13 °C Athens, GR
24/11/2020

Τελευταια Νέα
Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας: $250.000 για το ιεραποστολικό έργο σε Αφρική και Ασία – Adologala.gr Εκδημία Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γέροντος Καισαρείας (πρώην Αξώμης) κυρού Πέτρου – Adologala.gr Η Αιόλου έχει τη δική της ιστορία… – Adologala.gr Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Ελπιδόφορος επισκέφθηκε την Ιερά Μητρόπολη της Ατλάντα – Adologala.gr Σύλληψη άντρα για εμπρησμό από αμέλεια στη Σκύρο – Adologala.gr Τηλεδιάσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την παρουσίαση του Σχεδίου Ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας – Adologala.gr Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος επισκέφθηκε την Ιερά Επισκοπή Νυέρι και Όρους Κένυας – Adologala.gr Δύο αστυνομικοί παραδέχτηκαν την ενοχή τους για επίθεση σε ηλικιωμένο άνδρα σε Νοσοκομείο του Hong Kong – Τον χτυπούσαν στο κεφάλι τη κοιλιά και τα γεννητικά όργανα Εγκύκλιος του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής «Σκέψεις ἐπὶ τῇ ἐνάρξει τοῦ Ἁγίου Σαρανταημέρου» Συνελήφθη 44χρονος για ανθρωποκτονία στη Λακωνία

Τραμπ ή Μπάιντεν, όποιος κερδίσει έχει μια βαθιά άνιση οικονομία που πρέπει να διορθώσει

Όποιος κερδίσει τον Λευκό Οίκο θα αντιμετωπίσει το τεράστιο καθήκον να διατηρήσει την οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ στις ράγες και να αποκαταστήσει τα διευρυμένα κενά ανισότητας.

Με μόνο 11 μέρες μέχρι τις εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών, οι Αμερικανοί ψηφοφόροι αποκλίνουν σε διαφορετικούς δρόμους.

Την άνοιξη, καθώς οι ειδικοί προγνώριζαν για το πώς η οικονομία θα βρισκόταν έξω από τη βαθιά τρύπα που έσκαψε από την πανδημία του κοροναϊού, ήταν σε μεγάλο βαθμό μια ανατροπή μεταξύ της ανάκαμψης «σε σχήμα V» – μια απότομη πτώση ακολουθούμενη από μια εξίσου έντονη ριμπάουντ, ή ανάκαμψη σε σχήμα U – όπου οι οικονομικοί μύτες σταματούν λίγο και στη συνέχεια ανακάμπτουν.

Αλλά καθώς το καλοκαίρι έκλεισε και έληξαν τρισεκατομμύρια ομοσπονδιακές ενισχύσεις πανδημίας σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους, η οικονομία πήρε μια δυσοίωνη παράκαμψη στην οδό Sesame Street και πήρε ένα νέο γράμμα της ημέρας.

“Κ”.

Σε ανάκαμψη σε σχήμα Κ, μόνο τμήματα της οικονομίας ανακάμπτουν, ενώ άλλα υστερούν. Μερικές φορές πολύ πίσω. Και αυτές οι ανισότητες κυματίζουν σε όλη την κοινωνία με τη μορφή συνεχώς διευρυνόμενης ανισότητας.

Η ανάκαμψη φαίνεται μάλλον σχήματος Κ αυτήν τη στιγμή. Εκατομμύρια Αμερικανοί εξακολουθούν να αγωνίζονται με την οικονομική επίπτωση της πανδημίας. απολυμένοι, αγωνίζονται να πληρώσουν ενοίκιο, αναρωτιούνται πότε θα βρουν άλλη δουλειά ή αναγκάζονται να σταματήσουν να εργάζονται για να φροντίζουν παιδιά που μαθαίνουν από απόσταση.

Εν τω μεταξύ, τα άτομα με χαρτοφυλάκια μετοχών, που κατέχουν τα σπίτια τους και μπορούν να εργαστούν από απόσταση, όχι μόνο τα πάνε καλά, μερικά από αυτά είναι καλύτερα οικονομικά από ό, τι πριν από την επιδημία.

Η διεύρυνση της ανισότητας εισοδήματος και πλούτου υπήρξε χαρακτηριστικό της οικονομίας των ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες. Όμως, τον Φεβρουάριο, όταν η αγορά εργασίας ήταν πυρκαγιά, αυτά τα ολέθρια, χασμουρητά κενά είχαν αρχίσει να περιορίζονται.

Αυτή η πρόοδος πέφτει θύμα COVID-19. Αυτά τα διαγράμματα εξηγούν πόσο σοβαρή είναι η ζημιά και το μνημειώδες έργο που θα αντιμετωπίσει είτε ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είτε ο Δημοκρατικός του αντίπαλος Τζο Μπάιντεν μόλις μετρηθούν τα ψηφοδέλτια των προεδρικών εκλογών.

Wall Street κατά Main Street

Τον περασμένο μήνα, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δήλωσε ότι μέχρι τα τέλη Ιουνίου, ο πλούτος των νοικοκυριών των ΗΠΑ είχε ανακτήσει όλες τις απώλειες που σχετίζονται με την πανδημία τους πρώτους τρεις μήνες του έτους – με αλλαγή στα ανταλλακτικά.

Το πρόβλημα είναι – το μεγαλύτερο μέρος αυτής της ανάκαμψης τροφοδοτήθηκε από τη χρηματιστηριακή αγορά, πράγμα που σημαίνει ότι τα κέρδη αποκομίστηκαν κυρίως στους πλούσιους Αμερικανούς.

Το S&P 500 – ένας πληρεξούσιος για την υγεία των αμερικανικών συνταξιοδοτικών εκθέσεων και των αποταμιεύσεων κολλεγίων – έπεσε πάνω από 33 τοις εκατό μεταξύ 19 Φεβρουαρίου και 23 Μαρτίου, καθώς οι κλειδαριές έπληξαν το έθνος.

Αλλά ο δείκτης σύντομα επέστρεψε, φτάνοντας σε ένα νέο υψηλό την 1η Σεπτεμβρίου, χάρη σε μεγάλο βαθμό στην υπερβολική επιρροή των τεχνολογικών αποθεμάτων – που έχουν αποκομίσει τα οφέλη από μια κοινωνική μετατόπιση στην απομακρυσμένη εργασία και τη σχολική εκπαίδευση. Τρισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματοοικονομικές γραμμές από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα και το Κογκρέσο βοήθησαν επίσης στη στήριξη επιχειρήσεων και νοικοκυριών και στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης της αγοράς.

Αυτή είναι η κορυφή του Κ.

Εν τω μεταξύ, στο Main Street, τα πράγματα δεν φαίνονται τόσο καλά στο κάτω μέρος του K.

Οι μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες δημιούργησαν τα δύο τρίτα των καθαρών νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ πριν από την πανδημία, είχαν μερική ανάκαμψη από το Μάιο έως τον Ιούνιο. Αλλά αυτά τα κέρδη άρχισαν να οροπέδουν τον Ιούλιο – ακόμα πολύ κάτω από τα επίπεδα του Ιανουαρίου, σύμφωνα με στοιχεία που συλλέχθηκαν από την εταιρεία λογισμικού προγραμματισμού Homebase.

Τον Σεπτέμβριο, ο αριθμός των ατόμων που απασχολούνται στη μικρή επιχείρηση της Αμερικής μειώθηκε για πρώτη φορά από την έναρξη της ανάκαμψης.

Χαμηλό v Υψηλοί μισθοί

Δεν είναι μόνο άτομα με χαρτοφυλάκια μετοχών, εάν είστε αμερικανός εργαζόμενος που κερδίζει 60.000 $ ετησίως ή περισσότερα, η ύφεση COVID-19 είναι πιο πιθανό να αισθάνεται σαν μια μακρινή μνήμη.

Τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από το Opportunity Insights δείχνουν ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο, το ποσοστό απασχόλησης για τους υψηλόμισθους είχε σχεδόν ανακάμψει στα επίπεδα πριν από την πανδημία του Ιανουαρίου.

Αντίθετα, το ποσοστό απασχόλησης το Σεπτέμβριο για τους Αμερικανούς που κερδίζουν λιγότερο από 27.000 $ ετησίως ήταν σχεδόν 20% χαμηλότερο από τον Ιανουάριο.

Ιδιοκτήτες σπιτιού κατά ενοικιαστές

Για τους Αμερικανούς που έχουν το δικό τους σπίτι, αυτές είναι εξαιρετικές στιγμές. Ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα για να βοηθήσει την οικονομία όταν έπληξε η πανδημία ήταν να μειώσει τα επιτόκια στο μηδέν και να αρχίσει να αγοράζει ομόλογα με την εγκατάλειψη – γεγονός που διατηρεί επίσης το κόστος δανεισμού χαμηλό.

Οι ΗΠΑ έχουν τώρα ρεκόρ χαμηλά ποσοστά υποθηκών. Ρίξτε σε οικογένειες που έχουν την οικονομική δυνατότητα να αναβαθμίσουν σε μεγαλύτερα σκάφη στα προάστια για να φιλοξενήσουν απομακρυσμένες εργασίες και σχολικές διευθετήσεις και έχετε μια συνταγή για μια ανάκαμψη της αγοράς κατοικιών.

Και πράγματι, οι πωλήσεις κατοικιών που είχαν προηγουμένως ανήκει έχουν ανακάμψει πλήρως και έχουν ξεπεράσει ακόμη και τα επίπεδα πριν από την πανδημία. Τον Σεπτέμβριο, σημείωσαν υψηλό 14 ετών, παρόλο που οι πωλήσεις παραδοσιακά επιβραδύνθηκαν το φθινόπωρο (φθινόπωρο).

Οι καιροί αισθάνονται πολύ πιο λιτοί, ωστόσο, για πολλούς ενοικιαστές.

Σχεδόν ένας στους τρεις ενοικιαστές στις ΗΠΑ δεν πλήρωσε πλήρως το ενοίκιο εγκαίρως την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, ενώ ένας στους 10 ξεκίνησε τον μήνα λόγω του ενοικίου πίσω, σύμφωνα με μια έρευνα για πληρωμές κατοικιών από το Apartment List.

Παρόλο που ο Οκτώβριος σηματοδότησε τον τρίτο συνεχή μήνα βελτίωσης για τους ενοικιαστές, η Apartment List σημείωσε ότι αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή οι αγωνιζόμενοι ενοικιαστές επιστρέφουν με την οικογένεια και τους φίλους τους και απλώς πέφτουν από την έρευνά τους.

Όσοι αγωνίζονται να καλύψουν το ενοίκιο είναι επίσης πολύ πιο πιθανό να είναι έγχρωμοι. Το μερίδιο των ενοικιαστών Latino και Αφροαμερικάνων που ξεκινούν τον Οκτώβριο με καθυστέρηση ήταν υπερδιπλάσιο του μεριδίου των λευκών ενοικιαστών, σύμφωνα με το Apartment List

Άνδρες κατά Γυναίκες

Ενώ η Μεγάλη Ύφεση χτύπησε τους άνδρες πιο σκληρά, η ύφεση COVID-19 καταπραΰνει τις εργαζόμενες γυναίκες.

Η πανδημία έχει εξαντλήσει τις βιομηχανίες «ροζ-κολάρο» χαμηλού μισθού όπου οι γυναίκες απασχολούνται δυσανάλογα. Σκεφτείτε εστιατόρια, καταστήματα λιανικής, φιλοξενία, υγειονομική περίθαλψη. Περισσότεροι ανδρικοί τομείς όπως οι κατασκευές και η μεταποίηση, έχουν βελτιωθεί πολύ καλύτερα.

Οι γυναίκες είναι επίσης λιγότερο πιθανό να εργαστούν σε θέσεις εργασίας όπου η τηλεργασία είναι μια επιλογή – 22 τοις εκατό των γυναικών σε σύγκριση με το 28 τοις εκατό των ανδρών, σύμφωνα με πρόσφατο έγγραφο εργασίας που δημοσιεύθηκε από το Εθνικό Γραφείο Οικονομικών Ερευνών.

Τον Μάρτιο, το ποσοστό ανεργίας για άνδρες και γυναίκες στις ΗΠΑ ήταν ίσο με 4,4%. Ένα τεράστιο χάσμα άνοιξε τον Απρίλιο και παρόλο που έχει μειωθεί έκτοτε, δεν έχει ακόμη κλείσει.

Η πανδημία έχει επίσης κλείσει κέντρα φύλαξης παιδιών και προώθησε τη μετάβαση σε εξ αποστάσεως μάθηση σε όλη τη χώρα. Αυτό έχει ασκήσει μεγάλη πίεση στους εργαζόμενους γονείς – και εξακολουθούν να είναι οι γυναίκες που φέρουν το βάρος της φροντίδας των παιδιών. Το βάρος της εργασίας, της φροντίδας και της εκπαίδευσης στο σπίτι αποδεικνύεται πάρα πολύ για ορισμένες γυναίκες, προειδοποιούν οι ερευνητές.

Ηχητικά κουδούνια ακούστηκαν όταν μάθαμε ότι το Σεπτέμβριο, περίπου 865.000 ενήλικες γυναίκες – συμπεριλαμβανομένων 324.000 Λατίνων και 58.000 αφροαμερικάνων – αποχώρησαν από το εργατικό δυναμικό των ΗΠΑ, περίπου τέσσερις φορές το ποσό των ανδρών, σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας των ΗΠΑ.

Θέσεις εργασίας και φυλετικές ανισότητες

Δεν είναι μόνο το χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών που διευρύνεται. Η πανδημία επιδεινώνει επίσης τις φυλετικές ανισότητες στην ανεργία.

Τα κενά των καταστροφών άρχισαν τελικά να περιορίζονται πριν από την πανδημία. Το Φεβρουάριο, το ποσοστό ανεργίας για τους Αφροαμερικανούς ήταν 2,7 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο από ό, τι για τους λευκούς. Τον Σεπτέμβριο, το κενό αυτό σχεδόν διπλασιάστηκε σε 5,1 ποσοστιαίες μονάδες.

 

ΠΗΓΗ AL JAZEERA

Σχετικά Άρθρα

Ταξινόμηση και άρση ακινησίας μικρών φορτηγών. Παράταση ισχύος πιστοποιητικών ADR οχημάτων

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Χωρίς την προσκόμιση Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου από δημόσιο ή ιδιωτικό ΚΤΕΟ εντός της ελληνικής επικράτειας επιτρέπεται η ταξινόμηση μικρών φορτηγών οχημάτων  με ΜΑΜΦΟ ≤ 3,5 t προερχόμενα από χώρες του εξωτερικού  στις αρμόδιες Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών, με εγκύκλιο που υπέγραψε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης. Η […]

Al Jazeeira: Κυπριακά Άρθρα αποκαλύπτουν ότι σε δύο χρόνια 1.000 πλούσιοι Ρώσοι αγόρασαν «χρυσά διαβατήρια» από την Κύπρο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares ερισσότεροι από 1.000 Ρώσοι απέκτησαν ένα κυπριακό διαβατήριο μέσω του προγράμματος υπηκοότητας ανά επένδυση της Κύπρου, ο Al Jazeera μπορεί να αποκαλύψει μετά από έρευνα για περισσότερα από 1.400 έγγραφα που διέρρευσαν. Τα Κυπριακά Έγγραφα  αποτελούνται από 1.471 αιτήσεις, που περιέχουν τα ονόματα 2.544 ατόμων που έλαβαν Κυπριακό διαβατήριο από τα […]

Pin It on Pinterest