Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 11 / 11 / 2020 , 13:25 από
Στην Αθήνα ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος ύστερα από πρόσφατη διαπίστωση ήπιων συμπτωμάτων κορονοϊού. Σύμφωνα με το σχετικό ανακοινωθέν, κρίθηκε σκόπιμο να μεταβεί στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός για την ενδεδειγμένη θεραπευτική φροντίδα.
Νωρίτερα,με αεροσκάφος C 130 της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας κατευθύνεται στα Τίρανα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΠE-ΜΠΕ, προκειμένου να μεταφέρει για νοσηλεία στην Αθήνα τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ. Αναστάσιο ο οποίος διαγνώσθηκε με Covid 19. Ο κ. Αναστάσιος υπεβλήθη σε σχετικά τεστ σε ιατρικό κέντρο των Τιράνων τα οποία έδειξαν ότι έχει προσβληθεί από Covid-19.
Μολονότι τα συμπτώματα εμφανίζονται σε ελαφρά μορφή, οι γιατροί στα Τίρανα έκριναν αναγκαία τη μεταφορά και νοσηλεία του σε εξειδικευμένη κλινική στην Ελλάδα, δεδομένου του προχωρημένου της ηλικίας του, αλλά και κάποιων χρόνιων προβλημάτων υγείας.
Ο πρωθυπουργός Κυριακος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για το θέμα και έδωσε την συγκατάθεσή του για την μετάβαση του εξοπλισμένου με ειδική μονάδα C 130 στα Τίρανα προκειμένου να γίνει η μεταφορά του ιεράρχη.
Ανακοίνωση εξέδωσε και η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αλβανίας η οποία αναφέρει:
Ύστερα από πρόσφατη διαπίστωση ηπίων συμπτωμάτων κορονοιού κρίθηκε σκόπιμο ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος να μεταβεί στην Αθήνα (Νοσοκομείο Ευαγγελισμός) για την ενδεδειγμένη θεραπευτική φροντίδα.
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ & NewsRoom