24 °C Athens, GR
24/05/2022

Τελευταια Νέα
Παρουσία Αρχών του Δήμου Γαλατσίου & Πλήθους κόσμου η Ιερά Λιτάνευση της Αγίας Γλυκερίας (Φωτορεπορτάζ) Εγκατάλειψη του ιστορικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου Αλίμου μετά από την απομάκρυνση του Ιερέα Αρχαιολόγου Η ομιλία του Πρέσβη Τζορτζ Τσούνη στη Δεξίωση για την Επίδοση των Διαπιστευτηρίων του Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου με τον Βασιλιά της Ιορδανίας στη Νέα Υόρκη – Adologala.gr Λαμπρά εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη της Αγίας Ειρήνης στο Γαλάτσι Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 7η Προσκυνηματική Διαδρομή προς τον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο Επέστρεψε ο κόσμος στης Εκκλησίες; – Adologala.gr Την ανάπτυξη της Δημοτικής Αστυνομίας συμφώνησαν ΥΠΕΣ & Δήμαρχος Αθηναίων – Adologala.gr To Workshop «Μαζί στη Βιώσιμη Ανάπτυξη» φιλοξένησε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών – Adologala.gr Αρχιερατικό μνημόσυνο στην μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τον Μητροπολίτη Εδέσσης Ιωήλ – Adologala.gr Αυστραλίας Μακάριος σε νέο Διάκονο: «Να πείσεις τους ανθρώπους ότι πρέπει να χαίρονται» O νέος Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα Τζόρτζ Τσούνης, στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο – Adologala.gr Βλάχ Σαράι: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης χοροστάτησε στον ερειπωμένο Ναό της Παναγίας Παραμυθίας Η Κυριακή της Σαμαρείτιδος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Ο Υπουργός Άμυνας εγκαινίασε τα νέα εστιατόρια και την αίθουσα ψυχαγωγίας της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ καλωσορίσε τη νέα Γαλλίδα Πρέσβειρα στη Ρουμανία

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 19 / 11 / 2020 , 23:24 από

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ.κ.Δανιήλ καλωσόρισε την νέα Γαλλίδα Πρέσβειρα  στη Ρουμανία Laurence Auer στην πατριαρχική κατοικία του τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020.

Ο Πατριάρχης της Ρουμανίας ευχήθηκε επιτυχία στην κ. Laurence Auer στην αρχή της διπλωματικής της αποστολής στη χώρα μας και εκτίμησε την πλούσια διπλωματική, πολιτιστική και εκπαιδευτική εμπειρία της Εξοχότητάς της.

Η Γαλλίδα κ.Laurence Auer  ευχαρίστησε τον Πατριάρχη για το θερμό καλωσόρισμα και ανέφερε ότι κατά τη σύντομη περίοδο διπλωματικής αποστολής της στη Ρουμανία σημείωσε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία στη ρουμανική κοινωνία και εκτίμησε τη συμβολή της Ορθοδοξίας στην επιβεβαίωση των πνευματικών αξιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση .

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Δανιήλ τόνισε ότι, στο πνεύμα των μακροχρόνιων παραδοσιακών σχέσεων μεταξύ Ρουμανίας και Γαλλίας, η χώρα μας επωφελείται από την εμπειρία και τη συνεχή υποστήριξη της Γαλλίας στη συνέχιση, εμβάθυνση και επέκταση της συνεργασίας σε πολιτιστικό και εκπαιδευτικό επίπεδο, προκειμένου να εκπαιδεύσει τη νέα γενιά , με πρακτική εφαρμογή, στο πλαίσιο των προκλήσεων της σύγχρονης κοινωνίας.

Η εκπαίδευση, ο Πατριάρχης της Ρουμανίας, υπογράμμισε, έχει επίσης το ρόλο να σχηματίζει αλληλεγγύους χαρακτήρες, όχι ατομικιστικούς, που θα συνέβαλαν στην ενοποίηση της κοινωνίας.

Υπό αυτήν την έννοια, αναφέρθηκε ο κίνδυνος της εγκατάλειψης του σχολείου και του αναλφαβητισμού, ο οποίος μετριάστηκε από το έργο Select School του Ρουμανικού Πατριαρχείου, χρηματοδοτούμενο από ευρωπαϊκά κονδύλια, από τα οποία επωφελήθηκαν μέχρι τώρα περισσότερα από 30 χιλιάδες παιδιά.

Η Πρέσβη εξέφρασε την προθυμία της να συνεργαστεί με το Ρουμανικό Πατριαρχείο σε τομείς όπως η εκπαίδευση, συμπεριλαμβανομένης της θεολογικής εκπαίδευσης, αλλά και όσον αφορά την υπεράσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, καταπολεμώντας την εμπορία ανθρώπων κ.λπ.

Ταυτόχρονα, η Εξοχότητά της θεώρησε πολύ σημαντικό για τη Ρουμανία να προσελκύσει διαθέσιμους ευρωπαϊκούς πόρους.

Ο Πατριάρχης τόνισε επίσης την ευρωπαϊκή κλίση των Ρουμάνων και το γεγονός ότι η χώρα μας έχει μια από τις μεγαλύτερες Ορθόδοξες διασπορές μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ρωσίας Κύριλλος: Καλώ όλο το πλήρωμα της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας να αναπέμψει θερμή προσευχή υπέρ ταχείας αποκαταστάσεως της ειρήνης

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 26 / 2 / 2022 , 7:21 από news_room Στις 24 Φεβρουαρίου 2022 ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών κ.κ Κύριλλος απηύθυνε έκκληση στους ιεράρχες, ποιμένες, μονάζοντες και όλα τα πιστά τέκνα της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας. Στην έκκληση αναφέρεται: Μακαριώτατε, Σεβασμιώτατοι και Θεοφιλέστατοι, αγαπητοί πατέρες, αδελφοί […]

Τους Νεοφανείς Αγίους Ραφαήλ Νικόλαο & Ειρήνη τιμά το Περιστέρι

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 26 / 4 / 2022 , 0:07 από news_room Την ιερά και σεβασμία μνήμη των αγίων Ραφαήλ Νικολάου & Ειρήνης τιμά ο ομώνυμος ιερός ναός των αγίων που βρίσκεται στο Περιστέρι της Αττικής. Στον εσπερινό που τελέστηκε σήμερα 25 Απριλίου 2022 στον ιερό ναό, προεξήρχε της ακολουθίας ο […]

Pin It on Pinterest