16 °C Athens, GR
15/05/2025

Τελευταια Νέα
Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: Αδελφοκτόνος παροξυσμός ο πόλεμος στην Ουκρανία Ρώμη: Χιλιάδες Ρωμαιοκαθολικών πιστών και εκπροσώπων κρατών στο τελευταίο αντίο του Ποντίφικα Φραγκίσκου στο Βατικανό (Εικόνες) Παράταση δηλώσεων καθαρισμού οικοπεδικών και ακάλυπτων χώρων Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης: «’Εχουμε αποκλίνει από την γνήσια και αληθινή πίστη μας, το περιεχόμενό της το ουσιαστικό» ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Λαμπρός εσπερινός για την Ζωοδόχο Πηγή στον Άλιμο Πέθανε ο γνωστός δικηγόρος, Αλέξης Κούγιας σε ηλικία 74 χρόνων Οικουμενικός: Είναι απαράδεκτο να εξακολουθούμε σήμερα να ζούμε με φανατισμούς, μικροψυχία και προκαταλήψεις Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την ελπίδα του για επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Τον Μητροπολίτη Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας Στέφανο & τον Μητροπολίτη Αρκαδίας Βασίλειο δέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Εντοπίστηκε βρέφος δίπλα σε κάδο απορριμμάτων στον Άλιμο Μερτς: “Αλλαγή πολιτικής” και “ευημερία για όλους” Πάλι στο στόχαστρο ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος Υπογραφή συμβολαίου για έργα βιώσιμης αστικής κινητικότητας στη Λεμεσό Κομισιόν: Συμφωνία για το 17ο πακέτο νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας Κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης για την προσαρμογή των πολεοδομικών κινήτρων του ΝΟΚ στις αποφάσεις του ΣτΕ – Τι προβλέπει ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός Εκδήλωση στην Αθήνα με θέμα: Σύγχρονοι τρόποι αντιμετώπισης των προβλημάτων που ανακύπτουν στην πορεία της συζυγίας Σήμερα 14 Μαϊου τιμάται η Ιερά Μνήμη του Αγίου Θεράποντος Χανιά: Έβγαζαν λεφτά από εργασιακή εκμετάλλευση – Εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν στην εμπορία ανθρώπων

Οι υπέρ της δημοκρατίας νομοθέτες του Χονγκ Κονγκ θα παραιτηθούν μαζικά

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 11 / 11 / 2020 , 13:03 από

Μαζικές παραιτήσεις έγιναν όταν η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ απέκλεισε τέσσερις νομοθέτες για ισχυρισμούς ότι απειλούν την ασφάλεια.

Οι πολιτικοί υπέρ της δημοκρατίας του Χονγκ Κονγκ έχουν δηλώσει ότι θα παραιτηθούν μαζικά από το νομοθετικό σώμα της πόλης αφού η κυβέρνηση της πόλης απέκλεισε τέσσερις νομοθέτες της αντιπολίτευσης για ισχυρισμούς ότι θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια.

Το στρατόπεδο υπέρ της δημοκρατίας ανακοίνωσε την απόφασή του σε συνέντευξη τύπου την Τετάρτη.

«Σήμερα θα παραιτηθούμε από τις θέσεις μας, επειδή οι εταίροι μας, οι συνάδελφοί μας έχουν αποκλειστεί από την αδίστακτη κίνηση της κεντρικής κυβέρνησης», δήλωσε ο Wu Chi-wai, εκπρόσωπος του στρατοπέδου φιλοδημοκρατίας.

«Αν και αντιμετωπίζουμε πολλές δυσκολίες στο προσεχές μέλλον για την καταπολέμηση της δημοκρατίας, αλλά δεν θα τα παρατήσουμε ποτέ,» είπε.

Ο αποκλεισμός των τεσσάρων πολιτικών – Alvin Yeung, Dennis Kwok, Kwok Ka-ki και Kenneth Leung – ήρθε αφού το κοινοβούλιο της Κίνας ενέκρινε ψήφισμα που επιτρέπει στην κυβέρνηση της πόλης να εκδιώξει νομοθέτες που υποστηρίζουν την ανεξαρτησία του Χονγκ Κονγκ, σε σύγκρουση με ξένες δυνάμεις ή απειλώντας εθνικούς ασφάλεια, χωρίς να χρειάζεται να περάσω από τα δικαστήρια.

Ο Wu είπε ότι οι υπόλοιποι 15 νομοθέτες υπέρ της δημοκρατίας στο Νομοθετικό Συμβούλιο του Χονγκ Κονγκ, γνωστοί ως LegCo, θα παραδώσουν τις επιστολές παραίτησής τους την Πέμπτη.

Αποκλεισμένοι νομοθέτες της αντιπολίτευσης Dennis Kwok, από αριστερά, Alvin Yeung, Kenneth Leung και Kwok Ka-ki, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Νομοθετικό Συμβούλιο στο Χονγκ Κονγκ της Κίνας, την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020 [Billy HC Kwok / Bloomberg]

Η κίνηση θα αφήσει το LegCo μόνο με πολιτικούς υπέρ του Πεκίνου, επιτρέποντάς τους να ψηφίζουν λογαριασμούς που προτιμά η Κίνα χωρίς αντιπολίτευση. Το στρατόπεδο υπέρ του Πεκίνου κατέχει ήδη την πλειοψηφία στο μίνι κοινοβούλιο καθώς εκλέγονται μόνο οι μισές από τις 70 έδρες του νομοθετικού σώματος και οι άλλες μισές στοιβάζονται με φιλόδοξους του Πεκίνου.Νωρίτερα την Τετάρτη, η Carrie Lam, διευθύνουσα σύμβουλος του Χονγκ Κονγκ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι αποκλεισμοί ήταν «συνταγματικοί, νόμιμοι, λογικοί και απαραίτητοι».

«Έχουμε αμφιβολίες για τις ικανότητές τους να εκτελούν τα καθήκοντά τους. Εάν δεν είναι σε θέση να τηρήσουν τον Βασικό Νόμο και να υποστηρίξουν το Χονγκ Κονγκ, φυσικά δεν είναι κατάλληλοι να γίνουν νομοθέτες », είπε, αναφερόμενη στο μίνι σύνταγμα της πόλης.

Οι τέσσερις πολιτικοί καταδίκασαν την κίνηση σε συνέντευξη Τύπου.

«Όσον αφορά τη νομιμότητα και τη συνταγματικότητα, προφανώς από την άποψή μας, αυτό σαφώς παραβιάζει τον Βασικό Νόμο και τα δικαιώματά μας για συμμετοχή σε δημόσιες υποθέσεις, και την αποτυχία τήρησης της δέουσας διαδικασίας», δήλωσε ο Kwok.

Νωρίτερα μέσα στο έτος, οι τέσσερις τώρα αποκλεισμένοι νομοθέτες υπέρ της δημοκρατίας δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές που είχαν αρχικά προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο, πριν από την κυβέρνηση να δηλώσει ότι θα αναβάλει τις εκλογές κατά ένα έτος λόγω της κατάστασης του κοροναϊού.

Οι τέσσερις νομοθέτες παρέμειναν αργότερα στις θέσεις τους μετά την καθυστέρηση των εκλογών.

Η αναβολή της ψηφοφορίας επικρίθηκε από το στρατόπεδο υπέρ της δημοκρατίας ως απόπειρα να τους εμποδίσει να πάρουν την πλειοψηφία των εδρών στη νομοθετική εξουσία, αφού είχαν πραγματοποιήσει μια ανεπίσημη πρωτοβουλία υπέρ της δημοκρατίας, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 600.000 ψηφοφόροι για να αποφασίσουν ποιοι υποψήφιοι θα πεδίο.

 

ΠΗΓΗ : AL JAZEERA ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σχετικά Άρθρα

Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Exercise is Medicine» γίνεται πραγματικότητα

Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Exercise is Medicine» γίνεται πραγματικότητα

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 14 / 3 / 2024 , 17:03 από news_room Το Εθνικό Κέντρο «Exercise is Medicine – Greece» διοργανώνει φέτος το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Exercise is Medicine» στο Αμφιθέατρο Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στις 6 & 7 Απριλίου 2024. Η επιλογή των ημερομηνιών διεξαγωγής έχουν ειδικό συμβολισμό, καθώς […]

Επίσκεψη του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου στις φυλακές του Νομού

Επίσκεψη του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου στις φυλακές του Νομού

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 19 / 12 / 2022 , 15:01 από news_room Το καλύτερο δώρο για έναν φυλακισμένο είναι η επίσκεψη στη φυλακή ενός ανθρώπου της ελεύθερης κοινωνίας. Κι αν η επίσκεψη αυτή έχει σχέση με το ράσο του κληρικού, τότε ομολογούν πως “ήρθε ο Θεός κοντά μας”. Αν νιώθουν έτσι, όταν βλέπουν τον ιερέα που […]