22 °C Athens, GR
29/09/2021

Τελευταια Νέα
Τζ. Πάιατ: Περισσότερο ευθυγραμμισμένα από ποτέ τα ενεργειακά συμφέροντα Ελλάδας-ΗΠΑ Την ανησυχία της για την ένταση στο βόρειο Κόσοβο εξέφρασε η φον Ντερ Λάϊεν Μενέντεζ: «Όχι» στην πώληση νέων αμερικανικών οπλικών συστημάτων στην Τουρκία έως ότου ξεκαθαρίσει το θέμα των S-400 Διπλωματικές πηγές: Nέο περιβάλλον όσον αφορά την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της χώρας μας Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης :«Να αγοράσω πρόσφορο & νάμα ή να φτιάξω;» – Σειρά βίντεο πνευματικής ωφέλειας Συνάντηση της Υπουργού Δικαιοσύνης και της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ‘Ολο το κείμενο της συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας για τη συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια Η Έναρξη του νέου Σχολικού Έτους στην Ιερατική Σχολή του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Ελληνικό στρατιωτικό κοιμητήριο του Πίροτ στην Σερβία Ανακοίνωση για επισκέψεις του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στο Abu Dhabi και το Βατικανό

Καταβολή 1ης δόσης δανείου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο εξασφάλισης χρηματοδότησης από το SURE

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 18 / 11 / 2020 , 17:23 από adologala.gr

Ο ορθός σχεδιασμός της Κύπρου όσον αφορά τη διαχείριση της κρίσης της πανδημίας αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι είναι η πρώτη χώρα αξιοποίησης των εργαλείων που προσφέρει η ΕΕ για διαχείριση της κρίσης.

Η Κυπριακή Κυβέρνηση, όπως ανακοινώθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού μέσου προσωρινής στήριξης για το μετριασμό των κινδύνων ανεργίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης («Support to mitigate Unemployment Risks in an Emergency»: SURE) υπέβαλε έγκαιρα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή επίσημο, εμπεριστατωμένο και πλήρως αιτιολογημένο αίτημα για την εξασφάλιση δανείου ύψους €479.070.000 με σκοπό τη χρηματοδότηση κυβερνητικών σχεδίων στήριξης της απασχόλησης.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υιοθέτησε το αίτημα της Κύπρου και την περιέλαβε στην πρώτη ομάδα 15 Κρατών Μελών (ΚΜ) για χορήγηση κεφαλαίων συνολικού ύψους €81,4 δις. Η Κύπρος μαζί με μόνο άλλα 3 ΚΜ έτυχε έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του μέγιστου αριθμού σχεδίων, δηλαδή 8, κάτι το οποίο καταδεικνύει τόσο το εύρος όσο και την στόχευση του κυβερνητικού σχεδιασμού. Επίσης, μαζί με δύο ακόμη ΚΜ, θα λάβει δάνειο το ύψος του οποίου ως ποσοστό του ΑΕΠ2019 είναι το μεγαλύτερο από τα 15 ΚΜ, δηλ. 2,0% του ΑΕΠ2019 με μέσο όρο για τα 15 ΚΜ το 1,5%.

Στις 17 Νοεμβρίου καταβλήθηκε η πρώτη από τις δύο δόσεις δανείου που εγκρίθηκε για την Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία ανήλθε στα €250 εκ.. Το εναπομείναν ποσό των €229 εκ. θα καταβληθεί αρχές του 2021. Στα πλαίσια της καταβολής της πρώτης δόσης στην Κυπριακή Δημοκρατία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσέφυγε σε δανεισμό από τις χρηματοπιστωτικές αγορές μέσω της έκδοσης ενός 5ετούς ομολόγου ύψους €150 εκ. και ενός 30ετούς ύψους €100 εκ. με ετήσιο ονομαστικό επιτόκιο της τάξης του 0.000% και 0.300%, αντίστοιχα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, όπως προκύπτει, η Κύπρος θα επωφεληθεί του επιπλέον ποσού ύψους €3.66 εκ., δεδομένου ότι το πραγματικό καθαρό ποσό από την έκδοση του 5ετούς ομολόγου ανέρχεται στα €153.656.700. Κι’ αυτό λόγω του αρνητικού επιτοκίου δανεισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συνεπεία της ισχυρής πιστοληπτικής αξιολόγησής της καθώς, και του πολύ χαμηλού κόστους δανεισμού που έχει προφανώς εξασφαλιστεί, εφόσον τα δάνεια υποστηρίζονται από ένα σύστημα εθελοντικών εγγυήσεων των ΚΜ.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Υπόθεση βιασμού 24χρονης διερευνά το ΤΑΕ Πάφου – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 17 / 6 / 2021 , 2:21 από news_room Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αστυνομία, 24χρονη αλλοδαπή, που διαμένει μόνιμα στην Πάφο, κατήγγειλε βιασμό της από άγνωστο άνδρα. Η  νεαρή κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι λίγο πριν τις τέσσερις την αυγή ενώ περπατούσε στην Αγίου Αντωνίου, κατευθυνόμενη στο διαμέρισμα της, […]

Μάνης Χρυσόστομος : «Είμαστε πικραμένοι, ἀλλ’ ἡ Παναγία μας παρηγορεί».

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 13 / 8 / 2021 , 20:12 από news_room Καί πάλιν περιοδεία στά πυρόπληκτα χωριά τῆς Ἀνατολικῆς Μάνης πραγματοποίησε ὁ σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος  Γ’ καί στό κεντρικό χωριό Ἅγιος Νικόλαος Σμήνους τέλεσε χθές (12/8/21) τήν Ἱερά Παράκληση πρός τήν Ὑπεραγία Θεοτόκο. Μάλιστα ἕνεκεν τῶν ὑγειονομικῶν μέτρων […]

Pin It on Pinterest