Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία: Σημαντική απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια η Τουρκία Αυτοκίνητο με βαρύ οπλισμό εντοπίστηκε στον Νέο Κόσμο Ο Μητροπολίτης Τερνοπόλεως Νέστωρας και ο Πρέσβης του Πακιστάν Aamar Aftab Qureshi στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Υψηλόβαθμοι Γερμανοί Πολιτικοί στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες Διαλόγου Ρωμαιοκαθολικών-Ορθοδόξων στην Καθέδρα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Χαλκίδος Ο Υπουργός Γεωργίας Πέτρος Ξενοφώντος παρακολούθησε άσκηση πυρόσβεσης Εξάρθρωση συμμορίας που διέπραττε κλοπές από σπίτια στη ΒΑ Αττική Επιστολή συμπαθείας και συμπαραστάσεως απέστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον Πάπα Ρώμης Το ενοριακό έργο το θέμα της Ιερατικής εννέα περιφερειών της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Αυλώνα

Η Επισκοπή Ελντορετ υποδέχεται τον Πατριάρχη και ιδρυτή της – Adologala

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 28 / 11 / 2020 , 22:01 από

Η ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΕΛΝΤΟΡΕΤ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΙΔΡΥΤΗ ΤΗΣ

Ιστορική επίσκεψη στην καρδιά της κεντρικής κοιλάδας της Κένυας πραγματοποίησε σήμερα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ αφού για πρώτη φορά στην ιστορία της Ορθοδοξίας στην χώρα Πατριάρχης επισκέφθηκε την περιοχή Ελντορέτ, όπου και η έδρα της νεοϊδρυθείσας Επισκοπής Ελντορετ. Η κοιλάδα της 5ης μεγαλύτερης περιφέρειας της Κένυας φημίζεται για τις φάρμες που ανέπτυξαν μετανάστες από την Νότιο Αφρική το 1908, την πυκνή βλάστηση της λόγω των συχνών βροχοπτώσεων και για τους Μαραθωνοδρόμους της, αφού είναι η περιοχή που έχει αναδείξει τους καλύτερους δρομείς μεγάλων αποστάσεων. 

Στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νεκταρίου έγινε η επίσημη υποδοχή του Πατριάρχη από τους 50 ιερείς της Επισκοπής, τους Αρχηγούς των φυλών, τους τοπικούς άρχοντες και πλήθος πιστών που έσπευσε για να γνωρίσει τον Πατριάρχη τους και να πάρουν την ευχή του. Στον Ναό εψάλη Δοξολογία και Αρτοκλασία σε κλίμα χαράς και ευφροσύνης. Ο Μακαριώτατος απευθυνόμενος στο πλήθος ανέπεμψε δέηση στον Θεό εκφράζοντας τις ευχαριστίες του που ο Άγιος Νεκτάριος οδήγησε τα βήματα του στο Ελντορέτ, ιδιαίτερα φέτος που η Εκκλησία εορτάζει τα 100 χρόνια από την Κοίμησή του.

Αναφέρθηκε στο αξιόλογο έργο που επιτέλεσε όλα αυτά τα χρόνια στην περιοχή ο Σεβ. Γέρων Μητροπολίτης Μακάριος, έργο που απέδωσε εξαιρετικούς καρπούς και που έκρινε πλέον αναγκαίο να ιδρυθεί Επισκοπή αυτόνομη έτσι ώστε αυτοί οι καλοί πιστοί άνθρωποι της περιοχής να αποκτήσουν τον δικό τους Επίσκοπο, τον δικό τους Πνευματικό πατέρα. Ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στην δυναμικότητα, στην ευλάβεια και στο αυθεντικό χριστιανικό ήθος που χαρακτηρίζει το ποίμνιο της Επισκοπής Ελντορέτ, που τους κάνει μια ξεχωριστή οικογένεια του Πατριαρχείου και που δικαίως τους κατατάσσει στην μεγάλη οικογένεια του Αγίου Μάρκου, του Ιδρυτή και Προστάτη της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αφρικής.

Ακολούθως έλαβαν το λόγο οι άρχοντες της περιοχής που ευχαρίστησαν τον πατριάρχη τους που τους επισκέφθηκε εν μέσω της πανδημίας και που αφουγκράστηκε τον Ορθόδοξο παλμό τους και τους χάρισε το προνόμιο να έχουν τον δικό τους Επίσκοπο. Στην συνέχεια οι γυναίκες του Ορθόδοξου Συνδέσμου Γυναικών Ελντορέτ παρουσίασαν εορταστικό πρόγραμμα με ύμνους και τραγούδια προς τιμήν του Πατριάρχη. Ακολούθησε ιερατική σύναξη όπου ο Πατριάρχης απηύθυνε πατρικές νουθεσίες και συμβουλές, ευχαρίστησε τον π. Ισαάκ που είναι ο Πρεσβύτερος των Ιερέων και σύστησε την Επιτροπή που θα διοργανώσει την λειτουργία της Επισκοπής και την υποδοχή του νέου Επισκόπου της.

Στην συνέχεια ο Πατριάρχης επισκέφθηκε τα πρότυπα εκπαιδευτήρια (όλων των βαθμίδων) της ενορίας όπου θαύμασε τις εγκαταστάσεις και το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρουν στην μαθητιώσα νεολαία. Μετά την ξενάγηση ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Νυέρι και Όρους Κένυας Νεόφυτο, που κατάγεται από την περιοχή και που από την εποχή των σπουδών του στην Αμερική φρόντισε για την ανέγερση και την λειτουργία αυτών των αξιοθαύμαστων εκπαιδευτηρίων για τα οποία το Πατριαρχείο αισθάνεται πολύ περήφανο.

Μετά την ξενάγηση ο Μακαριώτατος απηύθυνε λόγια αγάπης και ελπίδας στα παιδιά, ζητώντας τους να αγωνιστούν σκληρά για να μπορέσουν όταν αποφοιτήσουν να έχουν τα εφόδια που χρειάζονται για να πετύχουν στην ζωή τους, τους ζήτησε να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες της πολιτείας και των εκπαιδευτικών τους έτσι ώστε η πανδημία να περιοριστεί στην περιοχή και τους τέλος τους ζήτησε να κάνουν υπομονή γιατί σύντομα οι καλοί επιστήμονες με την φώτιση του Θεού θα μας λυτρώσουν από την πανδημία.

Η επίσκεψη του Πατριάρχη ολοκληρώθηκε με προσκύνημα στον αρχαιότερο ναό της περιοχής Σέρεν, την ενορία της Αναστάσεως του Κυρίου, εκεί που ξεκίνησε τις Ιεραποστολικές του εξορμήσεις ο π. Βαδίας από την Ουγκάντα. Μετά το προσκύνημα επισκέφθηκε τα Ορθόδοξα εκπαιδευτήρια και το μεγάλο Πνευματικό Κέντρο που ίδρυσε ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος την εποχή που υπηρετούσε ως Έξαρχος στην Κένυα.

Αργά το απόγευμα τον Πατριάρχη επισκέφθηκαν οι δύο Κυβερνήτες του Κισούμου και του Ελντορέτ, που μόλις επέστρεψαν από το Ναϊρόμπι όπου είχαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κένυας, και μετέφεραν στον Μακαριώτατο τους χαιρετισμούς και την αγάπη του Προέδρου. Οι δύο Κυβερνήτες ευχαρίστησαν τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο που επισκέφθηκε τις περιοχές τους, για το αξιόλογο και σημαντικό έργο που προσφέρει το Πατριαρχείο στην περιοχή, και τον διαβεβαίωσαν ότι οι τοπικές αρχές θα είναι πάντοτε στο πλευρό των Επισκόπων του και του ανακοίνωσαν ότι σύντομα θα προχωρήσουν στην παραχώρηση κρατικής γης για ανέγερση εκπαιδευτηρίων και κλινικών.

Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τους Κυβερνήτες για την επίσκεψη τους, τους ενημέρωσε για τις δραστηριότητες του κατά την διάρκεια της παραμονής του στις περιοχές τους, τους ευχαρίστησε για την αρωγή τους, τους ευλόγησε για να έχουν επιτυχή θητεία και τους ζήτησε να αγωνιστούν για την ευημερία της πατρίδας τους τονίζοντας πως το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής αγωνίζεται καθημερινά για το ποίμνιο του, συμπάσχει μαζί του και προσπαθεί να προσφέρει στα παιδιά του ένα καλύτερο αύριο, το οποίο θα έρθει μόνο όταν στην καρδιά μας βασιλεύει η Ειρήνη του Θεού και το Ευαγγέλιο του Κυρίου είναι το Α και το Ω της ζωής μας.

Σχετικά Άρθρα

greek_arab_forum_greece_ελληνο-αραβικό_φορουμ_οικονομικο_αθήνα_ελλάδα_νέα_ενημέρωση_επιμελητήριο_αραβοελληνικό_11_φωτορεπορταζ (1)

Με επιτυχία η ξεκίνησε η δεύτερη ημέρα του Αραβο-Ελληνικού Φόρουμ στην Αθήνα

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 26 / 10 / 2022 , 13:19 από news_room Το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο σήμερα συνεχίζει τη διοργάνωση του «11ου Αραβο-Ελληνικού Οικονομικού Φόρουμ», με θέμα «Ελλάδα και Αραβικός Κόσμος: Σύσφιξη Δεσμών», που λαμβάνει χώρα στο Ξενοδοχείο Divani Caravel των Αθηνών. Στην πρώτη ημέρα αναλύθηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις που καταγράφηκαν και […]

Οι αεροπορικές εταιρείες ψηφίζουν ξανά το αεροδρόμιο της Αθήνας στην πρώτη θέση!

Οι αεροπορικές εταιρείες ψηφίζουν ξανά το αεροδρόμιο της Αθήνας στην πρώτη θέση

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 20 / 10 / 2022 , 20:44 από news_room Για άλλη μια φορά, στη μεγαλύτερη συνάντηση του κλάδου των αερομεταφορών «ROUTES WORLD 2022» που πραγματοποιήθηκε στο Λας Βέγκας, το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε με τις ψήφους των αεροπορικών εταιρειών την πρώτη θέση στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική φέτος κατηγορία των […]

Pin It on Pinterest