Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία: Σημαντική απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια η Τουρκία Αυτοκίνητο με βαρύ οπλισμό εντοπίστηκε στον Νέο Κόσμο Ο Μητροπολίτης Τερνοπόλεως Νέστωρας και ο Πρέσβης του Πακιστάν Aamar Aftab Qureshi στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Υψηλόβαθμοι Γερμανοί Πολιτικοί στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες Διαλόγου Ρωμαιοκαθολικών-Ορθοδόξων στην Καθέδρα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Χαλκίδος Ο Υπουργός Γεωργίας Πέτρος Ξενοφώντος παρακολούθησε άσκηση πυρόσβεσης Εξάρθρωση συμμορίας που διέπραττε κλοπές από σπίτια στη ΒΑ Αττική Επιστολή συμπαθείας και συμπαραστάσεως απέστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον Πάπα Ρώμης Το ενοριακό έργο το θέμα της Ιερατικής εννέα περιφερειών της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Αυλώνα

Κίνα: Η επάρκεια των Αγγλικών αγγίζει νέα υψηλά – Adologala

Κίνα: Η επάρκεια των Αγγλικών αγγίζει νέα υψηλά - Adologala .gr kina china english level

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 9 / 12 / 2020 , 22:50 από news_room

Με βαθμολογία 520 στους 800 πόντους, η κατάταξη της χώρας αυξήθηκε δύο θέσεις – από 40 πέρυσι σε 38 – στον Δείκτη Αγγλικής Επάρκειας της EF Education First 2020. Η σουηδική εταιρεία εκπαίδευσης συνέταξε την έκθεση για 10 συνεχόμενα χρόνια.

Η φετινή έκθεση ανέλυσε δεδομένα από 2,2 εκατομμύρια μη ιθαγενείς ομιλητές Αγγλικών που δοκιμάστηκαν για την ικανότητά τους να κατανοούν γραπτά και ομιλούμενα Αγγλικά.

Η μέση ηλικία των συμμετεχόντων ήταν 26. Το ενενήντα τέσσερα τοις εκατό ήταν κάτω των 60 ετών και το 54 τοις εκατό ήταν γυναίκες, ανέφερε η έκθεση.

Οι ενήλικες από την Ολλανδία ήταν οι καλύτεροι αγγλόφωνοι από μη αγγλόφωνες χώρες με 652, ακολουθούμενοι από αυτούς από τη Δανία (632), τη Φινλανδία (631) και τη Σουηδία (625), ανέφερε. Το Τατζικιστάν είχε το χαμηλότερο σκορ στο 381.

Εντός της Κίνας, η Σαγκάη και το Χονγκ Κονγκ ισοφάρισαν πρώτη με 542 πόντους, ακολουθούμενη από την Ταϊβάν στα 533, το Πεκίνο στα 520 και την Τιαντζίν στα 516.

“Ενώ το 2020 υπήρξε μια δύσκολη χρονιά, οι συνθήκες υπογράμμισαν επίσης τη σημασία της σαφούς επικοινωνίας και της διασυνοριακής συνεργασίας. Τα αγγλικά ως παγκόσμιο lingua franca συνεχίζουν να φέρνουν τους ανθρώπους κοντά”, δήλωσε ο Christopher McCormick, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της EF για ακαδημαϊκά θέματα.

Ο Jean Liu, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της EF China, δήλωσε: «Στην Κίνα, οι προτάσεις για τη διαμόρφωση του 14ου Πενταετούς Σχεδίου (2021-25) για την Εθνική Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη και τους Στόχους Μακροπρόθεσμου Μέλους του Έτους 2035 τόνισε τη δέσμευση της χώρας για άνοιγμα και προώθηση της διεθνούς συνεργασίας υψηλότερου επιπέδου, και η εκμάθηση αγγλικών διαδραματίζει βασικό ρόλο στην επίτευξη αυτών των στόχων για να χτίσει την Κίνα σε μια ισχυρή χώρα. ”

Τα αγγλικά είναι υποχρεωτικό μάθημα στο τυπικό εθνικό πρόγραμμα σπουδών της Κίνας. Συμπεριλήφθηκε ως ένα από τα μαθήματα δοκιμών στις πολύ σημαντικές εθνικές εξετάσεις εισόδου στο κολέγιο, ή το gaokao , το 1978, καθιστώντας το ένα από τα κύρια θέματα για μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μαζί με την κινεζική γλώσσα και τα μαθηματικά.

Πολλοί Κινέζοι μαθητές αρχίζουν να μαθαίνουν Αγγλικά σε νεαρή ηλικία, μερικοί ακόμη και στο νηπιαγωγείο. Σε γενικές γραμμές, λαμβάνουν τα πρώτα τους μαθήματα αγγλικών στο σχολείο στην τρίτη τάξη.

Για τους φοιτητές, τα Αγγλικά είναι επίσης σημαντικά. Οι προπτυχιακοί φοιτητές εργάζονται σκληρά για να περάσουν το College English Test Band 4, ενώ οι μεταπτυχιακοί φοιτητές θέλουν να περάσουν το Band 6 πριν από την αποφοίτησή τους για να έχουν πλεονεκτήματα έναντι των συνομηλίκων τους στην εύρεση καλής εργασίας.

Καθώς περισσότεροι μαθητές έχουν επιλέξει να σπουδάσουν στο εξωτερικό, ένας μεγάλος αριθμός Κινέζων φοιτητών συρρέουν για να λάβουν εξετάσεις όπως οι Μεταπτυχιακές Εξετάσεις (GRE), το Διεθνές Σύστημα Δοκιμών Αγγλικής Γλώσσας (IELTS), καθώς και το Τεστ Αγγλικών ως Ξένη Γλώσσα (TOEFL).

Η Zhang Qianhui, μητέρα ενός τετράχρονου νηπιαγωγείου στο Wuxi, στην επαρχία Jiangsu, δήλωσε ότι η κόρη της μαθαίνει αγγλικά σε τοπικό εκπαιδευτικό ίδρυμα αγγλικών από πέρυσι.

“Εγγραφήκαμε στα μαθήματα αγγλικών για να της δώσουμε ένα πόδι ανάμεσα στους συνομηλίκους της, καθώς πολλοί γονείς έχουν επίσης εγγραφεί σε τέτοια μαθήματα και την εμποδίζω να παρακολουθεί τηλεόραση όλη την ώρα στο σπίτι”, είπε.

Η οικογένεια έχει ξοδέψει 13.000 γιουάν (1.987 $) σε τέτοια μαθήματα και η Ζανγκ είπε ότι πιστεύει ότι αξίζει τον κόπο καθώς τα αγγλικά της κόρης της έχουν βελτιωθεί πολύ.

global.chinadaily.com.cn

Σχετικά Άρθρα

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας τέλεσε τα Εγκαίνια του Καθολικού της Ι.Μ. Αγίου Ιωάννου Πέρθης

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας τέλεσε τα Εγκαίνια του Καθολικού της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Πέρθης

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 2 / 10 / 2022 , 20:48 από news_room Με λαμπρότητα τελέστηκαν το Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, τα Εγκαίνια του Καθολικού της Ιεράς Μονής του Αγίου Ιωάννου του Βουνού, στην Πέρθη της Δυτικής Αυστραλίας, από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Μακάριο και τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Μελόης κ. Αιμιλιανό και […]

Χειρόγραφο Ευαγγελιστάριο της Μονής Εικοσιφοινίσσης «επιστρέφει» μετά από 100 χρόνια στο πλαίσιο συνεργασίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου με το Μουσείο της Βίβλου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 22 / 11 / 2020 , 19:35 από Το χειρόγραφο Ευαγγελιστάριο 220 ταυτοποιήθηκε από επιμελητή του Μουσείου της Βίβλου και προέρχεται από τους θησαυρούς της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Εικοσιφοινίσσης που εκλάπησαν από Βουλγάρους στρατιώτες το 1917 Ένα χειρόγραφο Ευαγγελιστάριο (τέλη 10ου με αρχές 11ου αι.) της Πατριαρχικής […]

Pin It on Pinterest