31 °C Athens, GR
09/08/2022

Τελευταια Νέα
Drones στη διάθεση του Τμήματος Δασών για τη διαχείριση των δασικών πυρκαγιών Η Ελλάδα «Αγαπημένη Χώρα» στα αμερικανικά ταξιδιωτικά βραβεία «The Trazees» 2022 Κροατία: Δημοσιογράφος έσωσε τον Όρμπαν από φουσκωτό που βούλιαζε Πολυαρχιερατικός Εσπερινός & Θεία Λειτουργία για τον Άγιο Νικάνορα στη Καστοριά – Adologala.gr Η Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας – Adologala.gr Τρείς μήνες «συγκεκριμένος τουρισμός» για να στηρίξει την χώρα για άλλους εννέα Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στο Πορτ Σαϊντ της Αιγύπτου – Adologala.gr Πατριαρχικό Ιερό Μνημόσυνο του Αλεξανδρείας Θεόδωρου στον Εθνάρχη, Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Μακάριο – Adologala.gr Λαμπρά εορτάστηκε η Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού σε Λέρο και Κάλυμνο – Adologala.gr Πατριαρχείο Βουλγαρίας: Η Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στη Φιλιππούπολη – Adologala.gr

Μήνυμα Μητροπολίτη Σαν Φρανσίσκο Γερασίμου

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 22 / 10 / 2020 , 11:26 από

Αδελφοί και αδελφές στον Κύριο,

Στην επιστολή του στους Εφεσίους, ο Άγιος Παύλος γράφει, «εξοπλίστε τους αγίους για το έργο της διακονίας, για την οικοδόμηση του σώματος του Χριστού». (Εφεσίους 4:12). Μέσα από τα υπουργεία της Εκκλησίας, προσφέρεται σε όλους μας τη δυνατότητα να μεγαλώσουμε ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, να εμβαθύνουμε την πίστη μας στον Ιησού Χριστό και να παραμείνουμε συνδεδεμένοι μεταξύ τους στις ενορίες τους. Οι ζωές μας είναι πολύπλευρες και έτσι τα υπουργεία της Εκκλησίας μας πρέπει να προσπαθήσουν να ανταποκριθούν σε αυτές τις πολλές διαστάσεις. Οι ζωές μας σήμερα είναι πιο δύσκολες και έτσι τα υπουργεία μας πρέπει να προσπαθήσουν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν αυτές τις προκλήσεις. Όμως αυτό που τους παρακινεί είναι το ίδιο, η πίστη μας στον Ιησού Χριστό και η συμμετοχή μας στην Ορθόδοξη Εκκλησία Του και στα Μυστήρια της, και η επιθυμία μας να «επιτύχουμε στην ενότητα της πίστης και της γνώσης του Υιού του Θεού, στην ώριμη ανδρικότητα, στο μέτρο του αναστήματος της πληρότητας του Χριστού. ” (Εφεσίους 4:13).

Για να ανταποκριθεί σε αυτές τις πολλές ανάγκες και προκλήσεις, η Μητρόπολη μας υπήρξε ηγέτης στην ανάπτυξη δημιουργικών υπουργείων για τις ενορίες και τους ανθρώπους μας, και ούτε καν μια πανδημία δεν μπορούσε να εμποδίσει αυτές τις προσπάθειες. Το εικονικό μας Greek Village Camp καλωσόρισε 120 νέους σε τέσσερις πλήρεις εβδομάδες διδασκαλίας γλωσσών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Το υπουργείο Stewardship Metropolis προσέφερε μια δωρεάν σειρά πέντε τμημάτων για να εξοπλίσει τις ενορίες μας στη δημιουργία μιας κουλτούρας χριστιανικής επιμέλειας, παρέχοντας ένα βαθύτερο επίπεδο κατανόησης της αληθινής χριστιανικής επιμέλειας που οδηγεί σε έναν μεταμορφωτικό τρόπο διαβίωσης της κλήσης σας ως Έλληνας Ορθόδοξος Χριστιανός. Το Summer Camp δημιούργησε ένα διαδικτυακό πρόγραμμα για να φέρει κοντά τους νέους ουσιαστικά, διατηρώντας παράλληλα πολλά από τα ίδια στοιχεία με μια εμπειρία στο στρατόπεδο. Το Εκκλησιαστικό Υπουργείο Μουσικής μας παρουσίασε μια διαδικτυακή παρουσία με πάνω από 40 εκπαιδευτικά βίντεο. Το υπουργείο Young Married Couples συμμετέχει σε ένα νέο πρόγραμμα για να τους ενδυναμώσει καθώς περιηγούνται στα πρώτα χρόνια του γάμου.

Το τμήμα Οικογενειακής Ευεξίας εφαρμόζει το Σχέδιο Σχέσεων, ένα ορθόδοξο πρόγραμμα από το Faithtree Resources, εστιάζοντας στους εφήβους και εμπλέκοντάς τους σε συζητήσεις σχετικά με την εκκλησία και την ψυχική υγεία, την οικειότητα και τι σημαίνει να είσαι παιδί του Θεού. Η Metropolis αγόρασε αυτό το πρόγραμμα σπουδών για όλες τις ενορίες μας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των μακρών μηνών της πανδημίας, πραγματοποιήθηκαν εβδομαδιαίες βιντεοδιασκέψεις με τους κληρικούς της Μητρόπολης. Αυτά ξεκίνησαν ως τρόπος συζήτησης ζητημάτων της ενοριακής ζωής σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, αλλά τώρα έχουν επεκταθεί για να γίνουν μέρος της Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης για κληρικούς. Αυτές οι διαδικτυακές συναντήσεις έχουν ενισχύσει την αδελφότητα μεταξύ των κληρικών μας και έχουν βελτιώσει και αναβαθμίσει το υπουργείο τους στις ενορίες τους.

Για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των ενοριών κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το Υπουργείο Ηγεσίας των Ορθοδόξων Ενοριών μας προσέφερε σημαντική υποστήριξη στα Επαρχιακά Συμβούλια και στους πολλούς εθελοντές στις ενορίες μας. Αυτό το υπουργείο ετοιμάζεται τώρα να προσελκύσει την επόμενη γενιά των ενορχικών ηγετών.

Αυτά είναι μερικά μόνο παραδείγματα για το πώς δούλεψαν τα υπουργεία μας για την οικοδόμηση του Σώματος του Χριστού. Αυτό είναι το μοντέλο της επιμέλειας που θέλουμε να εφαρμόσουμε σε όλη τη Μητρόπολη μας: όλα τα μέλη του Σώματος του Χριστού χρησιμοποιώντας τα ταλέντα τους, χρησιμοποιώντας τα δώρα τους για να χτίσουν πίστη, να ενισχύσουν τις σχέσεις μας μεταξύ τους και να εξυπηρετήσουν και να ικανοποιήσουν τις ανάγκες μας κοινότητες.

Η Μητρόπολη είναι σε θέση να το πετύχει αυτό και πολύ περισσότερα μέσα από τη γενναιοδωρία των πνευματικών μας επιμελητών. Είμαι βαθιά ευγνώμων στο οικογενειακό ίδρυμα George and Judy Marcus για την πολύ γενναιόδωρη αντιστοιχία για τη φετινή εκστρατεία Faith Forward. Η δέσμευσή τους για τη Μητρόπολη, σε συνδυασμό με την υποστήριξή σας, θα επιτρέψει στη Μητρόπολη να διατηρήσει και να επεκτείνει τις προσπάθειές της για την οικοδόμηση του Σώματος του Χριστού.

Αγαπημένοι αδελφοί και αδελφές μου στον Κύριο, ζούμε σε πρωτοφανείς καιρούς. Αλλά υπάρχει ένα πράγμα που είναι σταθερό – ο Κύριος και ο Σωτήρας μας Ιησούς Χριστός. Η Μητρόπολη του Σαν Φρανσίσκο δεσμεύεται να διαδώσει το φως και την αγάπη Του μέσα από τα υπουργεία μας και όλα όσα κάνουμε μαζί. Ευχαριστώ τον Θεό για κάθε έναν από εσάς, και ανυπομονώ να μοιραστώ την πρόοδό μας και νέες ευκαιρίες να προχωρήσουμε ως πιστοί διαχειριστές της Μητρόπολης μας.

Ο Θεός να σε ευλογεί!

 

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Κίνα: Τρεις νεκροί και 27 τραυματίες από το σεισμό στην επαρχία Γιουνάν

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 28 / 5 / 2021 , 5:54 από news_room Ένας σεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών που έπληξε χθες την επαρχία Γιουνάν της νοτιοδυτικής Κίνας, προκάλεσε το θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό 27 ακόμη, μετέδωσε σήμερα το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο. Τον σεισμό, εστιακού βάθους 8χλμ ακολούθησαν μετασεισμοί, μετέδωσε το […]

Η εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στη Νέα Ιωνία

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 11 / 6 / 2021 , 1:04 από news_room Την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021, εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική […]

Pin It on Pinterest