Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία: Σημαντική απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια η Τουρκία Αυτοκίνητο με βαρύ οπλισμό εντοπίστηκε στον Νέο Κόσμο Ο Μητροπολίτης Τερνοπόλεως Νέστωρας και ο Πρέσβης του Πακιστάν Aamar Aftab Qureshi στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Υψηλόβαθμοι Γερμανοί Πολιτικοί στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες Διαλόγου Ρωμαιοκαθολικών-Ορθοδόξων στην Καθέδρα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Χαλκίδος Ο Υπουργός Γεωργίας Πέτρος Ξενοφώντος παρακολούθησε άσκηση πυρόσβεσης Εξάρθρωση συμμορίας που διέπραττε κλοπές από σπίτια στη ΒΑ Αττική Επιστολή συμπαθείας και συμπαραστάσεως απέστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον Πάπα Ρώμης Το ενοριακό έργο το θέμα της Ιερατικής εννέα περιφερειών της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Αυλώνα

Νέος Διάκονος στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 31 / 10 / 2020 , 17:55 από

Με αισθήματα χαράς και έκδηλης πνευματικής αγαλλιάσεως, ο κλήρος και ο λαός της Αλεξάνδρειας συγκεντρώθηκαν σήμερα, Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020, στον περικαλλή νεοανακαινισθέντα Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ιμπραημίας, για να συμμετάσχουν στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και στο χαρμόσυνο γεγονός της Χειροτονίας του νέου Διακόνου της Αραβοφώνου Κοινότητος κ. Fadi Dib.

Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας, Σεβ. Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κύριος Νάρκισσος ο οποίος, σεπτή εντολή και ευλογία της Α. Θειοτάτης Μακαριότητος, του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄, προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και τέλεσε το Μυστήριο της Χειροτονίας, συμπαραστατούμενος από Κληρικούς της Αλεξάνδρειας.

Ο νέος Διάκονος π. Fadi, κατάγεται από την Αλεξάνδρεια. Είναι νυμφευμένος με Ελληνίδα, η οποία είναι απόφοιτος εκκλησιαστικής Σχολής και είναι πατέρας δύο παιδιών.

Γαλουχήθηκε στην Ορθόδοξη νεολαία των Κατηχητικών Σχολείων και του Προσκοπισμού της Ορθοδόξου Αραβοφώνου Κοινότητος, είναι απόφοιτος της Εμπορικής Σχολής Αλεξανδρείας, ενώ συνεχίζει διαδικτυακά, τις σπουδές του στην Θεολογική Ακαδημία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας «ο Απόστολος Μάρκος» που εδρεύη στο Γιοχάνεσμπουργκ της Ν. Αφρικής.

Ανάμεσα στο εκκλησίασμα στη θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Πρόεδρος της Κοινότητος κ. Marco Vasili, η Πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών «o Άγιος Αντώνιος» κα. Adel, καθώς και πλήθος πιστών Αραβόφωνων και Ελλήνων από την περιοχή, για να συγχαρούν και να ευχηθούν στόν νέο κληρικό άξια και καρποφόρο διακονία στόν Αμπελώνα του Κυρίου.

Σχετικά Άρθρα

Ανακοινωθέν του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τις εργασίες της Ιεράς Συνόδου της 10ης Ιανουαρίου 2023

Ανακοινωθέν για τις εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 10 / 3 / 2023 , 11:11 από news_room Συνῆλθεν, ὑπό τήν προεδρείαν τῆς Α. Θ. Παναγιότητος, ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος εἰς τάς τακτικάς αὐτῆς συνεδρίας τήν Δευτέραν, 6ην τ.μ. Μαρτίου, ἐν τῇ Ἱερᾷ Μονῇ Ζωοδόχου Πηγῆς Βαλουκλῆ, καί τήν Τρίτην, 7ην ἰδίου, ἐν τοῖς Πατριαρχείοις. Ἡ […]

Ο Πρέσβης της Δανίας στην Άγκυρα επισκέφθηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 26 / 8 / 2021 , 23:57 από news_room Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2021, ο Εξοχ. κ. Danny Annan, Πρέσβης της Δανίας στην Άγκυρα. Ο κ. Annan, ο οποίος συνοδευόταν από τον Εντιμ. κύριο Thierry Hoppe, Γενικό Πρόξενο […]

Pin It on Pinterest