26 °C Athens, GR
19/06/2021

Ανοιχτή επιστολή 5 ομογενειακών οργανώσεων στον Τραμπ για τα Βαρώσια

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 1 / 11 / 2020 , 20:15 από adologala.gr

Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο Ντόναλτ Τραμπ με την οποία τον καλούν να καταστήσει γνωστό στον Πρόεδρο Ερντογάν ότι αν προχωρήσει με το άνοιγμα των Βαρωσίων και άλλες αποσταθεροποιητικές ενέργειες θα προχωρήσει σε κυρώσεις προς την Τουρκία, καταχώρησαν μεγάλες ομογενειακές οργανώσεις στην εφημερίδα «Ουάσιγκτον Τάιμς».

Την ανοιχτή επιστολή συνυπογράφουν η ΑΧΕΠΑ, το Αμερικανο-Ελληνικό Ινστιτούτο (ΑΗΙ), η ΠΣΕΚΑ, η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής και το Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC) και έχει τίτλο

«Αγαπητέ Πρόεδρε Τραμπ πες στον Ερντογάν να κρατήσει τα χέρια του μακριά από τα Βαρώσια»,

Οι ομογενειακές οργανώσεις που συνυπογράφουν την επιστολή και οι Ελληνες και Κύπριοι Αμερικανοί σε όλη την Αμερική δηλώνουν εξοργισμένοι από το παράνομο άνοιγμα των Βαρωσίων στην Κύπρο.

«Τα Βαρώσια πρέπει να παραμείνουν σύμβολο μιας πιθανής ειρήνης. Κρατήθηκαν ως πόλη φάντασμα από τις τουρκικές κατοχικές δυνάμεις για 46 χρόνια, κενές από ανθρώπινη παρουσία και δραστηριότητα. Τα Βαρώσια πρέπει να επανέλθουν στη ζωή ως μέρος μιας ελεύθερης Κύπρου, που θα τερματίζει την τουρκική κατοχή» γράφει η ανοιχτή επιστολή των ομογενειακών οργανώσεων.

Σημειώνει ότι ατυχώς η Τουρκία σνομπάρισε πολλαπλά ψηφίσματα του Σ.Α. και μακροχρόνια πολιτική της ΕΕ και των ΗΠΑ, ενώ υπενθυμίζει πως τόσο μέσω του Σ.Α. του ΟΗΕ, όσο και του υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, η κυβέρνηση Τραμπ έχει ζητήσει την ανάκληση των εξοργιστικών και παρανόμων ενεργειών της Τουρκίας στα Βαρώσια.

«Η συνήθεια της Τουρκίας να σνομπάρει τις ΗΠΑ δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Η αγορά από την Άγκυρα των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων S-400 αντιτίθεται στους αμερικανικούς νόμους. Την περασμένη εβδομάδα η Τουρκία έκανε δοκιμές των ίδιων των S-400 παρότι η κυβέρνησή σας ξεκαθάρισε ότι παρόμοιες δοκιμές αποτελούν κόκκινη γραμμή», γράφει η ανοιχτή επιστολή, που επικρίνει τον Αμερικανό Πρόεδρο για την ανοχή που επιδεικνύει στην Τουρκία.

«Στη διάρκεια της διακυβέρνησής σας η Τουρκία έκανε συνήθεια να σνομπάρει τις ΗΠΑ σε θέματα που αφορούν τα αμερικανικά συμφέροντα, όταν πρόκειται για την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αρμενία, το Ναγκόρνο – Καραμπάχ, το Ισραήλ, τη Λιβύη, τη Συρία και την Αίγυπτο. Απέδειξε ότι δεν την ενδιαφέρει η ειρήνη πουθενά, αφού αντιτάχθηκε ακόμη και στις ιστορικές συμφωνίες Ισραήλ – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων».

Οι ομογενειακές οργανώσεις υπενθυμίζουν στον πρόεδρο Τραμπ πως στην περίπτωση του Πάστορα Μπράνσον κατέστησε την Τουρκία υπόλογη για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Εφτασε η στιγμή να το ξανακάνετε. Καταστήστε γνωστό στον Ερντογάν πως αν προχωρήσει με το άνοιγμα των Βαρωσίων κι άλλες αποσταθεροποιητικές ενέργειες, θα προχωρήσετε σε κυρώσεις προς την Τουρκία», καταλήγει η ανοιχτή επιστολή.

Πηγή: AlphaNewsLive

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Επικίνδυνο Ρύζι στη Κυπριακή Αγορά που εντοπίστηκε ωχρατοξίνη Α

Επικίνδυνο Ρύζι στη Κυπριακή Αγορά που εντοπίστηκε ωχρατοξίνη Α (Εικόνες)

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 9 / 2 / 2021 , 16:40 από news_room Επικίνδυνο Ρύζι στη Κυπριακή Αγορά που εντοπίστηκε ωχρατοξίνη Α Το Υπουργείο Υγείας πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου έχουν λάβει σχετική ενημέρωση από την Ολλανδική Αρμόδια Αρχή, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα […]

Κοινή εκστρατεία Αστυνομίας και CNP Ασφαλιστικής υπό τον τίτλο «Οδική ασφάλεια…ο δρόμος των νέων»

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 16 / 11 / 2020 , 14:26 από adologala.gr Η Αστυνομία Κύπρου και η CNP Ασφαλιστική ανακοινώνουν την έναρξη κοινής εκστρατείας για την οδική ασφάλεια, η οποία αρχίζει από σήμερα Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, 2020 και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, 2020, υπό τον τίτλο «Οδική ασφάλεια…ο […]

Pin It on Pinterest