32 °C Athens, GR
09/08/2022

Τελευταια Νέα
Drones στη διάθεση του Τμήματος Δασών για τη διαχείριση των δασικών πυρκαγιών Η Ελλάδα «Αγαπημένη Χώρα» στα αμερικανικά ταξιδιωτικά βραβεία «The Trazees» 2022 Κροατία: Δημοσιογράφος έσωσε τον Όρμπαν από φουσκωτό που βούλιαζε Πολυαρχιερατικός Εσπερινός & Θεία Λειτουργία για τον Άγιο Νικάνορα στη Καστοριά – Adologala.gr Η Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας – Adologala.gr Τρείς μήνες «συγκεκριμένος τουρισμός» για να στηρίξει την χώρα για άλλους εννέα Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στο Πορτ Σαϊντ της Αιγύπτου – Adologala.gr Πατριαρχικό Ιερό Μνημόσυνο του Αλεξανδρείας Θεόδωρου στον Εθνάρχη, Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Μακάριο – Adologala.gr Λαμπρά εορτάστηκε η Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού σε Λέρο και Κάλυμνο – Adologala.gr Πατριαρχείο Βουλγαρίας: Η Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στη Φιλιππούπολη – Adologala.gr

Σήμερα η χειροτονία του νεοεκλεγέντος επισκόπου Σπυρίδωνα Κέζιου στη Καλιφόρνια

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 17 / 11 / 2020 , 23:19 από

Το Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2020, ο εκλεκτός του Επίσκοπος Σπυρίδωνα (Κέζιος) Αμάστριδος θα χειροτονηθεί στην Επισκοπή της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Τιμίου Σταυρού στο Μπέλμοντ της Καλιφόρνια.

Η Ελληνορθόδοξη Μητρόπολη του Σαν Φρανσίσκο καλωσορίζει τον Αρχιεπίσκοπο της Αμερικής, τον Αρχιεπίσκοπο της Αμερικής, ο οποίος θα προεδρεύει της Συντονισμού, μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Νικήτα των Θυάτειρων και της Μεγάλης Βρετανίας και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γεράσιμο του Σαν Φρανσίσκο.

«Είναι χαρά και τιμή να ενώσω και πάλι τον Αρχιεπίσκοπο της Αμερικής, τον Αρχιεπίσκοπο της Αμερικής, καθώς επισκέπτεται τη δυτική ακτή για αυτόν τον ιστορικό επισκοπικό χειροτονία του εκλεκτού Επισκόπου Σπυρίδωνα του Αμάστριδος. Οι κληρικοί και οι πιστοί ανυπομονώ να συμμετάσχουν στην προσευχή, είτε αυτοπροσώπως είτε ουσιαστικά, για να παρακολουθήσουν αυτήν την όμορφη υπηρεσία και τη συνέχιση της Αποστολικής Διαδοχής που ξεκίνησε με την ίδρυση της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας από τον Απόστολο Ανδρέα στην Κωνσταντινούπολη πριν από περίπου 2.000 χρόνια ». δήλωσε ο Αυτοκράτορας Μητροπολίτης Γεράσιμος του Σαν Φρανσίσκο. «Γνωρίζω τον εκλέκτορα Σπυρίδωνα εδώ και πολλά χρόνια και είναι ένας άνθρωπος με μεγάλη πίστη που ηγήθηκε ενός διακεκριμένου υπουργείου. Ξέρω ότι θα συνεχίσει να υπηρετεί την Εκκλησία με τα δώρα και τις γνώσεις που του έχει δοθεί από τον Κύριο, και προσευχόμαστε να ευλογηθεί με πολλά ακόμη χρόνια να υπηρετήσει την Αρχιεπισκοπή ως Βοηθητικός Επίσκοπος. ”

Λόγω περιορισμών COVID, η συμμετοχή στις υπηρεσίες Θεϊκής περιορίζεται σε εκείνους που έχουν κάνει κράτηση εκ των προτέρων. Όλοι οι πιστοί καλούνται να παρακολουθήσουν τη ζωντανή ροή στο διαδίκτυο, με τον Όρθρο να ξεκινά στις 8:30 π.μ. PST, ακολουθούμενο από την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στις 9:30 π.μ. PST.

Υπάρχουν τρία συστατικά του επισκοπικού χειροτονίας που εμφανίζονται σε διάφορα σημεία της Θείας Λειτουργίας. Το πρώτο ξεκινά με το τέλος της Μεγάλης Δοξολογίας, λίγο πριν από την έναρξη της Θείας Λειτουργίας, με μια τελετουργική «αμφισβήτηση» της πίστης του υποψηφίου που θα χειροτονήσει. Το δεύτερο μέρος της χειροτονίας ακολουθεί την ψαλμωδία του Ύμνου Trisagion (Άγιος Θεός, Άγιος ο Θεός), η οποία είναι η επίσημη τοποθέτηση των χεριών από όλους τους ιεράρχες χειροτονίας στον υποψήφιο, Σημαντικά, αυτό συμβαίνει όταν το Ευαγγέλιο ανοίγει και τοποθετείται πάνω από το κεφάλι του γονατιστή υποψηφίου. Στη συνέχεια, είναι τοποθετημένο στις επισκοπικές του ρόμπες, στο Dismissal, κοντά στο τέλος της Λειτουργίας, ο νεοδιορισμένος Επίσκοπος Σπυρίδων θα δεχτεί τον Επισκοπικό συγγραφέα και το ποιμαντικό του προσωπικό.

Ο Χάρις Επίσκοπος Σπυρίδων θα γιορτάσει την πρώτη του Θεία Λειτουργία την Κυριακή 15 Νοεμβρίου στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Τιμίου Σταυρού στο Μπέλμοντ της Καλιφόρνια, με τον Όρθρο να αρχίζει στις 8:45 π.μ.

ΑΞΙΟΣ!

Βιογραφία του εκλεγμένου Σπυρίδωνα (Κέζιου) Επισκόπου Αμάστριδος. 

Ο π,Σπυρίδωνας Κέζιος είναι ιερέας της Ελληνικής Ορθόδοξης Πίστης, γεννήθηκε στο Σικάγο του Ιλινόις. Η πατρίδα του ήταν η Εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου, όπου υπηρέτησε ως Βωμός και όπου χειροτονήθηκε διάκονος. Στα εφηβικά του χρόνια συμμετείχε πολύ ενεργά στο υπουργείο νεολαίας ως νεώτερος Goyan. Το Κεντρικό Συμβούλιο, αποτελούμενο από εκπροσώπηση όλων των κοινοτήτων του Σικάγου, τον εξέλεξε ως πρόεδρό τους το 1951. Ήταν κατά τη διάρκεια εκείνων των ετών που γνώρισε τον Χρυσάνθε Μαρινάκο. Η φιλία τους μεγάλωσε και παντρεύτηκαν τον Ιούλιο του 1957. Έχουν ευλογηθεί με τέσσερα παιδιά που αγαπούν: τον Mark, τον Evonne, τον Trevon, (Jennifer) και τον Nicholas, και τα εγγόνια τους Roman και Mia. Το 2012 μετά από μια παρατεταμένη ασθένεια, η Πρεσβυτέρα Χρυσάνθε πέρασε στη ζωή αιώνια την Κυριακή του Πάσχα.

Μετά το χειροτονία του Fr.Κίζιος υπηρέτησε ενορίες στο Keene, New Hampshire. Gary, Indiana και Pocatello, Idaho. Το 1960, π. Ο Κέζιος άρχισε να υπηρετεί την Ενορία του Αγίου Νικολάου στο Northridge της Καλιφόρνια όπου, μετά από 45 χρόνια, αποσύρθηκε, αποδέχοντας την τιμή του Ομότιμου Πάστορα. Υπό την πνευματική του καθοδήγηση, η Ενορία του Αγίου Νικολάου εξελίχθηκε από μια ενορία αποστολής σε εξέχον κέντρο της Πίστης. Το 1967, η Εκκλησία του Αγίου Νικολάου, που βρισκόταν στη Γρανάδα Hills, ξεπέρασε τις εγκαταστάσεις της και μετακόμισε στο Northridge σε μια πρόσφατα ανεγερμένη εκκλησία, ένα κτίριο διοίκησης και ένα σχολείο δώδεκα τάξεων. Στα πρώτα του χρόνια στον Άγιο Νικόλαο, π. Ο Κέζιος ήταν ένας από τους τρεις πρωτότυπους ενσωματωτές του Guadalupe Home for Boys.

Το 1970 ίδρυσε την πρώτη στέγαση των Ελλήνων Ορθόδοξων ηλικιωμένων στην Αρχιεπισκοπή, ακολουθούμενη από λίγα χρόνια αργότερα από μια δεύτερη στέγαση ηλικιωμένων πολιτών.

Το 1977 ίδρυσε την επαρχιακή Σχολή του Αγίου Νικολάου, η οποία διακρίθηκε από τα υψηλά ακαδημαϊκά της πρότυπα. Το 1978, δημιουργήθηκε ένα νέο Κοινοτικό Κέντρο με επιπλέον δεκατρείς αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσες συσκέψεων, ξεχωριστό γυμναστήριο καθώς και αίθουσα χορού.

Μερικά από τα εξαιρετικά έργα του ήταν η παραγωγή πέντε εκπαιδευτικών ταινιών. Το πρώτο από αυτά, «Ένα αγόρι που ονομάζεται Παναγιώτης», δημιουργήθηκε όταν ο Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος ρώτησε τον π. Ο Κίζιος θα δημιουργήσει μια ταινία για να φέρει τα δεινά του λαού της Κύπρου στον αμερικανικό λαό αφού υπέστησαν την τουρκική εισβολή. Επιπλέον, παρήγαγε και σκηνοθέτησε ένα λαογραφικό πρόγραμμα της μουσικής και των χορών της Κύπρου που περιόδευσε τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα καθαρά έσοδα αυτού του προγράμματος ωφέλησαν τους πρόσφυγες της Κύπρου.

Αμέσως μετά την πτώση του κομμουνισμού στην Αλβανία, ο Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος κάλεσε για άλλη μια φορά τον π. Ο Κίζιος για να βοηθήσει τις προσπάθειες της Εκκλησίας να υποχρεώσει την Αλβανική κυβέρνηση να δεχτεί τον Αναστάσιο ως Αρχιεπίσκοπο της Αλβανίας. Μετά από συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο και τον κ. Σαμαρά, τον τότε Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, ανατέθηκε σε αντιπροσωπεία που στάλθηκε στην Αλβανία για να βοηθήσει στην προώθηση αυτού του αιτήματος του Οικουμενικού Πατριαρχείου για το διορισμό του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου.

Το 1994, βιώνοντας την πραγματική έλλειψη καντόνων που είναι έμπειροι στα ελληνικά και ικανός να ψάλλει το Γραφείο του Orthros, ξεκίνησε τη μετάφραση των πλήρων υπηρεσιών Orthros από τα αρχικά ελληνικά στα αγγλικά, ένα μνημειακό έργο. Το Γραφείο του Όρθρου φώναζε πριν από τη Λειτουργία αλλαγές κάθε εβδομάδα και κάθε χρόνο. Η πλήρης υπηρεσία Orthros για κάθε εβδομάδα του έτους δημοσιεύεται κάθε εξάμηνο για χρήση τόσο από τους ιερείς όσο και από τους Cantors. Τώρα έχει γίνει ένας γνωστός πόρος και λόγω του μεγέθους που αναφέρεται στοργικά ως «τηλεφωνικός κατάλογος Kezios».

Την ίδια χρονιά αυτός και ο καλός του φίλος, ο αείμνηστος π. Ο Leonidas Contos, που δημιούργησε το Narthex Press, αφιερώθηκε κυρίως στην παροχή λειτουργικών μεταφράσεων στα σύγχρονα αγγλικά. Αν και ο π. Το Conto πέρασε το 1995, π. Ο Κέζιος συνέχισε το έργο του Narthex Press με τη δημοσίευση σαράντα δύο τόμων, καθώς και άλλα τέσσερα λειτουργικά μουσικά βιβλία και CD. Πρόσφατα δημοσίευσε ένα όμορφα εικονογραφημένο βιβλίο, The Bible for Young People.

Πρ. Ο Κέζιος ήταν επίσης πρόεδρος της Λειτουργικής Επιτροπής Μετάφρασης της Αρχιεπισκοπής μας στο παρελθόν και έχει υπηρετήσει σε διάφορες επιτροπές της Εκκλησίας και της Αρχιεπισκοπής μας. από τους πιο αγαπητούς, ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Alma Mater, της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού. Έχει επίσης διατελέσει διαχειριστής στο Ορθόδοξο Ινστιτούτο του Πατριάρχη Αθηναγόρα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϋ.

Μετά τη συνταξιοδότησή του ως Πάστορα του Αγίου Νικολάου, το ξωκλήσι στο παρεκκλήσι της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού ονομάστηκε προς τιμήν του.

Οι δραστηριότητες και οι συμμετοχές του ξεπερνούν την Εκκλησία και επεκτείνονται και στην Κοινότητα. Έχει δραστηριοποιηθεί σε διάφορες αστικές και κοινοτικές υποθέσεις. Σήμερα υπηρετεί ως Chaplain για το αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες και ήταν επίσης μέλος του συμβουλευτικού συμβουλίου του Chaplain. Το 2005 ο Δήμαρχος του Λος Άντζελες, Antonio Villaraigosa, διόρισε τον π. Ο Κέζιος ως μέλος της Επιτροπής Προγραμματισμού που σχεδιάζει τη μελλοντική ανάπτυξη της Πόλης που κρίνει i

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου εγκαινίασε την Μονάδα Φροντίδας για την Ασφάλεια των Παιδιών «ΕΛΙΖΑ»

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου εγκαινίασε την Μονάδα Φροντίδας για την Ασφάλεια των Παιδιών «ΕΛΙΖΑ»

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 22 / 11 / 2021 , 15:58 από news_room H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου εγκαινίασε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ την Μονάδα Φροντίδας για την Ασφάλεια των Παιδιών «ΕΛΙΖΑ». Ακολουθεί ο χαιρετισμός της κυρίας Σακελλαροπούλου: «Σαν σήμερα, πριν από είκοσι έξι χρόνια ακριβώς, έφυγε από τη ζωή, […]

Βρετανία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 27 / 6 / 2021 , 2:08 από news_room Βρετανία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ υπέβαλε την παραίτησή του αφού παραδέχτηκε ότι παραβίασε τους κανόνες προστασίας από την Covid-19 καθώς αγκάλιασε και φίλησε μια σύμβουλό του μέσα στο γραφείο του. […]

Pin It on Pinterest