17 °C Athens, GR
23/09/2021

Τελευταια Νέα

Καταργήθηκε η Αργία της Κυριακής, και δεν το κατάλαβε κανείς!

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 27 / 12 / 2020 , 3:20 από news_room

Καταργήθηκε η Αργία της Κυριακής η οποία είχε θεσπιστεί μετά από δίκαια αιτήματα κάποιων εργαζομένων αλλά αυτή τη στιγμή εν μέσω πανδημίας δόθηκε τέλος επίσημο στο Κυριακάτικο κλείσιμο των καταστημάτων και των Φαρμακαποθηκών.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με Τα Νέα το άρθρο 72 αναφέρει πλέον στον νόμο του κράτους ότι  νομοθετείτε η κατ’ εξαίρεση λειτουργία τις Κυριακές για ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων που σχετίζονται με την παράδοση αγαθών που παραγγέλθηκαν ηλεκτρονικά, όπως για τους εργαζόμενους σε φαρμακαποθήκες και κέντρα διανομής εμπορευμάτων σε καταστήματα λιανικής πώλησης.

«Από την αντιπολίτευση αλλά και από τα εργατικά συνδικάτα γίνεται λόγος για ένα ακόμα αντεργατικό χτύπημα προς την κατεύθυνση της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας συνολικά για τους εργαζόμενους.»

Ωστόσο ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως σε ότι αφορά το λιανεμπόριο η εξαίρεση από την κυριακάτικη αργία θα ισχύσει μόνο για την πανδημία και συνέδεσε το μέτρο αυτό με την καλύτερη λειτουργία του click away, για το οποίο, όπως είπε, υιοθετήθηκε για τον περιορισμό της κινητικότητας του πληθυσμού σε συνθήκες υγειονομικής κρίσης.

 Χωρίς ημερομηνία λήξης το μέτρο!

Στη διάταξη αναφέρεται ότι «για την εκτέλεση παράδοσης αγαθών στους καταναλωτές που έχουν παραγγελθεί που έχουν παραγγελθεί εξ’ αποστάσεως τηλεφωνικά ή από ηλεκτρονικό κατάστημα υπεραγορών (super market) και κάθε άλλου εμπορικού καταστήματος, ως κέντρο διανομής θεωρούνται και το φυσικό κατάστημα λιανικής και οι αποθήκες του».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2019 σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης προβλέφθηκε η εξαίρεση από την κυριακάτικη αργία των κέντρων διανομής εμπορευμάτων που προμηθεύουν τα καταστήματα λιανικής.

Πάντως στο επιχείρημα της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου ότι η διεύρυνση των εξαιρέσεων από την κυριακάτικη αργία οφείλεται αποκλειστικά στην πανδημία, η αντιπολίτευση έδειξε ιδιαίτερα καχύποπτη και απέρριψε την κυβερνητική επιχειρηματολογία.

 

Διαβάστε όλο το άρθρο στα Νέα πατώντας εδώ 

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Μήνυμα της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην Αντικατοχική Εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου

Μήνυμα της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην Αντικατοχική Εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 17 / 8 / 2020 , 16:41 από adologala.gr Κύριε Δήμαρχε, αγαπητοί φίλοι Σκέφτομαι την Αμμόχωστο πίσω από τα συρματοπλέγματα. Τα παραλιακά ξενοδοχεία της που κάποτε έσφυζαν από ζωή ερειπωμένα, τους δρόμους της χορταριασμένους, τα σπίτια της να χάσκουν έρημα, λεηλατημένα. Μια πόλη φάντασμα, ένα άδειο κέλυφος, παραδομένο […]

ΗΠΑ: Σε ισχυρό τυφώνα ενισχύθηκε ο Άιντα από σήμερα το πρωί

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 31 / 8 / 2021 , 18:45 από news_room Ο τυφώνας Άιντα ενισχύθηκε σε ισχυρό τυφώνα, νωρίς σήμερα το πρωί και αναμένεται ότι θα προκαλέσει μία απότομη ενίσχυση των καταιγίδων, καταστροφικούς ανέμους και ισχυρές βροχοπτώσεις με πλημμύρες στα βόρεια της ακτής του Κόλπου, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο […]

Pin It on Pinterest