23 °C Athens, GR
04/07/2022

Τελευταια Νέα
Θεία Λειτουργία για την Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Λαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για τους Αγίους Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους Πέτρο & Παύλο στην Κόρινθο – Adologala.gr ΕΛΣΤΑΤ: Στις 19 Ιουλίου τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού – κατοικιών 2021 Καλλιθέα : Εσπερινός & Λιτανεία για τους Αγίους Δώδεκα Αποστόλους στις Τζιτζιφιές (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Φόβος & βία στην Ελλάδα – Χρειάζονται μέτρα για την ψυχαγωγία και την εκτόνωση των πολιτών από τον εγκλεισμό Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: «Μνημειώδης η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής» – Adologala.gr Τα εγκαίνια της Ιστορικής Βιβλιοθήκης των Σπετσών στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου τέλεσε ο Μητροπολίτης Ύδρας Εφραίμ – Adologala.gr Αρχιερατικός Εσπερινός για το Γενέθλιο του Τίμιου Πρόδρομου στο Νεκροταφείο του Σχιστού (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η εορτή της Κοιμήσεως του Στύλου της Ορθοδοξίας, Αγίου Μάρκου του Ευγενικού στην Αθήνα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η Καλλιθέα τίμησε τους Αγίους Πάντες – Πλήθος κόσμου στην Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας των Αγίων (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Πλήθος κόσμου στην εορτή των Αγίων Πάντων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Η επιδότηση μετεγκατάστασης πολιτών σε ακριτικές & ορεινές περιοχές της χώρας θα ήταν μεγάλη λύση για δεκάδες Έλληνες πολίτες Έξαρση τη βίας και της εγκληματικότητας; – Απόρροια της απομάκρυνσης μας από την Εκκλησία Θα αφήσουμε την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας να μας απειλεί; Χειροτονήθηκε ο Επίσκοπος Ξανθουπόλεως Παϊσιος – Adologala.gr Ποιμαντικές & Λειτουργικές επισκέψεις Μητροπολίτη Καστορίας Καλλίνικου – Adologala.gr Το Προεδρικό Μετάλλιο Ελευθερίας, την ανώτατη Προεδρική Τιμή των Η.Π.Α. θα λάβει ο π. Άλεξ Καρλούτσος – Adologala.gr Εξεδήμησεν προς Κύριον η Γερόντισσα & Κτιτόρισα της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Ορούντης, Ιουστίνη Μοναχή – Adologala.gr Πρόεδρος Αναστασιάδης: Χρέος στην παρακαταθήκη του Γλαύκου Κληρίδη η εξεύρεση λύσης του Κυπριακού Πυροβολισμοί στα Κάτω Πατήσια – Δύο Αστυνομικοί Τραυματίες – Νεκρός ένας Δράστης – Δήλωση του Υπ. ΠΡΟ.ΠΟ Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε εκδηλώσεις των Γεν. Προξενείων των ΗΠΑ, του Καναδά και της Τσεχίας Αμερικής Ελπιδοφόρος: “Πράξη αναγέννησης και ελευθερίας” η ανοικοδόμηση και τα εγκαίνια του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου Αφγανιστάν: Οι ΗΠΑ και οι Ταλιμπάν διαπραγματεύονται το ξεπάγωμα κεφαλαίων Αμερικής Ελπιδοφόρος: Πολλοί από τους αδερφούς μας δεν μπόρεσαν να καταδικάσουν τη σκληρότητα αυτού του άδικου πολέμου

Εκδήλωση ομογενειακών Φορέων στο Σύνδεϋ για τα 2500 Χρόνια από την Μάχη των Θερμοπυλών και την Ναυμαχία της Σαλαμίνας

Κοινή Εκδήλωση ομογενειακών Συλλόγων στο Σύνδεϋ για τα 2500 Χρόνια από την Μάχη των Θερμοπυλών και την Ναυμαχία της Σαλαμίνας

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 16 / 12 / 2020 , 4:44 από news_room

Εκδήλωση ομογενειακών Φορέων στο Σύνδεϋ για τα 2500 Χρόνια από την Μάχη των Θερμοπυλών και την Ναυμαχία της Σαλαμίνας

Με την σύμπραξη ομογενειακών φορέων και του Προξενείου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Σύδνεϋ όπου τιμήθηκαν τα 2500 χρόνια από την Μάχη των Θερμοπυλών και την Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που έγινε την προηγούμενη Τρίτη 08 Δεκεμβρίου, ήταν ο προϊστάμενος του Γραφείου Δημόσιας Διπλωματίας στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην πόλη κ. Κώστας Γιαννακόδημος.

Κύρια σημεία

  • Κομβικής σημασίας γεγονότα για τον δυτικό πολιτισμό
  • Καταδείχθηκε ο ηρωισμός των Ελλήνων
  • Σπουδαία η γεωστρατηγική σημασία των δύο τοποθεσιών
  • Το μόνο που δεν υπολόγισαν οι Έλληνες ήταν η προδοσία

Ο κ. Γιαννακόδημος χαρακτήρισε τα δύο αυτά γεγονότα ως κοσμοϊστορικά και κάλεσε τους παρισταμένους να σταθούν ενώπιόν τους ως περιηγητές και με την απόσταση των τόσων αιώνων «να ρίξουν άλλη μια ματιά» σε αυτά τα συμβάντα, που εν πολλοίς καθόρισαν την εξέλιξη του δυτικού πολιτισμού.

Ο ομιλητής έκανε αναφορά στο «μεγαλείο του ηρωισμού των Ελλήνων» και αναφέρθηκε εκτενώς στις μάχες σε Θερμοπύλες και Σαλαμίνα, δίνοντας έμφαση στην γεωστρατηγική σημασία τους. Ειδικά, για τις Θερμοπύλες τόνισε ότι «κάθε άλλο παρά αποστολή αυτοκτονίας ήταν η επιλογή και η θέληση να αντιμετωπίσουν εκεί οι Σπαρτιάτες και άλλοι Έλληνες του Πέρσες».

«Το μόνο που δεν υπολόγισαν ήταν η προδοσία», είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνες διπλωμάτης, αναφερόμενος στην ενέργεια του Εφιάλτη να προδώσει στους Πέρσες το μυστικό πέρασμα στην ιστορική τοποθεσία.

Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν η σύνδεση, εκ μέρους του ομιλητή, των Θερμοπυλών και άλλων σημείων της ευρύτερης περιοχής, με την ελληνο-αυστραλιανή ιστορία.

Όπως κατέδειξε, εκεί στις Θερμοπύλες, έδρασαν Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί στρατιώτες στο πλαίσιο της εκστρατείας των συμμαχικών δυνάμενων για να καθυστερήσουν την επέλαση των Γερμανών εισβολέων την άνοιξη του 1941.

Οι διοργανωτές- Μήνυμα από τον Δήμαρχο Σαλαμίνας

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν με το Γραφείο Δημόσιας Διπλωματίας, η Λακωνική Ομοσπονδία ΝΝΟ, ο Σύλλογος Αθηναίων ΝΝΟ και ο Σύλλογος Ελληνοαυστραλών Εκπαιδευτικών. Χαιρετισμούς απηύθυναν οι πρόεδροι των τριών φορέων, κυρία Μαρία Γλέκα, κυρία Καίτη Βαλή και Δρ. Παναγιώτης Διαμάντης αντίστοιχα.

Χαιρετιστήριο μήνυμα απέστειλε ο Δήμαρχος Σαλαμίνας, κ. Γιώργος Παναγόπουλος, το οποίο ανέγνωσε ο παρουσιαστής της εκδήλωσης Δρ. Βασίλης Αδραχτάς.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Ενορίας του Αγίου Νικολάου στο Marrickville.

Παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο ιερατικώς προϊστάμενος Αρχιμανδρίτης κ. Χριστόδουλος Οικονόμου, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Σύδνεϋ, κ. Χρήστος Καρράς, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας ΝΝΟ, Χρήστος Γραβάνης, ο Καθηγητής Γιώργος Παξινός, αντιπρόσωποι ομογενειακών μέσων ενημέρωσης και συμπάροικοι.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Νέα Υόρκη : Η τελευταία παράκλησις στην Παναγιά στον ναό που τιμούν την Παναγία Γιάτρισσα έκρυβε εκπλήξεις

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 16 / 8 / 2021 , 6:46 από news_room ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ήταν η τελευταία παράκλησις πριν από την μεγάλη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο μοναδικό ναό της Νέας Υόρκης, όπου υπάρχει η εικόνα της Παναγίας Γιάτρισσας στο ναό των Αγίου Δημητρίου και Γεωργίου στην Οδό Λέξινγκτον και […]

Εγγονός Ελλήνων μεταναστών διεκδικεί μια θέση στην πολιτειακή Γερουσία της Αυστραλίας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 9 / 10 / 2021 , 23:27 από news_room Εγγονός Ελλήνων μεταναστών διεκδικεί μια θέση στην πολιτειακή Γερουσία της Αυστραλίας «Οι ηλικιωμένοι, ανάμεσά τους και οι Έλληνες μετανάστες, εργάστηκαν αρκετά σκληρά για να απολαμβάνουμε εμείς σήμερα αυτό το επίπεδο ζωής και είναι ντροπή να τους αντιμετωπίζουμε με αδιαφορία […]

Pin It on Pinterest