Τελευταια Νέα
To «Άδολο Γάλα» εβδομαδιαία ενημερωτική πύλη ειδήσεων – ADOLOGALA.GR Περιφέρεια Ηπείρου: Σε εξέλιξη οι πληρωμές των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 Συνάντηση του Υφυπουργού Εξωτερικών με τον Υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης για θέματα του Αγίου Όρους Ανακοίνωση του Γραφείο Τύπου της ΝΔ για την επίθεση στο γραφείο του Βουλευτή Γιάννη Λοβέρδου Ολοκληρώθηκε η Διακλαδική Άσκηση «ΠΟΛΥΦΗΜΟΣ – 21» – Adologala.gr Γκάνα: 5 εκατομμύρια δέντρα ξεκίνησαν να φυτεύονται για την καταπολέμηση της καταστροφής των δασών Υπόθεση βιασμού 24χρονης διερευνά το ΤΑΕ Πάφου – Adologala.gr Νεκρός εντοπίστηκε 75χρονος που έπεσε σε χαράδρα στο Τρόοδος – Adologala.gr Ισραήλ: Ο κεντρώος Μίκι Λεβί εξελέγη νέος πρόεδρος του Κοινοβουλίου – Adologala.gr Στις Βρυξέλλες έφτασε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν – Adologala.gr Ισραήλ: Χιλιάδες πολίτες στο Τελ-Αβίβ γιορτάζουν την αποχώρηση του Νετανιάχου από την εξουσία

Η Επισκοπή Ελντορετ υποδέχεται τον Πατριάρχη και ιδρυτή της – Adologala

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 28 / 11 / 2020 , 22:01 από adologala.gr

Η ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΕΛΝΤΟΡΕΤ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΙΔΡΥΤΗ ΤΗΣ

Ιστορική επίσκεψη στην καρδιά της κεντρικής κοιλάδας της Κένυας πραγματοποίησε σήμερα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ αφού για πρώτη φορά στην ιστορία της Ορθοδοξίας στην χώρα Πατριάρχης επισκέφθηκε την περιοχή Ελντορέτ, όπου και η έδρα της νεοϊδρυθείσας Επισκοπής Ελντορετ. Η κοιλάδα της 5ης μεγαλύτερης περιφέρειας της Κένυας φημίζεται για τις φάρμες που ανέπτυξαν μετανάστες από την Νότιο Αφρική το 1908, την πυκνή βλάστηση της λόγω των συχνών βροχοπτώσεων και για τους Μαραθωνοδρόμους της, αφού είναι η περιοχή που έχει αναδείξει τους καλύτερους δρομείς μεγάλων αποστάσεων. 

Στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νεκταρίου έγινε η επίσημη υποδοχή του Πατριάρχη από τους 50 ιερείς της Επισκοπής, τους Αρχηγούς των φυλών, τους τοπικούς άρχοντες και πλήθος πιστών που έσπευσε για να γνωρίσει τον Πατριάρχη τους και να πάρουν την ευχή του. Στον Ναό εψάλη Δοξολογία και Αρτοκλασία σε κλίμα χαράς και ευφροσύνης. Ο Μακαριώτατος απευθυνόμενος στο πλήθος ανέπεμψε δέηση στον Θεό εκφράζοντας τις ευχαριστίες του που ο Άγιος Νεκτάριος οδήγησε τα βήματα του στο Ελντορέτ, ιδιαίτερα φέτος που η Εκκλησία εορτάζει τα 100 χρόνια από την Κοίμησή του.

Αναφέρθηκε στο αξιόλογο έργο που επιτέλεσε όλα αυτά τα χρόνια στην περιοχή ο Σεβ. Γέρων Μητροπολίτης Μακάριος, έργο που απέδωσε εξαιρετικούς καρπούς και που έκρινε πλέον αναγκαίο να ιδρυθεί Επισκοπή αυτόνομη έτσι ώστε αυτοί οι καλοί πιστοί άνθρωποι της περιοχής να αποκτήσουν τον δικό τους Επίσκοπο, τον δικό τους Πνευματικό πατέρα. Ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στην δυναμικότητα, στην ευλάβεια και στο αυθεντικό χριστιανικό ήθος που χαρακτηρίζει το ποίμνιο της Επισκοπής Ελντορέτ, που τους κάνει μια ξεχωριστή οικογένεια του Πατριαρχείου και που δικαίως τους κατατάσσει στην μεγάλη οικογένεια του Αγίου Μάρκου, του Ιδρυτή και Προστάτη της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αφρικής.

Ακολούθως έλαβαν το λόγο οι άρχοντες της περιοχής που ευχαρίστησαν τον πατριάρχη τους που τους επισκέφθηκε εν μέσω της πανδημίας και που αφουγκράστηκε τον Ορθόδοξο παλμό τους και τους χάρισε το προνόμιο να έχουν τον δικό τους Επίσκοπο. Στην συνέχεια οι γυναίκες του Ορθόδοξου Συνδέσμου Γυναικών Ελντορέτ παρουσίασαν εορταστικό πρόγραμμα με ύμνους και τραγούδια προς τιμήν του Πατριάρχη. Ακολούθησε ιερατική σύναξη όπου ο Πατριάρχης απηύθυνε πατρικές νουθεσίες και συμβουλές, ευχαρίστησε τον π. Ισαάκ που είναι ο Πρεσβύτερος των Ιερέων και σύστησε την Επιτροπή που θα διοργανώσει την λειτουργία της Επισκοπής και την υποδοχή του νέου Επισκόπου της.

Στην συνέχεια ο Πατριάρχης επισκέφθηκε τα πρότυπα εκπαιδευτήρια (όλων των βαθμίδων) της ενορίας όπου θαύμασε τις εγκαταστάσεις και το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρουν στην μαθητιώσα νεολαία. Μετά την ξενάγηση ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Νυέρι και Όρους Κένυας Νεόφυτο, που κατάγεται από την περιοχή και που από την εποχή των σπουδών του στην Αμερική φρόντισε για την ανέγερση και την λειτουργία αυτών των αξιοθαύμαστων εκπαιδευτηρίων για τα οποία το Πατριαρχείο αισθάνεται πολύ περήφανο.

Μετά την ξενάγηση ο Μακαριώτατος απηύθυνε λόγια αγάπης και ελπίδας στα παιδιά, ζητώντας τους να αγωνιστούν σκληρά για να μπορέσουν όταν αποφοιτήσουν να έχουν τα εφόδια που χρειάζονται για να πετύχουν στην ζωή τους, τους ζήτησε να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες της πολιτείας και των εκπαιδευτικών τους έτσι ώστε η πανδημία να περιοριστεί στην περιοχή και τους τέλος τους ζήτησε να κάνουν υπομονή γιατί σύντομα οι καλοί επιστήμονες με την φώτιση του Θεού θα μας λυτρώσουν από την πανδημία.

Η επίσκεψη του Πατριάρχη ολοκληρώθηκε με προσκύνημα στον αρχαιότερο ναό της περιοχής Σέρεν, την ενορία της Αναστάσεως του Κυρίου, εκεί που ξεκίνησε τις Ιεραποστολικές του εξορμήσεις ο π. Βαδίας από την Ουγκάντα. Μετά το προσκύνημα επισκέφθηκε τα Ορθόδοξα εκπαιδευτήρια και το μεγάλο Πνευματικό Κέντρο που ίδρυσε ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος την εποχή που υπηρετούσε ως Έξαρχος στην Κένυα.

Αργά το απόγευμα τον Πατριάρχη επισκέφθηκαν οι δύο Κυβερνήτες του Κισούμου και του Ελντορέτ, που μόλις επέστρεψαν από το Ναϊρόμπι όπου είχαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κένυας, και μετέφεραν στον Μακαριώτατο τους χαιρετισμούς και την αγάπη του Προέδρου. Οι δύο Κυβερνήτες ευχαρίστησαν τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο που επισκέφθηκε τις περιοχές τους, για το αξιόλογο και σημαντικό έργο που προσφέρει το Πατριαρχείο στην περιοχή, και τον διαβεβαίωσαν ότι οι τοπικές αρχές θα είναι πάντοτε στο πλευρό των Επισκόπων του και του ανακοίνωσαν ότι σύντομα θα προχωρήσουν στην παραχώρηση κρατικής γης για ανέγερση εκπαιδευτηρίων και κλινικών.

Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τους Κυβερνήτες για την επίσκεψη τους, τους ενημέρωσε για τις δραστηριότητες του κατά την διάρκεια της παραμονής του στις περιοχές τους, τους ευχαρίστησε για την αρωγή τους, τους ευλόγησε για να έχουν επιτυχή θητεία και τους ζήτησε να αγωνιστούν για την ευημερία της πατρίδας τους τονίζοντας πως το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής αγωνίζεται καθημερινά για το ποίμνιο του, συμπάσχει μαζί του και προσπαθεί να προσφέρει στα παιδιά του ένα καλύτερο αύριο, το οποίο θα έρθει μόνο όταν στην καρδιά μας βασιλεύει η Ειρήνη του Θεού και το Ευαγγέλιο του Κυρίου είναι το Α και το Ω της ζωής μας.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Τηλεοπτικό Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 31 / 12 / 2020 , 22:52 από news_room Αποχαιρετούμε σε λίγες ώρες μια χρονιά που θα καταγραφεί ως μια από τις καταστροφικότερες στη σύγχρονη ιστορία της ανθρωπότητας σε καιρό ειρήνης. Η πανδημία του κορωνοϊού, του αόρατου εχθρού, όπως αποκλήθηκε, είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια δύο εκατομμυρίων ανθρωπίνων […]

Συνάντηση Ν. Δένδια με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Αθήνα

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 20 / 12 / 2020 , 9:34 από news_room Συνάντηση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Δένδια, με την Αυτού Θειοτάτη Μακαριότητα τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Θεόδωρο Β’ Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συναντήθηκε, την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020, με την Αυτού Θειοτάτη Μακαριότητα, τον Πάπα και […]

Pin It on Pinterest