως ξετυλίγοντας τον βίο και την πολιτεία ενός προσώπου (πολιτικού, επιστήμονα, συγγραφέα ή καλλιτέχνη), ο […]

Νέο βιβλίο με τίτλο «Ορθοδοξία & Αρχαιολογία» του Διόδωρου Ράμμου εντελώς δωρεάν από το Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 17 / 4 / 2021 , 21:48 από news_room Ο ιστορικός και αρχαιολόγος  Διόδωρος Ράμμος ολοκλήρωσε τη συγγραφή του νέου βιβλίου του με τίτλο «Ορθοδοξία & Αρχαιολογία». Ένα βιβλίο το οποίο προσπαθεί να συνδυάσει την Αγία Γραφή, την διδασκαλία παλαιών και νέων Πατέρων της Εκκλησίας μας, τα αρχαιολογικά […]

Pin It on Pinterest