16 °C Athens, GR
18/10/2021

Τελευταια Νέα
Η χειροτονία του Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ.κ. Αμφιλόχιου Το ποσό των 636χιλ. Δολαρίων συγκέντρωσε για τους πυρόπληκτους της Ελλάδας η Ι.Α. Αυστραλίας Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στον πανηγυρίζοντα Απόστολο Λουκά Στροβόλου O Πρώτος εορτασμός όλων των Αγίων Ιατρών στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Στο Λουξεμβούργο για συμμετοχή στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ο ΥΠΕΞ Νίκος Χριστοδουλίδης ΗΠΑ: Αναφορές για πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο στο Λάνκαστερ Υπ. Εργασίας: Πληρωμές 90,3 εκατ. ευρώ σε 141.000 δικαιούχους από σήμερα έως 22/10 Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος τέλεσε το 40ημερο Ιερό Μνημόσυνο του Γέροντος Μητροπολίτη Καμπάλας κυρού Ιωνά Η Κυριακή των Πατέρων της Ζ’ Οικουμενικής Συνόδου στην Ι. Μητρόπολη Χαλκίδος – Μνημόσυνο της Ηρωϊδας Λέλας Καραγιάννη Η χειροτονία του Μητροπολίτη Περιστερίου κ.κ. Γρηγόριου στην Μητρόπολη Αθηνών

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στον Τάφο του Επισκόπου Γκαδούνα – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 28 / 11 / 2020 , 21:37 από adologala.gr

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΓΚΑΔΟΥΝΑ


Ολοκληρώνοντας μια πολύ δημιουργική και φωτισμένη περιοδεία στην Δυτική Κένυα,
η Α.Θ.Μ. Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ και η συνοδεία του, επέστρεψαν στην Ναϊρόμπι.

Το πρωί του Σαββάτου 28 Νοεμβρίου ο Πατριάρχης επισκέφθηκε το Πατριαρχικό Σεμινάριο «Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος ΙΙΙ» στην Ριρούτα. Στο Αρχονταρίκι του Σεμιναρίου συναντήθηκε με τους κηδεμόνες του Συνδέσμου της Αφρικανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας που διαχειρίζονται τα παραδοσιακά θέματα της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Κένυα.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Πατριάρχης κάλεσε τους Γέροντες Κηδεμόνες να συνεργαστούν μαζί με τους Επισκόπους τους με ενότητα και αγάπη για το καλό της εκκλησίας, οι μεν με την πείρα τους στα θέματα παράδοσης και φυλών και οι δε με την εκκλησιαστική τους εμπειρία και την κανονικής τους δικαιοδοσία τονίζοντας πως όλα τα προβλήματα έχουν την λύση τους φτάνει να ακολουθούνται οι σωστές διαδικασίες και άξονας και κίνητρο για δίκαιη και εποικοδομητική λύση να είναι το καλό της Εκκλησίας και των μελών της. Επίσης τους ανακοίνωσε ότι σύντομα θα αξιοποιηθεί το οικόπεδο του Πατριαρχείου παραπλεύρως του Καθεδρικού Ναού Αγίων Αναργύρων, το οποίο θα συνεισφέρει αποτελεσματικά στην κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των ενοριών στην Κένυα.

Ακολούθως, αποφασίστηκε από κοινού η τροποποίηση του καταστατικού λειτουργίας του Συνδέσμου του οποίου η τελική μορφή θα επικυρωθεί από τον Πατριάρχη. 

Στην συνέχεια, ο Πατριάρχης επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στην περιοχή Τογκότο και τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του μακαριστού Επισκόπου Νιτρίας Γεωργίου Γκαδούνα, του πρωτοπόρου Επισκόπου στον αγώνα για την ανεξαρτησία της Κένυας από τον Αγγλικό ζυγό. Στην δέηση παρέστησαν περισσότεροι από 100 ιερείς αφού ο μακαριστός εκτός από αγωνιστής ήταν και πολύ αγαπητός και δημοφιλής.

Ο Μακαριώτατος απευθυνόμενος στους παρευρισκομένους ιερείς αναφέρθηκε στην αξιόλογη ιεραποστολική δραστηριότητα του μακαριστού στην Κένυα και τα γερά θεμέλια που έθεσε ο ίδιος για την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Τέλος, ζήτησε από τους κληρικούς του να έχουν στην ζωή τους παράδειγμα τους αγώνες του μακαριστού Επισκόπου Γεωργίου και να στηρίζουν πάντα τον Γέροντα Μητροπολίτη Μακάριο που φέτος συμπληρώνει αισίως 40 έτη Ιεραποστολικής δραστηριότητας στην Κένυα, που ανέλαβε το μεγάλο αυτό έργο μετά από παρότρυνση, καθοδήγηση και συμβουλή του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Μακαρίου Γ’.

Η ευλογημένη περιοδεία του Πατριάρχη στην Κένυα ολοκληρώθηκε με την συνάντηση που είχε με τον Πρέσβυ της Αιγύπτου Μαχμούτ Αλί Ταλαάτ. Ο Πρέσβυς της Αιγύπτου εξέφρασε την χαρά του που ο Πατριάρχης βρίσκεται στην Κένυα και τόνισε πως ήταν για αυτόν μεγάλη ευλογία να τον υποδεχτεί στο Σπίτι της Αιγύπτου.

Ο Μακαριώτατος με την σειρά του ευχαρίστησε τον κύριο Πρέσβυ για την αγάπη του και τον παρακάλεσε να διαβιβάσει στον Πρόεδρο της Αιγύπτου τις ευχαριστίες του και τις ευλογίες του με τις καλύτερες ευχές για επιτυχία του ευλογημένου έργου που επιτελεί για το καλό της χώρας του και για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών της περιοχής.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ο εορτασμός των Εισοδίων της Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα Ι. Καθεδρικό Ναό της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως στο Πέρα

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 21 / 11 / 2020 , 21:21 από adologala.gr Την βαθύτατη θλίψη του για την εκδημία του αοιδίμου Πατριάρχου Σερβίας κυρού Ειρηναίου, αλλά και την συμπαράσταση, την αγάπη και τις εγκάρδιες ευχές του για ταχεία ανάρρωση προς τους ασθενούντες Μακ. Αρχιεπισκόπους Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και […]

Εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου για την Επέτειο του «ΌΧΙ»

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 29 / 10 / 2020 , 11:45 από adologala.gr Ποιμαντορική εγκύκλιο για την ημέρα της Επετείου του «ΌΧΙ» απέστειλε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.Ελπιδοφόρος η οποία έχει ώς εξής:   Ἡ ἡμέρα τοῦ ΟΧΙ Τὴν Σκέπην σου, Παρθένε, οἱ πιστοὶ μεγαλύνομεν … (Ἀπολυτίκιον τῇ 28ῃ Ὀκτωβρίου, Τῶν Νικητηρίων) […]

Pin It on Pinterest