32 °C Athens, GR
19/08/2022

Τελευταια Νέα

Κίνα: Η επάρκεια των Αγγλικών αγγίζει νέα υψηλά – Adologala

Κίνα: Η επάρκεια των Αγγλικών αγγίζει νέα υψηλά - Adologala .gr kina china english level

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 9 / 12 / 2020 , 22:50 από news_room

Με βαθμολογία 520 στους 800 πόντους, η κατάταξη της χώρας αυξήθηκε δύο θέσεις – από 40 πέρυσι σε 38 – στον Δείκτη Αγγλικής Επάρκειας της EF Education First 2020. Η σουηδική εταιρεία εκπαίδευσης συνέταξε την έκθεση για 10 συνεχόμενα χρόνια.

Η φετινή έκθεση ανέλυσε δεδομένα από 2,2 εκατομμύρια μη ιθαγενείς ομιλητές Αγγλικών που δοκιμάστηκαν για την ικανότητά τους να κατανοούν γραπτά και ομιλούμενα Αγγλικά.

Η μέση ηλικία των συμμετεχόντων ήταν 26. Το ενενήντα τέσσερα τοις εκατό ήταν κάτω των 60 ετών και το 54 τοις εκατό ήταν γυναίκες, ανέφερε η έκθεση.

Οι ενήλικες από την Ολλανδία ήταν οι καλύτεροι αγγλόφωνοι από μη αγγλόφωνες χώρες με 652, ακολουθούμενοι από αυτούς από τη Δανία (632), τη Φινλανδία (631) και τη Σουηδία (625), ανέφερε. Το Τατζικιστάν είχε το χαμηλότερο σκορ στο 381.

Εντός της Κίνας, η Σαγκάη και το Χονγκ Κονγκ ισοφάρισαν πρώτη με 542 πόντους, ακολουθούμενη από την Ταϊβάν στα 533, το Πεκίνο στα 520 και την Τιαντζίν στα 516.

“Ενώ το 2020 υπήρξε μια δύσκολη χρονιά, οι συνθήκες υπογράμμισαν επίσης τη σημασία της σαφούς επικοινωνίας και της διασυνοριακής συνεργασίας. Τα αγγλικά ως παγκόσμιο lingua franca συνεχίζουν να φέρνουν τους ανθρώπους κοντά”, δήλωσε ο Christopher McCormick, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της EF για ακαδημαϊκά θέματα.

Ο Jean Liu, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της EF China, δήλωσε: «Στην Κίνα, οι προτάσεις για τη διαμόρφωση του 14ου Πενταετούς Σχεδίου (2021-25) για την Εθνική Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη και τους Στόχους Μακροπρόθεσμου Μέλους του Έτους 2035 τόνισε τη δέσμευση της χώρας για άνοιγμα και προώθηση της διεθνούς συνεργασίας υψηλότερου επιπέδου, και η εκμάθηση αγγλικών διαδραματίζει βασικό ρόλο στην επίτευξη αυτών των στόχων για να χτίσει την Κίνα σε μια ισχυρή χώρα. ”

Τα αγγλικά είναι υποχρεωτικό μάθημα στο τυπικό εθνικό πρόγραμμα σπουδών της Κίνας. Συμπεριλήφθηκε ως ένα από τα μαθήματα δοκιμών στις πολύ σημαντικές εθνικές εξετάσεις εισόδου στο κολέγιο, ή το gaokao , το 1978, καθιστώντας το ένα από τα κύρια θέματα για μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μαζί με την κινεζική γλώσσα και τα μαθηματικά.

Πολλοί Κινέζοι μαθητές αρχίζουν να μαθαίνουν Αγγλικά σε νεαρή ηλικία, μερικοί ακόμη και στο νηπιαγωγείο. Σε γενικές γραμμές, λαμβάνουν τα πρώτα τους μαθήματα αγγλικών στο σχολείο στην τρίτη τάξη.

Για τους φοιτητές, τα Αγγλικά είναι επίσης σημαντικά. Οι προπτυχιακοί φοιτητές εργάζονται σκληρά για να περάσουν το College English Test Band 4, ενώ οι μεταπτυχιακοί φοιτητές θέλουν να περάσουν το Band 6 πριν από την αποφοίτησή τους για να έχουν πλεονεκτήματα έναντι των συνομηλίκων τους στην εύρεση καλής εργασίας.

Καθώς περισσότεροι μαθητές έχουν επιλέξει να σπουδάσουν στο εξωτερικό, ένας μεγάλος αριθμός Κινέζων φοιτητών συρρέουν για να λάβουν εξετάσεις όπως οι Μεταπτυχιακές Εξετάσεις (GRE), το Διεθνές Σύστημα Δοκιμών Αγγλικής Γλώσσας (IELTS), καθώς και το Τεστ Αγγλικών ως Ξένη Γλώσσα (TOEFL).

Η Zhang Qianhui, μητέρα ενός τετράχρονου νηπιαγωγείου στο Wuxi, στην επαρχία Jiangsu, δήλωσε ότι η κόρη της μαθαίνει αγγλικά σε τοπικό εκπαιδευτικό ίδρυμα αγγλικών από πέρυσι.

“Εγγραφήκαμε στα μαθήματα αγγλικών για να της δώσουμε ένα πόδι ανάμεσα στους συνομηλίκους της, καθώς πολλοί γονείς έχουν επίσης εγγραφεί σε τέτοια μαθήματα και την εμποδίζω να παρακολουθεί τηλεόραση όλη την ώρα στο σπίτι”, είπε.

Η οικογένεια έχει ξοδέψει 13.000 γιουάν (1.987 $) σε τέτοια μαθήματα και η Ζανγκ είπε ότι πιστεύει ότι αξίζει τον κόπο καθώς τα αγγλικά της κόρης της έχουν βελτιωθεί πολύ.

global.chinadaily.com.cn

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Μήνυμα Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας για την Εθνική Εβδομάδα Συμφιλίωσης

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 27 / 5 / 2021 , 4:51 από news_room Μήνυμα Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας για την Εθνική Εβδομάδα Συμφιλίωσης Συμπληρώνονται σήμερα πενήντα τέσσερα χρόνια από το δημοψήφισμα που αποτέλεσε ορόσημο για την πορεία συμφιλίωσης της ευρύτερης Αυστραλιανής κοινότητας με τους αυτόχθονες πληθυσμούς της χώρας. Σημαντικός σταθμός αυτής της πορείας ήταν […]

Παγκόσμια επισιτιστική κρίση, δεν είναι ψέμα

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 25 / 4 / 2021 , 22:53 από news_room Άρθρο του Χριστόφορου Ρίμπα | Για όλα λίγο πολύ που γίνονται φταίει ο άνθρωπος και οι πράξεις του. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο το θέμα επισιτισμού των ανθρώπων έχει διογκωθεί και ολοένα αυξάνεται παγκοσμίως. Αν μιλούσαμε για επισιτιστική κρίση για […]

Pin It on Pinterest