11 °C Athens, GR
20/01/2022

Τελευταια Νέα
Η Εορτή του Αγίου Ευθυμίου στο Κερατσίνι (Εικόνες) – Adologala.gr Φωτορεπόρτερ & Δημοσιογράφος δολοφονήθηκαν στο Μεξικό – Κανένα μέτρο από τις αρχές για τις δολοφονίες που μαστίζουν την χώρα Χειροτονία νέου Διακόνου στον Βόλο (Εικόνες) Τοποθέτηση ψηφιδωτής παράστασης του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το νέο Σχέδιο Δράσης για την ομαλή διεξαγωγή πτήσεων και τη λειτουργία των Αερολιμένων Στην Τανάγρα προσγειώθηκαν τα πρώτα έξι μαχητικά αεροσκάφη Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας (Εικόνες) Συνεχίζουν τα υψηλά ποσοστά ανεργίας στη Χώρα – Το 13% ξεπέρασε η ανεργία τον Νοέμβριο του 2021 Σύσκεψη για τα προγράμματα σπουδών Μέσης Εκπαίδευσης και τις εξελίξεις στον χώρο της απασχόλησης Aμερικανικό πανεπιστήμιο θα καταβάλει 490 εκατ. δολάρια σε χίλια θύματα σεξουαλικής κακοποίησης Ο ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης ανοίγει σε θεσμικό επίπεδο τον διάλογο γύρω από την Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση Τα ονομαστήρια του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακαρίου & Δύο χειροτονίες στο Σύδνεϋ

Μήνυμα Μητροπολίτη Σαν Φρανσίσκο Γερασίμου

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 22 / 10 / 2020 , 11:26 από adologala.gr

Αδελφοί και αδελφές στον Κύριο,

Στην επιστολή του στους Εφεσίους, ο Άγιος Παύλος γράφει, «εξοπλίστε τους αγίους για το έργο της διακονίας, για την οικοδόμηση του σώματος του Χριστού». (Εφεσίους 4:12). Μέσα από τα υπουργεία της Εκκλησίας, προσφέρεται σε όλους μας τη δυνατότητα να μεγαλώσουμε ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, να εμβαθύνουμε την πίστη μας στον Ιησού Χριστό και να παραμείνουμε συνδεδεμένοι μεταξύ τους στις ενορίες τους. Οι ζωές μας είναι πολύπλευρες και έτσι τα υπουργεία της Εκκλησίας μας πρέπει να προσπαθήσουν να ανταποκριθούν σε αυτές τις πολλές διαστάσεις. Οι ζωές μας σήμερα είναι πιο δύσκολες και έτσι τα υπουργεία μας πρέπει να προσπαθήσουν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν αυτές τις προκλήσεις. Όμως αυτό που τους παρακινεί είναι το ίδιο, η πίστη μας στον Ιησού Χριστό και η συμμετοχή μας στην Ορθόδοξη Εκκλησία Του και στα Μυστήρια της, και η επιθυμία μας να «επιτύχουμε στην ενότητα της πίστης και της γνώσης του Υιού του Θεού, στην ώριμη ανδρικότητα, στο μέτρο του αναστήματος της πληρότητας του Χριστού. ” (Εφεσίους 4:13).

Για να ανταποκριθεί σε αυτές τις πολλές ανάγκες και προκλήσεις, η Μητρόπολη μας υπήρξε ηγέτης στην ανάπτυξη δημιουργικών υπουργείων για τις ενορίες και τους ανθρώπους μας, και ούτε καν μια πανδημία δεν μπορούσε να εμποδίσει αυτές τις προσπάθειες. Το εικονικό μας Greek Village Camp καλωσόρισε 120 νέους σε τέσσερις πλήρεις εβδομάδες διδασκαλίας γλωσσών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Το υπουργείο Stewardship Metropolis προσέφερε μια δωρεάν σειρά πέντε τμημάτων για να εξοπλίσει τις ενορίες μας στη δημιουργία μιας κουλτούρας χριστιανικής επιμέλειας, παρέχοντας ένα βαθύτερο επίπεδο κατανόησης της αληθινής χριστιανικής επιμέλειας που οδηγεί σε έναν μεταμορφωτικό τρόπο διαβίωσης της κλήσης σας ως Έλληνας Ορθόδοξος Χριστιανός. Το Summer Camp δημιούργησε ένα διαδικτυακό πρόγραμμα για να φέρει κοντά τους νέους ουσιαστικά, διατηρώντας παράλληλα πολλά από τα ίδια στοιχεία με μια εμπειρία στο στρατόπεδο. Το Εκκλησιαστικό Υπουργείο Μουσικής μας παρουσίασε μια διαδικτυακή παρουσία με πάνω από 40 εκπαιδευτικά βίντεο. Το υπουργείο Young Married Couples συμμετέχει σε ένα νέο πρόγραμμα για να τους ενδυναμώσει καθώς περιηγούνται στα πρώτα χρόνια του γάμου.

Το τμήμα Οικογενειακής Ευεξίας εφαρμόζει το Σχέδιο Σχέσεων, ένα ορθόδοξο πρόγραμμα από το Faithtree Resources, εστιάζοντας στους εφήβους και εμπλέκοντάς τους σε συζητήσεις σχετικά με την εκκλησία και την ψυχική υγεία, την οικειότητα και τι σημαίνει να είσαι παιδί του Θεού. Η Metropolis αγόρασε αυτό το πρόγραμμα σπουδών για όλες τις ενορίες μας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των μακρών μηνών της πανδημίας, πραγματοποιήθηκαν εβδομαδιαίες βιντεοδιασκέψεις με τους κληρικούς της Μητρόπολης. Αυτά ξεκίνησαν ως τρόπος συζήτησης ζητημάτων της ενοριακής ζωής σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, αλλά τώρα έχουν επεκταθεί για να γίνουν μέρος της Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης για κληρικούς. Αυτές οι διαδικτυακές συναντήσεις έχουν ενισχύσει την αδελφότητα μεταξύ των κληρικών μας και έχουν βελτιώσει και αναβαθμίσει το υπουργείο τους στις ενορίες τους.

Για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των ενοριών κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το Υπουργείο Ηγεσίας των Ορθοδόξων Ενοριών μας προσέφερε σημαντική υποστήριξη στα Επαρχιακά Συμβούλια και στους πολλούς εθελοντές στις ενορίες μας. Αυτό το υπουργείο ετοιμάζεται τώρα να προσελκύσει την επόμενη γενιά των ενορχικών ηγετών.

Αυτά είναι μερικά μόνο παραδείγματα για το πώς δούλεψαν τα υπουργεία μας για την οικοδόμηση του Σώματος του Χριστού. Αυτό είναι το μοντέλο της επιμέλειας που θέλουμε να εφαρμόσουμε σε όλη τη Μητρόπολη μας: όλα τα μέλη του Σώματος του Χριστού χρησιμοποιώντας τα ταλέντα τους, χρησιμοποιώντας τα δώρα τους για να χτίσουν πίστη, να ενισχύσουν τις σχέσεις μας μεταξύ τους και να εξυπηρετήσουν και να ικανοποιήσουν τις ανάγκες μας κοινότητες.

Η Μητρόπολη είναι σε θέση να το πετύχει αυτό και πολύ περισσότερα μέσα από τη γενναιοδωρία των πνευματικών μας επιμελητών. Είμαι βαθιά ευγνώμων στο οικογενειακό ίδρυμα George and Judy Marcus για την πολύ γενναιόδωρη αντιστοιχία για τη φετινή εκστρατεία Faith Forward. Η δέσμευσή τους για τη Μητρόπολη, σε συνδυασμό με την υποστήριξή σας, θα επιτρέψει στη Μητρόπολη να διατηρήσει και να επεκτείνει τις προσπάθειές της για την οικοδόμηση του Σώματος του Χριστού.

Αγαπημένοι αδελφοί και αδελφές μου στον Κύριο, ζούμε σε πρωτοφανείς καιρούς. Αλλά υπάρχει ένα πράγμα που είναι σταθερό – ο Κύριος και ο Σωτήρας μας Ιησούς Χριστός. Η Μητρόπολη του Σαν Φρανσίσκο δεσμεύεται να διαδώσει το φως και την αγάπη Του μέσα από τα υπουργεία μας και όλα όσα κάνουμε μαζί. Ευχαριστώ τον Θεό για κάθε έναν από εσάς, και ανυπομονώ να μοιραστώ την πρόοδό μας και νέες ευκαιρίες να προχωρήσουμε ως πιστοί διαχειριστές της Μητρόπολης μας.

Ο Θεός να σε ευλογεί!

 

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Μήνυμα για την Κυριακή των Βαΐων από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού Ιγνάτιο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 24 / 4 / 2021 , 15:59 από news_room ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΚΑΙ ΑΛΜΥΡΟΥ κ.κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ Επί τη Κυριακή των Βαΐων 2021 «έλαβον τα βαΐα των φοινίκων          και εξήλθον εις υπάντησιν αυτώ» (Ιω. 12, 13). Αγαπητοί μου αδελφοί, Μεγάλη εορτή ξημέρωσε σήμερα για το σώμα […]

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκφράζει την συμπαράστασή του προς τους σεισμοπλήκτους της Σμύρνης και της Σάμου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 31 / 10 / 2020 , 17:57 από adologala.gr Τη συμπαράσταση και τη συμπάθεια του Οικουμενικού Πατριαρχείου προς τους σεισμοπλήκτους της Σμύρνης και της Σάμου, αλλά και των γειτονικών περιοχών οι οποίες επλήγησαν από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε σήμερα βόρεια της Σάμου, εκφράζει η Α.Θ. Παναγιότης ο […]

Pin It on Pinterest