19 °C Athens, GR
27/10/2020

Τελευταια Νέα
Γεύμα εργασίας είχαν Αναστασιάδης – Μητσοτάκης στην Αθήνα Ενημερωτικό σημείωμα για τη συζήτηση του Πρωθυπουργού με γυναίκες που έδωσαν μάχη με τον καρκίνο του μαστού Οικουμενικός Πατριάρχης στην Χειροτονία νέου Κληρικού στον Ναό της Ίμβρου: Η Ίμβρος επληγώθη αλλά δεν έσβησε, υπέφερεν αλλά δεν υπέκυψε Xειροτονήθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου ο Επίσκοπος Αρσινόης Παγκράτιος (25.10.2020) H Αντζελα Γκερέκου Ambassador Τουρισμού του ICC Women Hellas Τελετή επίδοσης διαπιστευτηρίων νέων Πρέσβεων Μήνυμα της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου για την επέτειο των 75 χρόνων από την ίδρυση του ΟΗΕ Η Εισήγηση του Αρχιεπισκόπου Ανθηδώνος Νεκταρίου στο Θ΄Επιστημονικό Συνέδριο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση Ν. Παππάς: «Ο νέος πτωχευτικός δεν θα είναι ο καταλύτης πτώχευσης της κοινωνίας, όπως στοχεύετε. Θα είναι ο πυροκροτητής της δικής σας πολιτικής πτώχευσης» Την ευγνωμοσύνη του εκφράζει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής για τη χορηγία της ελληνικής κυβέρνησης στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης

O Magufuli της Τανζανίας ξεκινά εκστρατεία με τη δέσμευση να δημιουργήσει θέσεις εργασίας

Ο κατεστημένος ηγέτης υπόσχεται οικονομική ανάπτυξη ως προς την έναρξη της επανεκλογικής εκστρατείας του.

Ο πρόεδρος της Τανζανίας John Magufuli δεσμεύθηκε να βελτιώσει την οικονομία και να ολοκληρώσει ημιτελή έργα κατά τη διάρκεια ομιλίας που σηματοδότησε την έναρξη της εκλογικής εκστρατείας του.

Ο Magufuli αναμένεται να αντιμετωπίσει 14 αμφισβητίες στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει δεύτερη θητεία στις εκλογές της 28ης Οκτωβρίου. Μερικοί από τους αντιπάλους του περιλαμβάνουν τον Τούντου Λισσού, ο οποίος επέστρεψε στη χώρα από το Βέλγιο στις αρχές Αυγούστου όπου είχε ζητήσει θεραπεία αφού επέζησε από μια απόπειρα δολοφονίας του 2017 στην οποία πυροβολήθηκε 16 φορές.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του το Σάββατο, ο 60χρονος Μαγκούφλι υποσχέθηκε στους υποστηρικτές του ότι, εάν επανεκλεγεί, η κυβέρνησή του θα επικεντρωθεί στην ενίσχυση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της χώρας και στην ολοκλήρωση αρκετών έργων που στοχεύουν στο να καταστήσει την Τανζανία «ένα μεγάλο έθνος».

“Έχουμε τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε αυτά τα έργα. Και θα τα υλοποιήσουμε με ταχύτητα χρησιμοποιώντας τοπικούς πόρους”, δήλωσε ο Magufuli, προσθέτοντας ότι ορισμένες από τις πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν την αγορά πέντε νέων αεροσκαφών για την εθνική αεροπορική εταιρεία, δημιουργία θέσεων εργασίας για οκτώ εκατομμύρια άτομα και αύξηση των τουριστικών κερδών.

Αποκλείστηκε για “άδικους λόγους”
Ξεχωριστά, τα κόμματα της αντιπολίτευσης της Τανζανίας την Παρασκευή δήλωσαν ότι σημειώθηκαν εκτεταμένες παρατυπίες κατά την εγγραφή των υποψηφίων τους για εκλογές.

Ο Λίσου είπε ότι δεκάδες υποψήφιοι από το κόμμα του τόσο για κοινοβούλιο όσο και για τοπικά συμβούλια είχαν αποκλειστεί για “άδικους λόγους”.”Είχαμε 3.754 υποψήφιους τοπικών συμβουλίων … Έχουμε χάσει το 30 τοις εκατό αυτών”, είπε σε πλήθη κατά τη διάρκεια ενός αγώνα στο Νταρ Ες Σαλάμ καθώς κάλεσε για ειρηνικές διαδηλώσεις.

Ο Λισού είπε επίσης ότι από τους 244 υποψηφίους που υποβλήθηκαν στο κοινοβούλιο, 53 είχαν αποκλειστεί και ότι είχε ζητήσει από την εκλογική επιτροπή να τους επαναφέρει.

Ένα άλλο κόμμα της αντιπολίτευσης, η Συμμαχία για Αλλαγή και Διαφάνεια (ACT-Wazalendo), κατήγγειλε επίσης την Παρασκευή ότι οι περισσότεροι από τους υποψηφίους τους είχαν «αντιταχθεί».

Μέλη της αντιπολίτευσης ζήτησαν τη σύσταση ανεξάρτητης εκλογικής επιτροπής, εκφράζοντας φόβους ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν σε κλίμα βίας και εκφοβισμού. Ο Magufuli δεσμεύτηκε για «ελεύθερες και δίκαιες» δημοσκοπήσεις.

Ο πρόεδρος, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του το 2015 υπόσχοντας να καταργήσει τη διαφθορά και να επεκτείνει το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, κατηγορήθηκε για μείωση των ελευθεριών και αύξηση του αυταρχισμού.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του, οι εφημερίδες έκλεισαν και το έργο των μη κυβερνητικών οργανώσεων περιορίστηκε αυστηρά, με ομάδες δικαιωμάτων και κόμματα της αντιπολίτευσης να κατηγορούν την κυβέρνηση του Μαγκούφι για περιορισμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η κυβέρνηση αρνήθηκε να προσπαθήσει να καταστείλει τη διαφωνία.

ΠΗΓΗ: AL JAZEERA ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΊΑ ΕΙΔΉΣΕΩΝ

Σχετικά Άρθρα

Νέο κανονισμό για την υπερυπολογιστική και σύσταση για ανάπτυξη του 5G εξέδωσε η Κομισιόν

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Ένα νέο κανονισμό σχετικά με την κοινή επιχείρηση για την ευρωπαϊκή υπολογιστική υψηλών επιδόσεων με σκοπό τη διατήρηση και προώθηση του ηγετικού ρόλου της Ευρώπης στους τομείς της υπερυπολογιστικής και της κβαντικής υπολογιστικής, αλλά και σύσταση με την οποία καλεί τα κράτη μέλη να δώσουν ώθηση στις επενδύσεις σε υποδομές […]

Περιβάλλον: Η Βραζιλία αντιμετωπίζει νέα πίεση για την προστασία του τροπικού δάσους του Αμαζονίου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Καθώς οι Βραζιλιάνοι σηματοδοτούν την Ημέρα του Αμαζονίου, οι ομάδες δικαιωμάτων λένε ότι έχει εντοπιστεί ένας «ανησυχητικός» αριθμός πυρκαγιών στην περιοχή. Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Jair Bolsonaro δέχεται νέα κριτική για τις εκτεταμένες πυρκαγιές στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου, την οποία οι ομάδες δικαιωμάτων λένε ότι έχουν φτάσει σε «ανησυχητικό» […]

Pin It on Pinterest